Şimdi Ara

Astra Classic mi Yeni i30 mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haftalardir araba bakiyorum, artik ozellik karsilastirmaktan, inceleme okumaktan nevrim dondu. En son bu iki araba arasinda kaldim, bir de sizlerin gorusunu sorayim dedim.

Karsilastirma spesifik olarak su iki model arasinda:
    Astra Classic III HB, Essentia Konfor Paket, Benzinli Yari-Otomatik, Fiyat: 38500 (Gerci yarin sabah fiyat degismis olarak uyanabiliriz)
    Yeni i30, Style Paket, Benzinli Tam-Otomatik, Fiyat: 44500 (Agustos ayinda fiyat degisse de bayi bu fiyati garanti ediyor)

Ikisi de bilinen arabalar, sadece Astra'da i30'a gore eksik olan yonleri yazacagim:
    - perde hava yastiklari yok
    - garantisi 5 degil, 2 yil
    - easytronic sanziman (bu konfor acisindan bir eksi, ama yakit tuketimi acisindan tam otomatige gore 1 litre kadar daha az yakiyor)
    - bagaji ve arkasi biraz daha kucuk
    - eski kasa

i30'un dizel otomatigini kullandim ve begendim. Benzinlisinin de performans ve konfor acisindan benzer olacagini varsayiyorum, ama astra classic'in bayilerde test araci olmadigi icin bir fikrim yok. Genel olarak okuduklarim konforlu bir suruse sahip oldugu yonunde.

Aradaki fark 2 bin lira civari olsa hic dusunmeden i30'u alacagim. Ama 6 bin lira cok para, ve benim karar vermemi zorlastiriyor. Siz ne dersiniz? Ozellikle Astra'nin kendi yeni kasasina gore bile bu kadar ucuz olusunu ben aciklamakta zorlaniyorum. Yardimci olursaniz sevinirim.

• i30'un aradaki farka değecek kadar iyi olduğunu düşünüyorum.
  • i30'un aradaki farka değecek kadar iyi olduğunu
    düşünmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hemalihe

i30'un aradaki farka değecek kadar iyi olduğunu
    düşünmüyorum.
    Kasası tamamen eskimiş olan o aracın o para ediceğini düşünmüyorum , o yüzden kesinlikle i30
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet-Fe

Kasası tamamen eskimiş olan o aracın o para ediceğini düşünmüyorum , o yüzden kesinlikle i30

Alıntıları Göster
    Astra iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 26 Ocak 2013; 17:18:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet-Fe

Alıntıları Göster
    İ30 o farka değer.

Arada teknoloji farkı var.

Ayrıca İ30 çok daha konforlu bir araç.

Ancak fazladan vereceğiniz 6 Bin Tl'nin ikinci elde hiç bir geri dönüşü yok.

O konuda İ30 zarar ettirir.

5+yıl binerim derseniz alın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: iznik16

katılıyorum yarı otomatik ile tam otomatik karşılaştırmasına girmiyorum bile
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Tucson mu Yeni a3 mü
    3 yıl önce açıldı
    Yeni Polo mu ? Yeni İbiza mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

quote:

Alıntıları Göster
    aynı ikilemin dizelinde 1.5 yıl önce kalıp astra yı almıştım, şu an memnunum, ama bu ikili arasında i30 demek zorundayım, daha güncel bir araç, farka değer
    saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

quote:

Alıntıları Göster
    aynı kıyaslamayı yeni kasa edition 1.6 115 HP, Active Select ile yapsaydınız dahi i30 derdim ki bu astra'nın liste fiyatı 43.441,46 TL. i30'dan yine ucuz ancak i30 daha donanımlı ve motor/şanzıman konusunda daha başarılı. 2. eli iyi değil diyerek tercih edilmezse haliyle 2. eli zayıf kalacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: trexin

aynı kıyaslamayı yeni kasa edition 1.6 115 HP, Active Select ile yapsaydınız dahi i30 derdim ki bu astra'nın liste fiyatı 43.441,46 TL. i30'dan yine ucuz ancak i30 daha donanımlı ve motor/şanzıman konusunda daha başarılı. 2. eli iyi değil diyerek tercih edilmezse haliyle 2. eli zayıf kalacaktır

Alıntıları Göster
    Kesinlikle Hyundai i30.
  • Bronz yada kirmizi renk i30 alinir keyfine bakilir

• quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

Bronz yada kirmizi renk i30 alinir keyfine bakilir
    eski kasa yerine yeni kasa astra otomatik neden düşünmüyorsunuz ? benim tercihim yeni astradan yana olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAN99

eski kasa yerine yeni kasa astra otomatik neden düşünmüyorsunuz ? benim tercihim yeni astradan yana olurdu.

Alıntıları Göster
    ben yeni kasa astra yerine bile i30'u tercih ederim.
  • Easytronic sanziman yüzünden basın ağrır.
    Bence i30 al.
    Gerçi Astranin kasası daha iyi duruyor ama araba 8 yıldır üretimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagan12312 -- 1 Ağustos 2012; 10:22:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

Bronz yada kirmizi renk i30 alinir keyfine bakilir
    Yanitlariniz icin hepinize tesekkurler. Benim de gonlum i30'dan yana, ama mantigim da fazladan 6000 lira vermek icin bir gerekce istiyor! Yani evet eski kasa olusu can sıkıcı, ama o isin sadece gorunus tarafi, diger yandan kronik sorunlari ve cozumleri artik ortaya cikmis oldugu anlamina geliyor. i30'dan simdilik bir sikayet yoksa da ileride ne olup bitecegini soylemek zor.

Uzun yillar kullanmayi planladigim icin uzun donemde sorunsuzluk, guvenlikten sonra gelen en onemli husus benim icin. Bu acidan i30 parasini hak ediyor diyebilir miyiz?

Only Game hocam, Mazda 3 tavsiyesi icin de tesekkurler, ama o fiyata alinacak 2. elleri degerlendirmeye baslarsam ben bu isin sonunu goremem :)

• quote:

Orijinalden alıntı: murspam

Yanitlariniz icin hepinize tesekkurler. Benim de gonlum i30'dan yana, ama mantigim da fazladan 6000 lira vermek icin bir gerekce istiyor! Yani evet eski kasa olusu can sıkıcı, ama o isin sadece gorunus tarafi, diger yandan kronik sorunlari ve cozumleri artik ortaya cikmis oldugu anlamina geliyor. i30'dan simdilik bir sikayet yoksa da ileride ne olup bitecegini soylemek zor.

Uzun yillar kullanmayi planladigim icin uzun donemde sorunsuzluk, guvenlikten sonra gelen en onemli husus benim icin. Bu acidan i30 parasini hak ediyor diyebilir miyiz?

Only Game hocam, Mazda 3 tavsiyesi icin de tesekkurler, ama o fiyata alinacak 2. elleri degerlendirmeye baslarsam ben bu isin sonunu goremem :)

Alıntıları Göster
    kesinlikle i30 diyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: RAN99

Yeni kasa benim cok hosuma gitmedi acikcasi, ayrica arka taraf cok basik sanki. Yakinda bir cocugumuz olacak ve arka tarafin cocuk ve anne icin biraz daha genis olmasi iyi olur.

Ama yine de karar vermemde faydasi olabilir; yeni Astra'yi eskisinden iyi yapan ozellikler nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan12312

Easytronic sanziman yüzünden basın ağrır.
    Bence i30 al.
    Gerçi Astranin kasası daha iyi duruyor ama araba 8 yıldır üretimde.
    evde bir adet astra classic olan birisi olarak i30 diyorum. astra classic kötü araba mı? kesinlikle f/p olarak harika bir araç ama malesef easytronik şanzıman kronik sorunlu. buna karşılık i30'un şanzımanı tam otomatik. evet yakıtta fazla yakar i30 ama güzel araç. malzemesi, işciliği, yola gidişi, 0-100'ü, genişliği ile gayet güzel bir araç. servisi de opelden daha ucuz ve 5 yıl garantisi var ve yepyeni bir kasa. bu nedenlerle i30.
  • easytronick sanziman bana mantikli gelmiyor sorun cikartir yada kullanim keyfi dusurur dusuncesindeyim. kasasi yabana atilmayacak kadar cok eskidi. aradaki fiyat varki evet gercekten cok ama boyle ikilemde kalacaksanizda ikisinin ortasini bulup chevrolet cruze lt paketi manual vites 42bin tl pazarlikla enazindan 40bin tl ye iniyorlar ben sordugumda ikiletmemislerdi kendileri bu fiyata dusmustu. full cruze alinip uzun sure binilir(abartildigi gibi cok yakmiyor)

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayacan

easytronick sanziman bana mantikli gelmiyor sorun cikartir yada kullanim keyfi dusurur dusuncesindeyim. kasasi yabana atilmayacak kadar cok eskidi. aradaki fiyat varki evet gercekten cok ama boyle ikilemde kalacaksanizda ikisinin ortasini bulup chevrolet cruze lt paketi manual vites 42bin tl pazarlikla enazindan 40bin tl ye iniyorlar ben sordugumda ikiletmemislerdi kendileri bu fiyata dusmustu. full cruze alinip uzun sure binilir(abartildigi gibi cok yakmiyor)
    çok enterasan easy tronıc bende hıc sorun çıkartmadı,1 yıl kadar kullandım ıkıncı el olarak almıstım 2006 model

gecenlerde de sattım ,aldıgım fıyatada sattım zararda etmedım

ama easytronıc ıcın boyle bır kanı olusmus,bence mantıgını ıyı kavramak lazım easy tronıgın,neden yarı otomatık sızın bazı durmlarda mudahale etmenız gerekır,kı bence cok dogru,otomatık vıtes dıye artırmak yada dusurmek gereken yerlerde mudahale etmıyorlar ondan sonra easytronıc sıkıntılı

kullanmasını bılene sıkıntı olusturmaz,duz mantıkcılara sıkıntı olusturur

orneğin sansıman dık ınıslerde aaracı yuksek devırde tutmak ,yanı hızlanmasını onlemek ıcın ayarlanmıs,araca hakım olmanı sağlıyor ,sen eger musaıtse bır tuık ıle kı kullanımı cok kolay jeostık mantıgı ,vıtesı artırman gerekır,,

elektronık kart ıle şanzımana bınmemen gerekır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_sevki -- 1 Ağustos 2012; 11:35:09 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.