Şimdi Ara

Astra H Arıza Kodu ECN119103 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
0
Favori
61.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugun araci servise biraktim aksama aradilar gittim aldim
    tahmin ettigim gibi sadece ariza uyarisini silmisler, opele durumu bildirdik, birkac gun icinde donecegiz dediler
    donanimsal bir sorun oldugunu dusunmuyorum, yazilimla cozulebilir gibi geliyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahadr35

quote:

Orijinalden alıntı: possible23

sayın rozek ve losek araçlarınız HB mi sedan mı?

araclar hb
    baslikta da astra h yaziyor

Hocam Astra H demek hb demek değil.. H aracın versiyonunu belirtiyor.. Mesela yeniler astra J olarak geçiyor.. Yani astra H diyince içine hem hb hemde sedan giriyor.. Eğer söylemek istediğinizi ben yanlış anladıysam kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 4 Nisan 2011; 19:37:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: possible23

sayın rozek ve losek araçlarınız HB mi sedan mı?

araclar hb
    baslikta da astra h yaziyor

Hocam Astra H demek hb demek değil.. H aracın versiyonunu belirtiyor.. Mesela yeniler astra J olarak geçiyor.. Yani astra H diyince içine hem hb hemde sedan giriyor.. Eğer söylemek istediğinizi ben yanlış anladıysam kusura bakmayın

evet hocam dogrudur, sedandan once de h olarak gectigi icin kafada oyle kurmusum ama sedanlar da h geciyormus
    peki sedanlarda bu sorun yok mu? ayni motor ayni turbo kullanilmiyor mu?
    bir yerde, corsalardaki turbo farkli oldugunu, sorunun buradan olabilecegini okumustum, sedanlarda da boyle mi acaba

• arkadaşlar benim araç da asta classic hachback easytronic. düz viteslerde de bu sorunun olduğunu duydum.ama sedan mı yoksa hb mi bilmiyorum...ben dün çok sert çıkıştım izmire. toplantı mı ne varmış galiba...dün geri dönmediler. bakalım ne dicekler merak ediyorum...onların dediği yeni gelişme inşlah "benzinliği değiştirin,,çeyrek depo altına düşürmeyin gi,bi" saçma bir sebep değildir. yeni astra da bu durum var mı ben de merak ediyorum açıkcası...
  • bugun opel izmir fabrikayi aradim, durumu izah ettim
    zaten onlar da sorunun farkinda, calismalar devam ediyor, mutlaka size donecegiz diyorlar ama komik olan su ki; bunu bir ariza olarak kabul etmiyorlarmis.
    istedigim zaman marsa basip araci kullanamam bir ariza degil mi? motor ne zaman soguyunca oyle calisacak ve siz bunu ariza kabul etmiyor musunuz, dogru mudur dedim?
    evet bu bir ariza degil diyorlar, bu da cok enteresan.
    yillarca volkswagen kullandiktan sonra fiyat/performans olarak opeli tercih ettim ama sanirim hata etmisim.
  • Bugün beni hem İzmir den hem de servisten aradılar. Telefondan da anladığım kadarı ile yeni gelişme ve yeni strateji kullanıcıları 119103 kodunun bir arıza değil bir belirti kodu olduğu konusunda ikna etmek. Her iki taraf da aynı cümleleri kullandı. İzmir den gelen telefonlarda yine saçma öneriler duyarsanız şaşırmayın. Perşembe günü aracı servise çağırıyorlar. Arıza kodunu öğrenip merkeze bildireceklermiş.

Saygılarımla.
    Uğur ARAL
  • Ya art niyetlisin VW falan karıştırıyorsun lafa, yada irtibata geçtiğin kişiler geri zekalı, ben de 3 yıldır imzamdaki aracı kullanıyorum hiç böyle saçma açıklama duymadım. Birde bu izmir fabrika dediğiniz nedir anlamadım? Mişteri hizmetleri mi?
    Niyetim kavga çıkarmak değil ama yok şu markayı kullandım yok bu marka çok güzeldi dendiği zaman ister istemez can sıkıyor. Araba vw e göre kötü deseniz anlayacam, ne kadar para o kadar köfte diyeceğim ama o da değil maalesef...Bireysel cevapları buraya yazmasak daha iyi...

Saygılarımla

quote:

bugun opel izmir fabrikayi aradim, durumu izah ettim
    zaten onlar da sorunun farkinda, calismalar devam ediyor, mutlaka size donecegiz diyorlar ama komik olan su ki; bunu bir ariza olarak kabul etmiyorlarmis.
    istedigim zaman marsa basip araci kullanamam bir ariza degil mi? motor ne zaman soguyunca oyle calisacak ve siz bunu ariza kabul etmiyor musunuz, dogru mudur dedim?
    yillarca volkswagen kullandiktan sonra fiyat/performans olarak opeli tercih ettim ama sanirim hata etmisim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilgazi

Ya art niyetlisin VW falan karıştırıyorsun lafa, yada irtibata geçtiğin kişiler geri zekalı, ben de 3 yıldır imzamdaki aracı kullanıyorum hiç böyle saçma açıklama duymadım. Birde bu izmir fabrika dediğiniz nedir anlamadım? Mişteri hizmetleri mi?
    Niyetim kavga çıkarmak değil ama yok şu markayı kullandım yok bu marka çok güzeldi dendiği zaman ister istemez can sıkıyor. Araba vw e göre kötü deseniz anlayacam, ne kadar para o kadar köfte diyeceğim ama o da değil maalesef...Bireysel cevapları buraya yazmasak daha iyi...

Saygılarımla

quote:

hocam sinir stress yapmaya gerek yok.. izmir fabrika dedigim opel'in torbalı'daki eski fabrikası. müşteri hizmetleri de orada, lojistik de oradan saglaniyor.
    neden art niyetli olayim onu da anlamadim, telefondaki bayan acikca sunu dedi; caniniz istediginde marsa basip gidememenizi bir ariza olarak kabul etmiyoruz.
    2010-2011 astra classic III'lerde belli ki bir yerde kronik bir sorun var. astra h sedanlarda yada astra j'lerde olmayan sorun bizim araclarimizda var ve bunu reddediyorlar. ozellikle eski kasa, sorunlar varsa da cozulmustur diyerek aldigimiz aracla tatile giderken otobanda yakıt almak istesek motoru stop etmememiz gerek cunku cani isterse calismayabilir. aslinda bunun icin bile benim en az sizin kadar sinirlenmem gerek.
    sonuc olarak ben iki sene de bir aracimi degistiriyorum. 2012'de de oyle yapacagim. ama bu sorunu opel hala kabul etmezse bir daha da opel almayacagim. sahibi oldugun bir cok farkli marka ve modelle de kiyaslama yapma hakkim var diye dusunuyorum.
    bir de aklima gelmisken, bu sorun, ayni motoru kullanan, begenmedigim fiat'larda da yok.
    son olarak bu sabah arayip servise davet ettiler, bakalim ne diyecekler...

• Arkadaşlar bende izmirdeyim ve bende bu hata kodunu alıyorum.. Ne yapmam gerekiyor pek anlayamadım.. Aracım şu an 5800km de, servise götürmelimiyim.. götürünce ne yapacaklar ve çok uzun sürecek mi yapacakları işlem? Aracı kullanmakta herhangi bi sıkıntı çekmedim, stop falanda etmedi çalışmamazlıkta etmedi hiç.. Ben aracı kavuklardan almıştım bu arada sizce oranın servisine mi götüreyim yoksa izmirde daha iyi hizmet sağlayan başka bi servis önerirmisiniz? ilk defa servise götürücemde
  • Arkadaşlar bende izmirdeyim ve bende bu hata kodunu alıyorum.. Ne yapmam gerekiyor pek anlayamadım.. Aracım şu an 5800km de, servise götürmelimiyim.. götürünce ne yapacaklar ve çok uzun sürecek mi yapacakları işlem? Aracı kullanmakta herhangi bi sıkıntı çekmedim, stop falanda etmedi çalışmamazlıkta etmedi hiç.. Ben aracı kavuklardan almıştım bu arada sizce oranın servisine mi götüreyim yoksa izmirde daha iyi hizmet sağlayan başka bi servis önerirmisiniz? ilk defa servise götürücemde
  • Benim aracım da Astra H ve HB yani seninki ile aynı.
    Ancak asıl hatayı bir bayanla teknik bir konuyu konuşmakla yapmışssınız.
    İstanbulda olsanız sorununuzu bir şekilde çözdürürdüm, yolunuz bu taraflara düşerse Topkapı Odak tan Tarık Bey in yanına mutlaka uğrayın, forumdan tavsiye ettiklerini söyleyin,
    Başka marka araç alma konusunda da güzel keyfiniz bilir tabiki, sanırım opele memnun edebildikleri yetiyor, bahsettiğiniz markanın da politikası ortada nihayetinde,
    İnsanların zevkleri farklı farklı, yoksa piyasada bu kadar marka olurmuydu?

Not: Astra H kasa Dizellerin bence tek kronik sorunu turbo selenoid valfi... Ben başka da bir problem duymadım, bu valfi ben de 2 sefer değiştirdim, birisi para ile birisi garantiden...

Saygılarımla

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilgazi

Ya art niyetlisin VW falan karıştırıyorsun lafa, yada irtibata geçtiğin kişiler geri zekalı, ben de 3 yıldır imzamdaki aracı kullanıyorum hiç böyle saçma açıklama duymadım. Birde bu izmir fabrika dediğiniz nedir anlamadım? Mişteri hizmetleri mi?

Saygılarımla

quote:

hocam sinir stress yapmaya gerek yok.. izmir fabrika dedigim opel'in torbalı'daki eski fabrikası. müşteri hizmetleri de orada, lojistik de oradan saglaniyor.
    neden art niyetli olayim onu da anlamadim, telefondaki bayan acikca sunu dedi; caniniz istediginde marsa basip gidememenizi bir ariza olarak kabul etmiyoruz.
    2010-2011 astra classic III'lerde belli ki bir yerde kronik bir sorun var. astra h sedanlarda yada astra j'lerde olmayan sorun bizim araclarimizda var ve bunu reddediyorlar. ozellikle eski kasa, sorunlar varsa da cozulmustur diyerek aldigimiz aracla tatile giderken otobanda yakıt almak istesek motoru stop etmememiz gerek cunku cani isterse calismayabilir. aslinda bunun icin bile benim en az sizin kadar sinirlenmem gerek.
    sonuc olarak ben iki sene de bir aracimi degistiriyorum. 2012'de de oyle yapacagim. ama bu sorunu opel hala kabul etmezse bir daha da opel almayacagim. sahibi oldugun bir cok farkli marka ve modelle de kiyaslama yapma hakkim var diye dusunuyorum.
    bir de aklima gelmisken, bu sorun, ayni motoru kullanan, begenmedigim fiat'larda da yok.
    son olarak bu sabah arayip servise davet ettiler, bakalim ne diyecekler...

• bizde 2011 model astra h sedan dizel aracımızı aralık ayında aldık.
    yaklaşık bir ay sonra bu hatayı almıştık. hata kodunu söyleyerek randevu alıp servise götürdüğümde, hatayı nasıl öğrendiğimi sordular önce.
    sonrasında da bosch marka bir basınç sensörü vardı, hemen motorun sağ yanında konulandırılmış, onu değiştirdiler.
    1 ay sonra aradılar servisten var mı bir sorun diye, herhangi bir sorun olmadığını söyledim.
    o zaman ilk defa dizel benzin uyarı ışığı yanmıştı. hemen benzin alıp çalıştırdığımızda stop etmedi ama sönmesi gereken arıza lambası sönmeyince fark etmiştik durumu.

benzin yine çeyrek deponun altına inince dün dizel benzin aldık ve bu sefer sabah stop etti ilk çalışmadan sonra. hemen hata mesajına baktım, yine 119103.
    yalnız forumda yazılanlardan farklı olarak sabah soğuktan çalıştırmıştık. akşam ise, genelde yaşandığı gibi sorun tekrarladı. yani araba ile markete gelip, işimiz bittikten sonra çalıştırınca araba hemen stop etti.
    sedanlarda da oluyor mu diye soran arkadaşlar vardı, evet oluyor

tekrar servisi arayacağım yarın ve fırsat olursa götüreceğim.
    pek ümitli değilim ama.
    bence opel yapacağı yazılım güncellemesi iel bizim bu hata mesajını görmemizi engellesin , ya da böyle bir sorundan ötürü aracın hata mesajını üretmesini. yoksa durduk yere paranoya yaptırıyor insana.

• quote:

Arkadaşlar bende izmirdeyim ve bende bu hata kodunu alıyorum.. Ne yapmam gerekiyor pek anlayamadım.. Aracım şu an 5800km de, servise götürmelimiyim.. götürünce ne yapacaklar ve çok uzun sürecek mi yapacakları işlem? Aracı kullanmakta herhangi bi sıkıntı çekmedim, stop falanda etmedi çalışmamazlıkta etmedi hiç.. Ben aracı kavuklardan almıştım bu arada sizce oranın servisine mi götüreyim yoksa izmirde daha iyi hizmet sağlayan başka bi servis önerirmisiniz? ilk defa servise götürücemde
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bende izmirdeyim ve bende bu hata kodunu alıyorum.. Ne yapmam gerekiyor pek anlayamadım.. Aracım şu an 5800km de, servise götürmelimiyim.. götürünce ne yapacaklar ve çok uzun sürecek mi yapacakları işlem? Aracı kullanmakta herhangi bi sıkıntı çekmedim, stop falanda etmedi çalışmamazlıkta etmedi hiç.. Ben aracı kavuklardan almıştım bu arada sizce oranın servisine mi götüreyim yoksa izmirde daha iyi hizmet sağlayan başka bi servis önerirmisiniz? ilk defa servise götürücemde

yapman gereken servise gidip hata kodunu sildirmek ve birdaha olmaması için duat etmek suan için yapacak bişey yok zaten servise gittiginde hata kodunu soylediğinde sana uzaydan gelmişsin gibi bakacak silecek ve problem yok diycek gidecek bu işlemler de 5 dk almıyor ama sonrasında yine aynı problemi yaşayacaksın muhtemelen ve alışacaksın ordaki arıza ışığının yanmasına. ben suan 2 haftadır oyle geziyorum benim sağlığımdan daha önemli değil isterse yansın. malesef boyle hatayı kabul etmeyen servis ve müşteri hizmetlerine neyı izah edicemizi şaşırdık her sorumuza bir cevap tatmin oldukmu...? ama ben bir şeye tatmin oldum opel alırken bundan sonra 2 kere düşünmek lazım bu konu 2 gün önce açılmış olsaydı ben saun opele binmiyor olucaktım mutemelen...

saygılarımla,

• Bu hata kodunu gidip sildirmesemde olur dimi.. sürekli bu şekilde kullanmak bi sorun yaratmaz ozaman anladığım kadarıyla? sadece silceklerse başka bişey yapmayacaklarsa boşuna gitmiyim yani servise
  • quote:

Bu hata kodunu gidip sildirmesemde olur dimi.. sürekli bu şekilde kullanmak bi sorun yaratmaz ozaman anladığım kadarıyla? sadece silceklerse başka bişey yapmayacaklarsa boşuna gitmiyim yani servise

Şahsen ben artık o şekilde kullanıyorum sıkıldım servise gitmekten ve aynı masalı dinlemekten bu şekilde kullanıyorumki sorun cıkar ise ciddiye alacaklarını sanıyorum hala kafam almıyor servise diyorum arac ECN119103 hatası veriyor diyorum servis bana sen nerden öğrendin diyor sen ne yapacaksın ki benim nerden öğrendiğimi sen kendi işine bak sabır...
  • quote:

1. durum ortada henüz bir çözüm yok, olana kadar beklenebilir,

2. Sonuçta bu yazılımsal bir hata gibi geliyor bana da, hukuksal işlemler için servise gidip arıza kaydı açtırmakta fayda olabilir diye düşünüyorum,

• bu hata için arıza kaydı açıyor mu servisler peki? yoksa sadece silip gerimi gönderiyorlar.. çok saçma ya off

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 13 Nisan 2011; 14:42:22 >
  • evet ariza kaydi aciliyor, sorun cozumlenemedigi icin de dosya kapatilmiyor. bu aralar iki gun de bir opel merkezden araniyorum, hala ayni seyleri soyluyorlar.
    ceyrek deponun altina dusmeyin, mazotu aldiginiz yeri iyi secin flan. en azindan calismalara devam ettiklerini belirtiyorlar.
  • Sadece dizellerde mi oluyor?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.