Şimdi Ara

Astra H 1.6 115 HP (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
691
Cevap
25
Favori
142.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sıfır aldığım 2012 astra classic h sedan kasa 28000km'lik ortalamam 6,8lt arkadaşlar, istanbulda yaşıyorum, beylikdüzü yenibosna arası git-gel. nasıl 8'lerde kullanıyorsunuz anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratp87 -- 13 Mayıs 2014; 12:11:41 >
  • 2012 Astra H 115 bg. easytronik landirenzo 21000 km.de

En dikkatimi çeken şey defalarca hesapladığım yol bilgisayarı sayacının LPG yi gösteriyor olması. Bu aracı alana kadar yol bilgisayarı sadece benzin tüketimini gönderir diye düşünüyordum. oysa bu araç hangi yakıtı kullanırsam onun verilerini gösteriyor. Aynı hesabı yapan oldumu aaranızda merak ediyorum doğrusu.

Lpg 2,65 ten aldım 220 km nin 20-30 km şehiriçi kalan şehirdışı 120-130 km/h hızla 20 kr. yaktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstfozbkmat

2012 Astra H 115 bg. easytronik landirenzo 21000 km.de

En dikkatimi çeken şey defalarca hesapladığım yol bilgisayarı sayacının LPG yi gösteriyor olması. Bu aracı alana kadar yol bilgisayarı sadece benzin tüketimini gönderir diye düşünüyordum. oysa bu araç hangi yakıtı kullanırsam onun verilerini gösteriyor. Aynı hesabı yapan oldumu aaranızda merak ediyorum doğrusu.

Lpg 2,65 ten aldım 220 km nin 20-30 km şehiriçi kalan şehirdışı 120-130 km/h hızla 20 kr. yaktı.

Yolbilgisayari LPG tüketimini olcmez,eğer yol bilgisayarinin verileri ile LPG tuketiminiz birebir tutuyorsa kalibrasyon ayariniz yanlis yapilmistir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ajf39

quote:

Yolbilgisayari LPG tüketimini olcmez,eğer yol bilgisayarinin verileri ile LPG tuketiminiz birebir tutuyorsa kalibrasyon ayariniz yanlis yapilmistir

Aynen öyle, bunu her defasında ben de dile getiriyorum. LPG takılmış bir araçta yol bilgisayarında okunan değer tüp tüketimini ölçmez.
    Ayrıca bunu Opel'in kendi müşteri ilişkileri departmanından da telefon kaydıyla teyit aldım.
    Ama tüp taktıran tüm kullanıcılar, yol bilgisayarının tüketimlerini yansıttığını söylüyor..

• Selamlar arkadaşlar.
    Aranıza katılmayı düşünüyorum, fakat bazı sorularım olacak. 2011den itibaren üretilen modellerde essentia paketi donanımlarında neler var acaba? essentia konfor paket ile standart essentia farklı mı?
    benim araçtan beklentilerim ilk olarak dijital klima, mp3 çalabilen ve aux girişi olan müzik sistemi (mümkünse direksiyondan kumanda) ve cruise control. essentia paketli olup da manuel klima olan modeller var mı mesela bunun ayrımını nasıl yaparım?

bir de malum sitede gördüğüm kadarıyla essentia paketli araçların sedanı yok doğru mudur? Bu donanımlara sahip olan sedan modellerinin paket ismi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cliffsalih

quote:

Orijinalden alıntı: ajf39

quote:

Aynen öyle, bunu her defasında ben de dile getiriyorum. LPG takılmış bir araçta yol bilgisayarında okunan değer tüp tüketimini ölçmez.
    Ayrıca bunu Opel'in kendi müşteri ilişkileri departmanından da telefon kaydıyla teyit aldım.
    Ama tüp taktıran tüm kullanıcılar, yol bilgisayarının tüketimlerini yansıttığını söylüyor..

kalibrasyonum hatalıysa bile bundan memnunum. :) Lpg yi ölçüyor sonuçta lpg ile kullanıyorum

PEKİ Kalibrasyon ayarsız olması herhangi teknik sıkıntı doğurabilir Mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: OneManBand

Selamlar arkadaşlar.
    Aranıza katılmayı düşünüyorum, fakat bazı sorularım olacak. 2011den itibaren üretilen modellerde essentia paketi donanımlarında neler var acaba? essentia konfor paket ile standart essentia farklı mı?
    benim araçtan beklentilerim ilk olarak dijital klima, mp3 çalabilen ve aux girişi olan müzik sistemi (mümkünse direksiyondan kumanda) ve cruise control. essentia paketli olup da manuel klima olan modeller var mı mesela bunun ayrımını nasıl yaparım?

bir de malum sitede gördüğüm kadarıyla essentia paketli araçların sedanı yok doğru mudur? Bu donanımlara sahip olan sedan modellerinin paket ismi nedir?

ESSENTIA KONFOR PAKETLİ

Opel Astra Classic III Essentia Konfor Paketli ile hayatınıza siz yön verin.

Motor Seçenekleri:

1.6 16V (115 HP) 5 İleri Manuel veya 5 İleri Easytronic Şanzıman

Essentia modeline ek standart donanımlar:

16” hafif alaşımlı alüminyum jantlar
    Elektronik İklim Kontrollü Klima
    Grafik Bilgi Ekranı
    Hız Sabitleyici (Cruise Control)
    Işığa duyarlı otomatik kararan iç dikiz aynası
    Işığa duyarlı otomatik yanan farlar
    Işıklı makyaj aynası
    Kol dayama desteği
    Park sensörü
    Sis farları
    Yağmur sensörü

• Merhabalar, aracına chip tunning yapan oldu mu hiç? 130 bg 170 tork olacağı söyleniyor yapılırsa? Fikirleriniz nedir bu konuda?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, LANDIRENZO farkı ile tüm opellerle yaptıgımız için motor garantiniz bozulmadan LPG taktırmak istermisiniz 5 yaşı ve 50.000 km gecmemiş tüm araçlarınıza motor garantisi dahilinde yardımcı olabilirim
  •  Astra H 1.6 115 HP

en son ki ortalamam daha azı olan var mı :) arabayı aldığım günden beri sıfırlamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratp87 -- 19 Mayıs 2014; 21:50:41 >
  • Şehir içi tüketimim 9 lt yi gösteriyor, düşüremedim bir türlü, sakin de kullanmaya çalışıyorum. Bir sorun olabilir mi sizce?

• Bu tüketim değeri depo dolumundan sonra elde ettiğiniz değer midir?
    Yani deponuzu doldurup, yol bilgisayarının BC1 değerini sıfırlayıp depoyu bitirene kadar ölçüm sonucu yaptınız mı? Bu şekilde daha sağlıklı sonuç elde edebilirsiniz diye düşünüyorum. Nisan ayındaki depo dolumumda 50 litre yakıtla 650 km. tamamı şehiriçi yol yaptım ve ortalamamı 7,7 lt olarak ölçtüm ancak yol bilgisayarım 8 lt gösterdi. Bunun sebebi yokuşlarda aracın yakıtın artmasından ötürü.
    Bence imkanınız varsa deponuzu doldurup BC1 değerini sıfırlayıp ölçümü bu şekilde yapmanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cliffsalih

Bu tüketim değeri depo dolumundan sonra elde ettiğiniz değer midir?
    Yani deponuzu doldurup, yol bilgisayarının BC1 değerini sıfırlayıp depoyu bitirene kadar ölçüm sonucu yaptınız mı? Bu şekilde daha sağlıklı sonuç elde edebilirsiniz diye düşünüyorum. Nisan ayındaki depo dolumumda 50 litre yakıtla 650 km. tamamı şehiriçi yol yaptım ve ortalamamı 7,7 lt olarak ölçtüm ancak yol bilgisayarım 8 lt gösterdi. Bunun sebebi yokuşlarda aracın yakıtın artmasından ötürü.
    Bence imkanınız varsa deponuzu doldurup BC1 değerini sıfırlayıp ölçümü bu şekilde yapmanız.

Depoyu doldurarak denemedim. Bc1 i sıfırlayıp son 300 km deki şehir içi oranını gösteriyor bilgisayar. Çok bir yokuş da yok. Işık fazla biraz sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: savas006

Arkadaşlar merhaba, LANDIRENZO farkı ile tüm opellerle yaptıgımız için motor garantiniz bozulmadan LPG taktırmak istermisiniz 5 yaşı ve 50.000 km gecmemiş tüm araçlarınıza motor garantisi dahilinde yardımcı olabilirim

Opel astra 2013 model aracima lpg taktirmayi düşunuyorum. Daha 1 yıl servis garantisi var. Lpg taktirdiktan sonra peryodik bakimlari opel yetkili servislerde değil de özel servislerde yaptirsak yinede landirenzonun motor garantisi devam eder mi? Teşekkür ederim.

• Tolgayilmaz330 T kullanıcısına yanıt
    05063799792 ararsanız eger yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savas006 -- 23 Mayıs 2014; 8:42:32 >
    Landırenzonun garanti şartı budur zaten araca motor garantisi verildiği an garanti süresince bakımlarını yetkili serviste yaptırmak zorundadır.Olurda araacın başına bi iş gelirse servisteki işlenen bakımlara bakılıyor o yüzdende özel servislerde bakılmasını uygun görmüyoruz.
  • savas006 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

• Mrb arkadaşlar 2011 model 1.6 astra hb aracım var 2 senedir serviste yaptırıyorum bakımlarını,3. Sene doluyor 3sene yada 30bin bakımında neler yapılıyor acaba yaptıran varmı hangi parçalar değişiyor,kaça mal oluyor.bu arada aracım 24bin km de

• arkadaşlar merhaba....aracıma mercekli xenon yaptırmak istiyorum.serviste taktırabilir miyim?ya da yeni kasa cosmodaki afl uygulaması yapılabilir mi?
    Tolga bey bunu neden yaptığımızı söylim aracın başına bi iş geldıgınde direk orjinal parcayla degişiliyo ama eger ben illa dısarda bakımlarımı yaptırmak istiyom derseniz yine motor garantisi verilir ama gidip servisten parca degil dısardan bi parca alınır eger bu size uyarsa yine yapalım motor garantisi
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.