Şimdi Ara

Assassin's Creed 2 nin 1 e göre eksiklikleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
3.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli kafama takılıp duruyor tamam çok güzel oyun 2 kez de bitirdim bu oyunu fakat ac1deki en güzel en zevkli şeyleri 2de yok etmişler oynayanlar hemen dediğimi anlayacaktır mesela örnek vereyim

1- AC1de ana suikast görevi için biraz beklerdik zaman geçerdi diğer görevleri yapardık (bu görevler çok tekdüze idi bunu kaldırmışlar bu iyi sadece) ama ana suikast görevine girdiğimizde o büyük göreve girdiğimizi hissettirirdi çok daha zor olurdu (size vurup duran deliler sarhoşlar hariç onlar insanı sinir hastası bile edebilirdi) heyecanlı olurdu ve bittiğinde de kaçması zor olurdu askerler peşimizi bırakmazdı ve gizlene gizlene assassin arkadaşımızın evine gitmemiz lazımdı. Hele o müzikle beraber askerlerden kaçmak çok heyecanlı ve zevkliydi. AC2de ise bunun onda biri kadar yok!! ana görev mi yan görev mi belli bile değil. Suikastı bitirdikten sonra da azıcık koş hemen peşini bırakıyorlar zaten askerler. Hiç heyecanlı da değil kaçmak. Kaçarken müzik de çalmıyor bazen çalıyor bazen çalmıyor müzikleri de ayarlayamamışlar.

2- AC1de assassinimizin bi gizemi vardı artistliği vardı yüzünü felan göremezdik ama ac2de daha bu çocuktan başlıyor assassin ne templar ne bi naneden anladığı yok sonradan öğreniyor elbiseyi felan sonradan buluyor. Bence bunlar işi bozmuş. Altairin bi havası vardı farklılığı vardı bu ise daha çocuk daha bebe kılıç savaşmayı bile sonradan amcasından öğreniyor bunlar büyük eskiler bence. Beni çok rahatsız etti.

3- AC1de her adam öyle damlara çatılara felan çıkamazdı anca merdiven olacak ordan gelecek askerler ama ac2de hırsızları koymuşlar kapkaççı koymuşlar hepsi de bizim kadar hopluyo zıplıyo normal bir şey gibi hadi onu geçtik diğer adamların da hareketleri assasinle aynı insan biraz farklı yapar tırmanmasını felan bakıyorum onlar da gayet güzel assassin eğitimi almış gibi maymun gibi tırmanıyorlar. Hele hele bi bölümde kilisenin kulesinde toplantı yapıyoruz assassinlerle arada da bi kadın var o da assassinmiş meğer hepsi tek tek samanlığa atlıyor sonra da kadın da atlıyor bizim gibi leap of faith yapıyor yahu tamam sen de assassinlerdensin bizdensin de senin de yapacağın iş farklı olsun assassin geni olan herkes samanlığa uçurumdan atlayabilir mi??? Çok saçma geliyor bana çok rahatsız etti beni bu detaylar.

4- Müzikler yetersiz ac1de çok daha uygun kullanılmış müzikler ac2 de çok az geldi bana bazen hiç çalmıyor

5- Assassinin kıyafeti mükemmel ona diyecek bir şey yok ama armor aldıkça da üzeri kapanıyor güzelliği gidiyor sanki

6- Can barının görünüşü daha kötü olmuş sanki kare kare ve oyunun içinde çok fazla gösterge var aşırı fazla bakın GTA4 e sadece harita var haritanın etrafına herşeyi yerleştirmiş adamlar çok sade olmuş ama bunda can barı var silah gösterme şeyi var harita var tuşları gösteren yer var var da var her köşeyi doldurmuşlar biliyorum özelliklerden kapatılabiliyor ama dediğim gibi GTA4teki gibi bir şey yapabilirlerdi. Askerlerin dikkatini de göstergeyle oklarla göstermişler o da iyi olmamış eğer olmasaydı daha doğal daha gerçekçi olurdu.

7- Bunu söylemeden edemiycem bu 2. oyunun bir artısı çok güzel bir detay o kadar oynadım sadece bir kez denk geldi büyük baltalı adamlardan biri bana gerildi gerildi bir vurdu elimdeki kılıç düştü çok şaşırdım hiç böyle bir şey beklemiyodum yerden başka askerin kılıcını aldım sonra onu aldı onla yoluna devam etti

Biliyorum AC2 konusu var ama orda ilgi görmeyeceğini düşündüm bu fikirlerimi paylaşmak istedim sizden ricam lütfen benimle aynı görüşte olanlar varsa buraya yazabilir mi bi tek ben mi takıldım bu şeylere?

Edit: Ac2nin oynanış olarak aşmış olduğunu da gördüm Şöyle bir video çektim tırmanırken size hiç denk geldi mi bilmiyorum izleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4EF5D30D9 -- 12 Eylül 2010; 23:12:10 >

• 1-2-3 çok doğru. Ben bir Ac fanı olarak Ac2'ye çok zor alıştım, başlarından hiç tad almadım(2. oynayışımda o kısımlar bile inanılmaz sardı o ayrı).
    Ek olarak Ac1'de şehirler arası yollar daha fazlaydı daha iyi oluyordu.
    Bir de Ac1'de gerçek Assassinlerin topraklarındaydınız. Alamut Kalesi, Hasan Sabbah... Bunlar apayrı, kasvetli nir hava katıyordu oyuna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

1-2-3 çok doğru. Ben bir Ac fanı olarak Ac2'ye çok zor alıştım, başlarından hiç tad almadım(2. oynayışımda o kısımlar bile inanılmaz sardı o ayrı).
    Bir de Ac1'de gerçek Assassinlerin topraklarındaydınız. Alamut Kalesi, Hasan Sabbah... Bunlar apayrı, kasvetli nir hava katıyordu oyuna.

Oh be. Aynı fikirde olan biri buldum valla çok sevindim. Bir de niyeyse ben de 2. oyayışımda çok sardı oyun Onu da yazmayı unuttum evet şehirler arası atla yolculuk yapıyorduk daha iyi oluyordu bi işe gidiyor gibi oluyordu bi hava katıyordu o ama bunda hemen quick travel yerlerinden gidiveriyoruz. Ayrıca evet o mekanların havası daha iyiydi. Ben oyun çıkmadan önce çok şeyler bekliyordum işte rönesans italyası felan görüntüler çok güzel geliyordu ama AC1in atmosferi çok daha güzeldi dediğin gibi

ekleme: 3üsünde de bazı şeyler düzelecek gibi değil multiplayer trailerını izlerseniz orda bir karakter var yaşlı başlı papaz uzun cübbesiyle damdan dama atlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4EF5D30D9 -- 10 Eylül 2010; 22:18:22 >

• Bence hiçbir eksisi yoktu. Birinci oyunda çok güzeldi ve kendini tekrar etmesine rağmen müthiş bir merak uyandiriyordu.

İkinci oyunda ise hiç kendini tekrar etme hissi duymadım ama muthis bir merak duygusuyla oynadım oyunu. Bence her anlamda ilk oyundan çok daha bir oyundu Ac2
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fâti

quote:

1-2-3 çok doğru. Ben bir Ac fanı olarak Ac2'ye çok zor alıştım, başlarından hiç tad almadım(2. oynayışımda o kısımlar bile inanılmaz sardı o ayrı).

Oh be. Aynı fikirde olan biri buldum valla çok sevindim. Bir de niyeyse ben de 2. oyayışımda çok sardı oyun Onu da yazmayı unuttum evet şehirler arası atla yolculuk yapıyorduk daha iyi oluyordu bi işe gidiyor gibi oluyordu bi hava katıyordu o ama bunda hemen quick travel yerlerinden gidiveriyoruz. Ayrıca evet o mekanların havası daha iyiydi. Ben oyun çıkmadan önce çok şeyler bekliyordum işte rönesans italyası felan görüntüler çok güzel geliyordu ama AC1in atmosferi çok daha güzeldi dediğin gibi

ekleme: 3üsünde de bazı şeyler düzelecek gibi değil multiplayer trailerını izlerseniz orda bir karakter var yaşlı başlı papaz uzun cübbesiyle damdan dama atlıyor

Şehirdeki tüm guardların kaçışlarda bizimle aynı hızda tırmanması çok ilginç gerçekten.
    Yanlış anlaşılmasın, Ac2 Ac1'den daha iyi oyun ama bu demek değil ki Ac1'in 2'ye göre artıları yok.

Mesela 2'yi oynarken ilk başlar hariç hiç kılıç kullanmadım. 2.ye bitirişimde oyunu kılıç çekmedim hatta. Hidden bladeler aşırı güçlüydü saçmalaştırıyordu oyunu. Tekrar ediyorum, hidden bladeler.

• İngilizcesi benim gibi kötü olan biri 1.Oyundan tat almaz bence çünkü oyunda çok diyalog var ve hepsini dinlemek zorundasınız 2 de bir animusdan çıkıyorsunuz felan bu şeyler beni çok sıkdığı için bırakmışdım 1.oyunu 2. oyun güzeldi ikdie bir animusdan çıkmıyoduk fazlada diyalog yokdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HooMie

İngilizcesi benim gibi kötü olan biri 1.Oyundan tat almaz bence çünkü oyunda çok diyalog var ve hepsini dinlemek zorundasınız 2 de bir animusdan çıkıyorsunuz felan bu şeyler beni çok sıkdığı için bırakmışdım 1.oyunu 2. oyun güzeldi ikdie bir animusdan çıkmıyoduk fazlada diyalog yokdu.

Asıl senaryosu sağlam olan 2. oyun ama.
    Daha doğru bir saptama yaparsak bence ilk oyunun ara videoları sadece konuşma şeklinde geçtiği için İngilizce bilmeyenler sıkılabilir ama 2. oyunda daha hareketli videolar olduğundan sadece izlemek de sıkmayabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birincisini oynamadım ama kendime göre ikinci oyunun eksi yanlarını anlatayım

1) kombat sistemi çok kolay olmuş . etrafını 6 bilemedin 8 kişi çeviriyor ama hepsi teker teker saldırıyor.. iki counterda hallediyosun hepsini
    2) İyi de abi eğer biz "assasin" isek bu işler biraz gizli, farkettirmeden, sinsinikle olmalı.. ama o duygu yok oyunda rambo misali dalıyoruz herkese
    3) Tüm şehirlerde Wanted posterlerimiz asılmış ama muhafızların 2 mt yanından geçince seni görmüyorlar resmen saçmalık
    şimdilik aklıma gelen bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: nervous breakdown

birincisini oynamadım ama kendime göre ikinci oyunun eksi yanlarını anlatayım

1) kombat sistemi çok kolay olmuş . etrafını 6 bilemedin 8 kişi çeviriyor ama hepsi teker teker saldırıyor.. iki counterda hallediyosun hepsini
    2) İyi de abi eğer biz "assasin" isek bu işler biraz gizli, farkettirmeden, sinsinikle olmalı.. ama o duygu yok oyunda rambo misali dalıyoruz herkese
    3) Tüm şehirlerde Wanted posterlerimiz asılmış ama muhafızların 2 mt yanından geçince seni görmüyorlar resmen saçmalık

3. hariç gayet doğru. O wanted posteri olayını çok iyi yapmışlar bence %90'da görülmeyebiliyorsun ama %10'da farkedile de biliyorsun. İyi ayarlamışlar onu ya.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fâti

quote:

Şehirdeki tüm guardların kaçışlarda bizimle aynı hızda tırmanması çok ilginç gerçekten.
    Yanlış anlaşılmasın, Ac2 Ac1'den daha iyi oyun ama bu demek değil ki Ac1'in 2'ye göre artıları yok.

Mesela 2'yi oynarken ilk başlar hariç hiç kılıç kullanmadım. 2.ye bitirişimde oyunu kılıç çekmedim hatta. Hidden bladeler aşırı güçlüydü saçmalaştırıyordu oyunu. Tekrar ediyorum, hidden bladeler.

Evet hidden blade de çok aşırı güçlenmiş hidden bladei sadece gizli gizli kullanabiliyo olsak daha iyi olurdu 1.sinde adamın yüzü dönük olduğunda elimizi tutuyordu ama 2.sinde cart curt hiç acımıyor

quote:

Orijinalden alıntı: nervous breakdown

birincisini oynamadım ama kendime göre ikinci oyunun eksi yanlarını anlatayım

1- Malesef 1.sinde de hepsi tek tek dalıyordu o hiç değişmemiş 3.sünde öyle olmayacakmış trailerda adam öyle diyordu.

2- Aynen öyle. 1.sinde daha gizliden gizliye yapıyorduk eğer farkedilirsek her şey çok daha zorlaşıyordu ama 2.sinde dal meydana battal gazi sanki

3- Oyun çıkmadan önce bu özelliği duyunca vaay süper felan diyordum ama poster olayı da çok saçma olmuş dediğin gibi yani bi gerçekçiliği yok bi yaptırımı yok ha demiş binanın tepesindeki yıldızı al aranma seviyen azalsın ha poster kopar hiç bi farkı yok bi gerçekçiliği yok.

edit: @GencayA onu ben hiç farketmedim öyle mi gerçekten vay be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4EF5D30D9 -- 10 Eylül 2010; 23:18:39 >

• Evet hocam wanted posterlerinin işlevselliği iyi ayarlanmış.
  • Eğer 3. oyunda da kombat sistemi aynı olursa ciddi fan kitlesi kaybederler
  • Böyle bir oyun combat sistemi yüzünden özellikle fan kitlesini asla kaybetmez dostum.
    Sonuçta sinir bozan bir sistem de değil, pek sıktığı da söylenemez sadece kolay.
  • Bende 1. oyundan çok daha zevk almıştım. Hatta yakalayın şu kafiri diye bağıranları duyunca bayağa bir güldüğümü hatırlarım
  • 1-2-3 doqru ama 2 ninde 1 e qöre cok artı yönü var grafiklerde geliştirme yerden silah alma ve satın alma hele o silahlar bıcaklar şahane üzerine kolunun altına tabanca eklenince süper bi assasin oluyor hele o skiller süper ve zorluk olarakda dev adamlar geliyorlar ya baltalı onları yumrukla alt etmek büyük zevk bide cok klas öldürüyorlar o cok hoş mesela .. 2. oyun 1. oyuna qöre daha bi qelistirilmiş emeye saygı smdi adamlar çalışmış yani ama .1-2-3 doqru
  • 2. oyun beni daha fazla etkiledi açıkcası.Ezio yavaş yavaş öğreniyor herşeyi filan.Da vinciyle tanışıyoruz yeni codex götürdüğümüzde aşırı abartıyor heycanlanıyor çok eğlenceli oralar.Bilmiyorum ama müzikleride çok hoşuma gitti 1. oyunundaki Altair çok kalas gelmişdi bana.Ezio biraz daha kızların adamı ;).Bide bence 1. oyununda o yollar çok sıkıyordu.2. oyunu o konularda daha eğlenceli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmpnk94 -- 10 Eylül 2010; 23:57:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sk8ata

Bende 1. oyundan çok daha zevk almıştım. Hatta yakalayın şu kafiri diye bağıranları duyunca bayağa bir güldüğümü hatırlarım

Evet türkçe konuşmaları çok hoş olmuş bazı yerlerde saçma konuşuyorlardı ama genel olarak iyiydi
  • ac2 şuana kadar oynadığım en güzel single dır red dead redemption dan bile daha güzel benim için
  • Birinci oyunun şehirleri, atmosferi ikinci oyuna göre kat be kat daha iyiydi benim gözümde. O atmosfer o kadar mükemmel gelmişti ki birbirinin aynısı olan görevleri hiç sıkılmadan oynamıştım.

Birinci oyunun atmosferi içerisine ikinci oyunun yeniliklerinin harmanlanması çok daha mükemmel bir oyun ortaya koyardı benim açımdan.
  • Bir de şu var nası anlatabilirim bilmiyorum ama her şey çok basitleştirilmiş oyun çıkmadan önce da vinci nin assassinlerden olduğunu çok gizli süper şahane bi adam olduğunu assassinler için icat yaptığını felan hayal etmiştim ama çok konuşan komik bi aile dostu yapmışlar da vinciyi, özel olarak hidden blade e tabanca eklemek felan da büyük bi olay olur diye düşünmüştüm ama götürüyorsun codex page i alıyor da vinci oo another codex page how exiting diyor yapıveriyor çok basitleştirilmiş her şey.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.