Şimdi Ara

ASTRA Çok Yakıyor Diyenler, Buyrun .. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
4.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

quote:

Orijinalden alıntı: SemBerk7

Çok yakıyor aga Lpg diyorsun birde :D Konuya yakıt uzmanı değerli bmw fanımız mevsimsiz_kar45 nickli kralı davet ediyorum.

bmw fanı değil o :D hayatta doğrular vardır ben aynı paraya bmw merco almak varken kalkıp b-c segment ne olduğu belirsiz araba almam diyorum. sıfır araçtaki değer kaybına üst segment aracın en az 5 yıllık yürütme maliyetini çıkıyor. bu benim tamamen şahsi fikrimdir kimseyle bunu tartışmam bile.

arkadaş benden az yakmış benim 34 000 km lik ortalamam 10.5 lt lpg aygaz geneli kullandım 4/3 aygaz desek yeridir. geçen sene şubattan bu yana şubata 34 bin km ve 10.5 litre ortalama tüketimim var. yarı agresif kullanırım. araç 1600 motor manuel 1500 kg 116 hp. bide arkadaşın dediği veriler ilerleyen zamanda ortala 1 litre dahada artacaktır.

Senin araba e46 316i değil mi ? O paraya zaten en mantıklı seçim o gibi ha tüp takarak arabanın orjinalliğini bozmuşsun o ayrı :) Bizde 45 civarına gidip 2009 Clio almayız ama 60-80 bandına çıktın mı artık Bmw Merco pek umursamıyorsun e60 , e90 bmwlerin hali ortada servisten çıkamıyorlar.

• Antalya s.içi. leon 1.4
    Güncel tüketim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

ASTRA Çok Yakıyor Diyenler, Buyrun ..[simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 5 Mart 2016; 10:05:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir dışı otobanda ortalama 100-110 km. hızdaki yakıt değerini, burada şehir içi diye yutturmaya çalışmıyorlar mı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahinbas1903

İstanbulda çoğu zaman 15 KM ortalama hızı geçemiyoruz hocam sen 40 KM hıza ortalama diyorsun. O hızda zaten bir çok araç p rakamları yakar. Önemli olan 5 saniyelik sürelerde dur kalk yaptıran trafikte ne yaktığı. Gerçi o da önemli değil. Araba bu yakar. Arabalar çok yakmıyor yakıt pahalı.

en gerçekçi bakış sizden gelmiş. ülkede yakıt pahalı araçlarda bu kadar suç aranmamalı.
  • Ayda 500km yapmıyor olsam, aracı da çok sıkışık trafik olan büyükşehirde kullanmıyor olsam mesela astrayı sırf heybeti, şekli, iç mekan kalitesi için alırdım. Lpg ile de arabanın huzurunu kaçırmazdım çünkü bu seri motorlara lpg nin çok uyum sağlamadığı kullanınca anlaşılıyor. Mesela bi lpg li focusla lpg li opel (astra, insignia) kullanınca benzin lpg arasındaki performans farkı opelde daha fazla olduğu hissediliyor. Honda, toyota, ford araçlarda bu fark daha az gibi. Opel motorlarda supap erime mevzusunu hep okuyoruz hiç başına gelen tanıdık vs. olmadı ama kullanımda opel motorunun lpg ile arasının iyi olmadığı anlaşılıyor.

Bence 50.000km de supap erimesi olacak diye lpg taktırmamazlık yapmazdım çünkü arada elde edilecek tasarrufla supap değişimi kaç kere yapılır ki supap fiyatının bi arkadaşın dediği gibi 4bintl civarı olduğunu hiç sanmıyorum. Ama opelin ecotec motorları zaten 3bin devre kadar zayıf bir de lpg olunca çok cansız hissettiriyor.

• Bendeki 1.3 cdti ecoflex sport 43.3 km/h ortalamayla 100 kmde 6.3 litre yakiyor ya sizin benzinlide ya da benim dizelde bi sıkıntı var.

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    Çelik subap parası 1500 tl, ortalama 100bin'de ya da daha üzerinde değişiyor, onu da lpg'niz garantili ise (misal landirenzo gibi 2 yıl ya da100bin km garantisi veriyor) kendileri karşılıyor. Tutarsız sallamayın. 1.4T aracımdan biliyorum. Kaldıki çelik subap ile erime problemi zaten kalkiyor. Yani bir kere veriyorsun o parayı.

Astra'nın adı çıkmış çok yakıyor diye sanki astra 10 yakarken diğerleri 5 yakıyor. Astra 1.4T Uzun yolda 120-130 km arası hızda 35 lt lpg ile 330 - 340 km yol yapıyor. Şehir içinde (Adana) bu oran elbette daha az ama yarı yarıya da değil.

Yorumlarınız nerden baksanız tutarsız yine tutarsız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 5 Mart 2016; 14:01:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blitzkrieger

Çelik subap parası 1500 tl, ortalama 100bin'de ya da daha üzerinde değişiyor, onu da lpg'niz garantili ise (misal landirenzo gibi 2 yıl ya da100bin km garantisi veriyor) kendileri karşılıyor. Tutarsız sallamayın. 1.4T aracımdan biliyorum. Kaldıki çelik subap ile erime problemi zaten kalıyor. Yani bir kere veriyorsun o parayı.

Astra'nın adı çıkmış çok yakıyor diye sanki astra 10 yakarken diğerleri 5 yakıyor. Astra 1.4T Uzun yolda 120-130 km arası hızda 35 lt lpg ile 330 - 340 km yol yapıyor. Şehir içinde (Adana) bu oran elbette daha az ama yarı yarıya da değil.

Yorumlarınız nerden baksanız tutarsız yine tutarsız...

Haklısınız.

Alıntıladığınız mesajdaki subap masrafı ve çıkan hesap yanlış.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

quote:

Çok yakıyor aga Lpg diyorsun birde :D Konuya yakıt uzmanı değerli bmw fanımız mevsimsiz_kar45 nickli kralı davet ediyorum.

bmw fanı değil o :D hayatta doğrular vardır ben aynı paraya bmw merco almak varken kalkıp b-c segment ne olduğu belirsiz araba almam diyorum. sıfır araçtaki değer kaybına üst segment aracın en az 5 yıllık yürütme maliyetini çıkıyor. bu benim tamamen şahsi fikrimdir kimseyle bunu tartışmam bile.

arkadaş benden az yakmış benim 34 000 km lik ortalamam 10.5 lt lpg aygaz geneli kullandım 4/3 aygaz desek yeridir. geçen sene şubattan bu yana şubata 34 bin km ve 10.5 litre ortalama tüketimim var. yarı agresif kullanırım. araç 1600 motor manuel 1500 kg 116 hp. bide arkadaşın dediği veriler ilerleyen zamanda ortala 1 litre dahada artacaktır.

Senin araba e46 316i değil mi ? O paraya zaten en mantıklı seçim o gibi ha tüp takarak arabanın orjinalliğini bozmuşsun o ayrı :) Bizde 45 civarına gidip 2009 Clio almayız ama 60-80 bandına çıktın mı artık Bmw Merco pek umursamıyorsun e60 , e90 bmwlerin hali ortada servisten çıkamıyorlar.

ne varsa 2000 ile 2006 arasında üretilen arabalarda var araçlar için devrialem olmuş bir yıl aralığı 60-80 binim olsa w211 alırım 50 ye kadar e39 ve e46 50 üstü w211 ha daha fazla param olsa yine w211 alırım gerisini yatırım amaçlı kullanırım. bana o kadar çok parayı arabaya vermek mantıklı gelmiyor. hele bir b-c segment sıfır diye +60 bin öyle bi hata yapsam herhalde geri kalan ömrümde uyku uyuyamam. bakınız dış ülkede insanlar maaşlarının 3-5 katı araba alıyor daha fazlasını alabilirmi evet alabilir ama almıyor. canlı örnek gerekirse benim fransada bacanak 4300 euroya 5.30d aldı e39 kasa. 270 bin euroya villa yaptırdı arsası hariç. bu adamda o kadar para varken bu arabayı alıyorsa ben bu ülkede 60 bine sıfır diye o kadar parayı premium marka dışında hayatta vermem.

lpg benzin fiuyatlarındaki mecburiyet bu duruma getiriyor sürekli alternatif arıyorsunuz. benzinde 45-50 kuruş benim ortalamam 25 kuruş yakmak varken :S prins var zaten. 3600 tl kiti geçen şubattan bu yana 34 bin km yol yapmışım. fazlasıyla lpg taktırmaya deyiyor.

• 1,6 İçin değerler normal ki benim bildiğim çoğu 1.6 şehir içinde bu kadar yakıyor ve az değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Her 50 bin kmde 4000 tl subap parasi ekle. Yani 4000÷500 = 8 tl.

Yani her 100 km ye 8 lira subap parasi ekle.
    Ayrica lpg amortismanini da katinca işin icine nerden baksan tutarsizlik nerden baksan...

Ne guzel sacmalamissiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul trafiğinde 10.5 L altına düşemedim ben.
  • Ayni motor.
    Guzergahim gebze izmit umuttepe hafta ici 120 km hergun
    E-5 trafik sifir fakat yokus in cik hep.
    En son 497 km 32lt opet lpg 1.89 dan.
    Km de 12 kurus civari benzin haric.
    Kisin km de 1 kurus civari benzin tuketimi var.
    Bu aralar mecbur cok km yaptigim icin dikkatli suruyorum bu degerleri yakalamak icin.
    Bundan daha azda kimse yaktiramaz ayni sartlarda.

Gelelim olayin diger boyutuna.
    Gecen ay 86 binde subaplarim degisti.
    1250 tl civari masraf cikti.Baska sebeplerden 2500 tl masraf oldu bana.Gidim gidim ettigim tasarruf yalan oldu.Toplamda hala kazancliyim fakat bir daha lpgli arac almam.

• bence de normal değerler
  • fiyatına göre muhteşem bir araç. keyfinize bakın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.