Şimdi Ara

Asp.net Kayıt Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

protected void Btkaydol_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    OleDbConnection con = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0; DATA Source=" + Server.MapPath("kitap.accdb"));
    con.Open();

String sql = "Insert INTO kullanici(adi,soyadi,cinsid,dog_tar,sehirid,telno,eposta,sifre,sifretekrar) Values (@adi,@soyadi,@cinsid,@dog_tar,@sehir_id,@telno,@eposta,@sifre,@sifretekrar)";
    OleDbCommand cmd = new OleDbCommand(sql, con);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@adi" ,OleDbType.VarChar).Value = tbadi.Text;
    cmd.Parameters.AddWithValue("@soyadi" ,OleDbType.VarChar).Value = tbsoyadi.Text;
    cmd.Parameters.AddWithValue("@cinsid" ,OleDbType.VarChar).Value = ddlcinsiyet.SelectedItem.Text;
    cmd.Parameters.AddWithValue("@dog_tar" ,OleDbType.VarChar).Value = ddlgun.SelectedItem.Text + "/" + ddlay.SelectedItem.Text+"/" + ddlyil.SelectedItem.Text;
    cmd.Parameters.AddWithValue("@sehirid" ,OleDbType.VarChar).Value = ddlsehir.SelectedItem.Text;
    cmd.Parameters.AddWithValue("@telno" ,OleDbType.VarChar).Value = tbtelno.Text;
    cmd.Parameters.AddWithValue("@eposta" ,OleDbType.VarChar).Value = tbeposta.Text;
    cmd.Parameters.AddWithValue("@sifre" ,OleDbType.VarChar).Value = tbsifre.Text;
    cmd.Parameters.AddWithValue("@sifretr" ,OleDbType.VarChar).Value = tbsifretr.Text;
    [font="Trebuchet MS"][/font]
    cmd.ExecuteNonQuery();
    con.Close();
    }

cmd.Parameters.AddWithValue("@adi" ,tbadi.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@soyadi", tbsoyadi.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@cinsid", ddlcinsiyet.SelectedItem.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@dog_tar", ddlgun.SelectedItem.Text + "/" + ddlay.SelectedItem.Text + "/" + ddlyil.SelectedItem.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@sehirid", ddlsehir.SelectedItem.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@telno", tbtelno.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@eposta", tbeposta.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@sifre", tbsifre.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@sifretr", tbsifretr.Text);

Arkadaşlar executenonguery de hata veriyor ne denedimse olmadı. Nasıl yazmam gerekiyor.

• acemiyim başka bir yerde hata varsa onuda belirtebilirsiniz acil yardım lazım. Projenin yetişmesi lazım :(
  • Girdiğin değerleri yazar mısın ?
  • coder73 C kullanıcısına yanıt
     Asp.net Kayıt Hatası
    Sadece deneme amaçlı kayıt giriyorum. Ama sanırım dropdownlistleri birleştirip veri tabanında tek alanda birleştirmeye çalışmamda kaynaklı bir sorun oluşuyor. Asp.net Kayıt Hatası

• protected void Btkaydol_Click(object sender, EventArgs e) 
    {
    OleDbConnection con = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0; DATA Source=" + Server.MapPath("kitap.accdb"));
    con.Open();

String sql = "Insert INTO kullanici(adi,soyadi,cinsiyet,dog_tar,sehir,telno,eposta,sifre) Values (@adi,@soyadi,@cinsid,@dog_tar,@sehir_id,@telno,@eposta,@sifre)";
    OleDbCommand cmd = new OleDbCommand(sql, con);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@adi" ,tbadi.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@soyadi", tbsoyadi.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@cinsiyet", ddlcinsiyet.SelectedItem.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@dog_tar", ddlgun.SelectedItem.Value + "." + ddlay.SelectedItem.Value + "." + ddlyil.SelectedItem.Value);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@sehir", ddlsehir.SelectedItem.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@telno", tbtelno.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@eposta", tbeposta.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@sifre", tbsifre.Text);
    cmd.ExecuteNonQuery();
    con.Close();
    }
    }

Sorunu çözdüm ileride birinin işine yarar belki burada dursun :) Veri tabanından veri tiplerini değiştirdim. Öncesinde sehir ve cinsiyet bilgilerini veri tabanından çekiyordum
    ama şimdi direk dropdownliste item olarak ekledim. Veri tabanındanda veri türü sayı değil kısa metin olarak değiştirince karışıklık çözüldü. En azından benim projedeki hatam gitti :)

Asp.net Kayıt Hatası

• Kvrckhtn K kullanıcısına yanıt
    müthiş bir buluş metin alanı olrak girmek tebrikler
  • Parola_18 kullanıcısına yanıt
    Anlamadım? @Parola_18

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.