Şimdi Ara

Asp.net kullanıcı bilgilerini düzenleme (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bir kullanıcı bilgileri düzenleme sayfası oluşturmak istiyorum. Herşeyim tamam kullanıcı bilgilerini label lara çekiyorum. Kullanıcı adı varmı kontrolü yaptırıyorum fakat şöyle bir sorunum var kendi kullanıcı adını da var olarak gösteriyor ve bu kullanıcı zaten var diyor. İstediğim şey veritabanındaki kullanıcı adlarından kendi kullanıcı adı haricindekileri kontrol etcek bir kod. Yardımlarınızı bekliyorum.

OleDbCommand kullanicisorgu = new OleDbCommand("select * from uyeler Where kullanici_adi=@Kullanici", baglanti);

• Kullanıcı_adı="" yani null değer aratırsan veritabanında kullanıcı_adı alanındaki kullanıcı adı tanımlanmamış değerleri listeler. Tabi doğru anladıysam, çünkü bişey anlamadım yazdığından :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoNTTouCHoNLYWaTCH -- 20 Mart 2013; 1:10:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • giriş yapılan kullanıcı adını bir sessiona ata ve eğer o session ismi ile girdiği isim esitse istedigini yaptir.. benimde yazindan anladigim bu
  • sorunu anlamadım.

eğer tabloda daha önce var olan bir isim kaydı aratacaksan , datareader kullan. sorguda eğer listelenen değer varsa read komutu ile geri dönen, yani textbox'a yeni girilen isim,

if döngüsü ile bir label ata, label görünümünü true yap ve lalbe.text istediğin metni yazdır ( bu kullanıcı ismi kayıtlı falan artık ne istersen ) ve bağlantıyı sıfırla.
  • Öncelikle bence kullanıcı adı daha sonradan değiştirilmemeli. Kayıt esnasında veritabanında yok ise kayıt olmalı. Ama ille de değiştirilecekse, Giriş yapıldığında session a kullanıc adı atanıyordur. Daha sonra

SQL = "Select * from tbKullanicilar Where sKullaniciAdi<>'" + Session["KullaniciAdi"] + "' And sKullaniciAdi='" + txtKullaniciAdi.Text.ToString() + "'"

şeklinde sorgulatabilirisniz.
  • Kodlar aşağıda. Bilgilerini düzenlemeye çalışan kişinin kullanıcı adını değiştirirken, kendi kullanıcı adı haricindekileri karşılaştırcak bi kod lazım. Bilmem anlatabildimmi karışık bir sorun :D

OleDbConnection baglanti = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.oledb.4.0; Data Source=" + Server.MapPath("App_Data\\uyeler.mdb"));
    baglanti.Open();
    OleDbCommand sorgu = new OleDbCommand("select * from uyeler Where id=@id", baglanti);
    sorgu.Parameters.Add("@id", Session["id"]);
    OleDbDataReader dr = sorgu.ExecuteReader();

while (dr.Read())
    {
    OleDbCommand kaydet = new OleDbCommand("update uyeler set kullanici_adi=@kullanici_adi, adi=@ad, soyadi=@soyad, mail=@mail, guncelleme_tarihi=@guncelleme_tarihi", baglanti);
    OleDbCommand kullanicisorgu = new OleDbCommand("select * from uyeler Where kullanici_adi=@Kullanici", baglanti);//kullanıcı adı varmı sorgusu
    kullanicisorgu.Parameters.Add("@Kullanici", TextBox1.Text);
    OleDbCommand mailsorgu = new OleDbCommand("select * from uyeler Where mail=@mail", baglanti);//mail varmı sorgusu
    mailsorgu.Parameters.Add("@mail", TextBox2.Text);
    OleDbDataReader kullanicikontrol = kullanicisorgu.ExecuteReader();
    OleDbDataReader mailkontrol = mailsorgu.ExecuteReader();

if (kullanicikontrol.Read())
    {
    Literal1.Text = "Bu kullanıcı adı kullanımda!";
    Literal1.Visible = true;
    Literal2.Visible = false;
    }
    else if (mailkontrol.Read())
    {
    Literal2.Text = "E-Mail adresi zaten kayıtlı!";
    Literal2.Visible = true;
    Literal1.Visible = false;
    }
    else
    {
    kaydet.Parameters.Add("@kullanici_adi", TextBox1.Text);
    kaydet.Parameters.Add("@ad", TextBox2.Text);
    kaydet.Parameters.Add("@soyad", TextBox3.Text);
    kaydet.Parameters.Add("@mail", TextBox4.Text);
    kaydet.Parameters.Add("@guncelleme_tarihi", DateTime.Now.ToString("dd.MM.yyyy"));
    OleDbDataReader dd = kaydet.ExecuteReader();

//Response.Redirect("profil.aspx");
    }
    baglanti.Close();

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.