Merhaba arkadaşlar asma tavana LED doseyecegim salon mutfak ve koridor nasıl bir LED almam lazım bir sury çeşidi varmış nelere dikkat etmem gerekiyor yardımci olur musunuz ? Teşekkürler < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asma tavan Şerit LED tavsiyesi
-
-
??? up
-
Süs için veya aydınlık için farketmez, dimmerli olsun, daha kullanışlı ve rahat oluyor.
-
Hocam dimmer dediğiniz nedir ne yapmamız lazım ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evlerimizdeki basmalı duvar düğmeleri boyutunda ama çevirmeli, ne kadar çevirirsen o kadar yanıyor bu sisteme dimmer deniyor genelde.
Bunun 12v led için olanı da, 220v led için olanı da, vs. vardır, kullanışlıdır, ustanıza söyleyin onu da yapsın (bence).
-
@heredot64 ne yaptınız? Hangi marka model kullandınız? Ben de tavan led şeritlerimi değiştirmek istiyorum, çok sönük yanıyor. Yüksek lümenli bir led şerit almak istiyorum.
-
Merhaba uzun süredir siteye girmiyorum mesajını yeni gördüm . İnternetten ledayled diye bir site buldum ordaji ürünler kaliteli ve uygun bütün malzemeleri ordan aldım şuan için bir sorun yok 40 lik ve 35 lik şeritler var veya bir metrede 120 LED veya 60 LED gibi kullanım alanına göre seçimi yaptım kendim hallettim dönüş yerlerini lehim makinesi ile bağladım
Merhaba. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Ben de aynı firmadan 120 LED lik 2835 şerit ledler satın aldım.
Ben açıkçası ledlerin dim edilebilme olayının ledin özelliği olduğunu sanıyordum. Sanırım tüm ledler dim edilebiliyormuş. RF kumandalı LED kontrol çipleri var, trafo ile şerit ledin arasına bağlıyorsun ve tüm şerit uzaktan kumanda ile dim edilebiliyor.
Üç tane 5 metrelik şerit ledi eskilerinin yerine taktım. Parlaklığı çok çok iyi oldu. Öncekiler sarıydı, beyaz ile salon çok daha aydınlık oldu ama parlaklık cidden çok iyi. Yüzde 50 parlaklıkta kullanıyorum, son derece yeterli oluyor.
Bu kontrolcünün bir güzelliği de hangi parlaklık ayarında bırakırsan kapatıp açtığında aynı parlaklıkta yanıyor. Üç kontrolcüyü de tek kumanda ile kontrol edebiliyorum. Çok memnun kaldım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konuyla doğrudan ilgili değil ama elektrikçi ikinci seferdir bozulan trafo yerine 30a fanlı trafo taktı salondaki asma tavan ledlerine. Sürekli bozuluyor diye bu iyisi dedi ama bu da çok ses yapıyor. Fanlı olması şart mıdır? Aynı değerde fansızla değiştirsem sorun çıkar mı? Toplam led uzunluğu 30-40 metre kadar.
Fanı ısınırsa devreye alan modeller olmalı. Ya da sessiz fan alınıp değiştirilebilir.
Sökülmesi aşırı ısınmaya sebep olur.
-
mutfakta kullanacaklarını su altı led olarak al , lavabo dan su falan siçradığında şerit üstündeki ledlerin yanmasını engelleyebilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
dimmerle anahtarın içindeki direnç sayesinde akımı azaltıp artırıyosun böylece ledin parlaklığı artip azaliyo dimmer anahtar doye aratabilirisniz
konuyu tam olarak anlamadım ama trafodaki elemanlar çok ısınabilir ondan dolayı vermiştir fanlı trafoyu
eğer fanların sesi çok rahatsız ediyosa internetten transistörler için ısı yalıtımı yapan malzeme vardı onu araştırabikirsiniz ( youtube da tolga özuygur da yaptı benzer bi sistemi . bilek içine klima hibi bişey olması lazımdı vidyonun adı )
Ben de böyle konu arıyordum. Asma tavanda yaklaşık 15 metre led var. Bu ledi fanli bir trafoya bağlamışlar. Çok sesli çalışıyor. Takan elektrikciye sorunca ledler uzun ısınmasın diye fanli taktik dedi. Çok ses yapıyor deyincr tüm aoartman ayni dedi. Daha yüksek amperli ile değiştirelim dedim fark etmez fanli oldukca dedi. Fansiz olmaz mi dryince de prk tavsiye etmem ama uzun ömürlü olmaz dedi. Buna nasil bir çözüm bulmak lazim. Siz ne yaptınız
Bin tane dedi kullanmisim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanakgl -- 25 Mart 2024; 22:53:4 >
Bendeki olduğu gibi duruyor, ledlerin yarısını o yüzden kullanmıyorum maalesef. Başka bir çözüm araştırmadım.
-
Ben bu işi çözüp yazarım buraya
Fandan rahatsız olanlar için fansız model muhakkak vardır. Hatta gücü fazla olan modeli alıp fanı iptal etmek de düşünülebilir, gücü fazla olan fana ihtiyaç duymayacaktır.
Diğer taraftan fansız modellerden birde fazla alıp, kısım kısım da çalıştırılabilir sistem. Hatta eski tip trafonun uygun güçtekinden alınıp uygun devre ile takılabilir ama pek akla yatmaz.
Hani çok sorun yaşayan var gibi duruyor da ondan yazıyoruz. Üstteki mesajlarda fanı sadece ısındığında devreye alan modellerden bahsetmişim. Bu modele ulaşılamazsa, devresi kurulup da eklenebilir var olan sisteme.
Dİğer bir yöntem de, soğutucuları olağan dışı büyütüp değiştirerek, fana hiç ihtiyaç bırakmamak. Soğutucu alüminyum malzemelerden bahsetmekteyim.
-
13-15 metre lede uygun olur mu. Urun özelliklerinde 15 metreye uygun demis
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X