Şimdi Ara

Asp.net yorum sistemi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadşlar,şimdi site ayarlıyoorum da bir sorunla karşılaştım daha dogrusu çözüm bulamadım yardımcı olursanız sevinirim:)

Şimdi bir tane makale yazıyorum ve kullanıcılar yorum yapıyor,yorumları onayladıktan sonra da yorumlar makalenin altında görünüyor buraya kadar tamam..şimdi diyelim ben yorum yapan kişiye admin olarak cevap yazınca o yorum en alta düşüyor (database de ıd ye göre sıralıyor onadn sanırım)...en istiyorumki o yoruma cevap yazdıgım kişinin yorumunun altına düşsün yorumum bunu nasıl ayarlarım ?

aşagıda gösterdigim gibi kırmızı olan (adminin yorumu) ilk yoruma cevap olarak girdiyse onun altına düşsün istiyorum umarım anlatabilmişimdir..

• yorgun şair kullanıcısına yanıt
    Bunu şu şekilde yapabilirsin. Yorumlar tablondan hariç birde yorum_cevaplari gibi bir tablon olur buraya yorumları eşleştirmek için bir yorumid tutarsın. Cevapla olarak yazılan yorumlarıda yorum_cevaplarında tutarsın. Resimde gösterdiğin divin içinde yukarıdan alıntılanmış şekilde bir stil yazıp cevap olarak yazılan yorumuda aynı divin içine çekersin bahsettiğim yorumid ile eşleşenleri bu şekilde istediğin olmuş olur.

Aslında aynı tabloda da yapabilirsin bu söylediğimi ama daha karışık gelebilir sana.

Örnek olarak yorumlar tablonda şunlar var diyelim,

ID Yorum Sahibi Yorum Tarih
    1 dsfsdfs3446688 fsfgfdgfdgfdgf 23.03.2015
    2 sdfdsfgdfgdfg sdfdsfsgfdgfdg 23.03.2015

yorum_cevaplari tablonda atıyorum şöyle olacak;

ID YorumID Yorum Sahibi Yorum Tarih
    1 1 Admin Deneme yorumm 23.03.2015

yani sen buradan yorumlar tablondaki 1 nolu id ye cevap olarak yazdığın yorumu göreceksin.

Çekme işleminde de yorumları getirirken yorumun id sini alıp yorum_cevaplar tablosuna bakıcaksın yorumid alanında eşleşen varmı diye varsa o yoruma cevap yazılmış demektir. Cevaplarıda ona göre altına çekebilirsin.

• hocam cevapları ayrı yere koyuyorum ama datalist kullandıgım için önce yorumlar çıkıyor altına cevaplar iniyor çok tıkandım şuan dediginiz gibi yapmıştım ama dedigim gibi yorumlar sıralanıyor sonra cevaplar geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorgun şair -- 24 Mart 2015; 15:07:58 >
  • 1. database yapını değiştirmelisin.
    2. arayüz yapını değiştirmelisin.

daha hızlı yol alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tobin

1. database yapını değiştirmelisin.
    2. arayüz yapını değiştirmelisin.

daha hızlı yol alırsın.

peki biraz fikir alailir miyim ? nasıl bir database yapmalıyım ki istedigim sorguları dediigm şekilde çekebileyim ?
    Cevapları zaten yorumları çektiğiniz komponentin itemdatabound'un da doldurmanız gerek. Adım adım düşünün, ilgili yorum dolduruldu hemen cevaplar tablosuna gidip bakacaksınız cevap varsa dolduracaksınız yoksa öbür yoruma geçecek gibi.

Hem yorumları hem cevapları ayrı ayrı method yazarak doldurursanız alt alta doldurur. Cevabınız datalist in itemdatabound özelliği.
  • bi fotoğraf paylaçağım. umarım yardımcı olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem hakkında yorum
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saolun beyler hallettim hepinize çok teşekkür ederim
  • Bu tarz yapilar için ara tablo kullanmalısın . 1.yorum 1.cevap yorum gibi bi rowun olacak

atıyorum

YorumID----cevapID-------yorum
    1---------------1-----------"bu nasil çözülür ?"
    1---------------2 -----------"şunu şunu yapmalısınız"
    2---------------1------------" son kısımda takıldım hata alıyorum "
    2---------------2 -----------" ne hatası alıyorsunuz"
  • yorgun ?air ::: bulmu? oldu?un çözümü payla?yrmysyn
    merhaba konu hakkında aynı sorunu bende yaşıyorum çözümünüzü paylaşırmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkut82

merhaba konu hakkında aynı sorunu bende yaşıyorum çözümünüzü paylaşırmısınız

iç içe datalist yaparak sorunu çözmüştüm ben...arkadaşlar da zaten baya açıklamışlardı yukarıda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.