Şimdi Ara

Astra H Arıza Kodu ECN119103 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
317
Cevap
0
Favori
61.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba erdemirlerden aldım. beni özel olarak çağırdılar. büyük ihtimalle ilk denemeyi benim araçta yaptılar. dün aradılar sorun oldumu diye merkez cevap bekliyormuş, ona göre diğer bayilere güncellemeyi ve neler yapıldığına dair bilgi verecekler sanırsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerhasgul

Merhaba erdemirlerden aldım. beni özel olarak çağırdılar. büyük ihtimalle ilk denemeyi benim araçta yaptılar. dün aradılar sorun oldumu diye merkez cevap bekliyormuş, ona göre diğer bayilere güncellemeyi ve neler yapıldığına dair bilgi verecekler sanırsam.

bende dün dervisi aradım ve konuyu sordum onlarda sizin isminizi hatırladılar ancak sizin arabanızın düz vites olduğunu söylediler benim aracım easytronic olduğu için, easytronic vitesler için çalışmanın devam ettiğini sonuç alındığında arayıp haber vericeklerini söylediler bir gelişme olduğunda forumda paylaşırım...
  • İyi günler, formu takip ediyorum. Ben de tam astra dizel sedan araç almak üzereyim. Pazarlık dahi yaptım. Ama burada bu arızanın 2010 ve 2011 modellerde olduğunu öğrenince kararsız kaldım. Alayım mı, almayayım mı, diye. Servislerde bu arıza giderilemiyor mu? Bu arızanın Yakıt tüketimi ne ve motora bir etkisi var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serberk

İyi günler, formu takip ediyorum. Ben de tam astra dizel sedan araç almak üzereyim. Pazarlık dahi yaptım. Ama burada bu arızanın 2010 ve 2011 modellerde olduğunu öğrenince kararsız kaldım. Alayım mı, almayayım mı, diye. Servislerde bu arıza giderilemiyor mu? Bu arızanın Yakıt tüketimi ne ve motora bir etkisi var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.

bu arıza benim aracı kullanmama engel olmuyor, yakıt tüketiminde de bi değişim yok.. sadece kontağı çevirdiğimde ışık yanık kalıyor, aracı çalıştırdıktan sonra sönüyor.. yani tek problem bu şu an bende.. ama sanırım aracı stop edenler falanda var..

Ayrıca @leksus hocam haberlerini bekliyoruz

• beni pazartesi günü bu arıza ile ilgili servisten aradılar enjektörleri kontrol edeceğiz ediler almanya merkezden ar-ge çalışmları sonucunda böyle bir karar vermişler bu sabah aracımı servise bıraktım bu arada enjektörler sökülüp bosch servisinde kontrolleri yapılıyormuş. gelişmlerle ilgili bilgi veririm.
  • serberk arkkadaşım sedanlarda bu sorunu yaşayanla karşılaşmadık forumda...sorun genel anlamıyla classic III 2010-2011 lerde var galiba. biz bi arkadaşla aynı anda aldık,,ben easytronic aldım, o sedan aldı...sedanda böyle bir sıkıntı yaşamadı...ben bu arızayı yaşıyor olsam da opel güzel araba..bizim sıkıntının henüz çözümü yok gibi...çözülme aşamasında...2 sene garanti süresinde de çözerler galiba...neden opel derseniz,,,benzer özellikli araçlara bakın,,fiyatlarını görün derim.. ben şahsen 47 000 fluence a vereceğime 10 000 i kendime saklarım,,opel sedanı alırım...pişmam olmazsınız diyorum..kasa ağır falan diyorlar 1.3 motor kaldırmaz diyolar ama bu diyenlerin önce test etmesi lazım...210 hıza ulaşıyor çok rahat...daha ne yapsın ki? uçsun mu :) ?? iyi terrcih hocam..sakın pazarlığı bozmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinliserdar -- 4 Mayıs 2011; 13:20:56 >
  • arkadaşlar, easytronik viteslerde çalıştırma sorunu olduktan sonra ESP hatası alan var mı?
    serdar arkadaştan başka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac78 -- 4 Mayıs 2011; 15:50:38 >
  • arkadaşlar 2011 astra hatcbak manuel aracımda bende aynı sorunu yaşıyordum daha önce burda parça değişiminin işe yaramadığını okuyunca servise götürmedim aracı aldığım bayinin servisini arayıp bilgi vermiştim.bugün beni arayarak yeni yazılımın geldiğini söyleyerek servise çağırdılar 15 dk sürecek bir işlemmiş.umarım bu çözüm olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blase

arkadaşlar 2011 astra hatcbak manuel aracımda bende aynı sorunu yaşıyordum daha önce burda parça değişiminin işe yaramadığını okuyunca servise götürmedim aracı aldığım bayinin servisini arayıp bilgi vermiştim.bugün beni arayarak yeni yazılımın geldiğini söyleyerek servise çağırdılar 15 dk sürecek bir işlemmiş.umarım bu çözüm olur.

hocam güncelleme sonrasında bize de bilgi verir misiniz?
    hatta zahmet olmazsa bir hafta kadar kullandıktan sonra değişiklik olup olmadığını yazar mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serberk

İyi günler, formu takip ediyorum. Ben de tam astra dizel sedan araç almak üzereyim. Pazarlık dahi yaptım. Ama burada bu arızanın 2010 ve 2011 modellerde olduğunu öğrenince kararsız kaldım. Alayım mı, almayayım mı, diye. Servislerde bu arıza giderilemiyor mu? Bu arızanın Yakıt tüketimi ne ve motora bir etkisi var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.

merhaba,

sakıncası yok ise hangi model için kaça anlaştığınızı bizimle paylaşır mısınız?
  • Astra sedan enjoy plus modeli 41000 nisan da fiyat almıştım. Metalik gri şu son fiyat güncellemeden sonra fiyatta bir değişiklik olmadı. Bu gün yarın yeniden arayacağım. Bu arıza beni tereddüte düşürdüğü için şuan beklemedeyim. Bu fiyatı yaşadığım ilde değil komşu illeri tek tek arayarak aldım. Sizde aynı şeyi yapın...
  • arkadaşlar selamlar hepinize...müjdeyi aldık diyebilirim...ilkerhasgul arkadaşın güncelleme olayını aracı aldığım bayinin servisine söyledim. servis görevlisi arkadaş bu durumu araştıracağını,, 04.05.2011 tarihinde (yani bugün) bölge müdürünün servise geleceğini ve bu bilgiyi direk ona soracağını belirtti...bugün servis görevlisi arkadaş tarafından geri arandım,,,bölge müdürü manuel araçlar için bu yazılımı verdiklerini,,,easytronicler içinse 15 dakikada yapılacak yeni bir yazılım olduğunu,,,bu yazılımla 10 araçtan 9 unda düzelme olduğu belirtilmiş...beni en kısa sürede servise çağırıyorlar...şunu da ekleyeyim bölge müdürü bu yazılım olayını bizim forumda paylaşmamıza çok şaşırmış,,yazılımı daha kendilerinin bile yeni öğrendiklerini belirtmişler...servis görevlisi söyledi.. ben de sizi derhal servisleri aramaya davet ediyorum...yukarıda bir arkadaş 15 dakikalık işlemin manueller için olduğunu yazmış ama bana easytronicler için diye söylendi..zaten servisteki arkadaşlar bu konuda yanılmış olamaz; çünkü benim araca enjektör+mazot pompası değişimi yaptılar,,aracın triptonic olduğunu çok iyi biliyorlar...benim gideceğim servis opel mar istanbul...yakında olanlar arayıp bilgi alsınlar,,,serviste onur bey var,,onunla görüşürseniz umarım bilgi verecektir size.....inşallah bu yazılım çözer sorunumuzu diyorum...görüşmek üzere...
    l

• arkadaşlar müjdeyi vereyim bugün servisle yaptığım görüşmede 15dakika süren yazılımın easytronicler için olduğu söylendi,,,10 araçtan 9 unda başarı elde edilmiş diye söylediler...yukarda bi arkadaş manuel demiş ama ben bizzat arandım servis tarafından...servis görevlileri benim aracı tanıyor ,,easytronic olduğunu da biliyorlar; malum enjektör+mazot pompası değişimi işlemini yaptılar.ataköy opelde yapılan yazılım güncellemesi manueller içinmiş ama easytronic için de 15 dakikalık bir güncelleme olduğunu söylediler..umarım bu sorundan kurtarırı bizi..sizler de servisleri arayıp bilgi alırsanız sevinirim...ancak yazılım çok yeni olduğu için bazı servisler henüz durumdan habersiz...siz bilgi alamazsanız ben hangi servis olduğunu yazcam buraya...görüşmek üzere
  • bugün iş çıkışı 2 km sonra stop edip, marketten birşey aldım. 1-2 dakika içinde geri dönüp astra sedan h 111.yıl aracımı çalıştırmak istediğimde çalışmayıp bir sıçramadan sonra stop etti. kontağı aç-kapa yapıp yeniden çalıştırdım aldı. eve geldiğimde dediğiniz gibi yapıp, hata yazıp yazmadığına baktım. O anki can sıkıntısıyla numarasını şimdi hatırlamıyorum ama "ecn" hatası yazıyordu. şimdi ben de sizlerin yaşadığı sorunu mu yaşamış oluyorum? yoksa benim arıza daha farklı birşey mi?

cevaplar için şimdiden teşekkürler..

...............

sabah şimdi baktım.evet ecn 119103. benim anlamadığım. bu sorun araba ısındıktan sonra durunca olmuyor muydu. ben sadece 2 km gitmiştim. !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pitoro -- 5 Mayıs 2011; 6:12:06 >
  • dün akşam servisden aracımı aldım mazot pompası ve anjektör kontrolleri yapılmış ve 1tane enjektörü değiştirmişler. kismetse bundan sonra sorun olmayacak dediler. hadi hayırlısı bakalım inş bir daha yapmaz.
  • dün akşam servisden aracımı aldım mazot pompası ve anjektör kontrolleri yapılmış ve 1tane enjektörü değiştirmişler. kismetse bundan sonra sorun olmayacak dediler. hadi hayırlısı bakalım inş bir daha yapmaz.
  • arkadaşım geçmiş olsun diyelim ama bu forumda sedan araçta bu sorunu yaşayan ilk kişi sensin galiba...biz sedanlarda olmuyor galiba diyorduk...en azından hatcback lere göre daha az oluyor demek ki..öncelikle araba sıcakken istop ediyor dememizin sebebi kışın çok soğuklarda (-9,,-10) araba tek marşta çalışıyor,,ama sonra 1-2 km gidip birşey için durup istop ettiğinizde(mesela mazot almak için///bakkaldan birşey almak için) 4-5 dakika sonra işinizi görüp tekrar arabayı çalıştırmak istediğinizde(hani motor daha sıcak olduğu için) araba istp edip bu sorunu verebiliyor...ben de dahil bazı arçlarda istop ettiğinde ESP lambası da yanık kalıyor...sonraki marşlarda araba çalışırsa ESP sönüyor....bazı arkadaşlarda ESP lambası yanmıyor galiba....ama derhal servisi aramanızı ve yeni yazılımı sormanızı tavsiye ederim..inşallah çözülür bu sorun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mersinliserdar

arkadaşım geçmiş olsun diyelim ama bu forumda sedan araçta bu sorunu yaşayan ilk kişi sensin galiba...biz sedanlarda olmuyor galiba diyorduk...en azından hatcback lere göre daha az oluyor demek ki..öncelikle araba sıcakken istop ediyor dememizin sebebi kışın çok soğuklarda (-9,,-10) araba tek marşta çalışıyor,,ama sonra 1-2 km gidip birşey için durup istop ettiğinizde(mesela mazot almak için///bakkaldan birşey almak için) 4-5 dakika sonra işinizi görüp tekrar arabayı çalıştırmak istediğinizde(hani motor daha sıcak olduğu için) araba istp edip bu sorunu verebiliyor...ben de dahil bazı arçlarda istop ettiğinde ESP lambası da yanık kalıyor...sonraki marşlarda araba çalışırsa ESP sönüyor....bazı arkadaşlarda ESP lambası yanmıyor galiba....ama derhal servisi aramanızı ve yeni yazılımı sormanızı tavsiye ederim..inşallah çözülür bu sorun...

Sayın mersinliserdar,

cevabınız için teşekkürler. az önce servisten geldim. söyledikleri "yakıt kaynaklı bir hata...başka yerden alın...tekrar ederse gelin, araba detaylı kontrol için 1 gün serviste kalacak."

"birkaç tane hata kodu var onları da sildik dediler". kodlar şunlar. P1191 (bu galiba bu forumda sözü edilen hata?!), C0244, C0240...

Anladığım kadarıyla gittiğim servis sizin sözünü ettiğiniz yeni yazılımdan habersiz. haberleri oluncaya kadar bekliyecem artık...

• arkadaşlar bugün servise gittim aracın yazılımla ilgili içersinde bi programı aktive ettik dediler 5 dakika sürdü.bakalım inşallah olmaz sorun bir daha.
  • benim aracım da sedan ve daha önce de yazmıştım aslında.
    ama sanırım hb lerde daha çok oluşan bir durum.
    eğer düzeldiyse, yakında bir servisi arayayım tekrar.
    müjdeyi verenlere teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.