Şimdi Ara

ASTRA H | 20.000 KM | Bakim sorusu ¿ Triger Degistirilsin mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar araç opel astra 1.6 h sedan. 4.5 yaşında 20bin km'de. Yetkili servis periyodik bakım için 1100 küsür TL bir fiyat çıkardı. 

Opellerde triger kayışı için ömür 60 bin veya 4 yıl imiş. Aracınız km olarak daha yeni sayılır ama triger değiştirmemiz lazım dedi usta. Yarın öbür gün yolda kalır triger koparsa çok daha fazla hasar oluşabilir maliyet artar dedi. 

Eğer triger değiştirmezsek fiyat 520 TL oluyor. Dışarıda sorduğumuzda ise bakım için yağın markasına göre 150-200 tl arası bir fiyat verdiler. Arada uçurum var resmen. Yani özel bir servise götürsem triger bile değiştirsem 500 TL'yi geçmeyecek gibi duruyor. Çünkü internetten baktığımda astra h triger setinin 190 TL olduğunu gördüm. 

Sizce ne yapalım arkadaşlar? Bana kalırsa özelde 150-200 tl'ye periyodik bakım olan yağ-hava vs filtrelerini değiştirelim öyle kalsın diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Garantiniz bitmiş nasıl olsa, bence güvendiğiniz bir özel opel servisine götürün periyodik bakımı yapsınlar. Bir de imkan varsa triger kayışını kontrol etsinler, duruma göre onu da değiştirin.
  • şahsen arabadan az anlamasam asla özel servisin kapısından girmem. alayı dolandırıcı.
    yetkili servis en azından yaptığı işin arkasında. özel serviste bir de dayak yersin yaptıkları işi beğenmeyip şikayet edersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: tehchiv

Garantiniz bitmiş nasıl olsa, bence güvendiğiniz bir özel opel servisine götürün periyodik bakımı yapsınlar. Bir de imkan varsa triger kayışını kontrol etsinler, duruma göre onu da değiştirin.

maalesef güvendiğimiz-tanıdığımız bir özel yetkili servisi yok. istanbul anadolu yakası için önerisi olan arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum. Ancak evimize yakın bir yerdeki opel servisini aradım triger için kontrol ederiz gerek varsa değiştiririz dedi. Direk olarak 4 yaşını değiştirdi hemen değiştirelim diye yaklaşmadılar telefonda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

şahsen arabadan az anlamasam asla özel servisin kapısından girmem. alayı dolandırıcı.
    yetkili servis en azından yaptığı işin arkasında. özel serviste bir de dayak yersin yaptıkları işi beğenmeyip şikayet edersen

evet ama arada fiyat olarak uçurum farkı var. orjinal gm malı kullanırlarsa ayrıca gözümünüz önünde değiştirirlerse sıkıntı olmaz herhalde ? ama yine de haklısınız insan ön yargı ile yaklaşıyor. Genelleme yapmak istemiyorum ama dediğiniz gibi çoğu tip çok bilmiş gibi yaptıkları işin en iyisi olduğunu söylüyor, ayrıca biz birşey sorduğumuzda sırıtarak cevap verenler oluyor.
  • Trigeri hic dusunmeyin degistirin. Risk almayin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Trigeri hic dusunmeyin degistirin. Risk almayin.

Peki o zaman risk almaya gerek yok. arac zorlanmadan ve cok sık kullanilmadigi icin gerek duymamistim aslinda. cunku 4.5 yilda sadece 20 bin yol yapildi ve 7-8 bini uzun yol. tabi her seye mekanik olarak bakmamak lazim bir parcanin yil olarak da bir omru var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

quote:

Peki o zaman risk almaya gerek yok. arac zorlanmadan ve cok sık kullanilmadigi icin gerek duymamistim aslinda. cunku 4.5 yilda sadece 20 bin yol yapildi ve 7-8 bini uzun yol. tabi her seye mekanik olarak bakmamak lazim bir parcanin yil olarak da bir omru var.

hocam değiştirmezseniz hiç bir sorun yaşamadan belki 1-2 sene daha gider ama ya gitmezse.
    bir arkadaşım satacağım diye alfa romeosunun (sizin ki bir km de olduğundan) trigerini değiştirmedi.
    alan insanda nasılsa km düşük diye değiştirmemiş ve 3 ay sonra koptu dünyanın masrafı.
    bunun gibi çok şey gördüm ben.
    1 sene daha değiştirmeyerek elde edeceğiniz kar, bu parçanın maliyeti 600 lira olsa yıllık olarak 150 lira demektir.
    150 lira için bu kadar risk almaya değmez.

• quote:

quote:

quote:

hocam değiştirmezseniz hiç bir sorun yaşamadan belki 1-2 sene daha gider ama ya gitmezse.
    bir arkadaşım satacağım diye alfa romeosunun (sizin ki bir km de olduğundan) trigerini değiştirmedi.
    alan insanda nasılsa km düşük diye değiştirmemiş ve 3 ay sonra koptu dünyanın masrafı.
    bunun gibi çok şey gördüm ben.
    1 sene daha değiştirmeyerek elde edeceğiniz kar, bu parçanın maliyeti 600 lira olsa yıllık olarak 150 lira demektir.
    150 lira için bu kadar risk almaya değmez.

Haklısınız hocam. Riske atıp da daha fazla masrafa yol açmaya gerek yok. Teşekkür ederim ilginize.

• triger seti bu kadar çabuk mu değişiyor..bizim dizellerinki ne zaman değişir..bilen var mı arkadaslar
  • Opelin trigeri zincirli değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: isqwild

Opelin trigeri zincirli değil mi?

Motor türüne göre farklılık gösteriyor.
  • a16 olanlar nasıl acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: postacitr

a16 olanlar nasıl acaba

A16XER kayış
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tehchiv

Garantiniz bitmiş nasıl olsa, bence güvendiğiniz bir özel opel servisine götürün periyodik bakımı yapsınlar. Bir de imkan varsa triger kayışını kontrol etsinler, duruma göre onu da değiştirin.

maalesef güvendiğimiz-tanıdığımız bir özel yetkili servisi yok. istanbul anadolu yakası için önerisi olan arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum. Ancak evimize yakın bir yerdeki opel servisini aradım triger için kontrol ederiz gerek varsa değiştiririz dedi. Direk olarak 4 yaşını değiştirdi hemen değiştirelim diye yaklaşmadılar telefonda.

Göztepe Sanayi'de.Opel Can özel servis.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.