Şimdi Ara

Astigmatı Olan Arkadaşlar Yardım Lütfen (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
6.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: garmen

Düşük dereceli (0.50) astigmatım ve gözlüğümü wvde unuttum

.( Pek güzel hir his değil)

0.50 hissediliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

quote:

0.50 hissediliyor mu?

çok hissettirir ve zamanla ilerler.

Bu arada gözünü çizdirip ameliyat olmayı düşünen arkadaşlar kesinlikle olmasın. Tıpta uzun süreli yan etkiler vardır. Göz çok hassas bir organ. Arka planda işleyişe zarar verebilirsiniz.Hiç bir göz doktoru gözünü çizdirmez.

Bunu çok değerli Türkiye'nin ender anatomi bilgilerine sahip hacettepe de bölüm başkanı bir profesör tıp doktoru hocam derste söylemişti.

• quote:

quote:

0.50 hissediliyor mu?

Hiç sormayın hocam ya kötü bir his ki zaten 0.50 den daha yüksek şu an muhtemelen , tekrar gitmedim göz doktoruma .

Baş ağrısı filan da yapıyor ara sıra onlar da cabası. Miyop da var bende astigmatın yanında bide onlar da sağ:1.25 sol:0.75

Ki onlar da büyüdü muhtemelen bu arada ilk gözlük kullanışım bayadır görünmedim doktora.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

quote:

quote:

0.50 hissediliyor mu?

Bu arada gözünü çizdirip ameliyat olmayı düşünen arkadaşlar kesinlikle olmasın. Tıpta uzun süreli yan etkiler vardır. Göz çok hassas bir organ. Arka planda işleyişe zarar verebilirsiniz.Hiç bir göz doktoru gözünü çizdirmez.

Bunu çok değerli Türkiye'nin ender anatomi bilgilerine sahip hacettepe de bölüm başkanı bir profesör tıp doktoru hocam derste söylemişti.

Hocam ben evde filan özellikle yakın bişilere bakarken gözlüğümü çok kullanmıyorum genelde dışarı çıksrken yanıma alıyorum sizce nasıl olmalı? Hep takmak mı lazım? Yoksa ara da mesela 1 2 gün takmasak v.s. sıkıntı çıkar mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

0.50 hissediliyor mu?

Hocam ben evde filan özellikle yakın bişilere bakarken gözlüğümü çok kullanmıyorum genelde dışarı çıksrken yanıma alıyorum sizce nasıl olmalı? Hep takmak mı lazım? Yoksa ara da mesela 1 2 gün takmasak v.s. sıkıntı çıkar mı?

Selam ilerleme tehlikesi tabiki var. Özellikle bilgisiyar başında bulunuyorsanız gözlük kullanmalısınız. Onun harici yakın mesaflerde evin icinde bende takmıyorum sıkıntı olmaz. Ama monitör gibi parlak ışık saçan ekranlara karşı mutlaka gözlüğünüzü kullanın. Ve cam türünüzde çok önemli. Mümkünse dijital ekrandan gelen ışınları absorbe eden daha sarımsı gözlük camlarını tercih edin. Dışarda mutlaka kullanın zaten. Bu şekilde büyümenin büyük ölçüde önüne geçmiş olursunuz. Fakat bu dediklerimi yapmaz iseniz zamanla 0.75 1 1.25 gibi büyüyecektir.

Bunun harici kavga yapmaktan kaçının. Astigmatı olan insanların korneası normal bireylere göre çok daha hassastır. Gözünüze alacağınız bir darbe kör kalmanıza neden olabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

0.50 hissediliyor mu?

Selam ilerleme tehlikesi tabiki var. Özellikle bilgisiyar başında bulunuyorsanız gözlük kullanmalısınız. Onun harici yakın mesaflerde evin icinde bende takmıyorum sıkıntı olmaz. Ama monitör gibi parlak ışık saçan ekranlara karşı mutlaka gözlüğünüzü kullanın. Ve cam türünüzde çok önemli. Mümkünse dijital ekrandan gelen ışınları absorbe eden daha sarımsı gözlük camlarını tercih edin. Dışarda mutlaka kullanın zaten. Bu şekilde büyümenin büyük ölçüde önüne geçmiş olursunuz. Fakat bu dediklerimi yapmaz iseniz zamanla 0.75 1 1.25 gibi büyüyecektir.

Bunun harici kavga yapmaktan kaçının. Astigmatı olan insanların korneası normal bireylere göre çok daha hassastır. Gözünüze alacağınız bir darbe kör kalmanıza neden olabilir.

Çok saolun değerli bilgiler...

• quote:

Orijinalden alıntı: blekwolf

eyvallah hocam, hayatımda duymamıştım astigmatımı. 24 saat bilgisayara bakan bende birşey yok ama el kadar bebekte astigmat var. neyse buna da şükür. ailenizde göz rahatsızlığı olan var mı ? genetik diyor doktor ama bizim ailede göz rahatsızlığı hiç yok, enişte tarafında da yok. nasıl oldu anlamadık

bizde astigmat olan çok kişi var babamda da var
  • Tek gözde 2.25 astigmat var.

Gozluksuz, Sd yayında TV izlemek gibi bir şey. Korkulacak bir durum yok.

Gözlük takmadan kitap okur, telefona bakarsan vs. çok fena baş ağrısı yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: surrealist2

Tek gözde 2.25 astigmat var.

Gozluksuz, Sd yayında TV izlemek gibi bir şey. Korkulacak bir durum yok.

Gözlük takmadan kitap okur, telefona bakarsan vs. çok fena baş ağrısı yapar.

Gözler arası fark çok olunca tembellik ortaya çıkabiliyormuş Sizde de oldu mu?
  • Miyobum 7 astigmat 5 her iki gozde.Genelde hep retinam yirtiliyor durmadan lazer oluyorum sonum ne olacak şaibeli.Haftaya iyi bir doktora gidecem muayne ucreti 500tl

• hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Yok kardeşim hiç bı sıkıntı yok. Hatta dışarıda gözlük bile takmıyorum.

• CR7_35 kullanıcısına yanıt
    Ameliyat gayet kolay geçti yaklaşık 30 dakikada işlem tamamlanmıştı. İlk birkaç gün gözde kuruluk ve batma vardı . Sonrasında 3 ay kadar damla kullanıyorsun herhangi bir acı ağrı vs. yoktu. Yaptırdığın yer ve doktor çok önemli. Benim ameliyatı Şehvar Nefesoğlu hocam yaptı. Sağolsun çok ilgili ve uzman bir doktordur. 2 sene kadardır gözlük kullanmıyorum, 18 sene kullanmış biri olarak mükemmel bir his. Geri dönüp baktığımda iyiki yaptırmışım diyorum. Tavsiye ederim. Yöntemin adı intralase lazer olarak geçiyor. Operasyonun yapılabilmesi için kornea kalınlığı ve kafatası ile alakalı birkaç test var, zaten uygun değilse yapmıyor doktorlar. Eğer düşünüyorsan hayatının kararını vereceğini bilmeni isterim. Ek olarak göz numaranın 1 2 senedir değişmiyor olması sonuç bakımından daha sağlıklı oluyormuş. Benim numaralar 2.75 e 2.25 astigmattı. En son 1 ay önce kontrole gittim 0 numara çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disparity -- 24 Mart 2018; 14:47:6 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.