Şimdi Ara

Asrin Sorusu: HDD ler neden ve nasil cöker ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

hepimizin basina sik sik gelir bu
    bi bakariz bilgisayarimizi actigimizda kullandigimiz hdd lerden biri ya hic acilmaz yada acildigindda format atilmasi gerekiyor diye bi uyari verir ve tum verilerimiz gume gider

iste bunun nedenini anlamak ve onlem almak icin soruyorum hdd lerde dosya sistemi yada hdd neden ve nasil coker ?? cokmemesi ve veri kaybi olmamasi icin neyapmak lagzim

ilginiz icin simdiden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ET 7 -- 8 Ekim 2008; 14:13:02 >

• tum gun kimse yazmamis hdd cokmesi SIR gibi bisey
  • Daha dün benim de harddisk çöktü.Nedenini bilmiyorum ama 3 senelikti zaten sanıyorum ömrü bitti
  • Windows'dan önemli bir dosya silinse bile çöker.

Sonuçta sistem işletim sistemi ile çalışıyor.

Disklerinize devamlı her hafta bakım yapın arkadaşlar.Disk birleştirme,hata düzeltme vsvs.

Ayrıca Windowsa da iyi bakın sık sık trojan ve virüs taraması yapın
  • işletim sistemi çöküyor aslında,

elektrik gider gelir. virüs vardır bilgisayarda. elektronik alet sonuçta
  • Verilerinizi, zamanınızı dolayısıyla akıl sağlığınızı korumak için iyi bir yedekleme politikası belirleyin öncelikle.

Diskinizde oluşabilecek fiziksel sorunlar haricinde işletim sisteminizin (yazılımsal olarak) yaşatacağı sıkıntıları ortadan kaldırmak için ise kesinlikle Norton Ghost kullanmaya başlayın (Mantığı öğrenin başka bir program da tercih edebilirsiniz) Bu tür programlar sabit diskinizde belirlediğiniz bölümün image ını (sıkıştırılmış yedek diyelim) alır ve çökme veya tercihe bağlı bir durumda yedek aldığınız tarihe "sağlıklı" bir şekilde dönmenizi sağlar.
  • 2000 yılında aldığım 15gb'lik samsung disk bu yılın başlarında öldü.7 yıldan fazla kullandım sayısız kere format atılmıştır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu soylediklerinizden Yedekle ve hdden cokmesin diye otur dua et cikiyo :)
  • HD problemlerinin en belirgin 4 nedeni;

1. voltaj dalgalanmaları: Türkiye elektrik şebekesi malum, gider gelir, voltaj yükselir düşer...kesinlikle bir UPS ve iyi bir PSU kullanmak gerekir.
    2. toz: kasanızı düzenli olarak kontrol edip temizleyin.
    3. darbe: montajını iyi yapın, 4 vidayıda kullanın (başka yerde toplattığınızda genelde üşengeçlikten 2 vida takarlar).
    4. ısınma: mümkünse alttaki ve üstteki rafları boş bırakın, kasa içi hava akımını iyi düzenleyin.

bunların dışında tabi markanın da önemi büyük...bazı markalar çok sık arıza çıkartıyor...seagate ftw!
  • %99 Hatalı Kullanım...Yani tüketici hatası.

Yukardaki arkadaşın belirttiği etkenler başlıca harddisk düşmanlarıdır.Bunlar haricinde kolay kolay bozulmaz harddiskler,durduk yere...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.