Şimdi Ara

Astra G Kadran Sorunu !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar..Başlıktanda anlaşılacağı gibi Kadranımda sorunlar var.Devir saatim bir süre normal şekilde çalıştıktan sonra 3000 deviri geçince birden titreyerek sona dayanıyor..O şekilde kalıyor..Hız göstergesinde bir sorun yok..Daha sonra arabayı tekrar çalışıtırdığımda tekrar başa dönüyor ve bir süre daha normal çalıştıktan sonra tekrar sona dayanıyor..Ayrıca yine Kadranın ışığının büyük bir kısmı sönük...Sorularıma gelince ;

1-Bunun tamiri olur mu ? Olursa tahmini bir fiyat alabilir miyim ?

2-Tamiri yoksa orjinal ve Çıkma Fİyatları Nedir ?

3-Tamiri yoksa biraz modifiyeli bir kadran alabilirmiyim ? (Zemin kırmızı gösterge çucuğu mavi şeklinde ? )Bunun için tahmini bir rakam verebilirmisiniz ?

Şimdiden teşekkürler...

• merhaba,

bence sorununuz aküden veya ecu'dan kaynaklanabilir ya da devir saatinin sinyalini aldığı parça hangisi ise o yanlış sinyal gönderiyor olabilir.bu sorunun tespitinin en kolay yolu bu araca uygun diagnostik cihaza sahip özel bir servise gitmektir. günümüz arabaları birçok sensörden sinyal alırlar, (krank sensörü,maf sensörü vb) eğer bunlardan birinde sorun varsa parça değişimi gerekebilir.maliyet konusunda birşey söylemek zor ama ilk önce aracın arıza tespit cihazına bağlanması gerekir. bence sorun elektriksel bir sorun

kolay gelsin..
  • Cevap için teşekkürler..Bugün sabah bir servise gittim..Orada makinaya bağlamadan kontağı çevirerek baktılar.Sorunun motordan kaynaklandığını ve değişmesi gerektiğini bana maliyetinin 80 lira olduğunu söylediler..Sanırım pazartesi götürüp bırakacağım aracı..Ancak kadran aydınlatması ile yeterli bilgiye sahip değiller sanırım...Onu nasıl yapacağım konusunda en ufak bir fikrim bile yok ne yazıkki...
  • tekrar merhaba,

opeller konusunda çok tecrübem yoktur ama kadran ışığı ile ilgili sorunun giderilmesi için kadranın yerinden çıkması gerekir daha sonra da arkasından ampül duyuna ulaşılıp duy çıkarılıp ampül tipine göre uygun yeni ampül takılması gerekir.. kadran yerinden nasıl çıkar sorusuna gelince genelde birkaç tiptir

1-kadran önünde 2 vida bulunur bu vidalar sökülür ve kadran geri çekilir ve bu şekilde kadran sökülür

2-kadran üzerinde bir kapak bulunur kapak sökülür ve altında vidalar sökülür

3-en eziyetli tip olan üçüncü tip ise kadran üstünde yer alan plastik göğüs sökülür..

aracındaki hangi tip bilmiyorum ama genelde opellerde birinci tiptir..

kolay gelsin..
  • Evet aydınlatma konusunda biraz sıkıntı var..Sanırım o işten vazgeçeceğim.Sadece orjinal renkteki ampulleri değiştireceğim..Pazartesi sabahı aracı servise bırakacağım..Beklenmedik bir gelime olursa yazarım..Teşekkürler meteg...
  • Bugün Teknik Kilometreciye gittim.Bana yapabilceğini söyledi.Aracı bıraktım...Aracı aldğımda artık kilometre sayacımda çalışmıyordu...Yenisini alacağım bu gidişle...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.