Şimdi Ara

asp.net site yayını

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ASp.net ile yaptıgım siteyi yayınlamak istiorum...
    fakat bir siteyi yayınlayabilmek için gereken adımları bilmiorum,
    birisi bunları detaylıca buraya yazarsa çok sevinirim.......

• çok kolay. serveda gerekli ayarlamalaır yapman lazım ajax kullanıyorsan onu falan kurman lazım .net kurulmasına gerek varmı bilmiyorum ama bizim serverda .net2005 de kurulu yani bir nevi lokalde kullandığın makina haline getir serveri. biz ftp olarak serv-u kullanıyoruz sonra web serverında ayarladığın www klasorunun içinde sayfanın olduğu klasore aspx lerini ascx lrini falan atıyorsun. siteye girilince default.aspx çalışıyor hepsi bitmiş oluyor bu kadar. bizim serverı kuralı bayağı oldu şu an sadece ftp den girip güncellediğim aspx leri www klasorunun altında sayfanın içine atıyorum. yani çok detaylı bir bilgiye ihtiyacın yok sen at siteni eğer yayın yapamazsan yazarsın buraya çözum bulmaya çalışırız hep beraber. eskiler ne demiş en iyi öğrenme tecrübedir. :):):)
  • tamamdır,çok saolasın ,ben sorunlarla karşılaştıkça yazarım, yardımların için cok tessekur ederim...
  • arkadaslar host ve alan adı için yardımlarınızı bekliorum...
  • Nasıl Host ve alan adı için yardım bekliyosunuz anlayamadım tam olarak?
  • site adı içinwww.directnic.com ya dawww.ait.com dan isim al sonra bir hosting şirketi ile anlaş onlardan yonlendiricelirini öğren ve o yonlendiricileri ait.com daki sayfanın yönetiminden yönlendiricilere girip yaz. hosting şirketine domain adını söyle onlar emaillerini falan ayarlayacaklar mx kaydını falan yapacaklar.

ha unutmadan adamlar sana ftp adresi verecekler orayada sayfanı atarsın.

Not: yanlış bilgi düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trual -- 2 Ağustos 2007; 12:35:51 >

• çok teşşekurrler!...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Speedtest.net server farkı
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar benzer bir sorunda bende var.Tamam aspx leri falan www nun içine atarak yazıların cıkmasını sağladık
    peki asp.net içinde siteye koydugumuz resimleri ne yapıcaz
    yani onlarıda mı www nın içine atıcaz.Ben attım ama resimler yine görünmüyor.Biri yardım ederce çok sevinicem
  • dert değil kolay

resimleri örneğin images klasorunde tutuyorsun
    resim için path belirlerken root'unun www içindeki sayfanın olduğu klasore göre ayarlamalısın

.net içinde zaten sağ taraftaki solution explorer içindeki klasore atıyorsun orasını root gibi düşün

mesela

<asp:image imageurl="images/resim.jpg" />

şeklinde

burada sayfa resmi www klasorunun içinde sayfanın olduğu klasorun içindeki images klasorune bakıyor.

NOT: Aslında resimleri nerden koyduğunu bilmiyorum ama olması gereken solution explorerin içinden çekmen. bu arada solution explorer içine bir dosya eklediğinde direk görünmez eklediğin klasoru yada sayfa adının olduğu başlık üzerinde "REFRESH" etmen gerek.

sayfana baktım resimleri masaüstünden çekmişsin o şekilde olmaz. projenin olduğu klasor içine atmalısın resimleri oradan çekmelisin sayfanıda projei kompğle olarak atmalısın servera resimlerin olduğu klasor ile. ustelik dosya uzantılarında da problem var

file:///D:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Desktop/resimmm/8.jpg.jpg

resimlerinden birinin özelliklerinde yazıyor bu

bir dosyanın bir tane uzantısı olur. dosya isimleri bu şekilde ise değiştir sorun çıkartır. ya da muhtemelen database den çekerken sonuna kendin jpg ekliyorsun. dosya isimleri ve kalsor isminide anlaşılır belirlemen senin ve senden sonra sayfa ile ilgilenecek kişi için faydalı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trual -- 2 Ağustos 2007; 12:45:21 >

• Zaten resimlerin urlsini belirlerken resimlerin oldugu yeri gösteriyorum.yani d://belgelerim/blabla gibi
    Localde çalışırken bu yol sorun olmuyor ama yayımlamaya kalktıgımda normal olarak yol hatalı.Süper bir sivrizekalık örnegi göstererek resimleri ftp altındaki www un içinede attım ama properties kısmından (asp.net in içinde yani) path i degiştirmem lazım sanırım.İşte tam bu noktada sadece mal gibi ekrana bakıyorum :)
  • Pathlerini güncelle sorun çözülecek. başarılar.

not: her sayfanın kendi resim klasorü olsun. ortak klasor kullanmamaya çalış. yani öyle dinamik olsunki nerde olursa olsun site çalışsın. örneğin ilerde siteni satınca sıkıntı çekmezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trual -- 2 Ağustos 2007; 12:49:01 >
  • önce tüm kullandıgım resimler projemin içine attım.Daha sonra asp.nette her bir resmin pathini değiştirip yol olarak projenin içini gösterdim
    file:///D:/Inetpub/wwwroot/neseli/palyaco.jpg gibi
    sonucsa rezalet
    sayfalarca kod yaz ama gel iki resim koyama şuraya.sevityorum kendimi be

• quote:

Orjinalden alıntı: negroffil

önce tüm kullandıgım resimler projemin içine attım.Daha sonra asp.nette her bir resmin pathini değiştirip yol olarak projenin içini gösterdim
    file:///D:/Inetpub/wwwroot/neseli/palyaco.jpg gibi
    sonucsa rezalet
    sayfalarca kod yaz ama gel iki resim koyama şuraya.sevityorum kendimi be

İlk başta yapman gereken kullanılacak resimleri proje içerisine atmaktı. ben yaptığım sayfalarda elimden geldiğince dinamik olması için uğraşıyorum. mesela bir değişken gibi düşün. resimlerin sadece isimleri var sayfanın kodunun en üstünde de path belirtmişsin şöyle.

dim buyuk_resim_path as string = "images/sayfa_resimler/buyuk_resimler/"

xxx
    xxxx
    xxxx
    xxx

<asp:image imageurl=" <% " buyuk_resim_path " %> resim.jpg" />

böyle bir çalışma yaparsan her resim için yol belirtmene gereek kalmaz değiştirirkende bir yerden eğiştirir ve kullanırsın. bu şekilde yapmaya özen göster ama herşeyde sadece resim değil. çok faydasını göreceksin bir güncellemende falan.

Not: sayfa içerisinde kullandığın resimler için belirttiğin yol www klasorounun altından başlamalı. yani yukarıdaki örnekte yazdığım gibi orada c:documentsandsettings/masaüstü/xxx/xxx/images/sayfa_resimler/buyuk_resimler/ şeklinde bir yol yok. images klasoru www klasorunun altında zaten ve images altınan resim kullanınca c nin içine falan bakmıyor. sen c altından path verince dosyayı aradığı yer tam olarak şöyle

www.xxx.com/c:documentsandsettings/masaüstü/xxx/xxx/images/sayfa_resimler/buyuk_resimler/ dolayısıyla bulamıyor

www.xxx.com dediğimiz yer senin www klasorunun içerisi. yani www klasorunun içerisine attığın images klasorunden resim çekeceğin zaman

www.xxx.com/images/sayfa_resimler/buyuk_resimler/ 'den bakacak. umarım anlatabilmişimdir.

• Ya dostum burdan iki şeyi anladım
    1-ben salağım
    2-Senin elini ayagını öpsem hakkını ödeyemem :)
    sonunda 1 resim koymayı başardım.Dediklerinin hepsini bir bir yaptım ve mutlu son .

Benden sonra benzer bir problemle karşılaşacaklar için yaptıklarımı özetliyeyim :)

1-ftp altındaki www içine resimler için yeni bir klasör oluşturdum ve site içerisinde kullandıgım tüm resimleri oraya attım.
    2-asp.net teki image tool larını url adreslerinihttp://www.xxxxxxxx.com/resimler/resimadi.jpg olarak degiştirdim ve tabi refleside yaptım :)
    Ve sonunda oldu...
    heyşey için çok teşekkürler yucel_kandemir

• estağfirullah kendine böyle söyleme.

Kolay gelsin. başarılar
  • Eywallah kardeşim.Tekrar tekrar teşekkürler.İyi çalışmalar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.