< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (11. sayfa)
-
-
gerek yok böyle bir şeye. veya "gerek var mı böyle şeye"
cevap veren bazı arkadaşlara göre var. sizler tedbirli davranın. bana bakmayın, riske değmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 19 Aralık 2022; 21:56:52 > -
Anakartı uçurursanız görürsünüz gerek var mıymış. 10 saniyelik işlemi yapmaya üşendiniz diye işlemci ve ekran kartının lehimli olduğu anakartı alabilirsiniz elinize.
Hadi siz yapmıyorsunuz da bilmeyen kişileri uyaran birinin bu iyi niyetini niye değersizleştiriyorsunuz?
İnsanlar bilmediği şeylerde bile başkaları adına bu kadar net konuşuyorlar ya sebebini çözemiyorum. Ben o kadar bilgisayar açtım hiçbir şey olmadı gibi bir bahane varsa da bu kabul edilemez. Her an olacak bir durumdan bahsedilmiyor zaten.
-
https://forum.donanimhaber.com/store/cb/f6/db/cbf6dbced1c12eafbfdb81e9b93415a7.jpeg
batarya soketi tam olarak nerede göremedim de siyah bant gibi bir şey var onun altında mı acaba?
-
Evet galiba onun altında. Metal kısımlara dokunmadan o siyah bantı kaldırıp bakın.
-
1-2 sayfa önce yazdığım sorunlardan dolayı Acer'ı iade edip, bunu mu alsam yorumlarınız nedir. Victusun avantajı daha iyi pil ömrü, ofis işlerinde fanın çalışmaması ve coil whine a dair herhangi bir bulgu göremedim araştırmalarımda. Fakat işlemci konusunda daha geride ve thunderbolt desteği olmamasından dolayı type c sarj desteği bulunmamakta.
amazonHP Victus Gaming 15 Dizüstü Bilgisayar, 15.6'' FHD 144 Hz IPS 9 Ms, AMD Ryzen 5 5600H, 16 GB Ram, NVIDIA GeForce RTX 3050, 512 GB SSD, FreeDOS, Performans Mavisi, 71T73EAhttps://www.amazon.com.tr/HP-Diz%C3%BCst%C3%BC-Bilgisayar-Performans-71T73EA/dp/B0BH4LK6NH/ref=sr_1_2?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=1RHM4JY4K9HF3&keywords=hp+victus&qid=1671472675&sprefix=hp+victu%2Caps%2C134&sr=8-2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayzing -- 19 Aralık 2022; 21:47:31 >
-
ona bakarsanız en iyisi statik elektriği vücudunuzdan boşaltıp işlem yapmaktır.
arkadaşlara tavsiyem parmaklarınızı evdeki prizlerin toprak hattına dokunup, terlik giyerek işlem yapmaları.
ellerini de ram veya kart üzerindeki bir lehimli devre vb şeylere dokunmamaları.. lateks eldiven giyebilirsiniz
cevabımı "gerek var mı böyle şeye" diye düzelteyim
sökeceğiniz sokete de zarar vermeyin. yandan basmalı mı üstten basmalı mı dikkat edin. ben bantı söküp bakmadım. şöyle kaldırmaya çalıştım bayağı iyi yapışıktı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 19 Aralık 2022; 22:10:58 > -
Bende 10 dakika önce satın aldım umarım bir sorun çıkmadan elime ulaşır ve memnun kalırım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hp pavilion almıştım coil whine vardı. Sonra Asus tuf dash aldım, onda da vardı. Şimdi bu laptopu aldım bunda da var :) takmıyorum artık.
-
Coil whine hadi bi nevi görmezden gelinebilir. Şuan Acer'dan yazıyorum 45 dakika önce çektim prizden, tasarruf ve sessiz modda, 60hz ekranda fanlar sürekli çalışıyor pilde ekran görüntüsündeki gibi. Ben biraz büyütüyor olabilirim gözümde. Fakat 1-2 sene sonra pilde hiç kullanamıcam gibi görünüyor. İş ve oyun amaçlı kullanıyorum cihazı. Ofiste problem oluyor. Hp Victus modelini detaylı araştırdım 70wh pili mevcut günlük ofis işlerinde 5-6 saat rahat şekilde dayanıyor. Onunda handikapı ekran sallanma sorunu. Araştırmaya devam.
-
evet şarj berbat...
-
Bugün mediamarktta inceledim ekran sallanıyor ama kullanırken pek rahatsız etmez gibi geldi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Intel işlemci ve bir de harici ekran kartı olunca süre çok düşüyor gerçekten. Hiçbir şey yapmıyorken bile acayip güç harcıyor laptoplar. Hwinfo64 ile laptopun anlık olarak kaç watt güç harcadığı gözüküyor.
Ekran kartı devre dışı bırakılarak ne kadar fark ettiğine bakılabilir oradan. Kayda değer bir fark varsa ve oyun oynanmıyorsa o şekilde kullanılabilir. Oyun oynarken aktif edilir tekrardan.
Genelde kucağımda kullanıyorum cihazı umarım yazı yazarken vs ekran sallanmaz.
-
Güç kullanımı bu şekilde full nette gezindim 1.5 saat. Sarj şuan %14. Ekran kartını devreye sokacak bi uygulama vs de açmadım.
-
İşte ondan bahsediyorum. Siz devreye sokacak uygulama açmadım diyorsunuz ama ortalama 10w harcamış neredeyse. Harici ekran kartı olunca mutlaka devreye giriyor.
ekran kartına az yük vermesek te, fan çalışıyor işlemciye yük biniyor ısınıyor vs. ben ekran kartına ağırlık veriyorum ayarlardan
-
hocam selam. şu ssd olayını bir türlü yapamadım ben. şu sürücü ekranında usbyi görüyor tamam. usb ye hem zip li atıyorum hem zipten cıkarıp tek dosya olarak atıyorum. hiçbir şekilde görmüyor güncelleme için o sürücüyü. ne yapmalıyım?
edit: hocam bu vdm yi enabled den disable yada tam tersine çektim gözüktü ssd şimdi. bakalım sıkıntı cıkacakmı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonbalıklı -- 20 Aralık 2022; 1:58:29 > -
Ekran parlaklığına da dikkat edin, pil ömrü için
Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. 8gb ram ilavesi de yapıp rami 16gb 'ye çıkardım. Alet fişteyken yada yüksek performans modunda pildeyken tam bir canavar. Football Manager 23 yüksek grafik isteyen bir oyun değil, en kilit nokta işlemci ve ramler. Laptop ile oyun günleri ve maçlar yağ gibi akıyor. Pilde dengeli modda kullanacaksanız anakart muhtemelen pilden tasarruf edebilmek için performance core denilen sanal çekirdekleri kapatıp, voltajı düşürüyor. Bunu da oyun içinde çok net anlayabiliyorsunuz.
Kendi adıma olumsuz diyebileceğim tek nokta pil performansı. Belli ki oyunda fişe takılı kullanılsın, pilde sadece günlük kullanım işleri yapılsın diye bir tasarım yapılmış çünkü oyun oynarken pilin 45 dakika - 1 saatten fazla dayanması mümkün değil. Günlük kullanımda da ben şarjda en fazla 1.5 saat kullanabildim.
Bunları daha önceden bilsem yine bu laptopu alır mıydım, kesinlikle alırdım çünkü bu fiyata böyle performans verebilecek gaming makineler ile bu model arasında minimum 2.5k bütçe farkı var. Alan herkese hayırlı olsun...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X