Şimdi Ara

Astra H Arıza Kodu ECN119103 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
0
Favori
61.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rozek

@GKHNRC35
    hocam geçmiş olsun, aracınız manueldi değil mi?
    valla bende sanki vitesler zor geçiyor gibi hissediyorum, başkası binince öyle olmadığını söylüyor, sürücü koltuğunda oturunca heryerden (özellikle motordan) ses geliyor gibi hissediyorum
    hastalık hastası olduk, paramızla rezil oluyoruz

birde umarım yazılımsal bir durumdur da başımızdan atarız bu derdi
    saygılar

evet manuel yarı otomatik almayım dedim sorun olur diye abimler yarı otomatik aldı sorun yok benim yaşadıklarıma bak aracı satma kararı aldım hayırlısı bakalım o değil araçta kronik bir arıza olmayacak ama birazdaha binersem bende olacak bu araba adami şizoflen yapar insan aracına acaba simdi ne olcak korkusuyla binip marşa basarmı ama yapıyoruz kendi paramızla rezil oluyoruz umarsım sizin sorunlarınız cozulur ben cozumu kökten çözücem sağlığım bozulcak yok sa saygılar OPEL e de sevgiler...

• arkdaşlar bu başlıktaki yazıları okudukça şaşırdım; 11 senedir opel sürüyorum;Hatta Astra G'miz hala duruyor satmadık.Astra H'ıda alalı 7 ay oldu; hafta'ya 15.000 bakımına gidicek.Her iki araçtara (maşallah) bir kez bir sorun ile karşılaştığımı hatırlamıyorum.Normalde Elektronik eşyalarda kendimi şansız görürdüm ama bu yazıları okuduktan sonra kendimi şansız olarak nitelendirmiyeceğim.Allah yardımcısınız olsun, işallah araçlarınızı sorunsuz iyi günlerde sürersiniz.
  • ya benim aklıma bişey geldi
    izmirden yazan iki arkadaş olduğunu biliyorum
    gkhncr35 ve bdurmus
    hatta bildiğim kadarıyla ikisi de izmir kavuklardan aldı aracını

acaba bu sorun herkeste olmadığına göre acaba belli bir seride mi olabilir mi?
    ve bu seriyi nasıl tespit edebiliriz bir fikri olan var mı?
    motor no.larının başlangıç harfleri, ya da ne bileyim, üretim tarihleri, şasi no gibi ayırt edici bir nokta bulabilir miyiz sizce?
  • Toyato araçtı bu, bu olayı çözen mühendiste terfi almıştı
    Bence yaklaşımda ender rastlanır bir örnek,

quote:

Orijinalden alıntı: bytepire

hikayeyi de buldum, efsanemidir gerçekmidir bilemiyorum, sadece sorun çok benziyor ondan ekleyeyim dedim...

quote:

Soru: “ Size ikinci defa yazıyorum ve bana cevap vermemenizi anlayışla karşılıyorum çünkü yazdığım yazının çılgınca olduğunu düşünebilirsiniz; fakat şu bir gerçek ki ailemizde her akşam yemekten sonra tatlı olarak dondurma yeme alışkanlığına sahibiz, fakat bir çok dondurma çeşidi olduğu için her akşam yemekten sonra ne çeşit dondurma yiyeceğimiz konusunda ailece karara varırız. Ben de markete gidip alırım. Geçenlerde de yeni bir Pontiac aldım ve o zamandan beri markete gidip gelmem benim için bir sorun olmaya başladı. Ne zaman vanilyalı dondurma alsam, arabaya döndüğümde arabam çalışmıyor. Fakat başka çeşit dondurma aldığımda, araba gayet güzel çalışıyor. Bu konuda ne kadar ciddi olduğumu bilmenizi istiyorum her ne kadar bu sorun size saçma gelse de, vanilyalı dondurma aldığımda arabam çalışmazken neden başka bir çeşit dondurma aldığımda arabam çalışıyor...“

Cevap: Pontiac Şirketinin başkanı doğal olarak bu mektuba şüpheci bir şekilde yaklaştı fakat yine de kontrol edilmesi için bir mühendis gönderdi. Gönderilen mühendis, nezih bir mühitte oturan başarılı ve iyi eğitim almış bir kişiyle karşılaştığında saşkınlığa uğradı. Akşam yemeğinden sonra görüşmeye karar verdiler. Akşam olduğunda arabaya binip marketin yolunu tuttular. O akşam vanilyalı dondurma aldılar ve arabaya bindiklerinde araba çalışmadı . Mühendis onunla üç akşam daha markete gitti. İlk akşam çikolatalı dondurma alındı ve araba çalıştı. İkincisinde çilekli dondurma alındı ve araba yıne çalıştı. üçüncü akşam ise vanilyalı dondurma alındı ve araba çalışmadı. Şimdi şasırma sırası mühendisdeydi. Mantıklı bir kişi olarak, adamın arabasının vanilyalı dondurmaya alerjisi olduğunu düşünmek akıllıca bir şey değildi. O yüzden bir süre daha ziyaretlerine devam etti. Bu amaçla notlar almaya başladı: günün hangi saati, kullanılan benzin çeşidi, gidip gelme süresi gibi her türlü bilgiyi kaydetti. Kısa sürede bir ipucu elde etti: adam vanilyalı dondurma almak için daha az zaman sarfediyordu. Niçin ? Cevap marketteki ürünlerin satılış düzeninde yatıyordu. En çok istenilen çeşit olan vanilyalı dondurma marketin hemen girişinde yer alan dolapta satılıyordu. Diğer dondurma çeşitleri ise marketin arka kısmında farklı bir tezgahta satılıyordu ve oradan herhangi bir çeşit dondurma almak daha fazla vakit alıyordu. Şimdi mühendisin karşılaştığı soru şuydu: “Araba niye dondurma alması daha kısa sürdüğünde çalışmıyordu ?“ Zaman faktörü araya girdiğinde mühendisin cevabı bulması zor olmadı, motor soğuduğunda devreye giren buhar kilidi ... Bu her akşam oluyordu fakat diğer çeşitleri almak için harcanan daha fazla zaman motorun tekrar çalışması için yeteri kadar soğumasına imkan tanıyordu. Adam vanilyalı dondurma aldığında ise, motor hala sıcak olduğu ve buhar kilidi devreye girmediği için çalışmıyordu...!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -marvel- -- 27 Nisan 2011; 16:19:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erkanerkan
    ya benim aklıma bişey geldi
    izmirden yazan iki arkadaş olduğunu biliyorum
    gkhncr35 ve bdurmus
    hatta bildiğim kadarıyla ikisi de izmir kavuklardan aldı aracını

acaba bu sorun herkeste olmadığına göre acaba belli bir seride mi olabilir mi?
    ve bu seriyi nasıl tespit edebiliriz bir fikri olan var mı?
    motor no.larının başlangıç harfleri, ya da ne bileyim, üretim tarihleri, şasi no gibi ayırt edici bir nokta bulabilir miyiz sizce?

Hocam ben de izmir egemden aldim bence o sekilde bir kaniya varmak guc. Hatta gecen gun kuzenimin arkadasinda 2011 astra h hb varmis usenmedim arabaya gittik baktik onda da vardi ariza uyarisi ama motor calistiktan sonra lamba sondugu icin farketmemis bile. O arac da antalyada
  • Merhaba Arkadaşlar

Aynı sorun bendede var 5 aydan beri sürekli gidip geliyorum dün ilk defa araştırayim dedi benim gibi bir çok kişide bu sorun var.

avukata gidip olayı anlatacaktım aracın değişimini istemek için ama değişsede yeni verecekleri araçtada böyle bir sorun olmayacağı ne mağlum. diye düşüyordum.

Ama bu sabah işe geldiğimde saat 9:30 opelden aradılar arıza ile ildili yeni güncelleme geldi aracınızı ne zaman getire bilirsiniz dedi. hemen getireyim dedim aracı götürdüm 1 saat kadar bekledi ama sorun sanlediyorum düzelmedi. işlem uzun sürebilir dediler aracı bıraka bilirmisiniz dediler. bende aracı bıraktım bakalım ne olacak.

araçla ilgili ne yapacaklarını sordum.

versiyon güncellemesi en fazla 3 saat sürüyor. parça değişimide olabilir. birde burda bölge müdürü var o kişiyede özellikle bu aracı göstermek istiyoruz. bizimde başımız çok ağrıdı. cevabını aldım.

akşam yada yarın aracı alacam bir gelişme olursa buraya yazarım. İçimdeki his olmayacak gibi geliyor. ilk denemelerinde olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerhasgul

Merhaba Arkadaşlar

Aynı sorun bendede var 5 aydan beri sürekli gidip geliyorum dün ilk defa araştırayim dedi benim gibi bir çok kişide bu sorun var.

avukata gidip olayı anlatacaktım aracın değişimini istemek için ama değişsede yeni verecekleri araçtada böyle bir sorun olmayacağı ne mağlum. diye düşüyordum.

Ama bu sabah işe geldiğimde saat 9:30 opelden aradılar arıza ile ildili yeni güncelleme geldi aracınızı ne zaman getire bilirsiniz dedi. hemen getireyim dedim aracı götürdüm 1 saat kadar bekledi ama sorun sanlediyorum düzelmedi. işlem uzun sürebilir dediler aracı bıraka bilirmisiniz dediler. bende aracı bıraktım bakalım ne olacak.

araçla ilgili ne yapacaklarını sordum.

versiyon güncellemesi en fazla 3 saat sürüyor. parça değişimide olabilir. birde burda bölge müdürü var o kişiyede özellikle bu aracı göstermek istiyoruz. bizimde başımız çok ağrıdı. cevabını aldım.

akşam yada yarın aracı alacam bir gelişme olursa buraya yazarım. İçimdeki his olmayacak gibi geliyor. ilk denemelerinde olmadı.

hocam sonucu ve ne yapıldığını bize de buradan bildirebilirseniz seviniriz, hepimiz duacı oluruz
    sonuçta servisler herşeyi çok iyi biliyorlar ama nedense değişen bişey olmuyor araçlarımızda
    belki zor da olsa anlatırız derdimizi sizin aracılığınızla sorun düzelirse

ayrıca ilginçtir ki benim araçta şu anda o arıza ile geziyorum ama sıcakken stop etmiyor? anlamadım ben bu meretin derdini valla
    saygılar

• Merhaba
    az önce aradım hala devam ediyor dediler. bir tane günceleme değil bir çok güncelleme var. her güncelemede test ediyor. bir güncelleme yaklaşık 1 saat sürdüğünü söylediler. yarın teslim edeceklermiş.
  • hayırlısı olsun, ne tür bir güncelleme olduğunu merak ediyorum doğrusu, birde sorunun giderilip giderilemeyeceğini
    saygılar
  • inşallah düzelir o güncelemelerle. ne işlemler yapıldığını öğrenebilrsek güzel olur.
    bende geçen gün opele mail attım. dün merkezden döndüler işte o arıza değil güvenliğinizi tehdit eden bir durum yok falan filan dendi. dedim ki arabayı park edip bir yere girip çıkıyorum araba çalışmıyor, ben arabayı istediğimde kullanamıyorum 3-5 dk arabada beklemek zorunda kalıyorum ve araç çalıştığında ESP hatası veriyo ve ben o şekilde kullanabiliyorum aracı dedim.yani güvenlikle ilgili bir sorun var dedim. böyle dedikten sonra aldığım bayiyi ve plakayı sordular.
    bugün tekrar merkezden aradılar. merkezden sonra aldığım yer aradı. yarın sabah aracı götürecem bakalım.
    bende gerçekleşen olayları yazarım ilk fırsatta.
    bu arada araç düzenli olarak 15 günde bir bu hatayı vermeye başladı. ama hergün de olmuyor. neden niye anlamadım. İnşallah sorunumuz en kısa zamanda çözülür.

• aracı aldım ilk testlerde sitop etmedi ama 3 ile 7 sn arasında ara gazı veriyor. devir ibresi yükseliyor.

akşam uzun yol yapıp deniyecem

araçta rölanti güncellemesi yapıldıktan sonra düzeldiğini söylediler.
  • arkadaşlar ben de uzun zamandır yazamadım foruma..benim mazot pompası ve enjektörlerin değişiminden sonra stop etmede azalma oldu...2 kere istop etti şimdiye kadar....opel türkiye suçu mazota atınca ben de shellden GTL almaya başladım ama nafile...bu parça değişimlerinden önce 1 aylık sürede belki 40--50 kere istop etmişti benimki...şimdi artık bilmiyorum parça değişiminden mi yoksa GTL den mi daha 2 kere oldu sorun..geçen günlerde aracı yıkamak için gittim benzinliğe...köpükleyip basınçlı suyla yıkadıktan sonra arkada sırada bekleyen arkadaşa sırayı hemen vermek istedim ama veremedim :( dikiz aynasından baktığımda ne yalan söyleyeyim adam kızmış gibi bakıyordu...acaba sıfır aracın istop etme sorunu olacağına inanır mıydı? allahtan 2. marşta çalıştı araba...o gündür yok bu sorun...böyle kullanmaya devam ediyoruz şuanda...
  • opel türkiye, bu sorunla ilgili olarak yakıt kalitesine bağlı bir hata olabilir ifadesini ne yazık ki yazılı olarak veremiyor. çünkü bunun yükümlülükleri ağır olabilir.
    kaldı ki, aynı malzemelere sahip 2010 öncesi astralarda aynı yakıtları kullanmalarına rağmen böyle bir sorun olmamakta.

kronik olarak adlandırılabilecek bir sorunu malesef kabullenmiyorlar.
    benim kendilerinden tek beklentim; yeni bir yazılım ile 1191 hatasını almamamızı sağlamaları
    sorunu çözsünler demiyorum, sadece bu hatanın oluştuğu durumda uyarı ışığı yakmasın, yeter.
  • selamun aleyküm arkadaşlar dün sabah arabayı bırakmıştım akşam aldım ancak yazamadım.
    arabayla ilgili olarak mevcut yazılımda bir iki değişiklik yapılmış, bölge müdürlüğü ile konuşularak. tabi hangi ayarlar değiştirildi bilmiyorum tabi. arızanın sebebi araç çalışırken yakıt basıncının 81 olarak algılanmasıymış. basıncın normalde 82 olması lazımmış ancak araç bu değerden az olunca kendini kapatıyomuş. yazılımla çözülebilecek birşey dendi. eski modellerde olmamasının sebebi de yazılım versiyonunun farklı olmasıymış. yoksa fiziki olarak kullanılan tüm parçalar aynı dediler.
    sonuç olarak arıza kaydı açıldı ama kesin bir sonuç alınmadığı için arıza kaydı kapanmadı.
    benzini opetten alıyorum dedim. bundan sonra bi değiştir başka biyerden al dediler. ama mersinliserdar yakıtı değiştirdim sonuç aynı yazmış. bende deneyeceğim. yine sizlere bilgi veririm.
    iyi günler.
  • Merhabalar

Sorunu çözmüşler bir tane test kaldı. depo fulledikten sonra deniyecem

arabada rölant güncellemesinde düzeldiğini söylediler.

anlamadığım birsey var servis formu istedim servis formu veremiyoruz size vip servis olarak açıldı. özel olarak yurt dışından teknik ekip gelip baktı. bu sebepten teknik servis formu veremiyoruz. ama kayıtlarınız burda. bir sorun olmayacak dediler.
  • quote:

Merhabalar

Sorunu çözmüşler bir tane test kaldı. depo fulledikten sonra deniyecem

arabada rölant güncellemesinde düzeldiğini söylediler.

anlamadığım birsey var servis formu istedim servis formu veremiyoruz size vip servis olarak açıldı. özel olarak yurt dışından teknik ekip gelip baktı. bu sebepten teknik servis formu veremiyoruz. ama kayıtlarınız burda. bir sorun olmayacak dediler.

hocam karışık bir durum mu?
    yoksa bana mı karışık geldi?
    birde hangi servis olduğunu yamışsınızdır ama yinelebilirseniz sevinirim
    saygılar
  • arkadaşlar bu sorunun çözümünü merakla beklemekteyiz..ilkerhasgul arkadaş da heyecanlandırdı bizi...yarın bi servisi arayıp soracağm bu yazılımla ilgili olarak...çünkü bir gelişme olduğunda derhal bize dönüleceği söylendi..böyle bir yazılım varsa herhalde bütün servislere gelmiştir diye düşünüyorum...ilkerhasgul arkadaştan test ettikten sonra izlenimlerini bekliyoruz...inşallah onun da bizim de çözlülür bu problemi...
  • yazılım konusunda biraz çekincelerim var.
    servise gittiğimde bana da eski model arabalar ile benimki arasındaki tek farkın yazılım olduğu söylenmişti.
    ben de o zaman benimkine de 2008 modelin yazılımını yükleyelim dedim.
    servis cihazının buna izin vermediğini söyledi.
    araç için en son yazlım ne ise o güncelleniyormuş otomatik olarak.
    bu sefer ben de 2008 model olupta benimkiyle aynı yazılıma sahip olan var mı diye sordum.
    evet yanıtını alınca onlarda da bu sorunun olup olmadığını sordum.
    onlarda bu sorun yokmuş.
    eğer servisin söylediklerini yanlış anlamadıysam, bence durum biraz karışık.
  • Merhabalar

İstanbulda Ataköy serviste yapıldı. dediğim gibi dışardan gelip baktılar ne kadar dogru ne kadar yanlış bilmiyorum.
  • quote:

Merhabalar

İstanbulda Ataköy serviste yapıldı. dediğim gibi dışardan gelip baktılar ne kadar dogru ne kadar yanlış bilmiyorum.

ilker bey iyi geceler siz aracınızı ataköy opeldenmi aldınız acaba benimde 2011 model astra h aracım var ben aracımı ataköy opel den aldım bende bu sorun şubat ayında olmuştu o günden beri zaman zaman aramama rağmen bir gelişme olmadığı söylendi sizi özel olarak aradılarmı yoksa sizmi gittiniz servise.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.