Anakart asrock AM2NF3-VSTA İşlemci amd 64 x2 4400+ Ram kingston 1 gb ddrII 667 mhz Geforce fx5200 128 mb ekran kartı Maxtor 40gb harddisk Western Digital 160 gb harddisk Asus Dvd writer
Sistemim bu anakartı daha bugun aldım ve windows xp kurmak istedim. Xp cd sini takıyorum cd yi okumaya başlıyor ve ön yükleme için bir tuşa basın uyarısı bile gelmeden pc kitleniyor.
Anakart ın cd si ile boot ettiğim de sata disketi yaratmak için nero loader 6.0 yazısı çıkıyor ekrana ve yine kitleniyor. Bios ayarlarında ram 266 mhz olarak da denedim 333 mhz olarak da. Tek harddisk ve tek dvd rom olarak denedim yine sorun aynı ekran kartını değiştirdim yine aynı sorun. Dvd rom yerine Cd rom ile denedim aynı sorun ile karşılaştım. Şu anda ram i değiştirip deneme şansım yok bunun dışında deneyebilceğim çözüm yollarını rica etsem söyleyebilir misiniz? Şimdi den teşekkürler
kartın biosunu update etmeyi dene işlemciyi tanımıyo olabilir nforce 3 galiba kötü seçim olmuş bence yeni aldıysan daha üst model olabilirdi
ide vga am2 özelliklerini bulunduran bulabildiğim tek anakart buydu mecbur kaldım
bios guncellemelerine baktım da benim versiyonun uzerine 5 tane daha guncelleme yapılmış son guncellemeyi yuklesem yeterli olur mu?
daha önce bi kere bios guncellemiştim o da asus anakartta idi
disket surucusunden dahi boot edemiyrum pc yi anakart arızalı heralde..
GEÇMİŞ OLSUN nforce 3 çipset kurbanı biri de sensin benden başka. çnce bios sıfırla. sitesinde eğer yeni bios varsa yükle. yoksa, sorun ramlerden de olabilir. cd den değil de flash diskten yüklenen xpden bul. onunla dene. ben bu anakart neden aldın ki?bede gigabyte ga-mf3 vardı. o da aynı bunun gibiydi sorunluydu. ama vistada. xp de sorunu yoktu.
Aldık bi kere işte
bios u sıfırladım pc ram hdd leri gördüğü ekrandan sonra siyah bi ekran çıkıyor bi sure sonra kitleniyor. 3 farklı ekran kartı denedim anakart 3.3 v ekran kartlarını desteklemiyor. Sorun bu olabilir mi açıkçası denediğim ekran kartlarının kaç volt olduğunu da bilmiorum 2 tane tnt 32 mb ve 64 mb denedim ayrıca geforce fx5200 denedim bunların 3 u de 3.3 v mu ki?
Sorun bios taki cool 'n Quiet in açık olmasıymış kapayınca boot edebildim
yardımlarınız için teşekkurler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme