Şimdi Ara

Assassin's Creed Odyssey (2018) [PC ANA KONU] (80. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.930
Cevap
27
Favori
101.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkisini de fullemiş birisi olarak ben Origins derim. Daha derli toplu bir oyun bana göre. Odyssey ise haddinden büyük bir oyun. Öyle ki Odyssey'e 200 saat gömdüm fakat bitireli 2 ay olmasına rağmen oyunun başlarındaki bir yan görevi hatırlayamadım bile geçenlerde. Origins ise direk Odyssey'e göre daha ham bir oyun görünümde fakat alışınca rahat şekilde oynanıyor. Birde ben hem Mısır hem de Yunan uygarlığını seviyorum, o yüzden Origins'in Coğrafi yapısı daha uygun geldi. Odyssey'den sonra Origins oynarsanız sevmezsiniz, öyle bir hata yapmasın kimse.

Not : Origins'in sonu dediğiniz gibi biraz havada kalıyor, o yüzden Hidden Ones ek paketini de oynayın kesin.

• FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Hocam 200 saat gerçekten çok fazla adamlar skyrim witcher uzunluğunda oyun yapmışlar desenize
    Yan görev soru işaretleri beni pek açmadı ağırlıklı olarak ana görevleri oynadım
    Odyseyide çok aşırı merak ettigimden dolayı originsin dlclerini sonraya bıraktım :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O benim abartmam. Örneğin gezerken soru işaretlerine gitmeyeceğim diye kendimi tembihledim sözde, yine de uğradım. Sonra yan görev, kontrat vs ile tekrar aynı yerlere gittim. Origins'de de aynısını yapmıştım, bunda yapmayacağım dedim ama yaptım yine. Hadi şuraya da uğrayayım, hadi gelmişken bunu da yapayım derken zaman akıp gidiyor. Odyssey'in Ege Coğrafyası ve Antik Yunan kentleri gerçekten çok güzel. Her yerde boy boy heykeller. Ama bir süre sonra aşağıdaki gibi oluyorsunuz.

Assassin's Creed Odyssey (2018) [PC ANA KONU]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: FORZAFATHER

İkisini de fullemiş birisi olarak ben Origins derim. Daha derli toplu bir oyun bana göre. Odyssey ise haddinden büyük bir oyun. Öyle ki Odyssey'e 200 saat gömdüm fakat bitireli 2 ay olmasına rağmen oyunun başlarındaki bir yan görevi hatırlayamadım bile geçenlerde. Origins ise direk Odyssey'e göre daha ham bir oyun görünümde fakat alışınca rahat şekilde oynanıyor. Birde ben hem Mısır hem de Yunan uygarlığını seviyorum, o yüzden Origins'in Coğrafi yapısı daha uygun geldi. Odyssey'den sonra Origins oynarsanız sevmezsiniz, öyle bir hata yapmasın kimse.

Not : Origins'in sonu dediğiniz gibi biraz havada kalıyor, o yüzden Hidden Ones ek paketini de oynayın kesin.

Origins hikaye anlatımı olsun oynanış olsun gizlilik olsun Odyssey'den geride. Bir de lore olarak Origins çok yetersiz zaten şu Ashraf İsmail'in başında olduğu Black Flag de aynı durumdaydı. Detayları spoiler içinde yazayım açıklamadan bahsetmem zor.

Origins'teki Assassin Brotherhood hikayesi güzel ona lafım yok ama tanrıları işin içine sokunca Eşref İsmail abi sıvamış. Bu tanrılar, tanrı desek değil insan desek değil ne bunlar? Isu da değil en büyük sorun burada. Odyssey destansı Yunan tanrılarını alıp Isu olacak şekilde hikayeye çok güzel yedirmişken Origins bu konuda çok çok kötü kalmış her köşede bir belirsizlik var. Bu durum da beni rahatsız etti ben bu evrenin Isu hikayesini fazlasıyla seviyorum bana Stargate'i anımsatıyor ama adam gelmiş fantezisinden evrene eklemeler yapıyor. Eminim Valhalla da böyle olacak geç de olsa tekmeyi yedi ama Odin, Thor, Loki, Valkyries, Mjolnir falan Isu veya Isu temelli değil de mitolojik bir şey çıkarsa çekecekleri var. Evrenin yarısı teknolojik yarısı mitolojik gitmez adamlar daha 2.oyunda Adem ve Havva'yı Isu hibrit yaptı bu evren bu şekilde oluştu Minerva, Hera(Juno) falan Isu dediler mitolojik demediler. Eşref de gelmiş "farklı bir şey" deneme peşinde iyi halt yedin. Black Flag de araya kaynamadı onun da lore'u çok iyi değildi. Piece of Eden bolluğuna alışmışken kuru kafalı saçma bir observatory eklediler işlevi desek o da yok. Oyun bitiyor Edward hâlâ Assassin olmamış Brotherhood lore'u da kötüydü. Ayrıca Edward, Syndicate oyununda ve Atlantis simülasyonunda gördüğümüz Shroud of Eden'ı bulan kişi ama oyunda bomboş maceralarını oynuyoruz. Valhalla umarım yanıltır demek istiyorum ama zor Eşref içine etmeden ayrılmamıştır. Yine de tüm yanlış kararlara rağmen Origins'in ana hikayesini severim

• Charles Bartowski kullanıcısına yanıt

Hocam sende taktın Ashraf İsmail'e he. O tiple fanları götürmüş, saygı duymak gerek bence. Şaka bir yana adamın Yönetmenliğine oldukça güveniyorlardı, bence sıkıntı baştaki Serge Hascoet isimli elemandaydı. Her halt onun altından çıkıyor bence.

Benim Origins'i sevme nedenlerimin en önemlisi komple seriyi maraton şeklinde oynamış olmam. O yüzden Syndicate sonrası Çöldeki Vaha gibi geldi bana. Ayrıca Origins'ten sonra yeni bir oyun oynuyormuş hissi yaşamadım Odyssey ile. Çünkü Origins'de yaptıklarımın 2 katını yine yaptım tekrardan. Hatta Kült olayında geriye bile gitmişler bence. Normal NPC keser gibi işleniyor, ne bir backround ne bir konuşma. Anca kült listesinden bakınca anlatıyor derdini. Bunu da konuşmuştuk daha önce.

Origins'den ayırırsak Odyssey'i gerçekten güzel bir oyun. Hidden blade olmaması eksikliğini bile bence güzel kotarmışlar. Sparta bağlantısı, eski Yunan düşünürleri vs. çok iyi yazılmış.
    Ama dediğim gibi aynı etkiyi maalesef yapmadı bende.

• quote:

Hocam sende taktın Ashraf İsmail'e he. O tiple fanları götürmüş, saygı duymak gerek bence. Şaka bir yana adamın Yönetmenliğine oldukça güveniyorlardı, bence sıkıntı baştaki Serge Hascoet isimli elemandaydı. Her halt onun altından çıkıyor bence.

Benim Origins'i sevme nedenlerimin en önemlisi komple seriyi maraton şeklinde oynamış olmam. O yüzden Syndicate sonrası Çöldeki Vaha gibi geldi bana. Ayrıca Origins'ten sonra yeni bir oyun oynuyormuş hissi yaşamadım Odyssey ile. Çünkü Origins'de yaptıklarımın 2 katını yine yaptım tekrardan. Hatta Kült olayında geriye bile gitmişler bence. Normal NPC keser gibi işleniyor, ne bir backround ne bir konuşma. Anca kült listesinden bakınca anlatıyor derdini. Bunu da konuşmuştuk daha önce.

Origins'den ayırırsak Odyssey'i gerçekten güzel bir oyun. Hidden blade olmaması eksikliğini bile bence güzel kotarmışlar. Sparta bağlantısı, eski Yunan düşünürleri vs. çok iyi yazılmış.
    Ama dediğim gibi aynı etkiyi maalesef yapmadı bende.
    Asıl unutulan karakter ile cevap vereyim Syndicate sonrası ortadan kayboldu ve çizgi romanda final yaptı Düşünsenize Infinity War filminden sonra Endgame diye bir film yok ve Thanos'u Iron Fist dizisinde yeniyorlar fanlar stüdyoyu basarlardı.

Aya'ya girme hocam paragraf paragraf yazı yazılır oraya ondan önce de Evie'ye yaptıkları var zaten bu kadar sıkıntılı insanların gitmesine sevindim ama yerlerine gelenler daha beter olmaz umarım. Zaten AC3 zamanı gelen ayrılıklar ve Desmond Miles hikayesinin aldığı dönüş ile büyük bir darbe yemişti ama yine de Origins kadar lore'u salça etmemişlerdi. Ben de arka arkaya oynadım evet farklı değil sadece 1 üst modeli gibiydi ama bu üst modelin getirdiği yenilikler hoşuma gittiği için sevdim. Memory corridor olayını Odyssey'de kaldırmaları ne kadar doğru tartışılır ama lore'a aykırı değildi o sorgular tüyler falan Brotherhood'un bir parçasıydı gerçi Origins de abartıp fanteziye çevirmişti o sahneleri ellerinin bir ayarı yok. Yeniliği severim ama ilerlemeyi, yeniliğe tercih ederim. Origins bir yenilikti ama ilerleme değildi, Odyssey ise yenilik değil ilerlemeydi. Valhalla'dan beklentim de yenilik değil ilerlemeydi birkaç konuya da böyle yazdım umarım hayal kırıklığı yaratmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Charles Bartowski

Asıl unutulan karakter ile cevap vereyim Syndicate sonrası ortadan kayboldu ve çizgi romanda final yaptı Düşünsenize Infinity War filminden sonra Endgame diye bir film yok ve Thanos'u Iron Fist dizisinde yeniyorlar fanlar stüdyoyu basarlardı.

Aya'ya girme hocam paragraf paragraf yazı yazılır oraya ondan önce de Evie'ye yaptıkları var zaten bu kadar sıkıntılı insanların gitmesine sevindim ama yerlerine gelenler daha beter olmaz umarım. Zaten AC3 zamanı gelen ayrılıklar ve Desmond Miles hikayesinin aldığı dönüş ile büyük bir darbe yemişti ama yine de Origins kadar lore'u salça etmemişlerdi. Ben de arka arkaya oynadım evet farklı değil sadece 1 üst modeli gibiydi ama bu üst modelin getirdiği yenilikler hoşuma gittiği için sevdim. Memory corridor olayını Odyssey'de kaldırmaları ne kadar doğru tartışılır ama lore'a aykırı değildi o sorgular tüyler falan Brotherhood'un bir parçasıydı gerçi Origins de abartıp fanteziye çevirmişti o sahneleri ellerinin bir ayarı yok. Yeniliği severim ama ilerlemeyi, yeniliğe tercih ederim. Origins bir yenilikti ama ilerleme değildi, Odyssey ise yenilik değil ilerlemeydi. Valhalla'dan beklentim de yenilik değil ilerlemeydi birkaç konuya da böyle yazdım umarım hayal kırıklığı yaratmaz.

Alıntıları Göster
    bu juno meselesi hala içimde yaradır o kadar inşa ettikleri karakteri çöp ettiler

şöyle büyük bir juno boss fightı göremeden yitti gitti. inat ettim okumadım da o çizgi romanları

böyle bi itlik yok ya

İşte buna katılıyorum, Juno yalan oldu gitti.
    Adamlar Minerva'yı bile kocası ile getirdi.

Evie için bir şey diyemeyeceğim, pek özgün gelmemişti. Ama Haytham Kenway gibi baba karakteri yancı yapıp harcadılar. Templar olarak hatırlanan tek karakterdir herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

bu juno meselesi hala içimde yaradır o kadar inşa ettikleri karakteri çöp ettiler

şöyle büyük bir juno boss fightı göremeden yitti gitti. inat ettim okumadım da o çizgi romanları

böyle bi itlik yok ya

Alıntıları Göster
    Juno'su, Aita'sı, Sageler, Instruments of the First Will falan bir sürü hikaye vardı hepsini Origins ile çöpe attılar. Abstergo tarafında da Sigma Team olsun baya hareket var günümüz hikayesi için bu kadar potansiyel varken ortaya düzgün bir şey koyamamaları sinir bozucu.

@FORZAFATHER Evie bana daha geleneksel bir Assassin gibi geldi kıyafeti olsun hareketleri olsun. Başlığı taktığındaki halini Ezio ile yan yana koyarsan sırıtmaz. Jacob da onun zıddı biriydi güzel bir denge vardı ama oyunda denge yoktu sıkıntı oradaydı zaten. Evie gizlilik odaklı biri ve davaya gönül vermiş ama 1 tanesi hariç tüm Templar hedeflerini öldüren de Jacob ne anladım ben bu işten.
    Minerva tek başına gelmemiş miydi ilk defa AC2 sonunda
    Haytham bir oyundaki en iyi villain karakterlerden biridir. Forsaken kitabında bu adamın üzerine çok düşmüşler ve birkaç eklemeyle karakteri çok daha iyi hale getirmişler. Mesela
    Connor idam edilirken ipi kesen kişi Haytham, Assassinler zamanında yetişemiyor. Sonra oğlunun kendine engel olacağını bildiği halde onu durdurmuyor hatta en sonda öldürmesine izin veriyor. Haytham davasına sadık biri öyle olmasa Charles Lee gibi birini anında harcardı ve oğlunun Charles Lee ve tüm yaptıklarını durduracağını bildiği halde öldüremiyor. Biraz da mallık var tabii babasını öldüren kardeşini esir alıp cariye yapan örgütle çalışıyor ama tüm Kenway'ler biraz mal o yüzden normal o kadarı Connor da annesinin katili Washington ile çalışıyordu. Edward zaten ergen kafalıydı.

• evieye ben de hayrandım sizinle ac zevkimiz çok paralel belli xd

syndicate ve unityyi genel hikaye baglamında hiç sevmesem de evieye hayran kalmıştım tam mükemmel örnek olacak bir suikastçiydi
    Evie'i ben Unity'deki Elise ile karıştırmışım. Şu çakma Tris Merigold olan. Evie konusunda katılıyorum, oyundaki level sistemi bile diğer karakteri oynamaya teşvik etmiyordu. Birisi ile level atladığında diğerine de XP geliyordu otomatikman vs.

Ben mesela AC III'ü oynarken prologue bölümünün sonunda Haytham'ın Templar olduğunu görünce çok şaşırmıştım. O kadar sağlam bir giriş yapıp sünepe Connor'a olayı bağlamaları yaradır bende. Edward ergenden ziyade tam dönemine uygun Korsan kafasındaydı. Güzel yansıtmışlardı ama ne kadar AC oyunudur tartışılır. Tek elle tutulur Haytham'dı o da yalan oldu gitti. Rogue oyununu o yüzden ayrı severim biraz daha Haytham'ı anlattıkları için.

Minerva için de;

İkinci oyunun sonunda hologram olarak çıkmıştı, Odyssey'in Atlantis DLC'si sonunda malum kocası ile birlikte çıktı. Tabii ne kadar gerçek, orası tartışılır. Canlı, kanlı olması bakımından.

• quote:

Evie'i ben Unity'deki Elise ile karıştırmışım. Şu çakma Tris Merigold olan. Evie konusunda katılıyorum, oyundaki level sistemi bile diğer karakteri oynamaya teşvik etmiyordu. Birisi ile level atladığında diğerine de XP geliyordu otomatikman vs.

Ben mesela AC III'ü oynarken prologue bölümünün sonunda Haytham'ın Templar olduğunu görünce çok şaşırmıştım. O kadar sağlam bir giriş yapıp sünepe Connor'a olayı bağlamaları yaradır bende. Edward ergenden ziyade tam dönemine uygun Korsan kafasındaydı. Güzel yansıtmışlardı ama ne kadar AC oyunudur tartışılır. Tek elle tutulur Haytham'dı o da yalan oldu gitti. Rogue oyununu o yüzden ayrı severim biraz daha Haytham'ı anlattıkları için.

Minerva için de;

İkinci oyunun sonunda hologram olarak çıkmıştı, Odyssey'in Atlantis DLC'si sonunda malum kocası ile birlikte çıktı. Tabii ne kadar gerçek, orası tartışılır. Canlı, kanlı olması bakımından.

Ah Elise ah bekle dedik o kadar gittin adamın üzerine bak noldu şimdi.

Haytham, Templar çıkınca tüm ekip şaşırmıştı zaten ama Ratonhnhake:ton hakkında böyle konuşmazsak sevinirim. Dünyanın en kötü mentoru tarafından eğitilip tek başına Templarları durdurup üzerine Koloni Brotherhood'u tekrar diriltti. Gönül isterdi ki Arno ile beraber Shay haininin de kellesini alsınlar ama Ubisoft hikayelerini sonlandırmadı bile.
    Edward başta korsandı ama Assassin davasıyla tanışmıştı ve istemeden de olsa onlara baya zarar vermişti. Kendini borçlu hissedip bir yerden sonra tam anlamıyla bir Assassin olmalıydı ama oyunun son sahnesine kadar adam Assassin olamadı.

Odyssey'de çıkan Juno ve kocasıydı, Minerva göremedik maalesef o oyunda. Orada tam olarak ne oldu bilmiyoruz simülasyon %100 gerçek değildi ama muhtemelen Juno ve Aita orada Poseidon ile savaşmadı.

@yamaci1771 Syndicate 1-2 yönden sevmesem de genel olarak güzel bir oyundu ama Unity'yi baya severim. Hikaye olarak daha iyi olabilirdi ama diğer yönlerden döneminin ve sonrasındaki AC oyunlarının ötesinde bir oyundu

Konuyu terkediyorum, iyice çorba ettim. Oynarken aldığım ekran görüntüsünde bile Juno yazıyor ahah.
  • Oyuna başlayalı iki gün oldu şimdilik fena gitmiyor ancak kombat esnasında kılıç yada balta secemiyorum zincirli bir topuz eline alıyor damage güzel vuruyor ama hareketler yavaş kalıyor
    Originste 1e basınca ele kılıç alıyordu bunda skill vuruyor nasıl kılıç alabilirim şimdiden teşekkürler

• Envanter menüsünde iki tip silah seçebiliyorsun. Birini ağır silah diğerini hafif silah seçebilirsin. D-pad üzerinde sağ sol yapınca iki silah arasında seçim yapılabiliyordu, klavyeyi bilmiyorum.
  • s-adebisi kullanıcısına yanıt
    Şu an balta seçili ama ona rağmen combatta zincirli Demir ile vuruyor silahlar arası seçme 1 2 3 ile değil onlar skillmiş
    Yinede yorumunuz için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: OptimizedSettings

Şu an balta seçili ama ona rağmen combatta zincirli Demir ile vuruyor silahlar arası seçme 1 2 3 ile değil onlar skillmiş
    Yinede yorumunuz için teşekkür ederim
    T ile değişiyor silah.
  • whisper242 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• bu odyssey pc de mi ps4 te mi,hangisinde oynamak daha guzel olur acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gold Edition epic games de kupon ile 66 TL ye geliyor , ultimate edition yerine bunu alsam bir şey kaybetmem sanırım ?
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.