forumda bununla ilgili başlık açmamış bir ben kalmıştım sanırım yeni tv alacaklar arasında.. bunca forum gezisinden sonra yarın bunlardan birini alacağım artık. forumda ikisiylede ilgili yazıların coğunu okudum. hangisini alırsam memnun kalacağım, öyle görünüyor. ama şu parlak şık ekran ile 42 inch arasında gidip geliyorum. yani samsun 40 değilde 42 olsaydı secmek daha kolay olabilirdi. samsung ta görüntüler biraz yapay kalıyormuş ve ekranın parlama sorunu varmış. ama tasarım görünüş cok iyi. lg de ekran daha büyük, internet olayında daha önde, tepkime süresi daha iyi.. secemiyorum gidip ikisinide mi alsam diyorum yarın alacağım birini. özellikle iki televizyonu da bilen arkadaşlar bu secimde bana yardımcı olursanız cok sevinirim. şimdiden teşekkürler..
Arkadaşım, bu asrın sorusunu ben de sordum kendime, aslında soruyu değiştirirsen daha iyi olur. Bana uygun TV hangisi diye bu daha mantıklı, zira ben LG le5500 aldım ve şu anda evde seyrediyorum.
Ben kimim: analog yayın seyreden sıradan vatandaş, anlıyorum ki bu tv bana fazla, neden:
1:5.000.000 kontrast benim için anlamsız fazla, HD izlesem bile yine fazla, adamlar teknolojik limitleri abartarak rekabet ediyorlar, maliyetler artıyor ve biz pahalıya serediyoruz. (naçizane yorumum)
Wireless deniyor ama değil, aslında wireless ready demeleri lazım, ticari hile yapıp wireless AV link diyorlar, 2011 de 180 dolara satılacak bir cihaz ile bağlanılacakmış
tepkime süresinin düşük olmasının da öylehayati bir tarafı da yok, top iz yapıyormuş da bilmem ne hepsi şehir efsanesi,
lg almama neden olan hilelerden biri de 40 yerine 42 inch olması, bence buna da takılma,
ekran korumalı yansıtma yapmayan panel bence önemliydi, senin için de önemliyse sony nx 700--- serisini de düşün derim.
bir de enerji konusu var: adam led yapmış 130 w. yuh yani, bizim evdeki tüplü televizyon da 150 w. kardeşim teknolojik hava atacaksan tam yeri, sony nx 700 de 80 w demiş. sen ne diyorsun bir numara yok. kontrast 1:5.000.000, zart zurt.
samsung konusunu bence ciddiye al, mutfağa bir tane almıştım, düşük özellikli bir şey, aynı anolog yayını kullanıyorlar, kesinlikle görüntü daha iyi,
gelelim servis konusuna
Cihazın kurulum aşamasında kendisine LG servisi diyen Ümit Köyde meskun ekibi çağırdım, malum garantiyi sakatlık olmadan başlatalım diye, sadece duvara astılar ve çekip gittiler, doğrusu bu kdarını ben yapabileceğim gibi, sıhhi tesisatçı çağırsaydım o da yapardı. LG bu yönü ile kötü başlangıç yaptı.
Kanalları adlandırayım dedim, internet dahil yardım aradım, hatta kendine LG servisi olarak adlandıran arkadaşları da aradım kanalları manuel olarak nasıl adlandıracağımı bulamadım. Servisin biri ben bilmiyorum dedi, diyeri de bu cihazın bu özelliği yok dedi, kullanma kılavuzunda bire ibare yok.
Yani durum böyle sevgili kardeşim. Unutma paran cebindeyken patron sensin.
fanta19 yorumun için cok teşekkür ederim. yorumundan anladığım kadarıyla bu iki tv den samsung daha iyi diyorsun. sony film ve altyazı formatlarında sorun cıkardığı için düşünmüyorum, yoksa kalite açısından daha iyidir bu kesin.. sanırım bende samsung alacağım.