Şimdi Ara

ASTRA Çok Yakıyor Diyenler, Buyrun ..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
4.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.6 edition 115 Hp

ASTRA Çok Yakıyor Diyenler, Buyrun ..

Tamamen şehir içi kullanimdir. Antalya gunluk menzil 30km kusur işe git gel.
    78 Tl ye Lpg yi fulledim 37lt ye yakin gaz aldi. Depo tamamen boştu.

Benzin 6.9/100 lt
    Lpg 78tl/460km 0,169 tl.

Ömür ortalamasi şuan 8.2 ancak aracin sifir alındığını ve ilk 2000km sakin kullanmadigimi da belirtirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ok

• Hocam bi abdestini al birazdan linç edecekler. Mundar gitme.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam az yakıyormuş özür dileriz.

• Ortalama hız bildiğin şehir dışı, o yüzden yakıtı fazla.

25km ortsma hız olan şehir ve güzergah da 9-10lt yakar.

-ki aynı motorlu 2 aracı 5 küsür sene kullandım, tecrübe ile sabittir..

Ek.
    Antalya da sürekli şehir içi kullanım ile 25km üstüne çıkamıyorum, Aynı motor AT şanzıman ile 9,5lt yakardım, o da sakin kullanım max. dikkat ile...

Şimdi 1.2 yarı otomatik ile aynı hız/güzergah 6,5 lt(umursamadan kullanım)

1.6 Atmosferik şehiriçinde çok yakıyor, lpg siz binilmez.

*22 senedir buradayım, Antalya da 40km li ortalama hız şehirdışı sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 4 Mart 2016; 22:18:37 >
  • Çok yakıyor aga Lpg diyorsun birde :D Konuya yakıt uzmanı değerli bmw fanımız mevsimsiz_kar45 nickli kralı davet ediyorum.
  • Öncelikle aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız keyifle binersiniz inşallah. Ortalama hız şehiriçi için biraz fazla diye düşünüyorum. Ancak, lpg ve aracın albenisi bir araya gelince 9-10 lt de yaksa sorun olmasa gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yol rahatmış bayağı herhalde, yoksa az yakamaz o bu kadar. 38.9 yazıyor herhalde ortalama hızda.
  • bunlar şimdi ılgazdan çankırıya gitse şehir içi diyecekler
    haklılar napalım
  • İstanbulda çoğu zaman 15 KM ortalama hızı geçemiyoruz hocam sen 40 KM hıza ortalama diyorsun. O hızda zaten bir çok araç p rakamları yakar. Önemli olan 5 saniyelik sürelerde dur kalk yaptıran trafikte ne yaktığı. Gerçi o da önemli değil. Araba bu yakar. Arabalar çok yakmıyor yakıt pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: SemBerk7

Çok yakıyor aga Lpg diyorsun birde :D Konuya yakıt uzmanı değerli bmw fanımız mevsimsiz_kar45 nickli kralı davet ediyorum.

bmw fanı değil o :D hayatta doğrular vardır ben aynı paraya bmw merco almak varken kalkıp b-c segment ne olduğu belirsiz araba almam diyorum. sıfır araçtaki değer kaybına üst segment aracın en az 5 yıllık yürütme maliyetini çıkıyor. bu benim tamamen şahsi fikrimdir kimseyle bunu tartışmam bile.

arkadaş benden az yakmış benim 34 000 km lik ortalamam 10.5 lt lpg aygaz geneli kullandım 4/3 aygaz desek yeridir. geçen sene şubattan bu yana şubata 34 bin km ve 10.5 litre ortalama tüketimim var. yarı agresif kullanırım. araç 1600 motor manuel 1500 kg 116 hp. bide arkadaşın dediği veriler ilerleyen zamanda ortala 1 litre dahada artacaktır.

• Karmaya yakın yakıt tüketimi. Bi miktar bile düşürülebilir.

• Her 50 bin kmde 4000 tl subap parasi ekle. Yani 4000÷500 = 8 tl.

Yani her 100 km ye 8 lira subap parasi ekle.
    Ayrica lpg amortismanini da katinca işin icine nerden baksan tutarsizlik nerden baksan...

• tüketim güzel yazın az bir miktar daha düşer
  • bildiğin şehir dışı olmuş bu. Aynı hız ortalamasıyla 2007 aynı motor astra easytronic 5 litre yakıyor. Çok yakmışsın.
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    Fazla sıkıştırmaz ve bakımları zamanından önce yapılırsa bence 90 - 100bin görür.

• Albea ile umursamadan 4.2 civarı geziyorum şehiriçi adam 7 litre yakmış çok düşük diyor. Allah akıl fikir versin.

Saygılar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaan2142 K kullanıcısına yanıt
    Otobanda yakıt üretır o

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

Otobanda yakıt üretır o

hızı 50 60 sabitleyin son vitese atın gaza gereksiz yüklenmeyin aksiyona girmeyin her araç çok az yakar. Fakat 110 120 dediğinizde yakıt artar. 110 ortalama ile 6 litre yakıyor 4 kişi bagaj dolu. Düz yol olsa 50 60 sabit hızla 4 litre yakacak fakat rampa olunca 5 litreye çıkıyor.
  • İlk subap değişiminde çelik subap takılırsa araç kolay kolay subap eritmez diye biliyordum. Yanlış mıyım hocam?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.