Şimdi Ara

Asosyallikle Mücadele[ANAKONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
6
Favori
2.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayara gecince buraya otobiyografik bi kesit yazacagim, umaraim yardimim olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theturx

bilgisayara gecince buraya otobiyografik bi kesit yazacagim, umaraim yardimim olur.

çok sevınırım panpa.Mutlaka bırıne yararı olur.
  • Rezerved
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magallanes

Sosyal çevren olacak erkekli kızlı, hergün ilgilenmen gereken kardeşim dediğin insanlar olacak, sevdiğin bir kız olacak, ortamın olacak. Yoksa kalırsın evde

Birde sabahın köründe dışarda takılma, zaten arkadaş ortamın varsa onlarda bu saatte dışarı çıkmazlar. Gececi bizim ortam, 9-12 arası takılıyoruz.

en sevdiğim şey işte. olsa şöyle 3-4 arkadaş, gece çıksak gezsek konuşsak. bi yere oturup sohbet etsek ne güzel olur. ama yok, herkesin yaptığı tek şey gerizekalı gibi facebookta salak salak sözler paylaşıp beğeni almak, kimin kimi satacağı belli değil. şu an sadece bi tane çok yakın arkadaşım var ama o da benim gibi asosyal, sadece okulda buluşabiliyoruz

• ne asosyal biri oldum ne de çok sosyal popüler biri oldum. kendim oldum sadece. asosyallik sosyallik falan bunları fazla kendinize dert etmeyin bence. samimi olabileceğiniz, konuşup dertleşebileceğiniz bir arkadaş grubunuz olsun yeter. bunuda kendiniz yapacaksınız. kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [ AsiL ]

quote:

Orijinalden alıntı: Magallanes

Sosyal çevren olacak erkekli kızlı, hergün ilgilenmen gereken kardeşim dediğin insanlar olacak, sevdiğin bir kız olacak, ortamın olacak. Yoksa kalırsın evde

Birde sabahın köründe dışarda takılma, zaten arkadaş ortamın varsa onlarda bu saatte dışarı çıkmazlar. Gececi bizim ortam, 9-12 arası takılıyoruz.

en sevdiğim şey işte. olsa şöyle 3-4 arkadaş, gece çıksak gezsek konuşsak. bi yere oturup sohbet etsek ne güzel olur. ama yok, herkesin yaptığı tek şey gerizekalı gibi facebookta salak salak sözler paylaşıp beğeni almak, kimin kimi satacağı belli değil. şu an sadece bi tane çok yakın arkadaşım var ama o da benim gibi asosyal, sadece okulda buluşabiliyoruz

o asosyal arkadasınla takılmayı deneyebılırsın.Hem onu hemde kendını kurtarırsın.Az önce 1 saat kadar dolasıp geldım,resmen mağaradan cıkmısa donuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: anıl20

ne asosyal biri oldum ne de çok sosyal popüler biri oldum. kendim oldum sadece. asosyallik sosyallik falan bunları fazla kendinize dert etmeyin bence. samimi olabileceğiniz, konuşup dertleşebileceğiniz bir arkadaş grubunuz olsun yeter. bunuda kendiniz yapacaksınız. kolay gelsin.

Aynen bende ne asosyal biri oldum nede çok sosyal popüler biri oldum kendin ol yeter.
  • Kardeşim, söylediğin gibi bende bir asosyalim. Evden, bir şey olmadıkça çıkmayan birisiyim. Şu aralar babamların ofiste takılıyorum. Gene asosyal gibi hissediyorum. Dışarı çıksam, yapacağım şeyler, bilardo oynamak, sinemaya gitmek, gezmek. Başka bir şey yok. Harbiden bende kurtulamadım. Babamda diyor hep ne yapıyorsun bilgisayarda diye. Yeni bir sistem aldım ve günün 12 ile 15 saati bilgisayar başında.
  • arkadaslar bence ufaktan kendıne bır ıs bulsa cok ıyı olur, ancak kalabalık carsı pazar gıbı bır yerde olası gerek kanatimce aksi halde yine aynı sekılde devam eder.. cevremde malesef boyle ınsanlar var ne yaptıysak cıkmıyor asosyellıkten en sonunda bır ıse gırdı zamanla azda olsa buyudu cevresı...

buda bır yontem olabılır bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: quetm

arkadaslar bence ufaktan kendıne bır ıs bulsa cok ıyı olur, ancak kalabalık carsı pazar gıbı bır yerde olası gerek kanatimce aksi halde yine aynı sekılde devam eder.. cevremde malesef boyle ınsanlar var ne yaptıysak cıkmıyor asosyellıkten en sonunda bır ıse gırdı zamanla azda olsa buyudu cevresı...

buda bır yontem olabılır bence...

asosyallık oyle bısey kı hemen kurtulman ımkansız ve uyusturucu gıbı kendıne sureklı cekıyor mesela 1 gun sosyal olursun ertesı gun tekrar asosyale doner bu.Sürekli en azından gecene kadar bı ortamda bulunman gerekıyor.
  • Kardeşim bir an önce asosyallikten kurtulmaya bak..Çevrende sağında solunda elbet 1-2 arkadaş vardır mesela ara onları akşam dışarı çıkalım mı de...Kendini bi şekil dışarı at işte...Kuzenlerin filan varsa onlarla çıkmayı dene ama mutlaka kendini dışarı at...

İnsanlar ile muhabbet kurmaktan asla çekinme...Düzenli bir mekanın olsun mesela bi kafeye gideceksen dışarı çığarken çoğunlukla aynı kafeye git...ordaki çalışanlarla zamanla muhabbeti kur...O zaman sana daha iyi muamele gösteriyorlar...Misal benim 4-5 yıldır takıldığım kafe aynı...ben gittiğimde adam direk kafasına göre nargilemi getiriyor kendi özel tütünlerinden içine koyuyor özel başlığını filan getiriyor bende keyifle içiyorum

İnsanlarla muhabbet etmekten sakın korkma...Ama durduk yere sırf insanları tanımak için onlar ile muhabbeti ilerletmeyede çalışma...o zamanda karşı tarafın gözünde hafif biri olursun içinden geldiği gibi doğlal ol işte...yeri geldiğinde çılgınlık yap yeri geldiğinde otur laf dinle muhabbet et...

benim bi arkadaş geçen gün gece 2 de araba ile dolaşırken arabanın kapısını açıp millete poposunu gösterdi mesela Zamanla böyle psikopat arkadaşların olunca o zaman sosyalliğin keyfini alacaksın...

Ben orta 2-lise 3 arası aşırı sosyal biriydim...daha sonra malum öss filan derken biraz asosyalleştim ama abartılacak kadar değil....Yani asosyalken bile haftada 2-3 gün bi yerlere giderdim...Şimdi üni okuyorum ve ististanız her gece dışarıya çıkar arkadaşlarımla keyifli vakit geçiririm...Bulunduğum ilde 3 ayrı yakın arkadaş grubum var...okuğum ilde de 2 ayrı yakın arkadaş grubum var...Arkadaşlarınla sırf dışarda olmuş olmak için buluşma...eğer ortamlarından zevk alırsan dışarıya çık

Son olarakta hiçbir arkadaşını kullanma...Yeri geldiğinde hatalarını söyle mesela düzgün bir dille...İçten ol onlara karşı kin besleme....Yanlışlarını onlara söylersen açıksözlü olursan uzun zamanlar sürecek arkadaşlığa adımı atmış olursun

Son olarakta eğer sosyalleşmeyi başarabilirsen sakın ama sakın ailenide ihmal etme

• quote:

Orijinalden alıntı: niquel

Kardeşim bir an önce asosyallikten kurtulmaya bak..Çevrende sağında solunda elbet 1-2 arkadaş vardır mesela ara onları akşam dışarı çıkalım mı de...Kendini bi şekil dışarı at işte...Kuzenlerin filan varsa onlarla çıkmayı dene ama mutlaka kendini dışarı at...

İnsanlar ile muhabbet kurmaktan asla çekinme...Düzenli bir mekanın olsun mesela bi kafeye gideceksen dışarı çığarken çoğunlukla aynı kafeye git...ordaki çalışanlarla zamanla muhabbeti kur...O zaman sana daha iyi muamele gösteriyorlar...Misal benim 4-5 yıldır takıldığım kafe aynı...ben gittiğimde adam direk kafasına göre nargilemi getiriyor kendi özel tütünlerinden içine koyuyor özel başlığını filan getiriyor bende keyifle içiyorum

İnsanlarla muhabbet etmekten sakın korkma...Ama durduk yere sırf insanları tanımak için onlar ile muhabbeti ilerletmeyede çalışma...o zamanda karşı tarafın gözünde hafif biri olursun içinden geldiği gibi doğlal ol işte...yeri geldiğinde çılgınlık yap yeri geldiğinde otur laf dinle muhabbet et...

benim bi arkadaş geçen gün gece 2 de araba ile dolaşırken arabanın kapısını açıp millete poposunu gösterdi mesela Zamanla böyle psikopat arkadaşların olunca o zaman sosyalliğin keyfini alacaksın...

Ben orta 2-lise 3 arası aşırı sosyal biriydim...daha sonra malum öss filan derken biraz asosyalleştim ama abartılacak kadar değil....Yani asosyalken bile haftada 2-3 gün bi yerlere giderdim...Şimdi üni okuyorum ve ististanız her gece dışarıya çıkar arkadaşlarımla keyifli vakit geçiririm...Bulunduğum ilde 3 ayrı yakın arkadaş grubum var...okuğum ilde de 2 ayrı yakın arkadaş grubum var...Arkadaşlarınla sırf dışarda olmuş olmak için buluşma...eğer ortamlarından zevk alırsan dışarıya çık

Son olarakta hiçbir arkadaşını kullanma...Yeri geldiğinde hatalarını söyle mesela düzgün bir dille...İçten ol onlara karşı kin besleme....Yanlışlarını onlara söylersen açıksözlü olursan uzun zamanlar sürecek arkadaşlığa adımı atmış olursun

Son olarakta eğer sosyalleşmeyi başarabilirsen sakın ama sakın ailenide ihmal etme

eywallah panpa.Bu forumda ıyıkı senın gıbı ınsanlar var.Tavsıyelerının hepsı bnm ıcın altın değerınde.

• Hele bir mesajım bulunuversin. Akşama doğru uzun bir yazı yazıcağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 17 Ağustos 2011; 6:18:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

Hele bir mesajım bulunuversin. Akşama doğru uzun bir yazı yazıcağım.

tamam panpa.Yazarsan sevınırım amacıma ulasmakta bı adım daha ılerlerım
  • Şimdi World of Tanks'ta 13 gün premium kaldı. Bunu iyi kullanıp hayvan gibi kasarka bir an önce T30 isimli son tanka ulaşmam lazım. yatıp kalkıyorum hep buradayım. Yemin ederim popom dümdüz oldu. Ama olsun, değecek. Onu alınca çok güzel şeyler olacak

Edit: Şimdi bu varken niye dışarı çıkıp saatlerimi harcayayım? Di mi ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 17 Ağustos 2011; 7:00:03 >
  • konunun ölmemesı ııcın devamm
  • test
  • quote:

Orijinalden alıntı: windowshopper

Selam beyler,malum çoğu kişinin sorunu asosyallik.Evden zorunlu olmadıkca cıkmayan,aksama kadar ramazan bahanesıyle evde oturan,insanlardan kaçan,toplum ıcıne gırınce saskın ördeğe dönen ben ve benım gıbı arkadaslara bu konu.. neler önerirsiniz? Sosyalliği bikere tadan bidaha bırakamaz lafı doğrumu gerçekten öylemi panpalar? kısaca hayatımı tanıtayım emınım benm gıbılerı var mutlaka bu forumda;

cs,dh,inci,face,twit vs. sacma sapan seyler, mıllet dısarıda gezerken ben 24 saat pc basında zaman öldürüyorum.Aslında içimden gelmiyor dışarı cıkmak hani seçimdir diyolar ya asosyallik evet istemesem bile seçtim.Şimdide başıma dert..Kurtulmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum.Mutlaka bu hastalığı (diyeceğim cunku bi nevi hastalık) yenen arkadaslarımız vardır.Nasıl bir yol izlediniz nasıl mucadele ettınız ne gibi zorluklar yaşadınız ve bize ne önerirsiniz.Abuk subuk yorum atacaklara diyorum şimdiden çıkın gidin lütfen.'Çık dışarı gez dolaş abiii'gibi önerilerdede bulunmayın denemediğim bişey değil.Mutlaka tavsiyeleriniz işe yarayacaktır bundan emin olarak yazın.çevrem fazla geniş değil nedenı eve kendımı tıkıp oturmam hayat dışarda be aga ha sanal hiçmi iyi değil tabiki iyi güzel muhabbetler dönüyor ama reale çıkınca mağaradan çıkmışa dönüyoruz.Hem sosyallik hemde sanalda takılmak için orta karar bişeyler yapalım.

yenelim şu hastalığı.asosyaller kulubu açıcam ve sonuna kadar mucadele edıcem Hala BenleMisiniz ?

aynı beni tarif ettin

• Rizörvıd.
  • quote:

Orijinalden alıntı: windowshopper

quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

Hele bir mesajım bulunuversin. Akşama doğru uzun bir yazı yazıcağım.

tamam panpa.Yazarsan sevınırım amacıma ulasmakta bı adım daha ılerlerım

Aslında yıllardır asosyallikden şikayet konularına verilen klasik öneriler vermekten öte gidemez kimse. Çünkü odur yani yol. Oyunu azalt dışarı çık arkadaş yap yazılır bu konulara.

Olayın temeli burda "dışarı çıkmak içimden gelmiyor."

Maddiyatında küçümsenemez etkisi var tabi dışarıda vakit geçirmekte. Oyunlarınızı bırakın demiyorum ama aralar verin. Misal günde 10 saat KO oynarken 6 ya çek. zamanla indir. Sonra zaten kendin bırakıyorsun. Arada canın istiyor ama başka şeylerle geçiriyorsun.

Asosyal insanların aslında ortak özellikleri vardır. Yani aileleri genelde rahat (zenginlik demiyorum) bir hayat sağlarlar. Hayatın acı yüzünü pek tatmazlar. Küçükken bu şekilde yetişirsede ilerde iş hayatındada işinden evine insanlar oluşur. evlenincede zaten hayat daha monotanlaşıyor özellikle bizim ülkemizde. Biraz vurdumduğmazlık vardır.

İnsanların hareketleri izlediğiniz film-dizi okuduğunuz kitapların etkileriyle size yapmacık, gereksiz, ahmakca gelebilir ve bu sizi yeni insanlarla tanışmak istemekten, yeni yerlere gitmekten gezmekten alıkoyabilir. Önecelikle hiçbir insanı küçümsemeyin. Basit bulmayın. En aptalına boş konuşanına dahi tahammül etmeye çalışın. Kendiniz olun insanların yanında. aman ne giysem aman nasıl konuşşam aman beni nasıl bulurlar gibi düşünürseniz hem insan ilişkileriniz zayıf olur hemde asosyal olarka kalmaya devam edersiniz. Çok önemsemeyin bunları. Kim olursa olsun oda etten kemikten biri.

Somurtmayın, hep somurtan ifadeli biriyle kimse tanışmak konuşmak istemez. Yani doğal olun, sıcak davranma gayreti gösterin. İÇinizden gelmeyebilir anlıyorum. Kuzeniniz filan varsa onunlada vakit geçirin onun arakdaşlarıyla filan tanışın. Kendinize bakın. Ne kadar maddiyatla orantılıda olsa iyi giynmeye, saça sakala dişe bakmaya çalışın.

Dışarı çıkınca boş boş gezmek bazılarına "aptalca" gelbilir. Bunun yerinde evinizde oturup cs de maç atmak, yada masturbasyon yapmak isteyebilirsiniz. ama boş boş gezmekle başlıyor birçok şey. Çıta yükseliyor gelişiyor. Sokak başlarında oturup serserilik yapın demiyorum, sadece dışarı çıkmak için ille bir sebebiniz olmasını beklemeyin. Hava alıyım, bacaklarım açılsın diyin yürüyn biraz. mağzalara girin, kitapcılara bakın. istanbuldaysanız okadar gezilecek tarihi mekan varki.

Kilonuz varsa kurtulmaya çalışın. Bilgisayar,oyun,adult, dışında bir hobiniz olsun. Her şeyi yargılamaktan vazgeçin. Ufak bir eşyaya değer veren birine "mal" demeyin mesela. bla bla bla işte söylenecek çok farklı şey yok bu konu hakkında.

Misal boş zamanlarınızda okuyorda olsanız bir yerde çalışabilirsiniz. Parasıda var tabi ama yani insanlara karşı daha rahat olursunuz bu şekilde. Kendinizi insan ilişkilerinde geliştirirsiniz. Küçük arakdaş için asosyal olacakları vakitler çok olacka merak etmesinler. üniversite sınavına hazırlıkta, sınav zamanında yeterince asosyal bir hayat yaşıyacaklar. Şimdiden başlamalarına gerek yok.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.