Şimdi Ara

asms hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
14.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar internette iken bilgisayarım kendi kendine kapandı ve hal.dll dosyası eksik olduğundan windows başlatılamıyorr mesajı geldi ve xp başlamadı.ms dosdan girdim system 32 de hal.dll dosyası yok bende orjinal xp cd mi koydum onarma yaptım,hal.dll yi yükledi fakat onarma sonrası kurulumu yaparkende i386/asms bulunamadı xp cd sini koyun uyarısı geldi. nette araştırdım cd ve sürücüsü ile ilgili sorunlar olabileceği yazıyor fakat farklı cd ve cd sürücü denememe rağmen olmadı.
    şüphe şuki sp3 yüklemiştim ve sp2 li cd ile onarma yapıyorum,acaba onarma yapınca,sp3 sistemden silinmiyorda kurulumda sp2 li cd ye hata veriyor.yardımlarınızı bekliyorum.

• Onarım esnasında aradığı dosya CD'de başkabir konumda (klasörde) olabilir. Böyle birçok onarım yaptım, dosya CD'de mevcut iken bile yanlış konumda aradığını gördüm, o esnada konumu belirttiğinizde onarma işlemine devam ediyor ve onarımı tamamlıyabiliyorsunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihat35nihat

Onarım esnasında aradığı dosya CD'de başkabir konumda (klasörde) olabilir. Böyle birçok onarım yaptım, dosya CD'de mevcut iken bile yanlış konumda aradığını gördüm, o esnada konumu belirttiğinizde onarma işlemine devam ediyor ve onarımı tamamlıyabiliyorsunuz.

dosya konumu çıkıyor ama hiçbir türlü değiştiremiyorum,ne klavyeden ne de mousedan,ekran o şekilde kalıyor.bundan dolayı gözata tıklayamıyor konumu gösteremiyorum
  • ----KESİN ÇÖZÜM--- Ben kendim ürettim bende oldu.
    Merhaba arkadaşlar. Bu gün SP2 ye yükselteyim diye bu olay oldu. CD orjinalinden kopyalanırken kopyalanamasın diye bazı dosyalar kendiliğinden bozuluyor. Bunlardan başta i386\ASMS klasörü geliyor. Sabahtan beri uğraşıyorum en sonunda çözdüm. Bende bir de yüklenebilen SP2 siz XP CDsi vardı oradaki ASMS klasörünü kullanarak çözdüm problemi.
    O asms klasörünü şuradan indirebilirsiniz:http://rapidshare.com/files/167619997/ASMS.rar (Yalnız 10 adet yükleme kotası var. Artık accountu olanlar yaysınlar dosyayı) Rar dosyasının şifresi yoktur!

Şimdi bunu yükledikten sonra extract edip bir Flash diske atıyoruz. Bundan sonra asms hatası veren bilgisyarımızı CD'siz açıp, kurulumun devam etmesini sağlıyoruz. Yine o hata bölümüne geldiğinde Tamam'a basıp dosya yolu yazma penceresine geliyoruz.
    Şimdi Flash diskimizi bilgisayara taktıktan sonra, Üstkarakter(Shift) + F10 yapıp komut dosyası penceresini çalıştırıyoruz. Burada D:, E:, F: vs sürücüleri deniyerek Flash diskimize atanmış olan sürücüyü buluyoruz. Sürücülere girdikten sonra "dir" komutunu yazarak sürücünün içeriğini görüp Flash diskimizin olduğunu doğrulayabiliriz.
    Sonra Kurulumun penceresinde adres yoluna flash diskimizin sürücüsünü yazıyoruz. (Örn E:) ASMS klasörü bu sürücünün kök dizininde olduğu için kurulum o dosyayı görecektir. Tamama basmadan önce kurulum CDmizi takıyoruz. Bundan sonra Tamam'ı tıkladıktan sonra kurulum, CD'de bozuk olan ASMS klasörünü flash diskten doğrularken, kurulumun eksik kalan dosyalarını da CD'den tedarik ederek kurulumu tamamlayacaktır.

Ben bu işlemi yapmadan önce internette en az 6 saat bu problemin çözümü için tarama yaptım. Böyle bir çözümü hiç bir yerde görmedim. Bu yazımı okuyanlar ve diğer forumda üyelikleri bulunanlar yayarsa sevinirim. Ben fazla uğraşamam. Ayrıca dediğim gibi download limiti 10. Ona da biriniz çözüm bulsun.

• Arkadaslar merhaba rica etsem asms dosyasini tekrardan paylasima acabilir misiniz?Cunku bende de ayni hatadan olustu ve bana asms dosyasi lazim.Eger birinizde varsa ve paylasima sunarsaniz sevinirim.

Tesekkurler.
    (Yalniz biraz acil!!!)
  • Problemi olan biri düşmüş en sonunda ben de umudu kesmiş hiç bakmıyordum 1 aydır. 4 Şubat'ta yazmış arkadaş yeni gördüm. Kimse yüklemeyince silinmiş rapidden. Tekrar yüklüyorum dosyayı bu seferwww.durunbirdakika.com 'un arşivine yükleyeceğim bir daha silinmez. Dosya yaklaşık 2 mb. Rar'dan çıkınca 5 mb. Rar şifresi yok. Buyrun link:http://www.durunbirdakika.com/Dosyalar/ASMS.rar

• bende sp2 ye onarma yaparken aynı hata ile karşılaştım asus laptop bu shift 10 yapıyorum c d görüyor başka sürücü yok cd rom bile yok nasıl oluyor bu cd yi tekrar kopyaladım flasha attım dosyayı ama sürücü harfini bulamıyorum görmüyor napa bilriiz çok acil lütfen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yeni bir cd yapın ve arkdaşın verdiği dosyayı cdnin içine atın kendisi bulacaktır..
  • asms dosyası olan varsa sevinirim, yukarıdaki linkler silinmiş çünkü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.