Şimdi Ara

Astra 1.6 115 Beygir Otomatik Alınır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
2.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

1.33 corolla auris de kullandim, ayni a16xer motor kodlu astra da kullandım. Abartmiyim corollanin alt vitesleri daha canli .. astranin bu motoru igrenci. O fiyata ceuze 1.4 t alirdim

Cruze 1.4 t de otomatik yok hocam

Var hocam

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-1.4t-ltz-sedan-otomatik-sunroof-288078279/detay

Şu an sadece bu var, birkaç tane daha vardı, satılmış.

Hiç gelmedi bu araç diye biliyorum, çok enteresan geldi şimdi, hatta zamanında neden 1.4t ye otomatik getirmiyor diye millet saydiriyordu.

Dur bakalım Panther ne diyecek bu işe.

2013 model yılı olarak var hocam.

Tamamen atlamisim nasıl gözümden kaçtı hayret

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı aracon 2010 modelini 1.5 yıl kullandım. Şehiriçi 13.5 lt ortalamam vardı. Şehirdışı 8.5 un altını hiç görmedim. Zaten ortalama tüketimi sıfırlar sıfırlamaz 7.8 den başlıyordu. Özetle hem yakar hem gitmez. Manueli bir nebze daha iyi. Kesinlikle almayın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hkncvs16

Size aracın performanısını, gidişini yol tutuşunu övmeyeceğim, size aracın sorunlarını anlatacağım;

2013 model 1.6 115 benzinli aracı 2015 yılında satın aldım. Araç 23 bin km de idi. Edition donanım olup, manuel
    şanzıman ve sedandı. 44 Bin TL ye aldım. Hata boya kusur yoktu. Prins lpg taktırdım 1800 tl ye. 1 LT gaz ile 10-13 km arasında yol yapıyordu şehir içi. Araç başta çok güzel geldi. Ben dahil herkes rengine bayılıyordu.( Neptün Mavi )
    Fakat aracı bir kaç ay kullandıktan sonra sanayiyle tanışmamız uzun sürmedi. Aracı eylül 2015 te almıştım.
    Ocak 2016 da ilk arızasını verdi. Motor karın kışın ortasında olmasına rağmen soğukta çalıştırır çalıştırmaz bir anda fan motorunu son devirde açmaya başladı. Motor geç ısınıyor, benzinde gaza geçişler gecikiyor, yakıt tüketimimi artırıyordu. Tabi bir de son seste çalışan motor fanının sesi yanında hediyesi. Sonrasında ufak bir araştırma sonucu fan müşürünün bozulduğunu, bunun astra j lerde normal olan bir sorun olduğunu da forumlarda gördüm. Araç 2 yaşında ve 35bin km de....

Astra j lerde, fan müşürü termostatın içinde sabit bir haldeymiş. Dolayısıyla termostatı değiştirdik. 200 TL termostata, 50 tl de işçiliğe verdim. Sorun düzeldi tabi.

Nisan 2016 da aracın şanzımanın üst tapasından yağ kaçırmış olduğunu farkettim. Servisle görüştüm şanzıman yağının sıcakken köpürdüğünü ve üst tapadan tahliye ettiğini söyledi.... Aracın alt eteklerine kadar gelen bu yağ sorunu bana hiç normal gelmedi. Servisten yeni üst tapa siparişi verdim. 25 TL.. Bir conta... Sonrasında contayı değiştirdim. Araç üstten yağ atmamaya başladı...

Ağustos 2016 da aracın vites geçişleri zorlanmaya başladı. Şanzıman yağını değiştirttim sorun düzeldi. Alttaki kaçırmanın sebebinin de, şanzıman kutusunun yağını tutan karterin keçelerinden kaynaklı olduğunu tespit edip, yeni keçe ve silikonla kaçağı giderdik.

Şubat 2017 de araç yolda gaz yememeye, limb mode denilen arızaya geçmeye başladı. Arıza şu şekilde gerçekleşiyordu. Normal seyir halinde iken, gaza bastığınızda bir anda araç tekliyor, düzeliyor. Düzelmezse de gaz yemiyor ve arıza lambası yakıyordu. Arıza lambası yandıktan sonra gaza kökleseniz dahi araç 2bin deviri geçmiyordu... Kontağı kapatıp açında düzeliyordu sorun. Sonrasında araç arıza verdiği bir gün aracı cihaza bağladık ve hava akış sensörünün arızalı olduğunu öğrendik. Debimetre yani. Aracın debimetresi bosch marka. Ucu yeşil çubuk gibi bir parça 400 TL.... Neyse parçayı aldık ama sorun düzelmedi.

Nisan 2017 gibi araç aynı arızayı yine verdi. Bu sefer makineye bağladığımızda ise, bujilerden birinde ateşleme kaçağı olduğunu tespit etti cihaz. Bujileri değiştirttim. Araç bu arada 50bin oldu. Fakat sorun düzelmedi. Araç hala aynıydı. Esp ışığı, motor arıza ışığı yakıyor ve bu iki ışık sabitlendiğinde pedal/ gaz 100 de 100 olması gerekirken %20 olarak araba yürüyor...

Nitekim aracı satılığa çıkardım. Aracı 51750 ye bir vatandaş aldı. Arızayı da belirttim...

sadece oksijen sensoru değiştirdik,bide frene basinca direksiyon titriyordu onu hallettirdik.sizinki biraz sanssizlik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim arkadaşımda aynısı Hb var, Hemde 25000 de, Geçen sene 45000 alıyordum, alacak birşey bulamayınca bende Cruze aldım.

52500 çok para, 20-25000km de sıfır gibi değilse niye alasınız ki.

• Fiyat cok.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.