Şimdi Ara

Aslında WoW bile biraz pay to win (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-9CC7626BB

valla ne diyim o önümüze geçti v.s birileri geçecek tabi ki sende çok iyi oyuncu olacaksın o zaman o itemları şimdi alıp dps yapamayan tonla adam var.

neyse sonuç itibari ile ben o kadar parayı basıp alacağıma kendim kasıyorum paramda cebimde. oyunda kesinlikle pay to win yok. sadece oyuncunun amacı isteği ve hedefi var. blizz de burada herkese eşit davranamaz akşam 2 saat oyuna girenle gün boyu farm yapan adamı ayırmak lazım. herkes her iteme ulaşabiliyor ama erken ama geç.

Alıntıları Göster
    abi işte ben muhabbeti o sebeple öznelden çıkaralım diyorum yoksa sen ben o bu şu dersek olay herkes için farklı bir konuma geliyor. sen "onların itemı 355 olsa ne olur playerlık önemli" diyorsun mesela. hak veriyorum ama pay 2 win böyle değerlendirilmez ki?

oyunu genel olarak değerlendirirsek, 400k goldu basan adam diğerleri normal dungeon yaparken hızlıca mythic farmlamaya başladı. bunun seni beni vs.si yok. oyunu daha sık oynayan, daha iyi oynayan, guildi iyi olan adamların öne geçmesi farklı, goldla birilerinin öne geçmesi farklı. tartışmada burada meydana geliyor zaten. kimse birileri emeği ile öne geçtiği için yakınmıyor.

bu pay 2 win midir değilmidir o ayrı mevzu bende wowa pay 2 win diyenlerden değilim ama şu 355 mevzusu inceden rahatsız etmedi değil. bulunduğum guildde tanık olunca biraz uyuzda oldum inceden. neyse artık endgame contenti bekleyeceğiz tartışma uzar gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 18 Ağustos 2018; 18:11:41 >

• konu başlığı anlatıyor mevzuyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: fluox

Pay To Win olması için o boeleri alan adamların aylık ödeme dışında blizzarda ödeme yapması lazımdı.Lakin o boe'leri alan adamlar genelde her paket 3-4 karakteri olup oyunun son kısmına kadar farmla yolunu bulan yada boost satan kısım.Herkesin yapabileceği yollarla gold kasan adamlar paralarını harcayınca ptw olmuyor.
    Token fiyatı 350k dan 200k ya kadar indi. Buda token alanların sayısının arttığını gösterir. Peki sebebi ney bu artışın ? Tabiki boe itemler. Boe alabilmek için token çekiyorlar. Parada direk blizzarda gidiyor. Normal oyuncunun 1 ayda elde edebileceği gearı 10 dk da ah tan temin edilebiliyor. Aylık ücret olmasa bir seviye anlarım ama aylık ücret varken böyle saçma işlere girmemesi gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 18 Ağustos 2018; 18:55:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

Token fiyatı 350k dan 200k ya kadar indi. Buda token alanların sayısının arttığını gösterir. Peki sebebi ney bu artışın ? Tabiki boe itemler. Boe alabilmek için token çekiyorlar. Parada direk blizzarda gidiyor. Normal oyuncunun 1 ayda elde edebileceği gearı 10 dk da ah tan temin edilebiliyor. Aylık ücret olmasa bir seviye anlarım ama aylık ücret varken böyle saçma işlere girmemesi gerek.

Alıntıları Göster
    hocam olayı güzel yerden yakalamışsın bende bu token niye 200kya düştü diye düşünüyordum hakikaten doğru. oyunda şuan bu 355 lik itemlar peynir ekmek gibi satılıyor değirmenin suyu tokendan gelince düşürmüş oluyor bu durumda token fiyatını.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

hocam olayı güzel yerden yakalamışsın bende bu token niye 200kya düştü diye düşünüyordum hakikaten doğru. oyunda şuan bu 355 lik itemlar peynir ekmek gibi satılıyor değirmenin suyu tokendan gelince düşürmüş oluyor bu durumda token fiyatını.

Alıntıları Göster
    Paket başı olduğu için gold kasmak biraz daha kolay buna rağmen o kadar fazla euro ile token alan var ki fiyat hala düşmedi. Diğer bir ilginç olay toplama meslekleri harici diğer meslekler 4 günde bitti. Kolay kolay para kasılamıyor artık. Mesleklerde eskiye göre baya baya kötü durumda. Hemen hemen tüm ekpaketlerde mesleklerle deli gibi para kasan ben para kasacak bir sistem bulamadım. Bulduklarımda 3.günü tükettiler. Boe dışında kolay para yok gibi.

edit: Ayrıca bu boeler normal oyuncuları olumsuz etkiliyor. Normalde full hc dungeon gear yapsan 325ilvl'in oluyor. Mytic gruplarına 320ilvl'le almıyorlar bile. Çünkü piyasada 330 340 ilvl yapmış boe gearlı kişiler var. Onlar yüzünden mytic grupları ilvl olarak daha yüksek kişileri arıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 18 Ağustos 2018; 19:6:0 >

• quote:

alakası yok sen bütün bu itemları gold vermeden alabilirsin. ama emek sarfedeceksin emek sarfetmek istemeyen goldunu verir. bunun neresi pay to win?

şimdi millet veriyor 400k-500k itemlara 2-3 ay sonra hepsi vendor çöp hatta yenisi scrap :D bunuda böyle düşün o paraya değermi 2 token parası :D
    Ben oyuna komple pay to win demedim zaten ama paketin başlarında özellikle pay to win kısmı çok ortaya çıkıyor.

Şöyle özetliyim, günümüzde her mmorpg oyuna pay to win diyorlar, hepsinde aynı sistem var. Oyunu oynayarak elde edebiliyorsun fakat para basıp daha cabuk elde etme imkanı sağlıyor, bi nevi pay to skip ama çoğu insan buna pay to win der. WoW'u diğer mmorpglerden ayıran özelliği pay to win elementinin hiç olmaması idi. Çünkü eskiden blizzard gold satışını çok ciddiye alıyor ve satış yapan/satın alan kişileri çok hızlı bir şekilde banlıyordu. Legiondan beri tamamen boşlamış durumda bunu ve tüm çinli farmerlar azıtmış durumda. Adamlar bütün gün farm yapıp satıyor, özellikle paket başları gold alıcısı çok fazla oluyor. WoW forumlarına gir bak, çoğu insan diyor ki ben daha 300 e yeni ulaştım her gün oynadım ama daha mythiclere bile giremiyorum bu insanlar nasıl 340-345 oluyor vs. Cevap belli, ya grubun olacak ki grubu olanlar bile Boe satın alıyor, ya da gold satın alıp 3-4 parça BoE satın alıcaksın gerçekten güzel boost. Sonuçta herkes aynı parayı veriyor oyuna, gametime,paket vs fakat ayrıyetten illegal yollar ile gold satın alıp sonrasında oyun içi boe satın alması bence biraz pay to windir. Raidlere başlandığında ve paketin sonlarında bu BoE ler iş görmüyor pek evet fakat paket başlarında gerçekten büyük önem taşıyorlar. Oyunda inanılmaz bir gold dönüyor. Blizzard'ın hem paket sattığı hem abonelik sistemi getirdiği bi oyunda bu sisteme engel olması gerekirdi diye düşünüyorum çünkü gold için para yatırmayan diğer oyunculara bariz haksızlık oluyor. Gold satışına yine ciddi bir şekilde baksa, herkes emeği ile kastığı gold ile satın alsa o zaman sorun yok zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kage.

Ben oyuna komple pay to win demedim zaten ama paketin başlarında özellikle pay to win kısmı çok ortaya çıkıyor.

Şöyle özetliyim, günümüzde her mmorpg oyuna pay to win diyorlar, hepsinde aynı sistem var. Oyunu oynayarak elde edebiliyorsun fakat para basıp daha cabuk elde etme imkanı sağlıyor, bi nevi pay to skip ama çoğu insan buna pay to win der. WoW'u diğer mmorpglerden ayıran özelliği pay to win elementinin hiç olmaması idi. Çünkü eskiden blizzard gold satışını çok ciddiye alıyor ve satış yapan/satın alan kişileri çok hızlı bir şekilde banlıyordu. Legiondan beri tamamen boşlamış durumda bunu ve tüm çinli farmerlar azıtmış durumda. Adamlar bütün gün farm yapıp satıyor, özellikle paket başları gold alıcısı çok fazla oluyor. WoW forumlarına gir bak, çoğu insan diyor ki ben daha 300 e yeni ulaştım her gün oynadım ama daha mythiclere bile giremiyorum bu insanlar nasıl 340-345 oluyor vs. Cevap belli, ya grubun olacak ki grubu olanlar bile Boe satın alıyor, ya da gold satın alıp 3-4 parça BoE satın alıcaksın gerçekten güzel boost. Sonuçta herkes aynı parayı veriyor oyuna, gametime,paket vs fakat ayrıyetten illegal yollar ile gold satın alıp sonrasında oyun içi boe satın alması bence biraz pay to windir. Raidlere başlandığında ve paketin sonlarında bu BoE ler iş görmüyor pek evet fakat paket başlarında gerçekten büyük önem taşıyorlar. Oyunda inanılmaz bir gold dönüyor. Blizzard'ın hem paket sattığı hem abonelik sistemi getirdiği bi oyunda bu sisteme engel olması gerekirdi diye düşünüyorum çünkü gold için para yatırmayan diğer oyunculara bariz haksızlık oluyor. Gold satışına yine ciddi bir şekilde baksa, herkes emeği ile kastığı gold ile satın alsa o zaman sorun yok zaten.

Alıntıları Göster
    bende şöyle söyleyeyim,

şimdi gold açısından bakacak olursak, evet bu token olayı gerçekten çok iyi oldu neden derseniz? mesela ben kendi açımdan şunları söyleyebilirim. bu token sayesinde, oyun içinde sadece kendi
    topladığım gold ile (booster değilim)
    starcraft 3. ek paketini aldım,
    diablo necromancer pack i aldım,
    destiny 2 + season pass aldım,
    BFA deluxe edition aldım,
    starcraft remaster aldım,
    starcraft nova mission pack aldım,
    yaklaşık 10+ wow game service aldım,

çıktığı günden beri oyuna para vermedim. şu an 05.2019 a kadar gametime ödenmiş ve kenarda 6 adet token duruyor. eğer ki token olmasaydı ben bunların belki çoğunu alamaz hatta şimdiki bu fiyat ile aylık ücretimi ödeyemezdim oyunu oynayamaz bfa yı hiç alamazdım. bu konuda wow token benim için çok önemli hatta şu doların gidişatı için daha da önemli.

şimdi bir yandan gerçek parası ile gold alanlar var adamda para bolsa sınırsız alıyor zaten şimdi bu adamı nasıl engelleyebilirsin? adam token ile alıyor. e token kalkarsa bizim gibi üstte emeği ile kazanıp oynamaya çalışanlar ne yapacak? token kalkacak o adam yine gold bulacak ama gidip elden satın alacak eskiden nasıl alıyorsa öyle alacak. ama ben bu goldu paraya dönüştürücem diye canım çıkıcak, belki ban yeme riski ile karşılaşacağım, hesap gitse zaten benim için herşey biter. ama zengin adam parayı basar açar! bunu engellemenin yolu yok. illegal yolları hala kullananlar da oluyorsa varsın banlasın blizzard ama bence artık çok azalmış olabilir. benim aklıma gelmeyen başka yollar bulanlar vardır belki para kazanma konusunda. sonuç olarak token bir devrim oldu benim hala bu oynamama vesil olan bir araç o nedenle asla kalkmasını istemem. ama bundan hariç yasadışı tüm gold kazanma yollarını engellesinler benim için sorun olmaz desteklerim.

hızlı gear kasma muhabbeti ise ben hala diyorum aşırı hızlı powerleveling tipler var bunlar senin benim gibi oyunun zevki off şu ortama bak off şu manzaraya bak hikayeye bak bunlarla gram ilgilenmiyorlar adamlar makina gibi nasıl hızlı kasarız nasıl goldun dibine vururuz derdinde ekipler halinde deli gibi 120 olup giriyorlar farma önce kendileri alıyorlar ardından, başlıyorlar satmaya. düşen boe si v.s bunlardan deli gold kazanıyorlar. çünkü bir kısım bunları istiyor zaten. adamda gold bol olunca basıp alıyor. millet gearlanınca senin benim gibi kişiler en az 1 hafta da 120 olunca bir bakıyosun millet giyinmiş afilli silahlar filan. bende şimdi başlıyorum işte girmeye casual bir guilddeyim düşe kalka giriyor millet ekipler kuruyor zar zor kesiyor başlıyor kasmaya, burada en çok sorun yaşayanlar solo takılanlardır bence ekip yoksa cidden zor iş. hak veriyorum. ama blizzard bunları böyle değerlendirmiyor para kazanmak amacı olan bir firma sonuçta. git arkadaş bul çevre edin der sana. uzun oldu kusura bakmayın ama son olarak diyorum token dışında farklı yollara başvuranları yoketsinler ama bu sadece illegal gold değil çoğu token goldu zaten. ama tokenın da faydalarını üstte verdiğim örnekte görüyorsunuz o nedenle ben hiçbir zaman tokenın bitmesini istemem. kolay gelsin. iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

Alıntıları Göster
    İyi de token fiyatı çok satıldığında değil, az satıldığında düşer. Talep arzdan ne kadar fazlaysa piyasa o kadar yükselir. Tokende olan ise herkesin golda ulaşmak için, boe almak için euro ile token alıp ah ye koyması. Bu arz, talepten çok daha fazla olduğu için token piyasası düşüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

hayır pay to win paranla aldığın itemi başka bir yol ile alamamandır. parası olan konuşur mantığıdır. dolayısı ile burada bu itemi paranla da alabilirsin parasız kendin de biri kısa zaman biri uzun fark bu ama kesinlikle pay to win değil.

Alıntıları Göster
    pay2win tamamen o demek değil aynı kişi bir eşyayı para verip daha hızlı elde ediyorsa buda pay2win'e girer
  • Bu sistem bence de çok yanlış ileride çöp olsun olmasın şuan parayla setini diziyor millet
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReflexAction

pay2win tamamen o demek değil aynı kişi bir eşyayı para verip daha hızlı elde ediyorsa buda pay2win'e girer

Alıntıları Göster
    dediğinizin adına ticaret diyorlar adam kendi giyebilir ama feragat edip satabilir de kaç tane böyle ekonomiye sahip oyun var? dün boe düşürdüm bende random bir mob kestim 350 ilvl socket li dedim kullansammı satsammı baktım ah ye 250k ya satılıyor 230 a sattım acilinden temiz token kenarda istediğini yap işte

pay2win in tam açılımı girersin shop gibi bir ekrana oyunda düşmeyen olmayan güzel itemlar olur görüntülü şık hemde taş gibi işe yarayan alırsın dizersin paranla al sana pay2win
    diğer adamlarda sürünür işte oyunda farmla onla bunlar wow diğer mantıktaki oyunlardan çok farklı onlar başka wow başka

ha siz illaki ona yormak isteyip eleştirmek isterseniz siz bilirsiniz.

• quote:

dediğinizin adına ticaret diyorlar adam kendi giyebilir ama feragat edip satabilir de kaç tane böyle ekonomiye sahip oyun var? dün boe düşürdüm bende random bir mob kestim 350 ilvl socket li dedim kullansammı satsammı baktım ah ye 250k ya satılıyor 230 a sattım acilinden temiz token kenarda istediğini yap işte

pay2win in tam açılımı girersin shop gibi bir ekrana oyunda düşmeyen olmayan güzel itemlar olur görüntülü şık hemde taş gibi işe yarayan alırsın dizersin paranla al sana pay2win
    diğer adamlarda sürünür işte oyunda farmla onla bunlar wow diğer mantıktaki oyunlardan çok farklı onlar başka wow başka

ha siz illaki ona yormak isteyip eleştirmek isterseniz siz bilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Hocam şuan gerçek para verilip karakter geliştiriliyor mu ? evet o zaman daha konuşmanın manası yok konunun başından beri blizzard ı savunmak için neden bu kadar kıvranıyorsunuz anlamış değilim siz para verip almaya değer bulmayabilirsiniz ama parası olup oyuna basan çok
    sende düşeni sat token al diye akıl vermek bu sistemin yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor bunun ticaret ile bir alakası yok ticaret diyebilmeniz için oyundaki paranın gerçeğe dönüştürülmesine izin verilmesi gerek fakat bu ban sebebi.

Bu mantıkla raidden düşenlerde satılsın legendarylerde satılsın nasılsa ticaret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 22 Ağustos 2018; 20:44:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ReflexAction

Hocam şuan gerçek para verilip karakter geliştiriliyor mu ? evet o zaman daha konuşmanın manası yok konunun başından beri blizzard ı savunmak için neden bu kadar kıvranıyorsunuz anlamış değilim siz para verip almaya değer bulmayabilirsiniz ama parası olup oyuna basan çok
    sende düşeni sat token al diye akıl vermek bu sistemin yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor bunun ticaret ile bir alakası yok ticaret diyebilmeniz için oyundaki paranın gerçeğe dönüştürülmesine izin verilmesi gerek fakat bu ban sebebi.

Bu mantıkla raidden düşenlerde satılsın legendarylerde satılsın nasılsa ticaret

Alıntıları Göster
    bak kardeşim galiba başka sıkıntısı olan gelip beni buluyor ben niye kıvranayım ne demek bu? önce şu takınılan tavırı bi değiştirelim. ben hiçbirşey için kendimi kıvrandıracak değilim. herkesin görüşü vardır buna da saygı duymak gerekir. burası sadece olumsuz eleştirenlerin platformu değil sonuçta

para verilip ne karakteri gelişiyor? diyoruz ki bu oyunu az çok burada bilen bilir istediği kadar giyinsin karakteri ile dps yapamayan heal atamayan tanklamayı beceremeyen adam bu oyunda o aldığı itemler ile ancak Heroic dungeon da takılır yada world quest yapar durur.

size göre pay2win ise eyvallah. bana göre değil. iyi forumlar.

• Sıkıntı 2 3 haftalığınada olsa endgame itemlerin sadece goldu olan ve oyuna gerçek para harcayanların elinde olması. İstersen oyundaki en iyi guildde ol yinede bu gearı goldun olmadan yada gerçek para harcamadan elde edemezsin. 10 11 parça farklı slot 355 item alabiliyorsun.
  • biraz değil baya p2w.

-Olaya sadece BOE açısından bakmayın, boostingi hesaba katınca her şey değişiyor. yani gold'unuz varsa progressiniz de olabiliyor hem pve'de hem pvp'de.
    -Bu düzen dolaylı yoldan olduğu için kılıfına uydurulabiliyor, Blizzard ben sonuçta boosting satmıyorum diyerek hızlıca içinden çıkabiliyor. ama boostingin legal olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
    -Ben çok oynayarak, boostinge ihtiyaç duymadan da aynı progressi yapabiliyorum demek maalesef hiçbir şeyi değiştirmiyor. Battlefront 2 faciasını herkes biliyordur herhalde. Ea, blizzard gibi dolaylı yoldan değil direkt olarak "kolaylık" sağladığı için oyun camiasında olay oldu resmen. Battlefront 2'de de çok oynarsanız para size karşı avantaj sağlamıyor, lakin bu parayla kolaylık satın aldığınız gerçeğini değiştirmiyor. kolaylık satın almak P2W'in tanımıdır
    -WoW'un şuan Battlefront 2(ilk hali)den farkı nedir? Onda da para vererek zorlu bir yolu kısaltabiliyorsunuz, WoW'da da. peki neden Battlefront 2 direkt P2W diye taşlandı ama WoW hasır altında yatıyor?
    -Geçen gün swiftynin twitch yayınını izliyordum aynen şu cümleyi kurdu "gamescon yüzünden erken başlayamadım ama token vesilesiyle BOE alarak arayı hızlıca kapattım." bunun üstüne daha ne laf söylenebilir ki?
    -Boosting hep vardı ama boostinge parası yeten yine bu oyuna inanılmaz derece zaman harcayan insanlardı. şimdi bu durum da kalktı.
    -bu oyunun PVE kısımı yetenekten çok networking istediğini bilmeyen kabul etmek istemiyordur. "istediği kadar boostlasın, yetenek bla bla" bunlar kuru gürültü. PVP'de evet ama maalesef PVE'de işler değişiyor.
    -P2W'nin ne demek oldugunu 9gag'daki bir kaç posttan öğrenen arkadaşlar "bu p2w değil, p2w parayla herkesi kesmesi demek" diye bu faciayı savunması da ayrı komik. tipik bir P2W örneği, lakin aracıların playerlar olması olayın aslında ne kadar çirkeflik içerdiğini gölgeliyor.

bence ilk önce P2W ne demek onu öğrenin arkadaşlar.

okumadımcılar; WoW p2w'nin has alasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kespec -- 27 Ağustos 2018; 6:27:40 >

• benim işime geliyor çünkü token fiyatını düşürüyorlar
  • hayvan gibi ilvl kasıp geliyorlar sonra kick yiyorlar

adam benden çok daha gearlı curve alıcaz, benim yaptığım hpsnin %65ini yapabiliyor

kendim normal bir oyuncuyum ama bunlar yeteneksiz net

–––––––

trolleri ve diğer farktörlerin etkin oldugu durumlar hariç
  • aschil A kullanıcısına yanıt
    doğrudur uç noktadaki yeteneksizlik göze batar, ilvli boostlatıp da normal oynayanlar gözüne batmıyor çünkü arada kaynıyorlar. anektodsal örneklerle bir yere varamayacağımız için bence konumuza dönelim, o da P2W'in varlığı
  • Blizzarda para verince blizzardın kendisi item veriyor mu? Hayır. Bitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WhoIsYourSummoner W kullanıcısına yanıt
    ona bakarsan steam hile satmıyor ama go'da hileye çanak tutuyor
    bu örnek ne kadar alakasısa seninki de öyle
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.