Şimdi Ara

asp db işlemleri..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bir alış veriş sitesi denemesi yapıyordum.. hata aldım.. daha önce benzer şekilde bir blog yapmış yazıya ait yorumları yazının altında listelemişdim bu sefer onu baz alarak aynı mantıkla yola çıktım ama olmadı..
    db iki tablo var urunler ve kategoriler diye kategoriler in id sini aynı zamanda urunler tablosunda yer kdid saklıyorum bu yolla ilgili kategoriye tıkladıklarında ilgili ürünleri listeleme yapmak..

Set bg = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    bg.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("db.mdb")

<%id = request.querystring("id")

set urunlerim =Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
    sql ="Select * From urunler where kdid = "& id &" "
    urunlerim.open sql,bg,1,3%>

<table width="525" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
    <tr>
    <td valign="top"><%=urunlerim("metin")%> </td>
    </tr>
    </table>

deneme.asp?id=4 gidildiğinde bu arada 4 kategori id si
    şu hatayı veriyor..
    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers hata '80040e07'

[Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] Ölçüt ifadesinde veri türü uyuþmazlýðý.

/deneme/deneme.asp, satır 30
    satır 30 da yazan urunlerim.open sql,baglan,1,3%>
    sizce hata nedir.. neden daha doğrusu hata veriyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nelanbuuu -- 4 Ocak 2013; 22:50:23 >

• Kategori tablosundaki kdid'nin veri türü ne?
  • metin.. bu arada kdid ürünler tablosında kategori tabloasunda yer id ise otomastik sayı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYHANSARI

Kategori tablosundaki kdid'nin veri türü ne?

verdiğin soru ile cevabıda çözmüş oldum sağolasın... metinden sayıya çevirince sorun ortadan kalkdı..
  • Sorunun veritüründen olduğunu anlamıştım. Bişey değil :)
  • şidiki sıkıntı sayfalama ile :))

sayfada soldan sağa 4 aşağıdan yukarı 5 beşlikde sırlama yapmak isiytorum bu sılama tabi db veri bitene kadar olmasını istiyorum.. yani 21. urun 2. saydada olacak..

ve sayfalarında

< 1 2 3 4 .....12..13 >
    olmasını isityorum ama eldeki örneklerde ya 4x5 sırlama yapıp sonrasının olmamsı yani en son 20 yi alıyor ya
    sayfalar 123456 şeklinde uzuyum gidiyor..

bu konuda bir örmeğin varmı??
  • Benim web sitemdeki ana safyada yer alan sayfalama'ya benzer bir şey mi istiyorsun?
  • hocam senin siten açılmıyor bakacakdımda :))

istediğim şey altaki tabloya db yazdırdık diyelim do döngüsü ile db deki veriler bitene kadar alt alta yazdırıyorum ama ben 4x5 şeklinde yani yanyan 4 alt alta 5 tane yazdırmak istiyorum.. ve db den çekilen 21. veri de 2. sayfada yazmasını istiyorum..
    sayfalama sistemininde 123456789 diye uzayıp gitmesini değilde resimdeki gibi bişey olmasını sitiyorum.. yani 100 sayfa oluşuyorsa tutupda 1 den 100 e kadar ekranda yazmasın aynı resimdeki bişey olsun diyorum

<table>
    burada içde rsm vs.. olacak
    </table>

http://img221.imageshack.us/img221/2025/sayfalama.png

[simage]http://img221.imageshack.us/img221/2025/sayfalama.png
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nelanbuuu -- 6 Ocak 2013; 1:33:27 >

• Anladım. Site açılacak. Sunucuda yeniden hesap oluşturduk. Akşama düzelir herhalde..

Senin sayfalama şeklini ya kendin yazacan kodla, ya da ASP.NET'in DataList, GridView kontrolleri var. Onlarda istersen otomatik sayfalama çıkartabiliyorsun. Bu kontrollerde RepeatColums değerini 4, bir sayfada görüntülenecek satır saysınıda 5 olarak ayarlarsan sorun çözülür. Ama table kullanarak listeletecem diyorsan kod yazman gerekebilir. Ya da sayfalama işlemini yapan bir dll bulup ekleyeceksin sitene. Sitem bi açılsın. Açıldıktan sonra;

http://www.koddunyasi.net/uyelist.aspx sayfasına bak. (Bu sayfayı görebilmek için üye olup giriş yapman gerekiyorhttp://www.koddunyasi.net/uyeol.aspx)

:))

Benim kullanığım collectionpager adında bir dll.

şu şekilde sayfalıyor.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Önceki Sonraki

Mesela 2 ye tıkladığında 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Önceki Sonraki

Mesela 11 e tıkladığında
    11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Önceki Sonraki şeklinde çalışıyor.

Değişik ve daha güzel sayfalama dll leri vardır mutlaka. Ya kendin yazacan, ya da dll bulacan, ya da dediğim gibi DataList felan kullanabilirsin.

• Siteye erişim başladı. Mesela şu sayfadaki sayfalama nasıl?

http://www.koddunyasi.net/ziyaretci_oku.aspx?SF=2
  • aynen hocam sayfalam iyi ama ben db çekilenleri alt alta değilde yan yana yazdırmak istiyorum yan atıyorum her sayfada 20 veri olacaksa bunlar yana 4 yukardan aşağıya 5 olacak şeilde olmasını istiyorum senin sitendeki gibi yapabiliyorum ama benim dediğim yolla yapamadım...
  • DataList'i hiç kullandın mı? Bu kontrolde, sütun sayısını ayarlayabiliyorsun.. Ana sayfada kategorileri data list'te gösteriyorum ve 3 sütun..
  • hayır..? kullanmadım...
  • ASP.Net VB ya da C# kod ekranında html etiketi olan tabloyu kullan o zaman..

aspx.vb sayfası

cmd = New OleDbCommand(sqlkod, dbconn)
    Dim oku As OleDb.OleDbDataReader
    oku = cmd.ExecuteReader
    Dim htmlStr As String
    Dim eks As String
    eks = "onMouseOver=this.bgColor='#009966' onMouseOut=this.bgColor='#BFEAE6'"
    htmlStr = "<table border=2 bordercolor='#000000' bgcolor='#BFEAE6'>"
    Do While oku.Read = True
    x = x + 1
    htmlStr += "<tr style='padding-left:10px;cursor:hand' " & eks & "><td>" & oku(0) & "</td><td> " & oku(1) & "</td><td> " & oku(2) & "</td><td> " & oku(3) & "</td><td> " & oku(4) & "</td><td> " & oku(5) & "</td><td> " & oku(6) & "</td><td> " & oku(7) & "</td><td> " & oku(8) & "</td></tr>"
    Loop
    htmlStr += "</table>"
    liste.InnerHtml = htmlStr

burada liste bir div etiketinin ID değeri. aspx sayfasında <div id="liste" runat="server" />

Bu işini süper görür..

• oku(0), oku(1) gibi ifadelerle Tablodaki alanlara ulaşıyorum.... ilk alanın index'i 0...
  • ARKADAŞLAR nereye yazsam emin olamadım ama ACİLL ACCESS bilen birine ihtiyacım var, lütfen özelden ulaşın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.