Şimdi Ara

Astigmatı Olan Arkadaşlar Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
6.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

6 aylık yeğenimde her iki gözde astigmat çıkmış. ablam endişeli, astigmatın ne olduğunu da tam çözemedik açıkçası. astigmatı olanlar yardımcı olabilir mi, nedir astigmat, görme nasıl oluyor astigmatta ? google'da araştırınca bulanık görme diye çıkıyor, ne kadar bulanık yani onu çözemedik. bir yardım lütfen arkadaşlar

• Böyle renkler hafiften bi soluklaşıyor.

Belli bi mesafeden sonra yazılar okunamıyor.

Mesela ben saati okuyamıyordum. Yelkovanla akrebi ayırt edemiyordum küçükken.

Ameliyatı var ama kesin tedavi mi bilmiyorum. Korkulacak bir şey değil. Gözlük takması gerekiyor sadece.

Ha ama astigmatım olacağına miyop veya hipermetrobum olsa daha mutlu olurdum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bokeh efektindeki arka plan gibi düşün

• yunus626emre kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun hocam. şimdi ablama anlattım bunları biraz rahatladı. ömür boyu gözlük mü takacak ? siz hala gözlük takıyor musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blekwolf

Allah razı olsun hocam. şimdi ablama anlattım bunları biraz rahatladı. ömür boyu gözlük mü takacak ? siz hala gözlük takıyor musunuz ?

Ben hala takıyorum ama gittiğim doktor sürekli belli bir yaştan sonra ameliyattan bahsediyor.

Hastalar genelde ameliyat oluyor. Çizik mi ne diyorlar, internetten araştırabilirsiniz. Ameliyattan birkaç saat sonra hayata hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor insanlar.

Ablanıza da anlatırsınız ve gerçekten korkulacak bir şey yok, belki bebek diye gözlük bir problem gibi görünebilir ama birçok insanda var bu hastalık. Bi bakıma miyop ile hipermetrobun karışımı aslında. Diğerleri yakın veya uzağı bulanık görürken astigmatlılar her tarafı bulanık görüyor.

• SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam, bu efekti bilmiyordum şimdi baktım. odaklandığın yeri net görüyorsun, geri kalan kısımları bulanık görüyorsun o zaman
  • Aynı sorun var korkulacak bir şey degil lens takıyorum ilerleyen yıllarda olabilirsem tedavi olmayı denicem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • doktor bu genetik bir rahatsızlık demiş ama ailede gözlük takan, göz rahatsızlığı olan yok, diğer tarafta da yokmuş. nasıl oldu anlamadık
  • VS18 kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam. lazerle vs düzelir umarım
  • Bende astigmat var her iki gözümde 1 numara. Biraz bakmıştım zamanında nette bu hastalığa gördüğüm kadarıyla en hızlı gelişen göz hastalığı bu hastalık. Görüntüleri bulanık görüyorsun bu hastalıkta ve bu bulanıklık yakında da uzakta da etkili oluyor. Gözlük takınca düzeliyor. Ben gözlüğü takınca full HD görüyorum 😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • birvarmışbiryokmuş B kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam, hayatımda duymamıştım astigmatımı. 24 saat bilgisayara bakan bende birşey yok ama el kadar bebekte astigmat var. neyse buna da şükür. ailenizde göz rahatsızlığı olan var mı ? genetik diyor doktor ama bizim ailede göz rahatsızlığı hiç yok, enişte tarafında da yok. nasıl oldu anlamadık
  • Soyle dusun millet silinmis guzel bir pencereden disari bakarken sen buzlu camdan disari bakiyorsun. Astigmat tam olarak bu. Gece sokak lambalarindaki isiklar araba farlari falan boyle daginik ve bulanik oluyor hep.

• Astigmat genel olarak bulanik gormedir cogunlukla miyop yada hipermetropla birlikte gorulur o yuzden derler miyop-astigmat gibi

Ek olarak asrigmat demek bas agrisi demektir benim sag goz 0 75 sol goz 1 50 astigmat kullanmiyorum gozluk

• lazerle vs kurtulan var mı arkadaşlar ?
  • blekwolf B kullanıcısına yanıt
    Normal uzagi gorememede sadece keskinlik azalir ama astigmatta gunduz cok sorun yok ama aksam yapay isiklar arttıkça uzerine isik dusen her sey bulanik gorunur. Mesela uzaktan yazi okuyamazsin saati goremezsin atıyorum bir tabela var o tabelanin bir yansimasi ustune cikar ic ice gecer gibi yani bir nesneyi ic ice cift gorursun. Sadece miyop olsa cok rahatim dedirtir insana. Ozellikle aksam her seyi yansimali görürsün. Iste boyle bir sey.

• blekwolf B kullanıcısına yanıt
    Zaten 6 aylik diyorsunuz biraz buyusun ameliyatlar da gelisir su anki cizdirme ameliyati bile cok kolaymis biraz büyüyünce 5dk da yaptirip rahatlar ben de dusunuyorum

• Bende düşük seviyede var, bazı yerlere bakarken gözlüklü ve gözlüksüz farkı ayırt bile edemiyorum. Çok yüksek olmadığı sürece miyoptan daha iyi bana kalırsa, rahat rahat uzağı da görüyorum, kitap da okuyorum.
  • sağolasın hocam
  • Merhaba, astigmat genetik faktörlere dayalı olabildiği gibi, göz küresi bütünündeki şekil bozukluğu (uzunluk ya da kısalık), kornea üzerindeki şekil bozukluğu gibi sebeplerden ortaya çıkan bir refraksiyon bozukluğudur. Bu bozukluk sebebi ile ışık, gözün refraktif parçalarından geçerken doğru şekilde kırılamaz ve retina üzerinde düşmesi gereken yere doğru şekilde düşmez. Gözlük ve kontakt lensler aracılığı ile düzeltilebilen, çok da can sıkılmaması gereken, günümüzde oldukça yaygın bir refraksiyon sorunudur. Kişi bulanık ve görüntüyü iç içe geçmiş şekilde görür.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Kaç derece hocam

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.