Şimdi Ara

Astra H 1.6 115 HP (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
25
Favori
142.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enzomaresca

Opel astra 2013 essentia model 0 km 38.000 tl. Almayı düşünüyorum bu fiyata sıfır araba. Mantıklı mi sizce?

Elalemin kullanılmış yüksek fiyatlı arabasını almaktansa bence değer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 classic III astra h 115 bg easytronic
    motor A16XER benzinli / lpg yok
    konuda yazılanlardan sonra 3000 devir 130 km yi dün otobanda denedim.

aynı değeri düz yolda normal şekilde yakaladım.
  • Bende 2013 manuel ile 3000 devir 105 km düz yol lpg yok.demekki şanzuman dişli oranları farklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

Bende 2013 manuel ile 3000 devir 105 km düz yol lpg yok.demekki şanzuman dişli oranları farklı.

Aynen öyle. Dün yetkili servise gittim. Beraber çıktık denedik arabada hiç bir sorun yok otomatikle dişli oranları farklı dedi manuelin. Ses yalıtımı için keçe takılabileceğini söyledi.
  • Sedan astra h bagajı düğmeye basınca kendi mi kalkıyor biz mi elinizle kaldırıyoruz.

• slm
  • balamirkan B kullanıcısına yanıt
    Aracın içinde orta konsoldaki düğmeye basınca sadece kilit açılıyor. Kapağı biz kaldırarak bagajı açmamız gerekiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Vites oranlari cok onemli, mesela

4 ileri vitesli otomatik 2005 corolla 2300 devirde 1000 yaparken, 5 ileri versiyonu 3000 devirde 100 ile gidebilmekte ve bu da uzun yolda konforu bayagi etkiliyor tabi ki.

undefined

Keçe ne kadar sordunuz mu

Keçe fiyatı sormadım sipariş üzerine gelir dediler. Ama araştırdım 350 tl civarı. Sitenin birinde indirimde 190 tl diyor ama bana yinede çok geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cliffsalih

Benzinli araçlar için yıllık 10000-15000 km. sınırı uygundur denilebilir, bu toplumda kabul edilmiş genel bir kanıdır. Bunun üzerinde km. yapılması halinde lpg tercih edilebilir. Ancak ayda 5000 km civarı yol tüketiminiz varsa kesinlikle dizel araç alınmalıdır.

Kendim de benzinli araç sahibi olarak şunu söyleyebilirim, benzinli aracı tasarruf çerçevesinde kullanamazsınız ancak yol tüketiminiz az ise dizel araçlara göre ucuz bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz.
    Her ne olursa olsun, önerileri ve fikirleri dinleyin ama seçiminizi kendiniz yapın.

1.6 classic şehiriçi sakin kullanımda azmı yakıyor banamı öyle geliyor
    yol bilgisayarı olmadığından size sorayım dedim
  • quote:

Aracın içinde orta konsoldaki düğmeye basınca sadece kilit açılıyor. Kapağı biz kaldırarak bagajı açmamız gerekiyor..

Bagaj kapağı açılırken baktım,kılıfın olduğu yerdeki plastik kısım takılır gibi duruyor. Acaba normal mi yoksa takilmayip direk mi açılıyor diye merak ettim.

• balamirkan B kullanıcısına yanıt
    Aracınız sedan mı bilmiyorum, ancak şöyle bir durumla karşılaştım.
    Aracı teslim aldıktan sonra 15 gün içinde bagaj kilit mekanizması salınık olmasına rağmen bagaj kapağını açmama müsaade etmiyordu. Yani kapağı aracın arkasına geçip kumandadan destek alarak elimle kaldırıp açıyordum. Servise uğradığımda sordum, kapağın altında yer alan ayar vidalarını biraz gevşettiler ve kilit mekanizması düzeldi. Düzeldikten sonra bagaj açma düğmesine basarak kapağın serbest kalmasına ve kumanda yardımı olmadan açmama imkan tanıdı. Şu anda kilit mekanizması sorunsuz çalışıyor.
    Bagaj kılıfına hiç gözüm takılmadı bugüne kadar, HB araçlarda mı görülüyor bu durum?
  • gren kullanıcısına yanıt
    Sakin kullanımla evet, bence idareli bir araç. Cüssesi, taşıdığı ağırlığı ve sürüldüğü yolu göz önünde bulundurursanız kendinden bekleneni gerçekleştiren bir araç bana göre. Hem performans anlamında, hem yakıt sarfiyatı anlamında. Araç boş ağırlığı 1290 kg.
    Tesadüfen az önce araçtan inerken aylık yakıt tüketimini kontrol ettim. 05/04'te aracı yıllık bakımdan sonra petrol istasyonuna çektim, depoyu fulledim ve yol bilgisayarını sıfırladım.
    43 litre yakıt harcayarak 569 km yol yapmışım. Ki tamamen şehiriçi kullanımdır ve yokuş eğimli yol yapılmıştır, menzilde daha 100 km. gider gösteriyor. Sanıyorum 700 km. bulacaktır araç çünkü benim hesabıma göre ortalamam 7,5 lt'ye gelirken aracın bilgisayarı yokuşta bastığımdan ötürü 8 lt gösteriyor. Katalog verisi de şehiriçi ortalama olarak 8,5 lt diyor. Şehiriçi kullanım olarak 700 km bana kalırsa iyi bir değer, şehirdışında bi 150-200 km daha artacağını düşünüyorum. Yani araç dolu depoyla (50 lt) 900 km görebilir, ki Astra 1.6'nın şehirdışı katalog verisi 5,0 lt olarak gösteriliyor.
    Kısaca, sürüş tarzınıza bağlı olarak Astra Classic 1.6 atmosferik motorun şehiriçinde kullanıcısını üzmeyeceğini söyleyebilirim. Ancak bu durum, yaşadığınız şehre, iklime, yol-trafik ve çevre şartlarına bağlı olarak değişebilmektedir, o konuda da yanlış yönlendirmek istemem.
    Ancak bir sonraki benzin alımından önce tüketim verilerimin resmini çekerek paylaşacağım.

• Tam bir ay önce yıllık bakıma giren aracımı servis çıkışında yol bilgisayarını sıfırlayarak depoyu doldurmak suretiyle teste aldım.
    Yol bilgisayarı verisine göre 43 lt yakıt harcamış ve 570 km yol yapmışım. Ortalamamızın 7,5 lt'ye denk geldiğini hesaplıyorum. Kalan yakıta göre araç 100 km daha gider görünüyor, bu durumda 50 lt yakıtla tamamı şehiriçi olmak üzere yaklaşık 670-700 km civarı yol gidilebilir olarak düşünüyorum.
    İklim, şehir ve trafik şartları göz önünde tutulduğunda ortalama 7 lt şehiriçi yakıt tüketimi sağlayabiliyorum Opel Astra Classic kasada. Katalog verisi ise 8 lt olarak gösteriyor, sanırım iyi bir tüketim değeri denilebilir.
    Şehirdışında ise ilave bir 150-200 km ile 900 menzile ulaşılabileceğini tahmin ediyorum. Tabi yol şartları bunda en büyük etmen olacak. Bu testi de Eylül ayında yapacağım balayı seyahatinde yapmayı planlıyorum.

• quote:

Tam bir ay önce yıllık bakıma giren aracımı servis çıkışında yol bilgisayarını sıfırlayarak depoyu doldurmak suretiyle teste aldım.
    Yol bilgisayarı verisine göre 43 lt yakıt harcamış ve 570 km yol yapmışım. Ortalamamızın 7,5 lt'ye denk geldiğini hesaplıyorum. Kalan yakıta göre araç 100 km daha gider görünüyor, bu durumda 50 lt yakıtla tamamı şehiriçi olmak üzere yaklaşık 670-700 km civarı yol gidilebilir olarak düşünüyorum.
    İklim, şehir ve trafik şartları göz önünde tutulduğunda ortalama 7 lt şehiriçi yakıt tüketimi sağlayabiliyorum Opel Astra Classic kasada. Katalog verisi ise 8 lt olarak gösteriyor, sanırım iyi bir tüketim değeri denilebilir.
    Şehirdışında ise ilave bir 150-200 km ile 900 menzile ulaşılabileceğini tahmin ediyorum. Tabi yol şartları bunda en büyük etmen olacak. Bu testi de Eylül ayında yapacağım balayı seyahatinde yapmayı planlıyorum.

Bilgilendirme için teşekkürler şehir içinde sakin kullanımla umdugumdan daha tasarruflu çıktı bu başlıkta 9-10 litreden çok bahseden olmuştu ama sizin verilerinizin daha doğru olduğunu farkettim bende şehir içinde genelde sakin kullanırım şehir dışında tabi daha seri kullanmayı seviyorum bu durumda şehir içi şehir dışı benim için pek farketmeyecek tuketim açısından sanırım yani 100 kmde 7 litre değerinde gideceğim demek yol bilgisayarı olmadığından net yazamıyorum şehir dışı şimdilik yapmadım ama şehir içinde oldukça memnunum yakıt tuketiminden tek alışamdığım kornası :)

• 9-10 lt tüketime İstanbul gibi yoğun trafikte ulaşılabiliyor, sürekli dur-kalk ve çok düşük ortalama hız.
    Bilgilerimi mümkün olduğunca objektif yansıtmaya çalışıyorum, teşekkürler güzel sözleriniz için. Şehirdışında 120 km. sabit hızda 6-6,2 lt civarında tüketim yapıyor araç genellikle. Ama hızınızı 90 km düşürürseniz, ki bu hız devrin yaklaşık 2600 civarlarına tekabül ediyor, tüketimin düştüğünü ve 5 lt civarına indiğini görebilirseniz. Hele ki aceleniz de yoksa 5. vites 90-100 km hız ideal olmalı diye düşünüyorum.
    Yine de denemeyle bulunabilir.
    Aracınız Astra Classic mi bu arada?
  • quote:

9-10 lt tüketime İstanbul gibi yoğun trafikte ulaşılabiliyor, sürekli dur-kalk ve çok düşük ortalama hız.
    Bilgilerimi mümkün olduğunca objektif yansıtmaya çalışıyorum, teşekkürler güzel sözleriniz için. Şehirdışında 120 km. sabit hızda 6-6,2 lt civarında tüketim yapıyor araç genellikle. Ama hızınızı 90 km düşürürseniz, ki bu hız devrin yaklaşık 2600 civarlarına tekabül ediyor, tüketimin düştüğünü ve 5 lt civarına indiğini görebilirseniz. Hele ki aceleniz de yoksa 5. vites 90-100 km hız ideal olmalı diye düşünüyorum.
    Yine de denemeyle bulunabilir.
    Aracınız Astra Classic mi bu arada?

2013 Astra classic Hb duz olan modeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese selamlar. çok saydığım bir abimin 2007 model 1.6 115 hp gtc'sini almayı düşünüyorum. araç panoramik cam hariç full. otomatik vites, kazasız ve 54.000 km'de. araç bana 29.000 tl'ye gelecek. araç hakkında yorumlarınız nelerdir ? tavsiye eder misiniz ?
  • Merhabalar. Aracımda bugün bir uyari yazısı vardi . "soğutucu gazi kontrol et" gibi bir yazı. Ne anlama geliyor bilen var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balamirkan -- 9 Mayıs 2014; 18:55:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: balamirkan

Merhabalar. Aracımda bugün bir uyari yazısı vardi . "soğutucu gazi kontrol et" gibi bir yazı. Ne anlama geliyor bilen var mi?

Klima gazini kontrol ettirin

• Klima gazı olması lazım. Muhtemelen klimanız gazını kaçırdı sistem alçak basınç uyarısı vermiş.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.