Şirket içi asp tabanlı kullandığımız intranet sisteminde bazı raporlamalarda yaklaşık 200000+ kayıt okunması,filtrelenmesi gibi işlemler yapılıyor. Bu işlemlerde 4-5 dakika sürebiliyor. Fakat bu işlem sürerken site kesinlikle açılmıyor. İşlem tamamlandığında ise site eski hızında açılabiliyor. Raporların alındığı bölüm için başka bir application pool atamayı düşündüm fakat bu durumda da mevcut session verilerini taşıyamıyorum. Site girişinde zaten login bölümü bulunduğu için tekrar form koymak istemiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
önce eğer access kullanıyorsan kurtul sql'e geç access 2000 kayıttan sonra sapıtıyor. eğer sql ise sql ile web sunucuyu ayır. o da mümkün değilse sana ilk tavsiyem eğer data dakikası dakikasına canlı olması gerekmiyorsa alacağın sorguyu belli periyodlarla tercihen bir win servis üzerinden veritabanına sakla. sorgun ile aynı boş bir tablo yapıyorsun datayı buraya basıp jet hızı ile çekiyorsun Ben 40-50 milyon arası kayıt üzerinden finansal raporlar çıkarıyorum en kısa sorgum 10 ile 15 dakika arasıdır. Ne kadar optimize etsen bile canlı vermen imkansız hale geliyor. Hele kullanıcı sayın çok artınca, tabii milyonlarca dolar harcayıp bir grid sunucu sistemi kurmazsan 200000+ kayıtta sunucu kasıyor ve site açılmıyorsa zaten ne kadar da app poolları değiştirsen bile bir app pool kilitlendimi hepsi etkilenir hele asp.dll 'de u daha çok olur. Hele bir app pool çökerse hepsini götürür peşinden kurtuluşu yok. belki sunucuyu yenilemenin ya da sadece sql server olacak yeni bir sunucu almak olacaktır çözüm.
Yok benim datam canlı olacak o zaman donanım yenilemek ve yukarda dediğim sunucuları ayırmak ve ardından deli gibi sorgu optimizasyonu yapmaktan başka çaren kalmıyor.
Cevap için teşekkürler
Veritabanı SQL Server 2000 DE , veritabanı ile web sunucusu ayrı server sistemleri üzerinde.
Tablo fikri eğer uygulayabilirsem iyi bir çözüm gibi görünüyor. Ama bu kilitlenmeyi aşmak için asp.net te birşeyler yapılabilir mi ? .net henüz geçmedim ama background process gibi bir işlem olabilir mi acaba ? o sayfanın yüklenmesi uzun sürsün ama diğer sayfalara ulaşımda kesilmesin..
aslında 200000 kayıtta sunucunun kasması normal değilmiş gibi geliyor. tabii ağır finansal hesaplamalar yapmıyorsan. belki donanım yetmiyor çok eski p3 işlemcili sunucularınız var bilemiyorum.
incelemek lazım ağırlığa sebep olan faktörleri, belki asp belki sql belki kötü kodlama yüzündendir. yazılan kodun kalitesi de çok önemli hız açısından.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme