Şimdi Ara

Astra 1.6 115 Hp, Astra 1.3 90 hp cdti Arasında tercih??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizel-Benzinli arasında fazla fiyat farkı yoksa,ne kadar yol yapacağıma bakmam,gider dizel alırım.

En azından,şehir içinde hızlı bir şekilde düşen benzin göstergesinin,yarattığı psikolojik baskıdan kurtulurum :)
  • Dizel motor hakkında kafanızda soru işareti kalmasın derim. 1.3 90ps motor ülkemizde çok yaygın ve dizellerin bakım ücretleri de o kadar pahalı değildir. Ayrıca dizel arabayı satarken benzinli olanından daha fazla kar edersiniz. Ve 1.3 vergisi daha uygun oldugunu unutmayın. Şimdiden tercihiniz hayırlı olsun.
  • 1.6 benzinli astra kullanıcısı olarak eğer tassarrufu ön planda tutuyorsanız mutlaka dizel alın yok benim korkum servis ücretleri diyorsanız 20.000 km bakımı için servisler benden 400-500 fiyat istedi ben sanayiye götürdüm bütün parçalar orjinal ve bakım sürecinde aracın başında durdum eminim ki servisten daha profosyonellerdi ve 140 ytl tuttu parçalar dahil dizel al dışarda bakıma sok... ama komşumda dizel var aynı aracın sabah işe giderken ben çalıştırıyorum aracı tık yok ama komşu çalıştırdığında maşallah arabanın içinden duyuyorum sesi.. bunu da göz önüne alın...
    quote:

Orjinalden alıntı: PiQ

Bu iki araba arasında kararsız kaldım. İkiside enjoy spor paket, metalik renk vs vs... Yani opsiyonları eşit. Aradaki fiyat farkı 1.200 ytl. Dizelin bakımı ve parçalarının pahalı olasından çekiniorum. Senede 15 bin km den fazla yapıcağımı da tahmin etmiorum. Ama fiyat farkını duyan herkes dizel al diyor. Dizelin kısa yol kullanımda problem çıkartabiliceğini duydum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Araba fazla masraf çıkartsın istemiorum...

• zanmanında bende aynı ikileme düşmüştüm, noşrmal şartlarda senelik yapacağım yol taş çatlasın 10 bin olacak, dizelle benzinli arasındaki fark diğer markalardaki gibi 5bin ytl civarında olsaydı ben de almazdım ama ramazandaki kampanyada fiyatları eşitleyince dizel aldım...

şimdi şöyle düşünelim;

mazot ve benzin fiyatları aynı olsa bile, tüketimde litre bazındaki fark bile yeterli bir etken dizel tercihi için, uzun yol 5lt, istanbul şehir içi 6-6,5lt, benzinli 1,6lt bir motor ist.şehir içi trafikte 10 lt civarında yakar...

peryodik bakım masraflarında yaklaşık 100ytl bir fark olur ama senede bir kere gideceğin için bakıma vergi avantajı bunu bertaraf eder zaten,

dikkat etmen gereken en önemli husus turbo ve püskürtme sistemi, onun içinde euro dizel alarak (ve mümkünse bildik bir yerden ) elinden geleni yapmış olursun

bu arada küçük bir ayrıntı, dizelde triger zinciri kullanılmış, yani 60binde triger seti masrafı yok...

• benim günlerdir kafamı kurcalayan soruyu arkadaş sormuş sağolsun...

hatta inanmazsınız düz gece rüyamda sol şeritte 1.3 astra ile kalıyordum, yani sollamaya çıkmıştım ancak araba gitmiyordu :)
    ne kadar da bilinçaltıma yerleşmiş astranın dizel motor performansının düşüklüğü ( bize hep öyle anlattılar çünkü)

şu anki kampanyalarda 1.3 cdti enjoy+spor paketli araç 33.000
    1.6 enjoy+spor paketli araç 32.000 ,, tabiki bunlar 2008 model 0 araçlar...

2.elde de çok ii fırsatlar çıkıyor..bir ilanda 2008 model astra sedan 1.3 ctdi enjoy+spor paket = 29.000 YTL idi. bence uygun bir fiyat,,,,sizce nasıl beyler?
  • Sollamada dizelle özellikle rampadaysanız emin olun benzinliden daha rahat sollama yaparsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Little F.K

Sollamada dizelle özellikle rampadaysanız emin olun benzinliden daha rahat sollama yaparsınız.

aynen,
    hemde bariz şekilde
  • quote:

Sollamada dizelle özellikle rampadaysanız emin olun benzinliden daha rahat sollama yaparsınız.

Düzgün devir aralığında kullandıktan sonra benzinli araçla da rahat sollama yapılır. Dizel motorlar gücünü ve torkunu alt devirde üretiyor o yüzden kullanımı daha rahat.

Max gücünü 6500 devirde, max torkunu 4500 devirde veren bir benzinli araçla 4000 devirde vites büyütürseniz tabii ki zorlanırsınız.
  • quote:

benzinlidede vites ufaltıp sollama yaparsın
  • dizeli kullan, perfromans olarak rahatsiz etmezse dizel al, ancak perfromans olarak esekten bozmadir
  • quote:

iki arabada 2000 devirde olursa dediğin doğru ama benzinliyide max torku olan devire getirirsen fena yapar adamı.özelliklede arada 25hp gibi büyük bir fark varsa.arabanın hızını o devirde verdiği beygir belirler.yani tork sadece o beygiri vermesine yardımcı olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: PALERMO ®

quote:

Düzgün devir aralığında kullandıktan sonra benzinli araçla da rahat sollama yapılır. Dizel motorlar gücünü ve torkunu alt devirde üretiyor o yüzden kullanımı daha rahat.

Max gücünü 6500 devirde, max torkunu 4500 devirde veren bir benzinli araçla 4000 devirde vites büyütürseniz tabii ki zorlanırsınız.

O şekilde kullanırsanız benzinli araba benzini lıkır lıkır içer. Sesten de durulmaz içeride . Kimse de böyle bir şey tercih etmeyeceği için dizeller sollamalarda ve yokuşlarda benzinlilerden daha konforlu ve ekonomiktir denilebilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

quote:

benzinlidede vites ufaltıp sollama yaparsın

Ben yapamazsınız demedim ki herkes atlamış maşallah,benzini lıkır lıkır götürmeye niyetliyseniz yaparsınız.Birininin bi tarafı çıkar bağarmaktan birisi gayet rahat devrini alır yürür bunu anlatmaya çalıştım.Yani çok fazla vites değişmine gerek olmaz dizelle.

• Astra dizele eşşekten bozma demek biraz haksızlık oluyor kanımca bende 115 hp astra sedan var aynı model cdti astra sedanı bayırda basmama rağmen yakalayamadım , düzde ne olur onu bilemicem ama hızını aldıktan sonra fena gitmiyor yaniii cdti
  • quote:

Orjinalden alıntı: justiceman

quote:

iki arabada 2000 devirde olursa dediğin doğru ama benzinliyide max torku olan devire getirirsen fena yapar adamı.özelliklede arada 25hp gibi büyük bir fark varsa.arabanın hızını o devirde verdiği beygir belirler.yani tork sadece o beygiri vermesine yardımcı olur

2 sinin arasındaki fark 25 bg.

Aralarındaki sıfır yüz farkı 2 sn.

Aralarındaki son hız farkı katologa göre 10 km

Ara hızlanmalarda zaten belirgin bir fark yok.Nasıl fena yapıcak adamı?Bana bir açıklayın bunu ya.Benim dizelle gideceğim en fazla zaten 190 dır,benzinli ile de 200 olsun.Aradaki 10 km hız mı beni fena yapacak.

Ben halen daha şunu söylüyorum,ben dizel ve benzinli bi astra dik bi rampaya önlü arkalı girerse dizeli benzinli güzel benzetir diyorum.

• Buyrun size dillere destan, adamı fena yapan bakım masrafları. Dizelciler ne kadar da kötü durumdalar değil mi?

.oO°Oo.

Astra 1.6 115 Hp, Astra 1.3 90 hp cdti Arasında tercih???
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: justiceman

quote:

2 sinin arasındaki fark 25 bg.

Aralarındaki sıfır yüz farkı 2 sn.

Aralarındaki son hız farkı katologa göre 10 km

Ara hızlanmalarda zaten belirgin bir fark yok.Nasıl fena yapıcak adamı?Bana bir açıklayın bunu ya.Benim dizelle gideceğim en fazla zaten 190 dır,benzinli ile de 200 olsun.Aradaki 10 km hız mı beni fena yapacak.

Ben halen daha şunu söylüyorum,ben dizel ve benzinli bi astra dik bi rampaya önlü arkalı girerse dizeli benzinli güzel benzetir diyorum.

o ara hızlanma testlerine 60-100 arasını 4.viteste,80-120 arası 5. viteste yaptıkları için öyle çıkıyo.ee düşük devir olduğundan dizel avantajlı görünüyor benzinli arabanın 60-100 ünü 2. viteste 80-120 sini 3. viteste yapın ortada dizel falan kalmaz

ford,citroen,peugeot gibi firmaların (zaten aynı motor) dizelleri ile benzinlileri kıyaslanabilir ama toyota,opel gibi firmaların dizel ile benzinlileri kıyaslanamaz.çünkü beygirleri benzinli kardeşlerine göre çok düşük.üstelik tork olarakta fazla fark atamıyorlar.

en bilindik focus benzinli ve dizel arasında sadece 6 hp benzinli üstünken dizel 85 ile 105 nm tork farkla bu 6 hp dezavantajı ortadan kaldırıyor. opelde ise benzinlnin 25 hp lik farkına dizel araç sadece 50 nm tork farkla cevap verebiliyor.

benzinli astra yüksek devir ve 25 hp lik avantajıyla performans olarak dizeli epey gerisinde bırakır.teknik tablolar sadece aldatmacadan ibarettir gerçek sonuçlara ulaşmak için lütfen ya araçları birlikte kaldırın ya da TORK BEYGİR GRAFİKLERİNE BAKIN

• quote:

Orjinalden alıntı: Mesudum

Buyrun size dillere destan, adamı fena yapan bakım masrafları. Dizelciler ne kadar da kötü durumdalar değil mi?

.oO°Oo.

Astra 1.6 115 Hp, Astra 1.3 90 hp cdti Arasında tercih???

ya ne demessin çok kötü durumdayız 30-40 ytl fark var şuan ölüyoruz :D
    zaten benzinli 10 litre tüketiyorsa dizel 6 litre tüketiyor uzun yolda 4 litre burdan bir kere 30-40 ytl servis masrafını katıyla zaten çıkartıyoruz bu bir aracı satarken dizel araç benzinliden daha çabuk ve daha pahalı satılır bu yine sizin için bir avantajdır unutmayın ki yıllık vergi bile servis için 30-40 kayıbınızı fazlasıyla kara geçirecektir akıllı adam gider dizel alır

• dizel al km yapmam dersinde yaparsın ne zaman ne olucağı belli olmuyor işin cıkıyor vs. hem menzili uzun oluyor az yakıyor vergisi az bakım masrafları 100/15-20 fazla en fazla oda yılda bir veya ikidefa giresin bakıma benzinli alma özelliklede sıfır benzin fiyatları düşük şuanda ama yine yükselmeyecek diye bir şey yok türkiye burası bir bakmışsın benzin fiyatları gazlamış dizel daima iyidir hele hele türkiye gibi ekonomik acıdan yarını belli olmayan bir ülkede..
  • dizeller gerçekten yokuşta çok kuvvetli benim benzinli ile yokuşta biraz zorlanırken dizeller tıkır tıkır çıkıyor ama düzde yakalarsam affetmem

Astra 1.3 cdti şu an için türkiye deki en makul araçtır her yönden
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.