Şimdi Ara

Astra 1.6 115 Hp, Astra 1.3 90 hp cdti Arasında tercih??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benzinli astra performansta dizel astrayı yalan eder ama dizelde yakıt konusunda benzinliyi yalan eder.kim neyde üstün olmak istiyosa onu alsın.ayrıca şunuda unutmayın dizel astra sürekli 200 nm tork vermiyo bunu sadece anlık veriyo.sürekli bu sayıyı kullanıp yok rampada yalan ederim bilmem ne saçma şeyler bunlar.önemli olan o torku sağlarken yere verdiğiniz hp dir.dizelin 2000 devri benzinlinin 4000 devrine eşittir.karşılaştırma yaparken bu devirleri baz alırsanız benzinl, astra daima yere daha çok hp aktaracaktır.zaten kafadan25 hp fazlası var eğer dizel tüm devirlerde yere 90 hp verse geçebilirdi ama bu şartlarda asla geçemez farkıda yer.haa dizelde daima ekonomiktir tüketimde de fark atar.
  • Şayet bu bahsettiğiniz 10 000 kmyi uzun mesafede kullanacaksanız hiç düşünmeyin dizel alın
    Dizel ve benzinli araç arasındaki fiat farkı size sonradan çok önemsiz gelecek . Sürüş performansı ve servis -bakım uygulamaları kullanıcıyı bağlar,herkes farklı verilerle konuşur.

1 depo yakıtla 800 küsur km gitmek bana çok makul geliyor.Uzun yolculuklarda(90 km) kokluyo nerdeyse ...

Karar sizin tabii yine

quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

Senelik 15.000'i geçmeyene pek dizel önermezler ama aradaki fark çok uygun. Şahsen dizel tercih ederdim.

Düşük devirlerde performans sıkıntısı yaşatabilir 1.3 motor. Devir yükseldikçe hızlandıkça herhangi bir sorun olmuyor.

Merhaba Ünal
    Dizelin kullanımı kmye bağımlı olmaz ki....kullandığın kadar yol değil imkanın dahilinde ergonomik -güvenli olması baz alınmalı (şahsen)

quote:

Orjinalden alıntı: Emerald Dolphin

zanmanında bende aynı ikileme düşmüştüm, noşrmal şartlarda senelik yapacağım yol taş çatlasın 10 bin olacak, dizelle benzinli arasındaki fark diğer markalardaki gibi 5bin ytl civarında olsaydı ben de almazdım ama ramazandaki kampanyada fiyatları eşitleyince dizel aldım...

şimdi şöyle düşünelim;

mazot ve benzin fiyatları aynı olsa bile, tüketimde litre bazındaki fark bile yeterli bir etken dizel tercihi için, uzun yol 5lt, istanbul şehir içi 6-6,5lt, benzinli 1,6lt bir motor ist.şehir içi trafikte 10 lt civarında yakar...

Merhaba Emerald
    Hayırlı olsun ,kazasız belasız yolculuklar

• quote:

Orjinalden alıntı: suzi dilara

quote:

Senelik 15.000'i geçmeyene pek dizel önermezler ama aradaki fark çok uygun. Şahsen dizel tercih ederdim.

Düşük devirlerde performans sıkıntısı yaşatabilir 1.3 motor. Devir yükseldikçe hızlandıkça herhangi bir sorun olmuyor.

Merhaba Ünal
    Dizelin kullanımı kmye bağımlı olmaz ki....kullandığın kadar yol değil imkanın dahilinde ergonomik -güvenli olması baz alınmalı (şahsen)

Ben ona bişi demem ki Suziş. Dizelin her türlü avantajlı olduğunu bende biliyorum ki bununla ilgili acayip bi hesaplama yaptım tee zamanında.

Uzun yolda Astra 1.3 ile 1300 KM yol gidenler var. Forumda da @okanttc denemişti. Göstergede 1300 falan yazıyordu.

• quote:

Merhaba Emerald

eyvallaaah @suzi,
    çok daha iyileri sana nasip olsun inşallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: Emerald Dolphin

quote:

Merhaba Emerald

eyvallaaah @suzi,
    çok daha iyileri sana nasip olsun inşallah

AAAAMİN
    />

inşallah

Ünal
    1300 müüüüü kaç lt alıyomuş o depo

yollarda sıksık bayır aşşağı sallamıştır kesin

• dizel arabada 1300 km ler hayal değil normal bir değer
  • quote:

Ünal

Astra'nın deposu 52 LT. Ama depoda ortalama 4 LT falan kaldığı için 48 LT mazot ya da benzin alır.

60 litre ile 1500 falan yapanlar var Suzi.

407 1 depo ile 1400 KM falan yaptıydı.

Sendeki çok yakıyo. Bak alın bi 1.6 dizel nasıl az yakıyo gör hele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 5 Ocak 2009; 0:57:59 >

• quote:

quote:

Ünal

Astra'nın deposu 52 LT. Ama depoda ortalama 4 LT falan kaldığı için 48 LT mazot ya da benzin alır.

60 litre ile 1500 falan yapanlar var Suzi.

407 1 depo ile 1400 KM falan yaptıydı.

Sendeki çok yakıyo. Bak alın bi 1.6 dizel nasıl az yakıyo gör hele.

haklısın ...2.0 tdı 60 lt olmasına rağmen 900 gittiğimizi hatırlamam
    şimdi sırf bu yüzden değişelim mi diyosun
    18 000 kmdeyken almıştık

başka önceliklerim var araba değişimi sonra kısmetse

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.