Öncelikle selamlar,konunun yerinin burası olmadığını biliyorum ama kendi yerinde kimse yok.Forumdan uzaklaştırılmadan önce şu sorunum çözülse başka bişe istemem.
İlk olarak yaptığım çalışmayı anlatayım daha sona sorunuma geçeyim. Asp den girdiğimiz verileri accese kayıt eden bi program yaptım. Birde girdiğimiz kayıtları görebilmek için program yaptım. Veritabanımız(veritabani.mdb) eleman adlı bi tablo içeriyor. Bu tabloda kayno(Otomatik sayı),ad(metin),yas(metin),resim(metin.eklediğimiz resmin yolunu kaydediyor).
Kaydetmekte sıkıntım yok. Ancak gösterirken kayno yani kayıt numarasına göre gösteriyor. Mesela textboxa 2 yazıyor,butona basıyoruz ve 2. sıradaki kaydın bilgilerini getiriyor.İşte sorunum burda. Getirdiği bilgiler doğru ama resimin adresini değil resmin kendisini göstermesini istiyorum. Yani "koala.jpg" değilde koala resmi gelsin istiyorum. Bunu nasıl yapacağım hakkında fikrim yok. Yardımlarınızı bekliyorum.
Ayrıca kayıtların hepsini gösterebilmem için Gridview e ihtiyacım var. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. :(
Bu kodu kayıt göstermede kullanıyorum: Dim c As New OleDbConnection() c.ConnectionString = "provider=Microsoft.jet.oledb.4.0; data source=" + Server.MapPath("~\App_data\veritabani.mdb") Dim co As New OleDbCommand() co.Connection = c Dim r As String Dim k As Integer = 0 k = Convert.ToInt32(TextBox1.Text)
Dim dr As OleDbDataReader co.CommandText = String.Format("select * from eleman where kayno={0}", k)
c.Open() dr = co.ExecuteReader() Do While dr.Read() Label1.Text = dr(1).ToString Label2.Text = dr(2).ToString r = dr(3).ToString Image1.ImageUrl = "~\resim\" + r Loop dr.Close() c.Close()
Not:Visual Studio 2010 kullanıyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme