Şimdi Ara

Astra classic 30.000 bakımı...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar aracımın (Astra classic 2006) garantisi yeni bitti.Ve 30,000 bakımını yaptıracağım. Servis ile özel arasında Fiyat ve hizmet olarak ne farklılıklar var acaba?
    Sizce ne yapmalıyım?Baska önerileriniz de var mı?(yağ markası,...)

• merhabalar.. benim araç 2007 opel astra hb aracın garantisi bu ay bittiyor bakım için servislerden fiyat aldım 440-500 arası fiyat verdiler 20.000kmde yıllık bakım için bende iyi araştırdım ve dışarda yaptırmaya karar verdim.. 4 adet buji bosh marka, yağ ve yağ filtresi gm marka ikiside, hava filteresi gm marka ve polen filtresini ürünlerinin hepsi orjinal.. 140 ytlye yaptırdım.. frenlerini fln da kontrol ettiler suyuna baktılar kısacası herşeyine baktılar paketleri önümde açtılar.. dışarda yaptırmanı tavsiye ederim.. ama iyi araştır ehline git.. servisler iyi yapıyor diye millet servise gidiyor ama serviste takılan polen filtresini görseydin kesinlikle servise uğramazdın araçtan çıkan polen filtresi parçalanmıştı adamlar direk itmişler bastırarak.. başında duramadığından arabaya ne halt ediyorlar haberin olmuyor tavsiyem dışarda yaptır.. ben bir daha servisin önünden geçmem...
  • Çok teşekkür ederim...Ben de sizin gibi yapmayı düşünüyorum.

30.000 bakımında(2. bakım) bujiler değişiyor mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: alp_85

merhabalar.. benim araç 2007 opel astra hb aracın garantisi bu ay bittiyor bakım için servislerden fiyat aldım 440-500 arası fiyat verdiler 20.000kmde yıllık bakım için bende iyi araştırdım ve dışarda yaptırmaya karar verdim.. 4 adet buji bosh marka, yağ ve yağ filtresi gm marka ikiside, hava filteresi gm marka ve polen filtresini ürünlerinin hepsi orjinal.. 140 ytlye yaptırdım.. frenlerini fln da kontrol ettiler suyuna baktılar kısacası herşeyine baktılar paketleri önümde açtılar.. dışarda yaptırmanı tavsiye ederim.. ama iyi araştır ehline git.. servisler iyi yapıyor diye millet servise gidiyor ama serviste takılan polen filtresini görseydin kesinlikle servise uğramazdın araçtan çıkan polen filtresi parçalanmıştı adamlar direk itmişler bastırarak.. başında duramadığından arabaya ne halt ediyorlar haberin olmuyor tavsiyem dışarda yaptır.. ben bir daha servisin önünden geçmem...

Naapıyosunuz arkadaşlar? Bizim grande punto dizel 90 hp şöyle:
    10.000: 110 ytl
    20.000: 250 ytl
    30.000: 250 ytl
    40.000: 110 ytl
    500 ytl lik bakımda ne yapılabilir ki? Şaka gibi valla. Amcamın oğlu sırf bu bakım masrafları yüzünden opel astra almadım demişti,haklıymış valla. Daha bugün 30.000 bakımını yaptırdım da kusura bakmayın sizin topiğe girmiş bulundum. Ama ayıp valla bu opelin yaptığı. Yahu arkadaşlar madem konuya daldık bi kere eniştem de 1 ay önce 2 araçda kampanyadan bahsetti, bu 2 aracı benzinlisi fiyatına çekmişler v.s. googla opel astra yazınca karşınıza % 80 şikayetle ilgili seçenekler çıkıyo onu eledik,focus aldık,araba 10. gün motor arıza ışığı yanoyo diye servise girdi,bikaç gündür orada. Ben de fiat çalışanı falan değilim punto da malzeme kalitesi düşük v.s. falan. Ama servisler çok ilgili. Konuyu dağıttıysam özür diler saygılar sunarım

• quote:

Orjinalden alıntı: Engin Hoca

Çok teşekkür ederim...Ben de sizin gibi yapmayı düşünüyorum.

30.000 bakımında(2. bakım) bujiler değişiyor mu ?

geciktirmişsin bakımını eğer ikinci bakımsa her 15.000 km de ve her yıl yapılır bakım... eğer 15.000 bulmasan bile yıllık bakıma sokman lazım yağı fln değişmesi lazım... tahminen buji,yağ,filtreler,fren kontrolü fln ama önceden fiyat al servislerden pazarlık yap, olmadı yedek parçacıdan paarçaları sen al orda yptır.. aksaraydan alabilirsin.. ama uygun servisler vardır gerek kalmaz parça almaya..
  • sorma ya.. mail attım servislere hepsi aradı sırayla herşeyin fiyatını söylediler dandirik bi karter tıpasına 36 ytl istedi orjinali dışara 4 ytl :S... bide 440-500ytl bunlar indirimli pazarlıklı fiyatlar.. ama herşeyin bi çözümü var..
    quote:

Orjinalden alıntı: Doritoch

quote:

Orjinalden alıntı: alp_85

merhabalar.. benim araç 2007 opel astra hb aracın garantisi bu ay bittiyor bakım için servislerden fiyat aldım 440-500 arası fiyat verdiler 20.000kmde yıllık bakım için bende iyi araştırdım ve dışarda yaptırmaya karar verdim.. 4 adet buji bosh marka, yağ ve yağ filtresi gm marka ikiside, hava filteresi gm marka ve polen filtresini ürünlerinin hepsi orjinal.. 140 ytlye yaptırdım.. frenlerini fln da kontrol ettiler suyuna baktılar kısacası herşeyine baktılar paketleri önümde açtılar.. dışarda yaptırmanı tavsiye ederim.. ama iyi araştır ehline git.. servisler iyi yapıyor diye millet servise gidiyor ama serviste takılan polen filtresini görseydin kesinlikle servise uğramazdın araçtan çıkan polen filtresi parçalanmıştı adamlar direk itmişler bastırarak.. başında duramadığından arabaya ne halt ediyorlar haberin olmuyor tavsiyem dışarda yaptır.. ben bir daha servisin önünden geçmem...

Naapıyosunuz arkadaşlar? Bizim grande punto dizel 90 hp şöyle:
    10.000: 110 ytl
    20.000: 250 ytl
    30.000: 250 ytl
    40.000: 110 ytl
    500 ytl lik bakımda ne yapılabilir ki? Şaka gibi valla. Amcamın oğlu sırf bu bakım masrafları yüzünden opel astra almadım demişti,haklıymış valla. Daha bugün 30.000 bakımını yaptırdım da kusura bakmayın sizin topiğe girmiş bulundum. Ama ayıp valla bu opelin yaptığı. Yahu arkadaşlar madem konuya daldık bi kere eniştem de 1 ay önce 2 araçda kampanyadan bahsetti, bu 2 aracı benzinlisi fiyatına çekmişler v.s. googla opel astra yazınca karşınıza % 80 şikayetle ilgili seçenekler çıkıyo onu eledik,focus aldık,araba 10. gün motor arıza ışığı yanoyo diye servise girdi,bikaç gündür orada. Ben de fiat çalışanı falan değilim punto da malzeme kalitesi düşük v.s. falan. Ama servisler çok ilgili. Konuyu dağıttıysam özür diler saygılar sunarım

• Doritoch,
    30 bine kadar olan bakım masraflarını toplarsak:110+250+250=610 ytl.
    Ben 15 bin bakımını 237' ye yaptırdım.30 bin için de 350-360 dediler(astra classic için)
    237+360=597 ytl.
    Pek fark yok gibi.
    Bir de artık günümüzde aracların özellikleri arttıkça sorunları da artıyor .Daha fazla baş ağrıtıyor.Biraz da şansa mı kaldık acaba?
    Biz de babama araba alacağız,sorun çıkar mı diye çekinmiyor değilim...Babam megane ile corolla arasında gidip geliyor.Bana kalsa corolla veya olmadı focus ama sonra sorun çıkar da ,kabak başımıza patlarsa ?...
    Emekli olalı 7 yıl geçmiş.Kendi beğendiği arabayı alsın istiyorum bu bakımdan...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    900.000-1.000.000 Araç Tavsiye
    geçen yıl açıldı
    Fiat Egea 60 000 Bakımı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Engin Hoca

Doritoch,
    30 bine kadar olan bakım masraflarını toplarsak:110+250+250=610 ytl.
    Ben 15 bin bakımını 237' ye yaptırdım.30 bin için de 350-360 dediler(astra classic için)
    237+360=597 ytl.
    Pek fark yok gibi.
    Bir de artık günümüzde aracların özellikleri arttıkça sorunları da artıyor .Daha fazla baş ağrıtıyor.Biraz da şansa mı kaldık acaba?
    Biz de babama araba alacağız,sorun çıkar mı diye çekinmiyor değilim...Babam megane ile corolla arasında gidip geliyor.Bana kalsa corolla veya olmadı focus ama sonra sorun çıkar da ,kabak başımıza patlarsa ?...
    Emekli olalı 7 yıl geçmiş.Kendi beğendiği arabayı alsın istiyorum bu bakımdan...

corollada meganda iyi tercih ama dizel düşünün ikisi arasından hangisi dersen tasarım açısından corolla bide megane kasa değiştirecek yani corollayı iyi araştır benim arkadaşım aldı yani gerçekten rahat kullanışlı ve çok az yakıyor.. 20.000 km bakımını gitti serviste yaptırdı 270 ytl hemde çok şaşırmıştım... corollada yoğunlaşın bence..

• Saolun...
    Bakım servislerde pahlı olacak galiba!
    (Ben de corolla diyorum bakalım,biraz bekleyeceğiz,kampanyalar artıyor gibi....)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin Hoca -- 19 Ekim 2008; 11:49:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.