Şimdi Ara

Assassin's Creed Odyssey (2018) [PC ANA KONU] (82. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.928
Cevap
26
Favori
100.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EceliYakın

hocam spoiler kısmını okumadım ama kültü temizleyip sonra atlantis'e geçmeyi düşünüyordum, bunu yaparsam spoiler yemiş mi olacağım? dlc'nin sonu mu ortaya çıkıyor, tavsiye etmez misiniz? son kültist açığa çıkınca onu bırakıp atlantis'i mi bitirmek mantıklı yoksa?

210 saat oynadım, sanırım yarısına falan geldim oyunun totalinin. keyif alıyorum oldukça, hiç olmasın.
    Atlantis dediğim ana oyunun atlantis kısmı, dlc olan değil. Hatta baktım questin ismi de"The Gates of Atlantis" miş. Eğer 4 mitolojik yaratığı da kesip gerekli yere götürüp bu questi tamamladıysanız sorun yok. Zaten 200 saat oynadıysanız illa yan görevlerden denk gelip tamamlamışsınızdır :)

@Charles Bartowski

Ezio'da gençliğini oynadığımız bölümler vs vardı ya, karaktere bağlanabiliyorduk. Arno da yine aynı şekilde çocukluğunu oynuyorduk ama sunum farkı işte. Unity den çok beklentim vardı, assasin - templar aşkı falan acayip beklenti içindeydim ama yok, bomboş hikaye.

Bir de Desmond diyince hep sinirleniyorum ya. Seriyi uzatmak için hiç ettiler o hikayeyi. Sırf hikayesi için gidip revelationsdaki o dandik dlc yi oynamıştım. Ondan daha çok da black flag ve rogue da tek tek tüm bilgisayarları hacklediğime üzülüyorum. Artık saldım ama, lore umrumda değil, onların da değil gibi zaten. Bakıyom Leyla animus diye kafasına mobil vr seti takıp kullanıyor. Bakyon abstergo kılıçlı, oklu adamlar gönderiyor falan. Zaten Fate of Atlantisde bildiğin Animusepction yaptılar

Keşke her sene 1 tane assains creed çıkarsalar ama biri odyssey- origins gibi olsa diğeri de unity syndicate gibi olsa, bu seride de günümüz hikayesi ilerlese. Watch Dogs belki assasins creed in günümüz hikayesine bağlanır dedik ama tam hipster oyununa döndü o da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 17 Eylül 2020; 1:44:25 >

• Ooo hem severim, hem söverim olarak aramıza katılanlar olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremec

Atlantis dediğim ana oyunun atlantis kısmı, dlc olan değil. Hatta baktım questin ismi de"The Gates of Atlantis" miş. Eğer 4 mitolojik yaratığı da kesip gerekli yere götürüp bu questi tamamladıysanız sorun yok. Zaten 200 saat oynadıysanız illa yan görevlerden denk gelip tamamlamışsınızdır :)

@Charles Bartowski

Ezio'da gençliğini oynadığımız bölümler vs vardı ya, karaktere bağlanabiliyorduk. Arno da yine aynı şekilde çocukluğunu oynuyorduk ama sunum farkı işte. Unity den çok beklentim vardı, assasin - templar aşkı falan acayip beklenti içindeydim ama yok, bomboş hikaye.

Bir de Desmond diyince hep sinirleniyorum ya. Seriyi uzatmak için hiç ettiler o hikayeyi. Sırf hikayesi için gidip revelationsdaki o dandik dlc yi oynamıştım. Ondan daha çok da black flag ve rogue da tek tek tüm bilgisayarları hacklediğime üzülüyorum. Artık saldım ama, lore umrumda değil, onların da değil gibi zaten. Bakıyom Leyla animus diye kafasına mobil vr seti takıp kullanıyor. Bakyon abstergo kılıçlı, oklu adamlar gönderiyor falan. Zaten Fate of Atlantisde bildiğin Animusepction yaptılar

Keşke her sene 1 tane assains creed çıkarsalar ama biri odyssey- origins gibi olsa diğeri de unity syndicate gibi olsa, bu seride de günümüz hikayesi ilerlese. Watch Dogs belki assasins creed in günümüz hikayesine bağlanır dedik ama tam hipster oyununa döndü o da.

Alıntıları Göster
    Redditte flair olarak "Desmond Miles deserved better" koydum serinin en büyük hayal kırıklığı o oldu benim için. Desmond zamanında Abstergo yolladığı adamları sopalı yolluyordu çünkü adamı canlı ele geçirmeleri lazımdı ama Layla için böyle bir durum yokken silahlı adam yollamamaları saçma geldi. Desmond'ı da canlı ele geçirmeleri gerekiyormuş ayrıca Black Flag sağ olsun onu da gördük. Desmond sonrasında az da olsa modern hikaye vardı BF'de bir tane Sage gördük ama tüm hikaye bu kadar BF ile birlikte modern hikayeyi sallamaya başladılar. Rogue'da ses kayıtları videolar falan baya güzeldi ama modern hikayesi yoktu resmen. Unity'de Isu tarihi dersi bir modern hikaye vardı Sage nedir onu dedi özel gen dedi bu kadar. Syndicate AC3 sonrası ilk defa düzgün modern hikaye gördüğümüz yerdi, oynanabilir değildi ama sinematikleri benim için yeterliydi. Layla hikayesini bir yere bağlamalarını bekliyorum çok güzel teoriler var ama muhtemelen ellerine yüzlerine bulaştıracaklar. Origins ile Watch Dogs bağlantısı da gördük öncesinde Blume adı da geçmişti zaten. Watch Dogs tarafında da resmen Abstergo Entertainment CEO'sunu öldürdük daha ne kadar bağlı olabilir dedik ama GoT yazarları gibi unuttular galiba

Ubisoft keşke bu eskide geçenler AC Origins adı altında çıkarsaydı AC Origins: Egypt, AC Origins: Greek tarzında bir taraftan da eski usul devam etseydi ama Unity'den sonra kimse beğenmeyince böyle oldu. Bugün bile Unity bozuk diyerek prim yapmaya çalışıp oyunu hiç oynamadan gömenler umarım onların yüzünden serinin geldiği konumdan memnundurlar.

• yok hocam bitmedi daha ana görev, ne kadar var bilmiyorum ama en son sparta krallarının verdiği iki görevi yapma kısmındayım ana hikayede.

tüm yunanistan'la da tanışmadım henüz :) makedonya, ahaya ve büyük adaların çoğu duruyor. ben her yeri gezdiğim için biraz yavaş ilerliyorum, adamlar yapmış madem, bakayım ne yapmışlar, ne detaylar var mantığıyla. sonra gözüme güzel gelen yerlerin ekran görüntüsünü alıyorum. ekran görüntüsü dediğim de durup çekip devam edeyim olarak değil...

beğendiğim bir manzara olunca oranın 4 ila 12 arasında görüntüsünü alıp onları panoramik olarak birleştirip ortaya tek bir ekran görüntüsü çıkarıyorum ki 10000 x 2500 gibi çözünürlükler çıkabiliyor dış mekanlarda. bu da haliyle baya vakit alıyor. günde 4 saat oynuyorsam yarım saate yakını bu işle geçiyor. baya manyaklık seviyesinde oynuyorum yani :(

@keremec, 4'ünü değil de 2'sini kestim hocam. daha doğrusu birini kesip diğerini ikna falan ettim :) teşekkürler, dediğiniz gibi sonuncuyu atlantis görevi sonrasına bırakayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Charles Bartowski

Redditte flair olarak "Desmond Miles deserved better" koydum serinin en büyük hayal kırıklığı o oldu benim için. Desmond zamanında Abstergo yolladığı adamları sopalı yolluyordu çünkü adamı canlı ele geçirmeleri lazımdı ama Layla için böyle bir durum yokken silahlı adam yollamamaları saçma geldi. Desmond'ı da canlı ele geçirmeleri gerekiyormuş ayrıca Black Flag sağ olsun onu da gördük. Desmond sonrasında az da olsa modern hikaye vardı BF'de bir tane Sage gördük ama tüm hikaye bu kadar BF ile birlikte modern hikayeyi sallamaya başladılar. Rogue'da ses kayıtları videolar falan baya güzeldi ama modern hikayesi yoktu resmen. Unity'de Isu tarihi dersi bir modern hikaye vardı Sage nedir onu dedi özel gen dedi bu kadar. Syndicate AC3 sonrası ilk defa düzgün modern hikaye gördüğümüz yerdi, oynanabilir değildi ama sinematikleri benim için yeterliydi. Layla hikayesini bir yere bağlamalarını bekliyorum çok güzel teoriler var ama muhtemelen ellerine yüzlerine bulaştıracaklar. Origins ile Watch Dogs bağlantısı da gördük öncesinde Blume adı da geçmişti zaten. Watch Dogs tarafında da resmen Abstergo Entertainment CEO'sunu öldürdük daha ne kadar bağlı olabilir dedik ama GoT yazarları gibi unuttular galiba

Ubisoft keşke bu eskide geçenler AC Origins adı altında çıkarsaydı AC Origins: Egypt, AC Origins: Greek tarzında bir taraftan da eski usul devam etseydi ama Unity'den sonra kimse beğenmeyince böyle oldu. Bugün bile Unity bozuk diyerek prim yapmaya çalışıp oyunu hiç oynamadan gömenler umarım onların yüzünden serinin geldiği konumdan memnundurlar.

Alıntıları Göster
    Zaten öldürmeyeceksen sopalı yollarsın, öldüreceksen de silahlı adam yollarsın. Bunlar kılıçlı oklu adam yolluyor. Yani 2 tane joplu, ya da direkt tüfekli adam yollamak çok mu zordu? Ac Unity'de de
    makineli tüfekle uçak indiriyorduk
    Gerçi bu mekaniği de sonradan Syndicate'de kullandılar. Bu ubisoftun yöneticileri dh ölücü çıksa şaşırmam ben. Adamlar yaptıkları en küçük mekanik bile boşa gitsin istemiyorlar

Bu Ubisoft yazısını görünce ıyy kaka copy paste çöp yazan tipleri hiç dikkate almamak lazım, blokla geç. Oyunları oynadıkları yok ama boş boş yorum yapıyorlar. Kimisi de açık dünya sevmiyor gidiyor oyunu speedrun yapar gibi oynuyor sonra sıkılıyor. İstiyor ki oyun hem 100 saat olsun hem de her saati uncharted gibi geçsin, her yerden aksiyon sekansları çıksın... İşin asıl kötü yanı sorun sadece bu fanboy kitlede değil, inceleme basını da sorunlu. Metacritice giriyorsun Horizon 89, Odyssey 83 puan almış. Horizon bırak Odyssey'i, Originsin bile gerisinde bir oyun ama gel gör ki aldığı puanlar bunlar. Odyssey ubisoft oyunu olarak değil de Sony Exclusive olarak çıksaydı 90-100'ler havada uçuşurdu benden demesi.

Bu arada atlantis dlcsinde 3. bölüme geldim. Oyun bildiğin yoğunluğu kaldıramıyor. Atı ana oyunda oldugu gibi atlantis haritasında yavaşlatmamışlar, son hız gidebiliyorsun ama bu sefer de oyun sürekli 3-4 saniye donup yükleme yapıyor. Cidden çok sinir bozucu. Son bölüme özel olarak da cahillik metresi eklemişler, cahilsen geçemiyorsun kapılardan, sandıklardan bilgi yağmalıyorsun. İlk bölümdeki güç zayıflatmanın laciverti gibi duruyor. Neyse az kaldı bitecek oyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 17 Eylül 2020; 20:53:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: keremec

Zaten öldürmeyeceksen sopalı yollarsın, öldüreceksen de silahlı adam yollarsın. Bunlar kılıçlı oklu adam yolluyor. Yani 2 tane joplu, ya da direkt tüfekli adam yollamak çok mu zordu? Ac Unity'de de
    makineli tüfekle uçak indiriyorduk
    Gerçi bu mekaniği de sonradan Syndicate'de kullandılar. Bu ubisoftun yöneticileri dh ölücü çıksa şaşırmam ben. Adamlar yaptıkları en küçük mekanik bile boşa gitsin istemiyorlar

Bu Ubisoft yazısını görünce ıyy kaka copy paste çöp yazan tipleri hiç dikkate almamak lazım, blokla geç. Oyunları oynadıkları yok ama boş boş yorum yapıyorlar. Kimisi de açık dünya sevmiyor gidiyor oyunu speedrun yapar gibi oynuyor sonra sıkılıyor. İstiyor ki oyun hem 100 saat olsun hem de her saati uncharted gibi geçsin, her yerden aksiyon sekansları çıksın... İşin asıl kötü yanı sorun sadece bu fanboy kitlede değil, inceleme basını da sorunlu. Metacritice giriyorsun Horizon 89, Odyssey 83 puan almış. Horizon bırak Odyssey'i, Originsin bile gerisinde bir oyun ama gel gör ki aldığı puanlar bunlar. Odyssey ubisoft oyunu olarak değil de Sony Exclusive olarak çıksaydı 90-100'ler havada uçuşurdu benden demesi.

Bu arada atlantis dlcsinde 3. bölüme geldim. Oyun bildiğin yoğunluğu kaldıramıyor. Atı ana oyunda oldugu gibi atlantis haritasında yavaşlatmamışlar, son hız gidebiliyorsun ama bu sefer de oyun sürekli 3-4 saniye donup yükleme yapıyor. Cidden çok sinir bozucu. Son bölüme özel olarak da cahillik metresi eklemişler, cahilsen geçemiyorsun kapılardan, sandıklardan bilgi yağmalıyorsun. İlk bölümdeki güç zayıflatmanın laciverti gibi duruyor. Neyse az kaldı bitecek oyun

Alıntıları Göster
    Abstergo CEO'su fantezi peşinde başka açıklaması olamaz. Dandik dizilerde filmlerde de çok oluyor 2 kişi 1vs1 kalıyor silahları bırakıyor bıçakla dövüşüyorlar falan bunları izleyip mi yazıyorlar bu oyunları. Makineli tüfek yine iyi Brotherhood'da TANK vardı bomba uçağı vardı makineli tüfekler vardı bomba atar bot var Da Vinci zekası farkını koymuş da az uğraştırmadılar

Ubisoft'a karşı bir nefret var anlayamadım. Hayır herkes hakkını versin de biz savunmak durumunda kalmayalım cidden savunulacak şirket değil ama çok haksız eleştiri alıyorlar insan dayanamıyor. Horizon'ı yakın zamanda bitirdim Ubisoft oyunu olsa yerin dibine sokulurdu ama exclusive fanboyu tayfa yere göğe sığdıramıyor. Oyun kötü mü bence değil ben rahat 80-85 veririm dlc olmasa 75 falan verirdim dlc kurtardı biraz. Odyssey'e de 90 veririm Origins'e girmeyelim, o level sistemi yüzünden pek sağlıklı puan vermem zor. Bir sürü yerde para verdim gold aldım bitireyim diye kendimi zorlamıştım.

"Cahillik metresi eklemişler, cahilsen geçemiyorsun kapılardan" var bir hayalimiz
    O puanları arttırmak beni pek zorlamamıştı yan görevler derken yoldaki mekanları basayım dlcye para verdik her köşeyi açayım derken hemen toplamıştım puanları. Oyunun dövüş mekaniğini sevdiğimden kale falan gördüm mü pek affetmiyorum onun etkisi galiba bunlar.

• 70. Saate geldim. Aile finalini yaptik. Kült ve atlantis kaldı. 47 levelim ve kasiliyorum ama sıkmaya basladi artik beni. Oyun cesitli nedenlerden ötürü potansiyelinin yarisini kullanamiyor bence. Surekli ayni seyleri yapmak basta keyif verse de artik inanilmaz sıkmaya başladı. Ubisoft bu sefer ortaya ortalama ustu bir oyun cikartmis ancak senaryosunun kötülüğü ve kendini tekrar eden görevler cok göze batiyor maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Evet maalesef bende öyle düşünüyorum. İlk başta her şey çok güzel geliyordu. Çevredeki Antik Yunan mimarileri olsun, tarihi karakterler olsun, etkileşimler olsun bunların oyundaki varlığıyla ilk saatlerde her şeyi yapmak keyif veriyordu fakat özellikle 30 saat sonrasında hikayenin sıkması, heyecan vermemesi, sürekli aynı şeyleri yapıyor olmak hissi, görevlerin tekrarlaması ve yan görevlerin postacı muamelesi yapması gerçekten çok can sıkıcı... keşke sadece ana görevle bırakıp, sağlam heyecan verici bir hikaye ile oyunu devam ettirselerdi. Bu arada 40. saat sonrası ben oyuna ara verdim :) araya başka oyunlar sıkıştırdım. Oyun hala yüklü fakat oyuna ilk başladığımda Odyssey'i bitirip Origins ile devam ederim diyordum lakin Odyssey'e 40. saatte ara verdim, Origins'i de hiç yüklemedim kısacası şu anda yüklü oyunu açmama sendromuna girmiş bulunuyorum :)
  • AIK kullanıcısına yanıt
    Aynısını yaşadım hocam. Bir de benim sistemim pek iyi değil. Gtx950m var. low-medium arası 1360X768 ayarda 30 fps sabit oynarken bir anda gelen güncellemeyle ağır drop yemeye başladım. Fps 10-15lere kadar düşüyor 10 saniye sonra yeniden 30a çıkıyordu. Zaten sıkılmıştım oyundan, bir de işin içine anlık düşmeler girince sinirim bozuldu sildim oyunu. Geçen gün bu kadar ilerledik bırakmak olmaz diye yeniden başladım işte.(bulut sistemi sağ olsun saveler duruyordu Allah'tan) Arada 3 4 oyun bitirdim tabii yoksa başlamazdım. Dediğiniz gibi oyunun inanılmaz güzel bir dünyası var. Ama 80 saat manzarayla geçmiyor maalesef. Keşke rpg yapıyoruz biz tribini bir kenara koyup eski ac ler gibi 20 saatte biten, ama biraz daha özgün görevlerin yer aldığı bir oyun sistemine dönseler. Böyle eldeki potansiyeli de harcıyorlar çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 19 Eylül 2020; 3:1:7 >
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum hocam, dilinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peaky

Bu oyuna karşı aşırı önyargım vardı. Satın alıp denedim ve çok beğendim. Level sistemi çok iyi düşünülmüş.
    25. levele geldim. Dünya, grafikler, dövüş sistemi vs. iyi de hikaye zayıf ve oyundaki görevler kopyala yapıştırdan ibaret. Sıkılmaya başladım yakında silerim gibime geliyor.
  • Arkadaşlar selam. Ac Odyssey oynuyorum. Şu mor şeyleri yakmamız gerekli ama ateş nasıl oluyor çözemedim. Envanterde gözüküyor ama nasıl kullanacağımı çözemedim. Ayrıca oyunlarda en sevmediğim şey olan düşmanların da bizimle birlikte lvl atlaması muhabbeti var. O kapatılıyor mu ? 6lvl lik görevi 20 lvl olunca benim seviyemde oynamak hoşuma gitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaBuSe -- 22 Eylül 2020; 16:29:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaBuSe

Arkadaşlar selam. Ac Odyssey oynuyorum. Şu mor şeyleri yakmamız gerekli ama ateş nasıl oluyor çözemedim. Envanterde gözüküyor ama nasıl kullanacağımı çözemedim. Ayrıca oyunlarda en sevmediğim şey olan düşmanların da bizimle birlikte lvl atlaması muhabbeti var. O kapatılıyor mu ? 6lvl lik görevi 20 lvl olunca benim seviyemde oynamak hoşuma gitmez.
    Alevli ok veya alevli kılıçla yakılıyor onlar yoksa meşale ile de yakılabilir. Tuşları ben kendime göre değiştirdim Z ile meşale alıyorum orijinali farklı mı hatırlamıyorum. Nişan alıp fırlatma tuşuyla da fırlatabilirsiniz.

Ayarlarda zorluğun orada bir yerde birkaç seviye kadar geriye düşme ayarı var ama o zaman da loot ve exp düşüyor diye ellemedim hiç kendi levelimdeki düşmanlar pek zorlamıyor zaten.

• 99 saatin ardından oyunu bu şekilde bitirmiş bulunuyorum
    Assassin's Creed Odyssey (2018) [PC ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whisper242 -- 25 Eylül 2020; 20:35:51 >

• 40. saatten sonra oyun kendini aşırı derecede sıkmaya başladı
  • Misaros kullanıcısına yanıt
    Neyse ki yalnız değiliz
  • Oyunu ara ara oynuyorum. Gördüğüm en büyük eksik güzelim harita harika mekanlar ama ölü ortam. Boş hissettiriyor.
  • Bölge savaşlarında sürekli sparta tarafında olsak tüm bölgeleri spartalı yapabiliyor muyuz? Kendi kendine biz savaşa katılmadan bölge düşüyor mu? Sparta veya Atina tarafı tutmanın herhangi bir avantajı ya da dezavantajı var mı?
  • kullaniciadi12 kullanıcısına yanıt
    Oyuna 120 saat gömdüm ama inanın bende bilmiyorum hocam. Yüksek seviye eşya ve XP düşürmenin dışında bölgeleri Sparta veya Atina'nın taraflarına geçirmenin hikaye açısından da bir faydası yok. Zaten paralı bir asker olduğunuzdan ele geçirdiğiniz bölgede daha farklı davranılmıyor size. Ha bir şeyi fark ettim; bölgeyi misal Atina dan Sparta'ya geçirirseniz kaleler de Sparta askerlerine geçmiş oluyor ama yine herhangi bir değişiklik yok. Bir süreden sonra görevler istemedikçe salmıştım ben bölge savaşlarını.
  • Lütfen biriniz bana The Fate of Atlantis DLC'sinde Kült sistemi olmadığını söylesin. Ne güzel ana oyunda bitirdik, daha da karşımıza çıkmaz dedik ilk DLC'de sanki çok iyi bir şeymiş gibi yine karşımıza çıktı. Yemin ederim acı çekerek avlıyorum şu boş NPC'leri. Diğer DLC' de de varsa bu demode sistem tümden ümidi keseceğim Ubisoft'tan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.