Şimdi Ara

Astra H 1.6 115 HP (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
25
Favori
142.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    varsa düşük hızlarda yumuşak olur diye düşünerek meraktan sordum.

İlk 1000 km şehir içi ve şehir dışı yakıtınız nedir?

uzun yolda 6.5 litre yakıt normal mi 200 km deki 1.6 115 hp için?
    (80-90 km/sa süratle , araç 5 kişi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türker37 -- 14 Haziran 2014; 23:28:38 >
  • 0 km araçlarınızda ilk servis zamanına kadar yağ eksiltmesi yaşayan var mı?
    iyi günler . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: erginkaya503

Merhaba, ben 2008 Opel Astra Enjoy Sedan 1.6 LPG'li aracı Mart 2014'de aldım. Teleflex GFI LPG taktırmış aldığım arkadaşım. Kaputu açtığınızda LPG ye ait hiç bir şey görmüyor ve hiç bir ses duymuyorsunuz. Ayrıca performans olarak da gayet iyi. Yakıt olarak, km de 2,20 krş yaktığını hesapladım. (55 lt lik simit tank)Bir depo LPG ile 530 km şehir içi yol yaptım. Ancak trafiğe fazla girmeden Ankara da İstanbul yolunda.

Bizde de 2008 astra h sedan var. landirenzo lpg kiti var. Uzun yolda 18-20 kuruş arası yakıyor sakin kullanımda. 1 depo ile (37 lt) 450-500 km arası gidiyor uzun yolda. Şehir içi 20-25 kuruş arası boğaz trafiği-kullanım şekli vs değişiyor.
  • merhaba astra kullanıcıları,astra hb modellerine bakıyorum bende bir araç buldum 2008 model 105 binde enjoy paket lpg mevcut aracın tramerinde 4 bin TL 3 bin TL birde 500-400 ufak tefek hasarlar mevcut.fiyat olarak 28 bine anlaştım.daha önce opel corsa vardı,fakat bu biraz daha değişik neleri kontrol etmem gerekir fiyat sizce iyimidir birde istanbulda hangi servise götürebilirim kontrol ettirmek için? birde arabada sunroof ta mevcut.

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türker37

0 km araçlarınızda ilk servis zamanına kadar yağ eksiltmesi yaşayan var mı?
    iyi günler . . .

Ben yaşadım. 7000 km de kontrol ettiğimde seviyenin çok düşük olduğunu gördüm. Yağ ilave ettirdim. Anladığım kadaeıyla eksiltmiyor lakin gm çalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

0 km araçlarınızda ilk servis zamanına kadar yağ eksiltmesi yaşayan var mı?
    iyi günler . . .

bende olmadı fakat yağ kalitesi 13000 de zift gibi olmuştu. lpd taktırdığım iiçin değiştirdim. Artık 10000 de bir değiştiriyorum araba rahatlıyor.
  • quote:

evet sert
    varsa düşük hızlarda yumuşak olur diye düşünerek meraktan sordum.

İlk 1000 km şehir içi ve şehir dışı yakıtınız nedir?

uzun yolda 6.5 litre yakıt normal mi 200 km deki 1.6 115 hp için?
    (80-90 km/sa süratle , araç 5 kişi )

6.5 litre normal bence bende şu an yol bilgisayarı 7.0 litreyi gösteriyor. şehir içi kullanmıyorum sayılır . işe git gel çevre yolundan günlük 40 km yapıyorum
  • neden bazısı yakıyor ya da eksiltiyorda bazısında bu olmuyor?
    kullanım aynı olsa bile fark ediyor galiba.
  • arkadaşlar sıfır araba alacağım yaklaşık 2 aydır çok kararsız kaldım,

Astra H kullanıcıları olarak size sormak isterim,

43000 tl ya 2013 model sıfır Astra Classic hb comfort mu? (1.6 motor 115 beygir benzinli manuel vitesi, esp ve yokuş kalkış desteği yok)

yada

37000 seat ibiza style
    yada
    38000 kia rio

ne dersiniz?
    beni astranın yakıt tüketimi korkutuyor ama lpg düşünüyorum
    yedek parçalarıda çok pahalı diye duydum doğru mudur?
    Astranın kronik sorunları varmı? genel şikayetleriniz neler?

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: erturo

arkadaşlar sıfır araba alacağım yaklaşık 2 aydır çok kararsız kaldım,

43000 tl ya 2013 model sıfır Astra Classic hb comfort mu? (1.6 motor 115 beygir benzinli manuel vitesi, esp ve yokuş kalkış desteği yok)

yada

37000 seat ibiza style
    yada
    38000 kia rio

ne dersiniz?

teşekkürler

B segmenti bir araca o kadar para vermektense Astra almak daha mantıklı.yakıt sizi korkutmasın ben 2013 Astra j sahibiyim,Astra h dan daha ağır bir araç ve aynı motora sahip,şehir içi 9.5-10 lt LPG tüketimim var,h kasa daha az yakıt tüketiyor ve daha atak.bence gönül rahatlığı ile Astra alın ve binin.

• ajf39 A kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler bende oyle karar verdim

• Arkadaşlar merhabalar.2011 model 1.6 115 beygir BRC kitli astra h sahibiyim.Aracım henüz 40.000 km de ve genelde şehir içi kullanıyorum. 2.sahibi olduğum araçta aldıktan bir süre sonra farkettiğim problem ise araç hangi viteste olursa olsun 2900 devir bandında acaip değişik bir uğultu yapıyor.AYrıca boşta gaz verdiğimizde bu durum meydana gelmiyor. Hiçbir vites farketmeksizin bu durumu yaşadığımı fark ettiğimden bu yana sanayiye götürdüğümde ustaya bunu nasıl tarif etsem neresine yönelik bir bakım istesem diye düşünür oldum.Aranızda böyle bir sorun yaşayan oldu mu ve yaşadıysanız nasıl çözdünüz merak ediyorum.Paylaşırsanız sevinirim.
  • bu aracın devir tork grafiğine nerden bakabiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: erturo

arkadaşlar sıfır araba alacağım yaklaşık 2 aydır çok kararsız kaldım,

yada

37000 seat ibiza style
    yada
    38000 kia rio

ne dersiniz?

teşekkürler

Astra classic sıfır satılmıyor diye biliyorum. Şayet satılıyor ise yakıtından tereddüt etmenizé gerek yok. Şehir içi-dışı Ortalama 8 litre civarında. Bu yol bilgisayarı değeri. Lpg ile. 9 lt ile 23 kuruş arası demektir, gayet ekonomik.

• Bu arabaların motoru normalde 100-102 C sıcaklıklarda çalışmakta, o yüzden sıcakta viskozitesi yüksek motor yağları kullanmak gerek. 0w-40 veya 5w-40 tam sentetik yağ kullanmak daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zntcrl

Arkadaşlar merhabalar.2011 model 1.6 115 beygir BRC kitli astra h sahibiyim.Aracım henüz 40.000 km de ve genelde şehir içi kullanıyorum. 2.sahibi olduğum araçta aldıktan bir süre sonra farkettiğim problem ise araç hangi viteste olursa olsun 2900 devir bandında acaip değişik bir uğultu yapıyor.AYrıca boşta gaz verdiğimizde bu durum meydana gelmiyor. Hiçbir vites farketmeksizin bu durumu yaşadığımı fark ettiğimden bu yana sanayiye götürdüğümde ustaya bunu nasıl tarif etsem neresine yönelik bir bakım istesem diye düşünür oldum.Aranızda böyle bir sorun yaşayan oldu mu ve yaşadıysanız nasıl çözdünüz merak ediyorum.Paylaşırsanız sevinirim.

Sorununuz klasik bir problem. Çözümü, astra h için yapılmış ancak bazı serilere takılmamış olan, titreşim sönümleyici takoz damperi sağ aksa monte ettirmektir. Bu işlemi yapan herkes ben dahil, bu sıkıntıdan kurtulduk. Ankara iskitler Opis bu işin öncüsü oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: enermax600

quote:

Arkadaşlar merhabalar.2011 model 1.6 115 beygir BRC kitli astra h sahibiyim.Aracım henüz 40.000 km de ve genelde şehir içi kullanıyorum. 2.sahibi olduğum araçta aldıktan bir süre sonra farkettiğim problem ise araç hangi viteste olursa olsun 2900 devir bandında acaip değişik bir uğultu yapıyor.AYrıca boşta gaz verdiğimizde bu durum meydana gelmiyor. Hiçbir vites farketmeksizin bu durumu yaşadığımı fark ettiğimden bu yana sanayiye götürdüğümde ustaya bunu nasıl tarif etsem neresine yönelik bir bakım istesem diye düşünür oldum.Aranızda böyle bir sorun yaşayan oldu mu ve yaşadıysanız nasıl çözdünüz merak ediyorum.Paylaşırsanız sevinirim.

Sorununuz klasik bir problem. Çözümü, astra h için yapılmış ancak bazı serilere takılmamış olan, titreşim sönümleyici takoz damperi sağ aksa monte ettirmektir. Bu işlemi yapan herkes ben dahil, bu sıkıntıdan kurtulduk. Ankara iskitler Opis bu işin öncüsü oldu.

İlginiz için çok teşekkür ederim nokta atışı yaptırdınız bana adeta.

• quote:

quote:

hocam bu işin masrafı nedir

• quote:

quote:

quote:

İlginiz için çok teşekkür ederim nokta atışı yaptırdınız bana adeta.

Sorunuzun bahsettiğim şey olduğunu düşünüyorum. 2700-3100 devir bandında oluşan titreşim hem ses yapıyor hem de vibrasyon halinde hissediliyor. Maliyetini bilmiyorum, benimki garantiden yapıldı, parçayı orjinal kodu ile Almanyadan getirtip monte ediyorlar yetkili serviste. Özel servis bu işlemi yapabilir mi bilemiyorum. Konuyu buradan takip edebilirsiniz...

http://www.opelx.com/astra-h/37016-2800-devirde-vibrasyon-cozumu.html

• Düzeltme: Parça Almanya değil İzmir deki merkez depodan gelmişti.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.