Bulunan sisteme Galaxy marka referans tasarım bir GTX 670 2gb aldım.
GTX 670'i normal olarak birincil x16 yuvasına taktığımda görüntü gelmiyor. Ne yaptıysam olmadı.
Bir kaç defa takıp çıkardım, biosu resetledim ama çalışmadı. Çalışan GTX560TI 'ı birinci yuvaya takıp, görüntüyü ondan aldım, bu kartı da ikinci yuvaya taktım. Sistemde görmem gerekiyordu ama sistem kartı görmüyor. Ekran kartına güç gidiyor. Fanı dönüyor. Anakart, boot ledlerinden ekran kartı ledi takılı kalıyor. Ekran kartı düzgün boot olamıyor sanki.
Son olarak kartı en alt x16 yuvasına taktım. Tüm ümidi kesmişken, karttan görüntü geldi. İşin garip kısmı, sadece en üstteki x16 yuvası gerçek x16. ikinci yuva x8 bağlantısına sahip, üçüncü yuva ise sadece x4. Yani kart sadece x4 yuvaya takınca görüntü veriyor.
Bazı Z77 anakartların referans tasarım GTX670 ler ile uyumsuzluk sorunu çıkarabildiğine dair bir kaç yazı gördüm. Var mı böyle bir durum yaşayan? Gören ya da duyan? Anakart biosu güncel. PSU OCZ ZS 750W.
Kartı ikinci bir sistemde de denedim. Onda da durum aynı. Ekrana görüntü gelmiyor. Yalnız onda da aynı anakart var.
Kartın biosunu güncellesem, belki çalışır dedim ama Galaxy GTX670 2GB için bios bulamadım. Ref. tasarım diğer kartların biosları uyuyor mu? Var mı bir tavsiyesi olan?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme