Şimdi Ara

asp.net

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşplar ben asp.net öğrenmek istiyorum nereden başlama lazım hangi programları kullanmam lazım bilenler bi yardımcı olsunlar.teşekürler

• c# veya vb.net biliyormusun ?
    eğer bilmiyorsan bunlardan herhangi birini öğrenmekle başlayabilirsin, çünki asp.net c# veya vb.net ile geliştiriliyor.
  • söylediğin programları bilmiyorum. Ben Delphi biliyorum.

bildiğim kadarıyla sadece c# veya vb.net yetmiyor başka programlarda kullanılıyor. tam olarak hangi programlar lazım wep deoleper dan bahsediyorlar.
  • c# ve vb.net programlama dilidir, visual web developer ise c# veya vb.net ile asp.net web projeleri geliştirebileceğin ücretsiz bir yazılımdır...
    senin en başta öğrenmen gereken c# veya vb.net asp.net projeleri geliştirirken arka planda c# veya vb.net kodları yazarsın çünki...
    kolay gelsin.
  • HTML i unutmamak lazim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sehlor

HTML i unutmamak lazim...

asp.net dediğine göre html'i bildiğini varsayıyorum :)
    html'i programlama dili olarak saymadığım için yazmadım :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: peacefire

quote:

Orjinalden alıntı: sehlor

HTML i unutmamak lazim...

asp.net dediğine göre html'i bildiğini varsayıyorum :)
    html'i programlama dili olarak saymadığım için yazmadım :)

html (Hyper Text Markup Language)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Speedtest.net server farkı
    13 yıl önce açıldı
    R10.NET
    geçen yıl açıldı
    mjturkiye.net
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet markup yani işaretleme dili, programala dili değil
  • Kelime Oyunu yapmiyorum, dil olarak saymadigin html olmadan web sitesi yapmaya cali$ bakalim??
  • Arkadaşım, ben programala dili olarak saymıyorum sayan varsa var beni ilgilendirmez !
    bir if varmı ? for varmı ? değişken tanımlama varmı ? veri tipleri var mı ?
    html seninde dediğin gibi hyper text markup language yani Zengin metin işaretleme dilidir.
    html sadece görüntüyü şekillendirmek için kullanılan bir dildir, evet html olmadan web sitesi yapılamaz ama bu onun bir programala dili olduğu anlamına gelmez...
    biraz araştırırsan zaten html'in programala dili olmadığını anlarsın
    Vikipedia'dan bir alıntı:
    HTML, Bir programlama dili olarak tabir edilemez. Zira HTML kodlarıyla, kendi başına çalışan bir program yazılamaz. Ancak bu dili yorumlayabilen programlar aracılığıyla çalışabilen programlar yazılabilir.
    Programlama dili denilememesinin nedeni tam olarak budur. Temel gereği yazı, görüntü, video gibi değişik verileri ve bunları içeren sayfaları birbirine basitçe bağlamak, buna ek olarak söz konusu sayfaların internet tarayıcı yazılımlar tarafından düzgün olarak görüntülenmesi için gerekli kuralları belirlemektir.

• Arkadaşın da dediği gibi HTML, XML gibi diller işaretleme dilileridir. Ayrıca web üzerine çalışılacaksa CSS hakkında da bilgili olmak iyidir.
    Tamam bilmek gerekir ama öğrenilmesi çok kolaydır (html için konuya uzak biri için bile en fazla 1 hafta , genel css için bir gün diyebilirim).

Hatta javascript falan da gerekebilir (duruma göre değişir tabi ve biraz daha zaman alabilir).

Bunların yanında SQL bilmek ve en az access veya SQL server, oracle ile veritabanı işlemleri yapabilmek de gerekiyor.

asp.net veya genel olarak .net içinse Visual Basic'dense C# öğrenmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gergozen

Arkadaşın da dediği gibi HTML, XML gibi diller işaretleme dilileridir. Ayrıca web üzerine çalışılacaksa CSS hakkında da bilgili olmak iyidir.
    Tamam bilmek gerekir ama öğrenilmesi çok kolaydır (html için konuya uzak biri için bile en fazla 1 hafta , genel css için bir gün diyebilirim).

Hatta javascript falan da gerekebilir (duruma göre değişir tabi ve biraz daha zaman alabilir).

Bunların yanında SQL bilmek ve en az access veya SQL server, oracle ile veritabanı işlemleri yapabilmek de gerekiyor.

asp.net veya genel olarak .net içinse Visual Basic'dense C# öğrenmenizi tavsiye ederim.

Ek olarak, bence html ve C# (Hastasıyım bu dilin :) ) den ziyade eğer asp.net ile yazacaksan öncelikle bir web formun yaşam döngüsünü, server-istemci yapısının nasıl çalıştığı konularını iyi öğrenmen gerekir.

Örnek:
    1-Sayfanın (loading) ilk yükleme kısmında şu kodun olsun TextBox1.Text =String.Empty();
    2-Sayafaya eklediğin bir Button'un clik event'inde de TextBox1.Text = "Donanım Haber"; olsun.
    Yaşam döngüsüne göre Buttona bastığın anda textbox'ın texti, "Donanım Haber" değil boş veri olacaktır. Böyle bir kodlama da farkındaysan C# dili kullanıldı ama yaşam döngüsü bilinmediği için textbox'ın içeri değiştirilemedi.

Eğer Asp.net teknolojisi ile (dinamik) web sayfaları geliştirmek istiyor isen izleyeceğin yol.
    1-1-2 günlük html ve css çalışma,
    2-C# dilini orta düzeyde öğrenme,
    3-Sql Server orta düzeyde öğrenme,
    4-Ado.Net ile uygulama ve veritabanı arasındaki yönetimi öğrenme,
    5-Asp.net

Nacizane fikirlerim uymak yada uymamak sana kalmış, başarılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.