Şimdi Ara

Asosyallikle Mücadele[ANAKONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
6
Favori
2.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neden toplum içine girince utanıyorsun ki? merhaba falan de tanış zaten o anda kaynaşırsın bir konudan konuşursunuz falan, zaten dışarı çıkmayı kendin istemelisin mesela 1 tane çocukluktan beri çok iyi çok yakın bir arkadaşın olmalı onu her gece dışarı çıkart gez konuş falan, zaten onunda arkadaşları vardır onlarlada tanıştırır bu böyle gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samilton

quote:

Orijinalden alıntı: qabdkq

Evde laptop
    Iste telefon
    Yolda ipod
    Telefon rehberi bos
    Nasilim

cidden la benimde telefon rehberim boş.

Bende 28 kişi var çoğu akrabalarım.

5-10 tane arkadaş var işte onlarda merhaba merhaba.

PC Yİ böyle kırsam sorun çözülürmüki?

• Aile durumunu öğrenbilirmiyim?Zengin mi yoksa işçi sınıfından mı?
  • reserved
  • buralar değerlenir yerimizi alalım
  • bu asosyallik bence aileden kaynaklanan bir sorun.çocuklarını sosyal olan aktivitelere yönlendirmiyorlar,anne baba çalışıyorsa çocuk evde yalnız kalıyor, fakirlik,ilgisizlik vs.bence devlet çocukları sosyal olan bir sanat dalına (tiyatro,gitar gibi) zorunlu eğitim gibi okullla beraber yönlendirirse bu yalnızlık hastalığı büyük oranda halledilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aristomaxos

Aile durumunu öğrenbilirmiyim?Zengin mi yoksa işçi sınıfından mı?

Konuya ılgınız artarsa ortaya yararlı şeyler cıkıcaktır beyler.Güzel tavsiyeler gelmiş devam edelım,

Panpa soruna gelince anne baba muhendıs artık hangı konumdayım sen karar ver
  • quote:

Orijinalden alıntı: windowshopper

quote:

Konuya ılgınız artarsa ortaya yararlı şeyler cıkıcaktır beyler.Güzel tavsiyeler gelmiş devam edelım,

aslında şunu öğrenmek istiyordum aile durumunuz hergün dışarıda arkadaşlarınla birşeyler yapmana müsait derecedemi.Çünkü genelde bu durumlar ailelerin yeterli kaynağı sağlayamadıklarından çocuklarının her zaman başkalarının gerisinde olduklarında yaşanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

gerek yok. asosyallikle mücadeleyi bile pc basında yapıyosunuz. kalkıcaksın pc basından. her gün insan içine cıkıcaksın mecbur iliskilerin gelisicek. sonra net aramayacaksın bile.

ancak buradan sıze ulaşma şansım var.Ayrıca burdan aldığımız tavsıyelerı hayatımıza yansıtırsak,sorunların cozuleceğını tahmın edıyorum.Asosyallıkle mucadeleyı yapıyoruz ya ona bak sen arac onemlı değıl.Ama toplum ıcıne gırmek dedığın kadar kolay değıl bızım durumumuzda olanlar ıcın resmen şaşkın ördeğe dönüyosn aval aval bakmalar fılan sora hafıften ter basıyor kasıyosun kendını ortaya acayıp şeyler cıkıyor şahsen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galabancia

Sana tavsiyelerimi iyi dinle dostum.Bunları yaparsan KESİNLİKLE ama KESİNLİKLE asosyallikten kurtulursun(CİDDİYİM)

1)KİMSE SENDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR BUNU BİR KERE KAFANA KOY
    2)BİLGİSAYARI 2 SAATLİĞİNE KAPATIP BİR DIŞARI ÇIK VE DÜKKANCILARA,ÇOCUKLARA VS. SELAM VER(İNAN BANA EN İŞİNE YARAYACAK VE EN KOLAY YOLLARDAN BİRİDİR)
    3)REZİL OLMAYI İSTE(SENİN İÇİN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU BİLİYORUM ANCAK DENEDİĞİN ZAMAN ÇOK AMA ÇOKKKKKKKKKK BASİT BİRŞEY OLDUĞUNU GÖRECEKSİN.KENDİMDEN BİLİYORUM.YANİ GİDİPTE KENDİNİ REZİL ET DEMİYORUM SADECE REZİL OLMAKTAN KORKMA DİYORUM)
    4)İNSANLARIN SANA BAKTIĞINI SENİ İZLEDİĞİNİ DÜŞÜNME KİM SENİ TAKACAK Kİ HERKES KENDİ İŞİNDE İŞLERİ YOK SENİ Mİ İZLEYECEKLER
    5)SOHBET ETMEK HİÇ AMA HİÇ ZOR DEĞİL.TANIĞIN BİRİNE AÇARSIN BİR KONU OLAYLAR KENDİLİĞİNDEN GELİŞİR ZATEN.
    6)BU TAVSİYEMİ DİNLEMEYECEĞİNİ BİLİYORUM AMA YİNE DE YAZAYIM (BİLGİSAYARDAN UZAK DURMAYA BAK.YANİ TEMELLİ KAPAT DEMİYORUM AZALT DİYORUM.

SANA TAVSİYELERİM BUNLAR.BU ASOSYALLİK YÜZÜNDEN LİSE HAYATIM MAHVOLMUŞTU.İNAN BANA TEK BİR ARKADAŞ DAHİ EDİNEMEDİM LİSEDEN.ŞU ANDA MEZUNUM DERSANEDE İSTEMEDİĞİM KADAR ARKADAŞIM VAR ARTIK DÜKKANLARIN ÖNÜNDEN GEÇERKEN DÜKKANCILAR KENDİLERİ GEL BİR ÇAY İÇELİM FİLAN DİYORLAR.UZUN LAFIN KISASI TAVSİYELERİMİ DİNLEMEYE BAK VE HİÇ KİMSENİN SENDEN DAHA ÜSTÜN OLMADIĞINI BİL...SAĞLICAKLA KAL...

kardeş bu dediklerini yapamayan insan zaten kafadan tahtaları eksiktir.sohbet etmekten korkan varmı burda harbiden

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: windowshopper

quote:

aslında şunu öğrenmek istiyordum aile durumunuz hergün dışarıda arkadaşlarınla birşeyler yapmana müsait derecedemi.Çünkü genelde bu durumlar ailelerin yeterli kaynağı sağlayamadıklarından çocuklarının her zaman başkalarının gerisinde olduklarında yaşanır.

evet,hergün dışarı cıkmaya ve arkadaşlarımla ıstedıklerımı yapmaya musait,ama kendımde o gücü goremıyorum.Zorda olsa yapıcam artık çaresı yok.

• Okul açılınca asosyallik bitecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: South Korea

quote:

Orijinalden alıntı: Galabancia

Sana tavsiyelerimi iyi dinle dostum.Bunları yaparsan KESİNLİKLE ama KESİNLİKLE asosyallikten kurtulursun(CİDDİYİM)

1)KİMSE SENDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR BUNU BİR KERE KAFANA KOY
    2)BİLGİSAYARI 2 SAATLİĞİNE KAPATIP BİR DIŞARI ÇIK VE DÜKKANCILARA,ÇOCUKLARA VS. SELAM VER(İNAN BANA EN İŞİNE YARAYACAK VE EN KOLAY YOLLARDAN BİRİDİR)
    3)REZİL OLMAYI İSTE(SENİN İÇİN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU BİLİYORUM ANCAK DENEDİĞİN ZAMAN ÇOK AMA ÇOKKKKKKKKKK BASİT BİRŞEY OLDUĞUNU GÖRECEKSİN.KENDİMDEN BİLİYORUM.YANİ GİDİPTE KENDİNİ REZİL ET DEMİYORUM SADECE REZİL OLMAKTAN KORKMA DİYORUM)
    4)İNSANLARIN SANA BAKTIĞINI SENİ İZLEDİĞİNİ DÜŞÜNME KİM SENİ TAKACAK Kİ HERKES KENDİ İŞİNDE İŞLERİ YOK SENİ Mİ İZLEYECEKLER
    5)SOHBET ETMEK HİÇ AMA HİÇ ZOR DEĞİL.TANIĞIN BİRİNE AÇARSIN BİR KONU OLAYLAR KENDİLİĞİNDEN GELİŞİR ZATEN.
    6)BU TAVSİYEMİ DİNLEMEYECEĞİNİ BİLİYORUM AMA YİNE DE YAZAYIM (BİLGİSAYARDAN UZAK DURMAYA BAK.YANİ TEMELLİ KAPAT DEMİYORUM AZALT DİYORUM.

SANA TAVSİYELERİM BUNLAR.BU ASOSYALLİK YÜZÜNDEN LİSE HAYATIM MAHVOLMUŞTU.İNAN BANA TEK BİR ARKADAŞ DAHİ EDİNEMEDİM LİSEDEN.ŞU ANDA MEZUNUM DERSANEDE İSTEMEDİĞİM KADAR ARKADAŞIM VAR ARTIK DÜKKANLARIN ÖNÜNDEN GEÇERKEN DÜKKANCILAR KENDİLERİ GEL BİR ÇAY İÇELİM FİLAN DİYORLAR.UZUN LAFIN KISASI TAVSİYELERİMİ DİNLEMEYE BAK VE HİÇ KİMSENİN SENDEN DAHA ÜSTÜN OLMADIĞINI BİL...SAĞLICAKLA KAL...

kardeş bu dediklerini yapamayan insan zaten kafadan tahtaları eksiktir.sohbet etmekten korkan varmı burda harbiden

kafadan tahtaları eksık olmuyor panpa..Biz öyle kısılerı asosyal olarak adlandırıyoruz.Ve gayet sağlamlar bunuda bıl tek eksıklerı sosyal ortamları yok..

• Değilim ama yardımcı olurum reserved.
  • Kardeşim yaşın kaç ? Bak liseye başladğında dersaneye yazıldığında vakitin boş geçmicek bilgisayarla fazla haşır neşir olamıcaksın.Çüünkü kendini sınava odaklıcaksın.Dersane çıkışlarında arkadaşlarına bi yere takılırsın buluşursun böylece bilgisayarıda yava şyavaş kesmiş olursun.Mesela ben lise3 e geçtim ramazandan beri fazla dışarı çıkmıyorum azıcık asosyalleştim ama ramazan=oruç yüzünden ramazan bittiğinde dersane başlıcak ve vakitim boş geçmicek pc den kurtulmş olucam yani kendini uğraşmak zorunda kalıcağın birşeye verki bilgisayarda durduğun süreyi azalt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak Reyiz

Okul açılınca asosyallik bitecek.

Ya demek bıtıcek aslında okul acılınca baslıyor asıl sorun, okulun ılk haftasından 1 hafta devamsızlık yapan kac kısı var benım gıbı ? Okuldan kacmak icin elımden ne gelırse yapıyodum tabı orda bır ortamım vardı takıldığımız 4-5 kısılık kucuk bı arkadas grubu tum sene bırlıkte takıldık gayet ıyıydı tabıkı okullar kapanana kadar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan_95

Kardeşim yaşın kaç ? Bak liseye başladğında dersaneye yazıldığında vakitin boş geçmicek bilgisayarla fazla haşır neşir olamıcaksın.Çüünkü kendini sınava odaklıcaksın.Dersane çıkışlarında arkadaşlarına bi yere takılırsın buluşursun böylece bilgisayarıda yava şyavaş kesmiş olursun.Mesela ben lise3 e geçtim ramazandan beri fazla dışarı çıkmıyorum azıcık asosyalleştim ama ramazan=oruç yüzünden ramazan bittiğinde dersane başlıcak ve vakitim boş geçmicek pc den kurtulmş olucam yani kendini uğraşmak zorunda kalıcağın birşeye verki bilgisayarda durduğun süreyi azalt

panpa yasım 17.Evet pc den uzaklasmaya calısıcam dedıklerınde son derece haklısın bi yerden zorda olsa başlamamız lazım diye düşünüyorum.. Aynı zamanda kendım bu hastalıktan kurtulurken beraberımde bu forumdan bırılerınıde götürmek amacım zaten konuyu acma amacım bu.Ben ve benım gıbılerın bu hastalıktan kurtulması bu konuyla kaç kisiyi kurtarırsam kardır diye dusunuyorum.

• yeterlı derecede tavsiye alınca asosyaller kulubu adında konu acıp neler yapmamız gerektığını ve nasıl kurtulduğumuzu-kurtulacağımızı yazıcam.Güzel bır ortam olacağını dusunuyorum tabıkı basarabılırsem.Konuda sorunlarınızı nelerle karsılatığınızı neler hıssettığınızı yazarsınız asosyaller kulubunu acınca, suanda tek amacım bır rehber olusturmak.

Evet sayın okurlar,iftardan sora tekrar burada olucam oruç tutanların allah orucunu kabul etsın.Afiyet olsun ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi windowshopper -- 16 Ağustos 2011; 19:52:58 >
  • ne gerek var ya dışarı çıkıp nabıcanız birşey yok dışarda herkes boş boş geziyor
  • Facebook ve twitterdan kurtul, bana dua edeceksin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.