Şimdi Ara

Astigmatı Olan Arkadaşlar Yardım Lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
6.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.5 2 metreden sonra cizgiler softlasiyor. Yani youtube da hd videolari 360p de izlemek gibi. Cok ciddi bir sey degil ben alisigim gozluk kullanmiyorum. Araba surerkek tabelalari okumak icin biraz kasiyorum arada. Gozlerimi kasinca net goruyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manonofy

Kaç derece hocam

1 di de 0.75 mi vermişlerdi gözlüğü, öyle bir şeydi.
  • Küçük yaşta başladı ise muhtemelen ilerleyecektir. Astigmat ile birlikte miyop da gelecektir. Tek çaresi gözlük takmak. 25 yaşına kadar gözlük takabilir. Sonrası ise zaten ameliyat. Ama moral bozmaya gerek yok. Beterin beteri var.
  • Bende de ufaktan astigmat var cok yüksek degil. Bas ağrısı icin gitmistim doktora astigmat cikmisti. Soyle soyleyeyim size bakıyorum ama vucut hatlarinizin kenari bulaniyor. Gozlugu takinca keskinleşiyor. Daha net gozukuyor nesneler. İleri derecesi nasıldır bilmem ama bir sarsintili, bulanik gorme hastalığı.

• Eski kız arkadaşım astigmattı ben diye başkasına el şakası yapmıştı koşarak. Basimdan aşağı kaynar sular dökülmüştü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende var uzağı bulanık görüyorum sıkıntı yok gözlük takacak zaten ufaklık 20 yaşına gelene kadar ne devrimler yapılır tıpda gönlünü ferah tut.
  • Bende var astigmat. Gece araba kullanırken ışıklar gözümü fazla alır. Uzağı net göremezsin,baş ağrısı yapar. Bu da yeni değerlerim.

Astigmatı Olan Arkadaşlar Yardım Lütfen

• Bu bir hastalık değil ki göz kusuru sadece.Çocuk gözlük takacak sadece ama ömür boyu gözlük kullanacak diye bir şey yok gözleri düzelebilir de sonradan.

• quote:

Orijinalden alıntı: blekwolf

Allah razı olsun hocam. şimdi ablama anlattım bunları biraz rahatladı. ömür boyu gözlük mü takacak ? siz hala gözlük takıyor musunuz ?

Miyop dışında sürekli gözlük takmasını gerektirecek bir durum yok. Çok da önemli bir şey değil astigmat.

• çok teşekkürler arkadaşlar sağolun
  • Yıllardır astigmatım var gözlük falan takmıyorum en küçük bir problemde yok. Büyütülücek bir şey degil
  • Bendede lise2 başladı şuan üni 2 deyim. Valla eski gözlerimi özledim para bulunca çizdiricem

• Hayatı boyunca gözlük takacak hocam arkadaşları gözlüklüü vs. diye dalga geçebilir ondan başka pek sıkıntı olmaz.

• Astigmaın malesef tedavisi yok , bendede uzun süredir 1 derece Astigmat var.Kötü yanları ne dersen karışık şekilleri ayırt etmede zorlanıyorum ve exel'de birşeyler hazırlarken hata yapabiliyorum.Yani bir hazırladığımı 2 kere kontrol etmem gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

Böyle renkler hafiften bi soluklaşıyor.

Belli bi mesafeden sonra yazılar okunamıyor.

Mesela ben saati okuyamıyordum. Yelkovanla akrebi ayırt edemiyordum küçükken.

Ameliyatı var ama kesin tedavi mi bilmiyorum. Korkulacak bir şey değil. Gözlük takması gerekiyor sadece.

Ha ama astigmatım olacağına miyop veya hipermetrobum olsa daha mutlu olurdum

Sizin kaç derece hocam?
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Biri 2 biri 2.25 şuan.
    Düştüler aslında. 2.75 olduğunu hatırlıyorum belki daha bile yüksekti. Bunlar düştü ama arkadan da miyop çıktı hafiften :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

Biri 2 biri 2.25 şuan.
    Düştüler aslında. 2.75 olduğunu hatırlıyorum belki daha bile yüksekti. Bunlar düştü ama arkadan da miyop çıktı hafiften :)

Hocam peki gözler arasında bulanıklık farkı var mı sizde? Mesela birini kapatıp diğeriyle bakınca fark ediliyor mu?
  • Astigmat hastalık değil ki endişelenmesin hiç. Kırma kusurudur miyop gibi tıpkı. Uzak yakın farketmeksizin bulanık görme demek.

Bence söyle dert edilecek bir şey değil.
  • Çok çok alakasız olacak sakın yanlış anlamayın sadece merakımdan soruyorum. Eğitim durumunuz nedir acaba?

• GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Sizin kaç sayın hocam?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.