arkadaslar bende Acer aspire 5740 G modeli var dizüstü bilgisayarım normal çalsıırken çok fazla ısınıyor içindeki pislikden dolayı acaba laptop u açmadan bilgisayarın İşlemci Frekans Voltaj değerleriyle oynayıp bilgisayarın hızını düşürebilirmiyim zaten çok hızlı calısıyo bilgisayarım acaba bunu yapaiblecek bi program varmı sanırsam LAptoplarda Overclock mümkün olmuyor zaten Bİos da oyle bi ayar yok Program ile ayarlayabilirmiyiz bişiler Hem pil ömründen de Tasarruf etmiş olurum Bi tavsiyede bulunursanız sevinirim
Yada bu bilgisayarın Sesini azaltacak bi çözüm
cvp ykmu ?
yokmu bisi yazacak ?=
hacı onda zaten güç tasarruflu bi işlemci olması lazım. yani 2 ghz lik bir işlemci devamlı 2ghz de çalışmıyor. overclok yapmanı tavsiye etmem, zaten fazla ısınıyormuş. ayrıca benci içini açıp bir temizle.
OC yapilsa zaten overclock yapmiycam Downclock yapicam fazla ısınıyor diye
hacı ben de downclocka gerek yok diyorum. çünkü işlemcin zaten devamlı aynı ferakansta çalışmıyor. intel speedstep i araştır bakalım. ama temizlik şart fazla ısınıyorsa:'(]
elektrik süpürgesinin fanın hava püskürttüğü ve aldığı yerlere tut. aynı cihazdan bende de var daha geçen gün elektrik süpürgesi ile cihazı sökmeden temizledim.( çok fazla kanıttırma temizlerken fana zarar verebilirsin )