Şimdi Ara

Astra H Arıza Kodu ECN119103 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
0
Favori
61.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şöyle birşey yapabiliriz herkes aynı mail i atabilir opel türkiye ye veya herkes opel müşteri hizmetlerini arayıp başlarını ağrıtabiliriz. çünki adamlar bu işin farkında en kısa zamanda da yapmaya çalışacaklar eğer yapmazlarsa o zaman harekete geçeriz bence herkes yetkili servislere gitsin bütün arabaların bu durumda olduklarını bilsinler
  • ben dün servise gittim ve servisde umursamız ve ukalalık edasıyla sorularımı yanıtlayan bir teknisyenle görüştüm sorun yok diyor sorun yoksa bu hata kodu nedir dedim? cvp aracınızı çeyrek depodan aşagı yakıtla kullanmayın dedi bende dedim kardeşim varmı oyle birşey benim param yok yakıtı dolduramıyorum ne yapcam binmiycekmiyim aracıma bunun çözümü bumudur dedim ayrıca bu sorunu ben depo fullden ceyrek eksikken yasadım dedım ve sakın bana depo full gezin demeyin dedim ve adamın yuz ifadesi iyice değişti bu porblem yakıt düşükken alınıyor başka bir açıklama yapıyorum dedi bende kardeşim ortada bir sorun var ve bunu sız biliyorsunuz yada bilmiyorsunuz bunu halletmek için şikayet formu doldurup çözüm arıyacagınız yere mazeretler uydurup basınızdan savmaya çalışıyorsunuz, tamam madem size göre bir sorun yok ama ben bunun peşini birakmıycam ve eğer boyle bir sorun olduğu ortaya cıkarsa elimde raporlarla gelip sizinle tekrar görüşecğim ve bakalım ozaman bana neler soyluyeceksiniz şimdiden merak etmeye başladım dedim ve bana yine cevap hata kodunu sildim bir sorun yok dedi ve gitti

bence bunu opele direk mail atarak cozumleye biliriz ki servislerin bu problemi bir üst merciye bildirdiklerini bile sanmıyorum...

Saygılarımla,

• arkadaşlar selamlar hepinize. bu durumun bi kere eksik mazotla alakası yok,,benim araba depo full ken de yaptı,,, yarım depo varken de yaptı,,,çeyrek depoda mazot aldıktan sonra da yaptı...bu konuda tedirgin olmayın boşuna...benim istop etme sayısı 17 ye çıktı..daha hafta sonu arıza kaydını sildiler,,dün akşam 4 kere daha istop etti..arkadaşlarla beraber bir çorba içmeye gidelim dedik geç saatlerde...astra bizi rezil etti yine. izmirle dün konuştum,,,1 hafta daha süre verin bize dediler...29 ocaktan beri bekliyoruz dedim...cumaya kadar tekrar dönceklermiş telefonla bakalım...ama benim pek umudum yok bu almanyadan gelecek cevaptan...bi de bize süre verin dedim bu cevapla ilgili...yani bu cevap 2 yıl gelmezse biz 2 yıl bekleyecekmiyiz diye sordum...bakalım cuma gününe kadar ne dicekler...gelişme olursa yazarım buraya....
  • quote:

Orijinalden alıntı: GKHNRC35

ben dün servise gittim ve servisde umursamız ve ukalalık edasıyla sorularımı yanıtlayan bir teknisyenle görüştüm sorun yok diyor sorun yoksa bu hata kodu nedir dedim? cvp aracınızı çeyrek depodan aşagı yakıtla kullanmayın dedi bende dedim kardeşim varmı oyle birşey benim param yok yakıtı dolduramıyorum ne yapcam binmiycekmiyim aracıma bunun çözümü bumudur dedim ayrıca bu sorunu ben depo fullden ceyrek eksikken yasadım dedım ve sakın bana depo full gezin demeyin dedim ve adamın yuz ifadesi iyice değişti bu porblem yakıt düşükken alınıyor başka bir açıklama yapıyorum dedi bende kardeşim ortada bir sorun var ve bunu sız biliyorsunuz yada bilmiyorsunuz bunu halletmek için şikayet formu doldurup çözüm arıyacagınız yere mazeretler uydurup basınızdan savmaya çalışıyorsunuz, tamam madem size göre bir sorun yok ama ben bunun peşini birakmıycam ve eğer boyle bir sorun olduğu ortaya cıkarsa elimde raporlarla gelip sizinle tekrar görüşecğim ve bakalım ozaman bana neler soyluyeceksiniz şimdiden merak etmeye başladım dedim ve bana yine cevap hata kodunu sildim bir sorun yok dedi ve gitti

bence bunu opele direk mail atarak cozumleye biliriz ki servislerin bu problemi bir üst merciye bildirdiklerini bile sanmıyorum...

Saygılarımla,

hangi yetkili servise gittiniz. hemen müşteri hizmetlerini arayıp şikayet edin lafınızı esirgemeyin

• merhaba arkadaşlar tekrar. diyelimki bu arıza arabaya hiçbir mekanik zarar vermiyo, hepmiz arabayı sıfır alıp o kadar para verdik, aracımızın durup dururken stop etmesi kimin hoşuna gider bu bile ayıplı mal olmasına yeter ben arabımın hiçbir neden yokken stop etmesini istemiyorum bu kadar basit o yüzden bu sorunu umursamaz olmayalım...
  • arkadaşım katılıyorum sana...ben avukatla görüştüm zaten araç ayıplı diyor..ben cumaya kadar daha bekleyeceğim. bakalım cevap verecekler mi...gerçekten can sıkıcı bir durum. alllahtan giderken istop etmiyor..zaten easytronic araba,,giderken ederse şanzumanı kucaklayıp servise gideriz herhalde. gelişme olursa yazarım...görüşürüz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasher

quote:

Orijinalden alıntı: GKHNRC35

ben dün servise gittim ve servisde umursamız ve ukalalık edasıyla sorularımı yanıtlayan bir teknisyenle görüştüm sorun yok diyor sorun yoksa bu hata kodu nedir dedim? cvp aracınızı çeyrek depodan aşagı yakıtla kullanmayın dedi bende dedim kardeşim varmı oyle birşey benim param yok yakıtı dolduramıyorum ne yapcam binmiycekmiyim aracıma bunun çözümü bumudur dedim ayrıca bu sorunu ben depo fullden ceyrek eksikken yasadım dedım ve sakın bana depo full gezin demeyin dedim ve adamın yuz ifadesi iyice değişti bu porblem yakıt düşükken alınıyor başka bir açıklama yapıyorum dedi bende kardeşim ortada bir sorun var ve bunu sız biliyorsunuz yada bilmiyorsunuz bunu halletmek için şikayet formu doldurup çözüm arıyacagınız yere mazeretler uydurup basınızdan savmaya çalışıyorsunuz, tamam madem size göre bir sorun yok ama ben bunun peşini birakmıycam ve eğer boyle bir sorun olduğu ortaya cıkarsa elimde raporlarla gelip sizinle tekrar görüşecğim ve bakalım ozaman bana neler soyluyeceksiniz şimdiden merak etmeye başladım dedim ve bana yine cevap hata kodunu sildim bir sorun yok dedi ve gitti

Saygılarımla,

hangi yetkili servise gittiniz. hemen müşteri hizmetlerini arayıp şikayet edin lafınızı esirgemeyin

lafımı kesinlikle esirgemem gerekli yerlere şikayetimi bildireceğim ve bu işin peşini birakmayıda hiç düşünmüyorum. toplu hareket ederek istediğimizi alırız yeterki birlik olalim

• arkadaşlar,
    aynı arıza geçen hafta içerisinden bende de meydana geldi. dün servise gittim. 1191 hatası olduğunu ve macaristandan cevap beklediklerini söylediler. araç 2011 dizel easytronic. mazotla ilgili olabilir mi bilmiyorum. o... den alıyorum sürekli ve çeyrek deponun altını hiç görmedim. Hepimize geçmiş olsun.

asıl servise gitme nedenim motordan gelen bir ses. kullanım sırasında oluyor. rolantide çalışırken sorun yok. 5 dk bile çalıştırsam o ses gelmiyo. ama yola çıkıyorum bir km falan sonra bir sürtünme sesi gibi bir ses geliyo. bir km sonra da kayboluyo. o gün bi daha o ses yok. genelde araç soğukken yapıyo v eısınınca kayboluyo.
    bu sesle ilgili ikinci kez servise gittim. aracı aldıktan 15gün sonra ilk kez bu sesi duydum. aldığım yere götürdüm usta ile gezdik. hatta gece serviste bırakıp sabah soğukken beraber yola çıktık ama ses olmadı. onlar da birşey diyemediler. bir kayıt cihazı ile o sesi kaydettim ve dün başka bir servise bilgisayarla gidip sesi dinlettim. ses duyuluyo ancak arabada duymamız lazım dediler. yine birşey yapamadılar. bugün ise ses henüz gelmedi.
    böyle bir sorunla karşılaşan arkadaş varmı.
    teşekkürler.

• dediğin gibi bir süre daha bekleyelim ama yine bir haber çıkmazsa dediğim gibi beraber hareket edekim ve gerekirse beraber dava açalım...
  • arkadaşlar hepinize selamlar. bugün akşam üzeri servis tarafından arandım,,,bölge müdürlüğü benim araçtaki yakıt pompasının ve enjektörlerin değişmesine onay vermiş...servisin elinde varmış bu parçalar,,hemen hallederiz dediler..tabi ben bu görüşmeden sonra müşteri hizmetlerini aradım...merak ettiğim konu şuydu: acaba almanyadan beklediğimiz cevap bu muydu??? malesef değilmiş... almanydan beklenen cvap yazılımla ilgiliymiş; güncel yazılımmış,,,zaten bekleniyormuş...ben de sordum peki bu parça değişimine kim karar verdi diye...bölge müdürüymüş :) gülsek mi ağlasak mı bilmiyorum... sen firma olarak yetkili servisler kur,,bir sürü deneyimli personel koy bu servislere,,,sonra bu bizim araçlardaki arıza ortaya çıksın,,,servis elemanları " tüm kontrolleri yaptık,,,aracı böyle kullanmaya devam etmenizde sorun yok deyip bizi göndersin,,,sonra da müdür bey parça değişimine onay versin...benim araçta istop etmenin çok sık olmasından ötürü böyle karar vermişler,,,araçlarımızda olan bu sorun herkeste farklı şekilde seyredebilirmiş,,araca özgü bir değişim olcakmış........mış......acaba sorun çözülecek mi merak ediyorum değişince parça...bu soruyu sorunca da aracın o zamanki durumuna göre birşey yapılırmış....böyle işte arkadaşlar...pazartesi için servisten gün almayı düşünüyorum...yorumlarınızı beklyorum....

• ben yukarıda da yazdım.benim yakıt pompası ile enjektör teste gitti yakıt pompasında sorun çıkmadı.enjektörlerde kurumlanma olduğundan meme başlarını değişip temizlenip yollandı.

arıza devam edince üst yeri aradılar herhangi bir parça değişmeyin biz yakıtla alakalı tüm parçaları bir araçda test amaçlı değiştik sorun devam etti. almanyaya durumu ilettik cevap bekliyoruz oldu.

ama sizdeki sorun belki sıklığa bağlı olarak arıza azalma gösterir ya da çözülür.

yine diyiyorum araçı çalıştırırken ve stop ederken bir süre bekleyin. çalıştırırken derinden gelen sesin özellikle kesilmesi önemli. benim fikrim.

benim merak ettiğim eski astralarda 2004-2010 arası araçlarda bu sorun gözüküyor mu gözükmüyorsa en azından bu sorunu başlatan hangi parçayı değiştiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meliihh23 -- 16 Mart 2011; 22:36:33 >
  • arkadaşım aynı sorundan dolayı bir başka arkadaş forumda arabasının aynı parçaların değiştiğini ama daha sonra aynı hatayı tekrar vardiğini söylemişti. şu an ne diyecegimi bilmiyorum aynı sorunu bizde yaşıyoruz ve kesin bir çözüm hala ortada yok artık karar senin İnşAllah sorun çözülür.
  • yazılımsal bir sorun galiba umarım yazılım güncellemesinden sonra bu sorunu yasamayız
  • az önce opel müşteri hizmetlerinden arandım.konu araçda bir arıza olmadığı belirtilerin yakıt kaynaklı olduğu ve çalışmaların devam ettiği belirtildi.

anlayacağınız sonuç yok. yeni yazılım yok. parça değişimi yok.

sanırım opel değişimi olacak bende de :)

birde bu arızadan dolayı servise giden arkadaşlar mutlaka enjektörlerin yakıt püskürtme testi var. onu yaptırsınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meliihh23 -- 18 Mart 2011; 14:16:34 >
  • bugün Aydın a giderken klima fan ayarlarında bi sorun olduğunu farkettim sadece yere hava üflüyomuş meğersem. bütün gün yağmurda sadece arka cam açıktı onun haricinde kör gittim diyebilirim aracı alalı 3 ay oldu bu ikinci sorun yarın servisin benden çekiceği var
  • benim anlamadığım bir tek dizel motor opeldemi var. başka markalar dizel kullanmıyor mu ? bu yakıtı bir tek biz mi bir yerden alıyoruz ? niye diğer dizel motorlar arıza vermiyor ?

mesela bu motoru kullanan fiatda aynı sıkıntılar var mı ?

servisin söylediği biz bir araçda yakıtla ilgili tüm parçaları değiştik ama arızanın devam ettiğini belirttiler.

bence opel başından savıyor. sorumluluğu almıyor. ortada ciddiyetsizlik var.
  • Satın kurtulun. Ne diye uğraşıyorsunuz ki. Alın bir FIAT bakın keyfinize. Opel kötü araba, yazık paranıza....

Saygılarımla
  • satmayı bende düşünüyorum fakat bu paraya dizel almak çok zor artık fiyatlar almış başını gitmiş. salı günü aracı servise bırakıcam hem fan a hemde frenlere bakılıcak son durumu buraya yazarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilgazi

Satın kurtulun. Ne diye uğraşıyorsunuz ki. Alın bir FIAT bakın keyfinize. Opel kötü araba, yazık paranıza....

Saygılarımla

ben arabamı alırken bayağı bir araştırdım. severek aldım ve severek kullanıyorum. bu arızanın sürekli oluşması canımı sıkıyor. bu senin de başına gelebilirdi.

her araç arıza verebilir. önemli olan arıza verdikten sonra servis ve marka garantisidir. servisden yana bir sıkıntım yok. saolsunlar iyi ilgileniyorlar. ama bu arıza için bir şey yapamıyorlar. durumu opele ilettik ve sonuç arıza yakıt kaynaklı dediler. onlarda emin değil. sadece belirtiler yakıtı işaret ediyormuş.

şimdi ben yakıtımı ilimin en güvenilir bayisinden alıyorum. yıllardır ordan yakıt alanlar var. bir kısmıda opel kullanıcısı. kime sorsam en iyi yerden alıyorsun deniliyor. buralar küçük şehir bayii de eski bir falso olsa emin olun ordan yakıt alan olmaz ve batar gider diye düşünüyorum.

şimdi bana söylenen arızanın parça kaynaklı olmadığı ve opelden cevap beklendiği fakat opel sorun araçlarda değil yakıtda diyor.

şimdi bir düşün sen napardın.başınıza gelmediği için size kolay geliyor. sanki biz burda opele haksız yere saldırıyoruz. bazı forum kullanıcıları gibi opeli kötülüyoruz.

en son telefonda yakıtla ilgili olduğu ve çeyrek deponun altında kullanmamam söylendi. depo yarımdı bugün gittim ve depoyu doldurdum. aracı çalıştırdım. motor vuruntulu çalışıyordu. stop etmedi ve devam ettim ama araç kendinde değildi. yavaş giderken 20 m kadar olmadı devir düştü stop etti ve tekrar çalıştırdığımda gene aynı arıza.

1 senedir kaçıncı arızası bu ve sen olsan napardın.

• quote:

Orijinalden alıntı: meliihh23

quote:

Orijinalden alıntı: ilgazi

Satın kurtulun. Ne diye uğraşıyorsunuz ki. Alın bir FIAT bakın keyfinize. Opel kötü araba, yazık paranıza....

Saygılarımla

ben arabamı alırken bayağı bir araştırdım. severek aldım ve severek kullanıyorum. bu arızanın sürekli oluşması canımı sıkıyor. bu senin de başına gelebilirdi.

her araç arıza verebilir. önemli olan arıza verdikten sonra servis ve marka garantisidir. servisden yana bir sıkıntım yok. saolsunlar iyi ilgileniyorlar. ama bu arıza için bir şey yapamıyorlar. durumu opele ilettik ve sonuç arıza yakıt kaynaklı dediler. onlarda emin değil. sadece belirtiler yakıtı işaret ediyormuş.

şimdi ben yakıtımı ilimin en güvenilir bayisinden alıyorum. yıllardır ordan yakıt alanlar var. bir kısmıda opel kullanıcısı. kime sorsam en iyi yerden alıyorsun deniliyor. buralar küçük şehir bayii de eski bir falso olsa emin olun ordan yakıt alan olmaz ve batar gider diye düşünüyorum.

şimdi bana söylenen arızanın parça kaynaklı olmadığı ve opelden cevap beklendiği fakat opel sorun araçlarda değil yakıtda diyor.

şimdi bir düşün sen napardın.başınıza gelmediği için size kolay geliyor. sanki biz burda opele haksız yere saldırıyoruz. bazı forum kullanıcıları gibi opeli kötülüyoruz.

en son telefonda yakıtla ilgili olduğu ve çeyrek deponun altında kullanmamam söylendi. depo yarımdı bugün gittim ve depoyu doldurdum. aracı çalıştırdım. motor vuruntulu çalışıyordu. stop etmedi ve devam ettim ama araç kendinde değildi. yavaş giderken 20 m kadar olmadı devir düştü stop etti ve tekrar çalıştırdığımda gene aynı arıza.

1 senedir kaçıncı arızası bu ve sen olsan napardın.

Sıkıntılı bir durum :S bende en son basıma geldikden sonra aracın kontagını actığımız zaman biraz bekliyorum mazot bombası yakıtı alırken vvvıııııııı dye bir ses geliyor o ses kesildikten sonra çalıştırıyorum sorun yasamadım o gunden sonra oda umarım son olur...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.