Şimdi Ara

Astra H 1.6 115 HP (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
25
Favori
142.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erturo

arkadaşlar sıfır araba alacağım yaklaşık 2 aydır çok kararsız kaldım,

Astra H kullanıcıları olarak size sormak isterim,

43000 tl ya 2013 model sıfır Astra Classic hb comfort mu? (1.6 motor 115 beygir benzinli manuel vitesi, esp ve yokuş kalkış desteği yok)

yada

37000 seat ibiza style
    yada
    38000 kia rio

ne dersiniz?
    beni astranın yakıt tüketimi korkutuyor ama lpg düşünüyorum
    yedek parçalarıda çok pahalı diye duydum doğru mudur?
    Astranın kronik sorunları varmı? genel şikayetleriniz neler?

teşekkürler

Aynı araca sahip bir arkadaşınız falan varsa deneyip bakın, daha önce turbolu bir araba kullandıysanız bu astra sizi çekiş yönünden tatmin etmeyebilir.

• arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler artık bende Astra H sahibiyim

benzinli kullanıcıları siz akaryakıt olarak 95 oktan mı alıyorsunuz?
    bana onu tavsiye etti opel bayi ancak neden 97 değil merak etmedim değil..
  • Selamlar 3-4 gün kadar önce bende 0 km Astra alarak aranıza katıldım. Malum çalışan insanız, izinde aracı aldık geri giderken de yakıt tüketimini arkadaşlar fikir edinmesi açısından belirteyim.
    1.2 trendline polo dan sonra Astra Ess. Konfor paket iyi geldi :)
     Astra H 1.6 115 HP
  • merhaba arkadaşlar 2012 model 2013 trafiğe çıkışlı easytronic astramız 30.000km de
    yaklaşık olarak 100km de 35 tl civarında yakıyor
    LPG taktırmayı düşünüyoruz ama aracı ilk aldığımız zamanlarda baya bi araştırma yapmıştım
    lpg bu araçta subap erimesi yapıyormuş diye bi söylenti vardı böyle bişeyle karşılaşan varmı ?
    ya aracı satıp dizel almayı yada lpg taktırmayı düşünüyoruz
    LPG taktırırsak hangi markayı önerirsiniz ?
  • Sevgili forumdaslar; Lpg takılı araçların stepnesinin bagajda boşta gezmesi sorununa kendimce bir çözüm buldum.
    stepne zaten ince. önce bir civataciya gittim uzun bir civata iki pul ve bir somun alarak tamir takiminin bulunduğu köpük (strafor) u stepne jantının içine sabitledim. döşemeci arkadaşıma saglam bir stepne kilifi diktirdim. lastik tabanları suni deri ön kısım da sağlam çadır kumaşı yapmış. deri kısma lastik dikmiş. stepne küçük boy olmasa bile kılıf olacak gibi dikilmiş. sonra bisikletciden uçları kancali bagaj lastiği alarak astra nın bagajindaki sabitleme halkalarindan gecirerek stepnemi sabitledim. isteyen olursa mail atin burdan faceden ulaşın yardımcı olmaya çalışırım.
     Astra H 1.6 115 HP
     Astra H 1.6 115 HP
     Astra H 1.6 115 HP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfozbkmat -- 21 Eylül 2014; 9:34:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nkaradeniz kullanıcısına yanıt
    Ne ilgisiz ne suratsız ne menem bir servistir ELAZIĞ KARALAR... bir kere yolum düştü inşallah bidaha ihtiyacım olmaz. SERVİS DEMEYE BİN ŞAHİT yetmez.
     Astra H 1.6 115 HP
  • Ben Elazigda yasadigim halde Karalarin kapisindan girmiyorum. Kesinlikle her giden sorun yasiyor servis desen berbat satis zaten araba alip memnun kalan yok. Asil suclu opel turkiye bence adi bu kadar kotuye cikmis bayinin elinden bayiligini almamakla hata ediyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstfozbkmat

Sevgili forumdaslar; Lpg takılı araçların stepnesinin bagajda boşta gezmesi sorununa kendimce bir çözüm buldum.
    stepne zaten ince. önce bir civataciya gittim uzun bir civata iki pul ve bir somun alarak tamir takiminin bulunduğu köpük (strafor) u stepne jantının içine sabitledim. döşemeci arkadaşıma saglam bir stepne kilifi diktirdim. lastik tabanları suni deri ön kısım da sağlam çadır kumaşı yapmış. deri kısma lastik dikmiş. stepne küçük boy olmasa bile kılıf olacak gibi dikilmiş. sonra bisikletciden uçları kancali bagaj lastiği alarak astra nın bagajindaki sabitleme halkalarindan gecirerek stepnemi sabitledim. isteyen olursa mail atin burdan faceden ulaşın yardımcı olmaya çalışırım.
     Astra H 1.6 115 HP
     Astra H 1.6 115 HP
     Astra H 1.6 115 HP

Valla stepne cozumun cok iyi olmus

• Arkadaslar 25 bin tl maksimum butce var bu paraya sizce 2004-2005 model temiz 1.6 lpgli 150 bin km civari manuel vites astra h kasa bulabilirmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet_emre -- 29 Eylül 2014; 20:10:57 >
  • Arkadaşlar bu aracın sıfırını satan bildiğiniz bayii var mı? Essentia konfor paketli ve easytronic şanzımanlısından arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nouma16

Arkadaşlar bu aracın sıfırını satan bildiğiniz bayii var mı? Essentia konfor paketli ve easytronic şanzımanlısından arıyorum.

ağustos ilanı hala duruyor belki işinize yarar
    manuel : http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-kilicaslan-otomotiv-asrta-1.6-essentia-comfort-0-km-de-176417866/detay

EASYTRONIC: (5000 KM)http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-golhisar-dan-2013astra-en-dolusu-easytronic-hatasizz-5.000-km-de-181109713/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfozbkmat -- 1 Ekim 2014; 14:52:29 >

• Öncelikle forumdaki ilk mesajıma tüm arkadaşları selamlayarak başlamak istiyorum.
    Bir iki konuda deneyimli kullanıcıların yardımını rica ediyorum.
    Bugün 2008 model Astra 1.6 Enjoy eastronik model bir araç satın aldım. Yetkili servisten aldığım için tüm bakışlarını tam olduğuna güvenip hata ettim
    Araç a1. Vitesten a2 vitese geçtiğinde gaza basmama rağmen 10-15 saniye tepki vermiyor. Başka bir deyişle gaz yemiyor. Bir de arac çalıştırmak istediğimde P uyarısı veriyor ve Marş basmıyordu kapıları kilitleyip acinca duzeldi.Aldığım yere götürdüm serviste baktilar. Şanzımanda küçük bir elektronik parça değişmesi gerekiyor. Elimizde yok salı gel dediler ve yedek araç verdiler. Forumlarda araştırma yapınca sorunun baskı balata olabileceğini düşündüm. Bu konudaki yorumlarinizi rica ediyorum. Bir de yedek parça temini için tavsiye edebileceğiniz bir web sitesi var mıdır. Teşekkürler sşimdiden

• Daha önce de yazmıştım ve forumda bazı arkadaşlar itiraz etmişti .. bana da önceleri saçma geliyordu ama hesap ve ispat ortada. Yukledigim resimleri incelediğinizde göreceksiniz benim yol bilgisayarı şehirler arası yolda LPG sarfiyatını tam olarak ölçüyor.
    Depoyu doldurup Adanaya gidip geldim. Dönüşte aynı petrol ve aynı pompadan depoyu yeniden doldurttum. 15.2 litre yakıt gösteren bilgisayar doğru çıktı ve pompa 15.22 litre LPG bastı.
    (Merak edenler için 1 km de şehirdışı ortalama yakıt 17 kuruş çıkıyor - lpg 1,92 TL/LİTRE)

Astra H 1.6 115 HP Astra H 1.6 115 HP

• Selamun Aleykum Arkadaşlar..%99 ihtimal artık aranıza katıldım..araç 2009 model 71binde easytronic..şimdi ilk yapmam yada yapmamam gereken şey nedir?Sizden Çok Öğrenecek Şeylerim Var..Hepinize İyi Forumlar
  • kaiser_1453 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun, güle güle binmeniz dileğimle.
    H kasa Astra hem HB hem sedan olarak çok oturaklı bir araç, sizin aracınız hangi tipten?

Aracınızın 60.000 km. büyük bakımından çıkmış olması lazım, bakım yapılmadıysa yaptırmanızı öneririm. Önceki bakımları yetkili serviste yapıldıysa yine servise gitmenizi önereceğim, çünkü 60.000 bakımı ağır bakımdır.

Bunun dışında şanzıman yağı ve bakımını kontrol ettirirseniz iyi olur.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, belki diğer otomatik kullanıcıları da paylaşımda bulunabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cliffsalih

Merhaba,
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun, güle güle binmeniz dileğimle.
    H kasa Astra hem HB hem sedan olarak çok oturaklı bir araç, sizin aracınız hangi tipten?

Aracınızın 60.000 km. büyük bakımından çıkmış olması lazım, bakım yapılmadıysa yaptırmanızı öneririm. Önceki bakımları yetkili serviste yapıldıysa yine servise gitmenizi önereceğim, çünkü 60.000 bakımı ağır bakımdır.

Bunun dışında şanzıman yağı ve bakımını kontrol ettirirseniz iyi olur.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, belki diğer otomatik kullanıcıları da paylaşımda bulunabilir.

HB Kasa..Galeriden Aldık Aracı Herhalde Bakımı Yapmışlardır Gibime Geliyor :)
  • Arkadaşlar Aracı Bugün Teslim Aldım..Araçta Sarı Araba ve İngiliz Anahtarı Çıktı..Bende Facebooktaki Arkadaşlara Sordum..Fren-Gaz Kombinasyonu yap dediler..Şimdi Bu Arızalar Geldi..Bunların Sebebi Nedir?
     Astra H 1.6 115 HP Astra H 1.6 115 HP Astra H 1.6 115 HP Astra H 1.6 115 HP

• mstfozbkmat kullanıcısına yanıt
    Mustafa bey,
    Ben de foruma üye olduktan sonra LPG ile ilgili konulara aynı şeyi yazıyorum; araçlarımızdaki yol bilgisayarı tüketilen LPG miktarını doğru olarak gösteremez, göstermez.
    Gerekçem şu:
    Benzin tamamen sıvı bir petrol ürünü, LPG ise bünyesinde halen gaz bulunduran bir sıvılaştırılmış petrol ürünü. Vizkoziteleri (akıcılıkları), yoğunlukları tamamen farklı bu iki ürün, silindirlere karışım olarak gönderilen sıvı yakıtın ölçülmesi suretiyle bilgisayar verilerine tüketim olarak yansıyor.
    Dolayısıyla, tamamen sıvı bir yakıtı ölçmek amacıyla üretilen bir "yakıt-ölçer"in, gaz içerikli bir sıvılaştırılmış ürünü doğru ölçebilmesi şahsi kanaatimce doğru değildir. Bu yüzden LPG kullanıcıları kaba hesapla "benzin tüketiminin % 30 fazlası LPG tüketimidir" şeklinde fikir savunuyor. Çünkü LPG bujiye gelene kadar yakıt yolunda buharlaşmaya tabi kalır, hele yazın bu daha fazladır. Çünkü kuru yakıttır.

Yeni teknoloji LPG sistemleri belirli bir süre yada sıcaklığa ulaşana kadar benzin tüketip, sonra LPG'ye geçse de; başta benzin tüketimi ve LPG'ye geçildikten sonra benzin pompasının tamamen devreden çıkarılamaması sebebi ile cüzi bir miktar da benzin tüketir.

Ayrıca, LPG gaz tankı, dolumdan doluma ve istasyondan istasyona fark edebileceği gibi; içine gaz bastığınız her metal gibi bir sıkışma oranına sahiptir. Yani aynı istasyondan LPG alsanız da, ne yaparsanız yapın tankınızı tam olarak dolduramazsınız, bir miktar hava boşluğu kalacaktır. Aksi halde gazı yakıt borusuna yönlendiremezsiniz.

Sizin örneğinizde, satın aldığınız LPG tutarı yolculuğunuz sonrasında tanktaki basıncın artması sonucu tükettiğiniz kadar LPG almamasından kaynaklanıyor. Bence araç biraz dinlendirildikten sonra 3-4 lt. daha LPG basabilirsiniz.
    Yol bilgisayarında gördüğünüz değer ise, LPG ve benzin tüketiminin ortak değeridir. Ortalama hızınıza bakılırsa otobanda 120 km/h altına düşmemişsiniz ve 1.6 motor bu hızda yaklaşık 8 lt civarı yakacaktır. Şu durumda yol bilgisayarınız benzin ve LPG tüketimini ölçmüş, ancak bu değer kesinlikle yaktığınız LPG'yi yansıtmıyor.

• cliffsalih kullanıcısına yanıt
    cliffsalih bey açıklamalarınız için ve zaman ayırma nezaketi gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
    öyle ya da böyle aracımda birkaç kere bu testi yaptım ve her defasında hesaplamalar sonucu şehirlerarası yolda bilgisayar LPG tüketimi iile eşleşti. Belki bozuktur kalibrasyonu bozulmuştur. Başka bir astra aynı ölçümü yapmayabilir. Bunların hepsini kabul ediyorum. ve fikirlerinize tamamen katılıyorum. Paylaşmak istedim "benim aracım LPG sarfiyatımı ölçüyor."

Tekrar teşekkür ederim.
  • mstfozbkmat kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz gibi yol bilgisayarınız LPG tüketimini öyle yada böyle (şehirlerarası yol, bozuk kalibrasyon vb.) ölçüyorsa, gerçekten şanslısınız. En azından ne yaktığınızı bilerek bilinçli tüketim yapabilirsiniz.
    LPG sisteminin şahsen daha çok geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum (motor bloğu zararları, subap sistemi, menzil vb.), o yüzden halen Astra'mda yakıt olarak benzin kullanmaya devam ediyorum

Bak yine dolardaki artıştan ötürü dün akşam benzine yapılan zam aklıma geldi..
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.