Şimdi Ara

Astra H Arıza Kodu ECN119103 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
317
Cevap
0
Favori
61.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar selamlar..ben bu haftasonu istanbuldaydım ancak bu yazılımı yaptıramadım işlerimden ötürü. cumartesi servisi 16:15 gibi aradığımda 16:00 da servis görevlilerinin servisten çıktığı söylendi,,pazar da malum kapalıymış zaten..ben de opel balkana uğradım,,ancak buradaki servis görevlisi arkadaşlar manuel araçlar için birtakım güncellemeler olduğunu,,,easytronicler içinse henüz bir bilgi gelmediğini söylediler...bana söylenen bilginin yanlış olduğunu belirttiler...ben bugün aracı aldığım bayinin servisini aradım tekrardan durlumu sormak için. servis görevlisi arkadaş bölge müdürünün de bilgisiyle birçok araca bir işlem yaptıklarını ve bu sorunla ilgili bi daha kimsenin servise geri gelmediğini belirtti. yani bi işlem varmış easytronicler için. tabi ben aracı aldığım servise uzakta olduğum için bulunduğum yerdeki serviste bu işlemi yaptırıp yaptıramayacağım bölge müdürüne danışılıp bana iletilecek...eğer olumlu cevap gelirse ben yapılan işlemi detaylarıyla size yazarım... en kısa sürede dönecekler bana...

• arkadaşım bu sorun arabanın gidişine engel bi durum değil en azından...opel müthiş araba,,yakıt süper,,konfor da mükemmel,,gidiş de mükemmel... 1.3 motor a laf atanlar bu arabaya binmeyenlerdir emin ol. opel den inince diğerleri çok basit geliyor cidden...alışkanlık yapıyor resmen..hiç çekinmeden al arabayı derim..piyasa da bu fiyata bu özellikleri olan başka bi model göstersinler bakalım var mı...iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinliserdar -- 23 Mayıs 2011; 17:23:34 >
  • zaten bu araybayı almamın sebebi yakıt tasarrufu yapabilmek daha önceden benzinli araç kullandığım için maddi yönden biraz zorladı.Araştırdım bu fiyata dizel araç almak zor biraz özellikle sıfır alacaksan daha önce sattığım araba full donanımlı olduğu için yine benzer özellikli araçlara bakıyordum.Yani kısacası attan inip eşşeğe binmek istemedim bilgi verdiğin için çok saol opel gibi bir firmanın bu sorunu kısa sürede çözeceğini düşünüyorum.Eğer çözemezse zaten araç satamaz hale gelecekler.Gelişmeler hakkında tekrar bilgilendirirseniz seviniriz.Bende bu konuyla ilgili araştırma yapıyorum bişeyler öğrenirsem yazarım.Teşekkürler....
  • evet arkadaşlar gelişmeler hakkında bilgilendirin bizleri.Teşekkürler
  • Arkadaşlar bende bu aracı Aralık ayı gibi almak istemekteyim. Yazılım güncellemesi ile sorun çözüldümü ? Eğer çözülmez ise başka araçları araştıracağım. Servis sorunu inkar etse bile bu gerçekten bir sorun. Sinek küçüktür ama mide bulandırır derler ya sıfır aldığım araçta sorun olsun istemem. Yazılım güncellemesi yapan arkadaşlar deneyimlerini paylaşır ise bizlerde bilgileniriz
  • arkadaşlar aracı alalı yaklaşık 6 ay oluyor ve bu sorun u da 5 aydır alıyorum heralde ilk başlarda da yazmıştım ne zamandırda girememiştim dün tekrar gittim izmir EGEM e fakat herhangi bir gelişmeyi geçtim adamların konudan haberi bile yok bu yazılım güncellemesini yapanlar hangi servislerde yaptırdı yazabilirler mi acaba ?
  • hocam bu arıza sizin araçta gitmeye engel bir sorun teşkil ediyormu acaba? bazılarında stop etme sorunu olduğu söyleniyor sizde de var mı böyle bir sorun yoksa sadece arıza mı veriyor?
  • Arkadaşlar benim araçta 2011 ocak çıkışlı.bu sorun ilk zamanlar çıkmıştı hiçbir müdahalşe yaptırmadım sadece aldığım servisi arayarak bilgi verdim arızayla ilgili bana genel merkezden yanıt bekliyoruz demişlerdi beni yaklaşık 1 ay önce aradılar servisten gittiğimde araçta olan fakat aktive edilmemiş bir programı aktive etceklerini söylediler işlem 10-15 dakika sürdü aracı bir aydır kullanıyorum yaklaşık bu işlemden sonra ve çok şükür bir problem yok.çözüm oldu sanırım.servis MAR
  • inşallah kesin olarak çözülmüştür.dediğiniz serviisin numarasına ulaştım en kısa sürede arayıp bilgi alacağım teşekkürler.Hocam bu arada araçtan genel olarak memnunmusunuz bende dizel manuelini aldım önümüzdeki hafta teslim edcekler allah herkese kazasız belasız sürüşler versin.
  • olayı kısaca anlatayım aracın motoru sıcakken bir yerde durdunuz kontağı kapadınız. 1 2 dk sonra aracı tekrar çalıştıracaksınız aracı çalıştırıyorsunuz çalışıyor 2 3 saniye sonra stop ediyor tekrar deniyorsunuz çalışıyor ben bi ara 10 sefer denedim bu şekilde 10 un 3 ünde stop etti araç. onun haricinde başka bir yan etkisini görmedim ama giderken stop etme hiç yapmadı
  • arkdaşlar merhaba, aracı easytronic vites olup bu sorun nedeniyle servise gidip çözüme ulaşan varmı, bana servisten söylenen manuel vitesler için çözümün bulunduğu ve yazılımın yüklendiği ancak easytronic ler için çalışmanın devam ettiği şeklinde...
  • SEVGİLİ ARKADAŞLAR BEN DAHA ÖNCE OPEL KULLANMADIM ŞİMDİ OPEL ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM SAKAT İNDİRİMLİ OPEL ASTRA 1.3 DİZEL MANUEL VİTES BAYİİ BANA PLAKA SİGORTA DAHİL 28.700 BİN FİYAT VERDİ ARABAYI ALMADAN ÖNCE Bİ ARAŞTIRIYIM DEDİM BU FORM SİTESİ COK GÜZEL BENİM SORUM ARAC SİCAKKEN İSTOP EDİP CALIŞTIRMAK İSTESEK CALIŞMIYORMU YOKUŞLARDA GİTMİYORMU YAKIT OLARAK İYİMİ HATA KODU VERİYORMUŞ FİREN.DEBRİYAŞ PEDALINA BASINCA KONTAGI CEVİRİNCE BU SORUNLAR DEVAM EDİYORMU ARABAYI KREDİ CEKİP ALICAM ALINIRMI BU ARABA KRONİK SORUNLARI COK VARMI BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM........HERKEZE SAYGILAR OPEL ATAKÖY DEN ALICAM
  • quote:

Orijinalden alıntı: teami

SEVGİLİ ARKADAŞLAR BEN DAHA ÖNCE OPEL KULLANMADIM ŞİMDİ OPEL ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM SAKAT İNDİRİMLİ OPEL ASTRA 1.3 DİZEL MANUEL VİTES BAYİİ BANA PLAKA SİGORTA DAHİL 28.700 BİN FİYAT VERDİ ARABAYI ALMADAN ÖNCE Bİ ARAŞTIRIYIM DEDİM BU FORM SİTESİ COK GÜZEL BENİM SORUM ARAC SİCAKKEN İSTOP EDİP CALIŞTIRMAK İSTESEK CALIŞMIYORMU YOKUŞLARDA GİTMİYORMU YAKIT OLARAK İYİMİ HATA KODU VERİYORMUŞ FİREN.DEBRİYAŞ PEDALINA BASINCA KONTAGI CEVİRİNCE BU SORUNLAR DEVAM EDİYORMU ARABAYI KREDİ CEKİP ALICAM ALINIRMI BU ARABA KRONİK SORUNLARI COK VARMI BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM........HERKEZE SAYGILAR OPEL ATAKÖY DEN ALICAM

ben yaklaşık 2-2.5 aydır o hata kodu ile geziyorum, ve hata kodunu aldıktan sonra hiç stop ettirmedim; çalıştırmadan önce 6-10 defa debriyajı pompalayınca stop etmiyor kesinlikle
    bende kesin bir çözüm bekliyorum, umarım çözülür de o zaman götürürüm servise

yokuş yukarı devirsiz yakalanırsanız çekmez, her araba çekmez. ama 2000 devir civarı istediğiniz yokuşa girin istediğiniz yükle, tırmanıyor, daha yokmu diyor

yakıt olarak benin 9000km ortalamam 5.5lt. şehir içi-dışı karışık ama şehiriçi çok yakıyor bence, şehir dışı uzun ve güzel yolda 4.4 gibi bir ortalama yapılabilir;
    ben 800km yi her depoda geçiyorum, bazen 820, bazen 860 yapıyorum ve ışık yanmadan önce mazot alıyorum, depo 155-165 tl arası doluyor

bu arıza kodundan başka beni rahatsız edecek kronik sayılabilecek bir sorun yok gibi
    saygılar

• düz vites için yeni çıkan bu yazılımı hangi serviste yüklüyorlar bilgi verebilirmisiniz?
  • Mrb.
    Aynı problemi ben 4 kez yaşadım aracım Opel Astra Sedan 111. Yıl Dizel aracımdaki arıza kodu için servise 4 kez gittim ve bunun Ray basıncı hatası olduğunu fabrikanın bunun üzerinde çalıştığını söylediler ama beni pek inandırıcı gelmedi. Yok mazat kırmızıda kullanmayın depoyu devamlı dolu tutun falan bunlar yanlış terimler. Aracımı aldığım günden beri Opetten başka mazot almadım. Bu arıza 4. kez verdiğinde servise gidip arıza kodunu sildirttim ve o günden sonra Petrol Ofsinden mazot almaya başladım ve arıza kodu vermedi yaklaşık 8 depo kullandım aracımı ve allaha şükür o arıza kodunu vermiyor. Bence kullandığınız mazotu değişin ve Petrol Ofislerinden alın ben böyle çözüm buldum. Serviste yazılımla alakalı bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü bu arıza yabancı forum sitelerinde kullanılan yakıt ile alakalı diye geçiyor. Herkese selamlar. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
  • Herkese tekrar merhabalar.
    Benim araçtaki enjektör değişiminin işe yaramadığını daha önceden yazmıştım. En son bu güncellemeleri duyana kadar araca çok özenerek davranıyordum. Motor sıcakken örnegin calistirmaya kalkmıyordum. Geçen hafta 119103 kodunu tekrar verecekmi diye bir deneyeyim dedim, ve hemen sonucunu aldım. Genel merkezi arayarak benim aracima da ayni güncellemeleri yükletmelerini istedim. Servisi arayıp servisin beni çağırmasını sağladılar. Bugün güncelleme yapildi. Bu arada güncelleme dedikleri de rolanti devrini 750 den 850 ye çıkarmak. Yeni bir programla bunu yaptıklarını söylediler. ?? mühendisler baya bi uğraşmışlar anlaşılan??

İlk hissettiğim yine boşa zaman harcadiğim oldu. Umarim işe yarar. İlk gözlemlerim ise doğal olarak rölantideki yakıt tüketiminin 0,4 lt/h den 0,5 e çıkmış olması. Servisden çıkar çıkmaz denedim. Motor sıcakken ilk çalıştırmadan bir kaç saniye sonraki kararsızlık ve stop etme isteği sürüyor, ama devir biraz daha yüksek olduğu için kurtarıyor gibi.

Denemeye devam edeceğim, gözlemlerimi yazarım.
    Saygılarımla
    Uğur ARAL

• hocam istanbul opel mar da 10-15 dakikalık bi işlem var diye söylendi bana..benim araç da easytronic...ama henüz yaptırma fırsatım olmadı..ve de servis yetkilisi onur beyin dediğine göre bu işlemi yaptıkları hiç bir araç geri servise gelmemiş..bi programı aktive ediyorlarmış galiba. ben ilk fırsatta yaptırcam...isterseniz opel mar ı arayıp serviste onur beyle görüşün konuyu..tabi istanbuldaysanız....
  • herkese tekrar merhabalar. Güncellemeyi yaptırali 4 gün oldu. Çok defa denememe rağmen 119103arıza kodunu vermedi. Her çalıştırma ve motor ısınması sonrasında mutlaka motoru durdurup tekrar çalıştırdım. Hiç birinde stop etmedi. Stop etme eğilimi sürüyor fakat rölanti devrini yükselttikleri için kurtarıyor. Şimdilik tamam gibi benim ihtiyacım olanı karşılamışlar gibi görünüyorlar.

Astra 1,3 cdti ikinci el fiyatı ne kadar diye araştırayım dedim. Araştırdığım sitelerde karşılaştığım ilginç bir şeyi paylaşmak istedim. Kontak açık iken fotoğraf çekip yayınlayan birçok araçta arıza kaydı olduğunu belli eden araç üzerinde anahtar işareti yanık durumda. Ya bu arkadaşlar olayın farkında ve araçtan kurtulmak istiyor, ya da bir çok araç sahibi bu olayın farkında değil.

Astra 1,3 cdti aracın verdiği haz ve konfordan çok memnunum. Bu yazdıklarım bu aracı almak isteyen arkadaşları yanıltmasın. Ayni heyecan ve hazzı veya fazlasını alacağınızdan eminim. Fakat 0 diye aldığınız bir araçta böyle bir durumla karşılaşırsanız sakın telaş etmeyin, son güncellemeden sonra çözüm basit gibi.

Saygılarımla.

Uğur ARAL

• quote:

Orijinalden alıntı: uguraral

herkese tekrar merhabalar. Güncellemeyi yaptırali 4 gün oldu. Çok defa denememe rağmen 119103arıza kodunu vermedi. Her çalıştırma ve motor ısınması sonrasında mutlaka motoru durdurup tekrar çalıştırdım. Hiç birinde stop etmedi. Stop etme eğilimi sürüyor fakat rölanti devrini yükselttikleri için kurtarıyor. Şimdilik tamam gibi benim ihtiyacım olanı karşılamışlar gibi görünüyorlar.

Astra 1,3 cdti ikinci el fiyatı ne kadar diye araştırayım dedim. Araştırdığım sitelerde karşılaştığım ilginç bir şeyi paylaşmak istedim. Kontak açık iken fotoğraf çekip yayınlayan birçok araçta arıza kaydı olduğunu belli eden araç üzerinde anahtar işareti yanık durumda. Ya bu arkadaşlar olayın farkında ve araçtan kurtulmak istiyor, ya da bir çok araç sahibi bu olayın farkında değil.

Astra 1,3 cdti aracın verdiği haz ve konfordan çok memnunum. Bu yazdıklarım bu aracı almak isteyen arkadaşları yanıltmasın. Ayni heyecan ve hazzı veya fazlasını alacağınızdan eminim. Fakat 0 diye aldığınız bir araçta böyle bir durumla karşılaşırsanız sakın telaş etmeyin, son güncellemeden sonra çözüm basit gibi.

Saygılarımla.

Uğur ARAL

Yazdıklarınıza dayanarak 119103 hata kodunun çözümlendiği sonucu çıkartıyorum.
    Bu hata kodu nedeniyle bir kaç ay öncesine kadar Astra H'ı yerden yere vuranların ne cavap vereceğini merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhaneren

quote:

Orijinalden alıntı: uguraral

herkese tekrar merhabalar. Güncellemeyi yaptırali 4 gün oldu. Çok defa denememe rağmen 119103arıza kodunu vermedi. Her çalıştırma ve motor ısınması sonrasında mutlaka motoru durdurup tekrar çalıştırdım. Hiç birinde stop etmedi. Stop etme eğilimi sürüyor fakat rölanti devrini yükselttikleri için kurtarıyor. Şimdilik tamam gibi benim ihtiyacım olanı karşılamışlar gibi görünüyorlar.

Saygılarımla.

Uğur ARAL

Yazdıklarınıza dayanarak 119103 hata kodunun çözümlendiği sonucu çıkartıyorum.
    Bu hata kodu nedeniyle bir kaç ay öncesine kadar Astra H'ı yerden yere vuranların ne cavap vereceğini merak ediyorum.

hata kodu çözülmedi.bu benim fikrim. halen araç stop etme belirtisi gösteriyor.fakat yapılan programlama ile rölanti yükseltidiğinden stop etmiyor.

olan bir arıza var.hatayı veren parça bulunup değiştirilmedi.yazılım ile yapılanlar bana göre günü kurtarmaktı.

ayrıca yeni yazılım yüklenen arkadaşlar emin değilim ama arabanın çekişinde ya da sürüşünüzde bir terslik var mı ?

şunu da belirteyim biz arıza varken opel dahil kimse bize inanmadı.hatta konuyu ilk nete taşıyan benim.opelx de yazılarım silindi.açtığım konu kapatıldı.arıza değil belirti dediler.yakıt kaynaklı dediler.ama verilen tepkiler geri adım attırdı. biz bu tepkileri vermeseydik ya da senin tabirinle yerden yere vurmasaydık halen mağdurduk.türkiyede yaşıyoruz ve mağdur olduğumuz zaman bazen işlerin düzelmesi için bazen yerden yere vurman gerekiyor.yoksa çözüme ulaşamıyorsun.

bunlara rağmen ben kendi adıma opele ve servisime teşekkür ederim.ellerinden geleni yaptılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meliihh23 -- 9 Haziran 2011; 17:03:20 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.