Şimdi Ara

asp.net ile üyelerin fotograflarının gizliliğini sağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir sorum olucak şu şekilde. Bir arkadaşlık sitesi yapıyorum. fakat üyelerin fotograflarının tutulduğu klasöre hiç bir şekilde harici bir program ile erişilmemeli. ftp ayarlarında böle bşeler var ama henuz denemedim yolun başındayım nasıl bir yol izlemeliyim. tam olarak yapmak istediğim. veri tabanından çekilen belirli fotografları görüntüleyec bir ftp site indirme çekme programı ile indirme olduğunda bu klasör ve içindeki veriler gelirmi gelirse bunu nasıl engelleriz ?

• Kardeşim öncelikle ftpdeki senin dediğin ayar okuma yazma ve değiştirme ayarlarıdır. farklı programdan kastını anlayamadım hacklenmekten falanmı korkuyorsun.

Arkadaşlık sitesi dediğin için acaba üye olmayan kullanıcıların bu klaröre erişmesinimi engellemek istiyorsun.

Eğer böyleyse fotoğraf isimlerini şifreleyebilirsin dolayısıyla adam bir sayı isim falan yazarak fotoğrafı bulamaz. Ama eğer fotoğrafın urlsini 1 kere almışsa buna engel olmazsın bu konuda facebooku örnek alabilirsin. Facebookta benim dediğim gibi çalışıyor.
  • harfler H kullanıcısına yanıt
    evet hacklenme sıkıntısını düşünüyorum. öyle linkle 1 2 fotoğraf önemli değil. örneğin TeleportPro gibi programla siteyi biri çektiğinde o klasördeki fotolar komple çekerse sıkıntı
  • O konuda bilgim yok. Malesef yardımcı olamayacağım. dediğim okuma yazma ayarlarından buna engel olamazsın.
  • Öncelikle fotoğrafları direkt link olarak vermeyebilirsin. Bir handler oluştur fotoğrafları o handler ile oluşturarak ver. content type olarak "image/png" vs. vererek dönüş yaptığında image source olarak kullanabilirsin. Böylece sakladığın klasör ismi görünmemiş olur. Kolay gelsin. (/images/xxx.jpg yerine x.ashx?i=dsferwsf gibi)
  • muhammeddemir kullanıcısına yanıt
    image yolları önemli dğeil demek istediğimi anlamadınız zaten kulanıcı yolları görmiycek sadece urldeki p ile çekicek o da onun işine yaramaz. yani toplu halde herhangi bir şekilde bütün fotolar çekilebilirmi ? galiba yok öle bşe teşekkürler :D
  • burada resim çekerken yetkilendirme yapısı kurmanızı öneririm. misal, ahmetin ayşenin resmini görme yetkisi varsa resmi görür. faceooktaki gibi yani. burada önemli olan ayşe herkese yetki vermiş mi.
    AAA (authentication authorization and accounting) protokolünü araştırmanı öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Serverda klasör görüntüleme özelliğini kapalı tut bir sorun yaşamazsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.