Şimdi Ara

Astigmatı Olan Arkadaşlar Yardım Lütfen (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
1
Favori
6.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Sizin kaç sayın hocam?

2 numara benim
  • Benim sağ göz sola göre biraz bulanık görüyor benim ki ne olabililir ??

Bu Liseden beri var anlık değil önceden tek gözü kapatarak anlıyordum şimdi terastan uzak mesefaye ya da sokağın başında 10-15 metre ileriye baktığımda insanları araba plaklarını net göremiyorum hani şey gibi keskinlik ve netlik gitmiş gibi böyle çok bulanıklı iç içe girme falan yok.

Ne olabilir acaba ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CR7_35 kullanıcısına yanıt
    Aynısı bende de var. 0.75 astigmat olan 0.5e göre daha bulanık.
  • Astigmat bulanık görma değil, saydam izli görme. Miyop ve hip. Gözün dışındaki yamukluk, bunlar bulanık görür. Astıgmat ise gözün önündeki saydam kısmın tam yuvarlak olmamasından dolayı ışığı hatalı kırmasına sebep oluyor ve bu yüzden saydam gölge oluşuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yapmak lazım gözlük falan mı lazım ?? Kullanıyor musunuz?

Ameliyatı çok kısa ve basitmiş olsak mı ilerde acaba ?

Şuan önümde roll on şişesinin üstünde yazı var 1.5-2 metre uzaklıkta elimle gözlerimi sırayla kapatıyorum sol aynı keskinlik ve netlikte sağda keskinlik ve netlik azalıyor tamamen bulanık değil içe içe girmiyor ama okunmuyor şikayetim bu sizinde böyle mi ??

• quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Ne yapmak lazım gözlük falan mı lazım ?? Kullanıyor musunuz?

Ameliyatı çok kısa ve basitmiş olsak mı ilerde acaba ?

Şuan önümde roll on şişesinin üstünde yazı var 1.5-2 metre uzaklıkta elimle gözlerimi sırayla kapatıyorum sol aynı keskinlik ve netlikte sağda keskinlik ve netlik azalıyor tamamen bulanık değil içe içe girmiyor ama okunmuyor şikayetim bu sizinde böyle mi ??

Hocam aynen anlattığın gibi. Gözlük kullanmıyorum çok dikkat etmedikçe problem çıkmıyor.

Şuradan bir test yapar mısınız? Resme tek gözle bakın bazı çizgiler soluk renkte mi? Eğer öyleyse astigmatsınız:
    http://endmyopia.org/wp-content/uploads/2014/09/astigmatism-test1.gif

Aşağıdaki sitede ise astigmatlıalrın nasıl gördüğünü simule edebilirsiniz: (Sitede conditions kısmına gelip kataraktı sıfır yapın sonra dereceyi ayarlayın)
    http://iolsimulator.myalcon.com/toric/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 22 Mart 2018; 21:54:54 >

• Testte farklılık yok sağ sol 2 siyle de aynı gördüm yalnız aşağıda ki resim doğru mesela ileriye baktığım vakit 20-30 metre tabeladaki logoları böyle görüyorum yalnız daha bulanık mı desem daha fulu mu okunmuyor ama.

Bide telefona vua bilgisayara sürekli bakınca ileriyi baktığımda da aynısı oluyor ama geçiyor anlık yani bu da normal herhalde ??

Bıktım bu sağlık sorunların dizim belim zaten ağrıyor bide gözle mi uğraşacam be varga defolu olduk yeminle.

Napcaz bunun için doktora gitsek bi yararı olur mu ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 22 Mart 2018; 23:34:31 >
  • CR7_35 kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinizden biraz evhamlı olduğunuzu anlıyorum. Önce sakin olun hepsinin çözümü var. Bir ara göz doktoruna gidin 10 dk da hepsi ortaya çıkar. Aklınıza takılan olursa sorabilirsiniz çünkü benim de aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 22 Mart 2018; 23:43:25 >
  • Çocukluk çağı göz muayenesi özellikli bir durumdur ve 4 5 yaşa kadar kesin konuşmak pek mümkün değildir.

Bu kuralı unutmayın. Bu bir gelişim süreci, gelişim yolundan sapmadığı sürece müdahale (gözlük lens) vb genellikle gerekmez.

İnsanlar doğduğunda hemen hepsi gözlük numarası ile doğar ve 3 4 yaşa kadar göz küresi in büyümesi ile bu gözlük numarası genellikle sıfırlanır. Kesin bir kural değildir ancak 1.5 dereceye kadar astigmat lar genellikle kendiliğinden düzelir. Düzelmese bile gözlük kullanılmadı diye kalıcı bir hasar oluşmaz.

Yeğeniniz doktorunuzun önerdiği sürelerde 5 6 yaşına kadar takip edilecek, ara ara muayene olacak.

Size daha fazla yardımcı olmak isterim ama muayene etmeden vereceğim bilgiler sizi ancak yanıltır.

Sizin için en güzel tavsiye bir Pediatrik oftalmoloji ve şaşılık biriminde muayene olmanızdır. Eğitim araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinde bulunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kayihani

Çocukluk çağı göz muayenesi özellikli bir durumdur ve 4 5 yaşa kadar kesin konuşmak pek mümkün değildir.

Bu kuralı unutmayın. Bu bir gelişim süreci, gelişim yolundan sapmadığı sürece müdahale (gözlük lens) vb genellikle gerekmez.

İnsanlar doğduğunda hemen hepsi gözlük numarası ile doğar ve 3 4 yaşa kadar göz küresi in büyümesi ile bu gözlük numarası genellikle sıfırlanır. Kesin bir kural değildir ancak 1.5 dereceye kadar astigmat lar genellikle kendiliğinden düzelir. Düzelmese bile gözlük kullanılmadı diye kalıcı bir hasar oluşmaz.

Yeğeniniz doktorunuzun önerdiği sürelerde 5 6 yaşına kadar takip edilecek, ara ara muayene olacak.

Size daha fazla yardımcı olmak isterim ama muayene etmeden vereceğim bilgiler sizi ancak yanıltır.

Sizin için en güzel tavsiye bir Pediatrik oftalmoloji ve şaşılık biriminde muayene olmanızdır. Eğitim araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinde bulunur.

Hocam benim astigmat 19 yaşında çıktı 23 te durdu bu durum normal midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 23 Mart 2018; 0:0:53 >

• Bende de miyop astigmat var.Tek sıkıntısı sokak,araba lambalarının ışıkları uzaktan bakınca çok dağınık gözüküyor ve çok uzaktaki yazıları bulanık görüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölüyen Yürüler

Bende de miyop astigmat var.Tek sıkıntısı sokak,araba lambalarının ışıkları uzaktan bakınca çok dağınık gözüküyor ve çok uzaktaki yazıları bulanık görüyorum.

AStigmat kaç hocam?
  • eski hastalığım :) net görememe yazıları tam okuyamama gibi etkileri var. lazer tedavisi sayesinde 3 senedir geride bıraktığım hastalık.
  • Göz ameliyatı olan yok çevremde herkeste gözlük var.

Nasıl geçti ameliyat biraz anlatır mısınız şimdi göz ameliyatından herkes korkuyor nedense bende dahil.

Yok kardeşim ne evhamlısı bu mevzu Liseden beri vardı lise bitince mi diyim 4-5 sene sonra arttı bi seviye şuan 3-4 senedir de aynı bunun sıkıntı hava kararırken 6-7 gibi gökyüzü ve uzun mesafelere bakınca oluyor ee benimde böyle bi bakma sorunum yok zaten böyle yaşanılıyor yalnız bu dediğim sağ gözde tek tarafta yani.

Bi ara gitcem göz doktoruna bakalım ne diyecek.

• hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    normal mi?
    cevabını bildiğimiz bir soru değil. Sizin normaliniz böyle olabilir.
    Benim için 14 yaştan 21 yaşına kadar 0,75 21 den 25e kadar 1,25 sonrasında da 30a kadar bunun üzerine 1 astigmat ilave oldu. benim normalim de böyleymiş.
    ancak ilerleme devam ederse keratokonus şüphesi olacağı için topgrafi ile incelenmesi gerekebilir.
  • Merhaba gozlerim 2.75 gibi yuksek sayilabilecek derecede bozuktu 8 ay gibi kisa bir sure once laser ameliyati oldum. Bir gozum 0 derece digeri 0.75 dereceye dustu. Doktorun 5 keze kadar ameliyat olabilecegimi soyledi fakat gerek duymadim. Cok net goruyorum.bu arada bursa dunya goz hastanesinde ameliyat oldun. 25 dakika falan surdu 4 operasyon. Her iki gozume birer miyop birer astigmat ameliyati oldum. Cok rahatladim.tavsiye ederim.

• Yeni doğan çocukların hemen hemen hepsinde göz bozukluğu olur. Zamanla sıfırlanır panik yapmaya gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

quote:

Orijinalden alıntı: Ölüyen Yürüler

Bende de miyop astigmat var.Tek sıkıntısı sokak,araba lambalarının ışıkları uzaktan bakınca çok dağınık gözüküyor ve çok uzaktaki yazıları bulanık görüyorum.

AStigmat kaç hocam?

0.75
  • Düşük dereceli (0.50) astigmatım ve gözlüğümü wvde unuttum

.( Pek güzel hir his değil)

• Ben gece araba kullanirken plakalar fardan dolayi baya aydınlık oluyor. Plakaları ard arda iki tane görüyorum son bir kaç aydır böyle. Bu astigmatmi oluyor ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.