Şimdi Ara

Astra H Arıza Kodu ECN119103 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
317
Cevap
0
Favori
61.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracin rolanti devrini yukseltmek sorunu cozmek degil ki. Bir yerde yanlis calisan bir sey varken onu bulmak yerine yakit akisini arttirip stop etmeyi engellemek istemek nasil bir cozumdur anlamiyorum. Hatayi ilk aldigimda benim aklima gelen de buydu ama koskoca opel bunu ciddi olarak dusunmemeli bence.
    Bu yuzden opeli hala yerden yere vuruyorum. Beni aramadilar, arayacaklarinda da bunlari aynen soyliyecegim.
  • Merhabalar.

Öncelikle güncellemeden sonra her gün defalarca denemeye devam ettiğimi, stop etme eğiliminin sürdüğünü fakat rölanti devrinin yükseltilmesinden dolayı kurtardığını tekrar söylemek isterim. Arabanın sürüşünde ve çekişte bir değişiklik olmadığını fakat arada bir, gaz kestikten sonra tekrar gaza bastığımda gaz yemeyip hafif bir tekleme hissettiğimi de eklemek isterim. Örneğin akan trafiğe uyum sağlamak için bazen fren basmamak için sadece gaz kesiyorum(5-10 saniye kadar) daha sonra gaza tekrar bastığımda hafif bir sendeleme ile birlikte gaz yemediğini farkediyorum. (Aracı bu kadar dinlemek de sakıncalımıdır bilmiyorum. Çoğu kimse gibi bas gaza sür kardeşim işte diyenler de olabilir.)

Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi bu güncelleme bana bir çözüm gibi görünmüştü. Aracın verdiği konfordan gerçekten çok memnun olduğum için, biraz duygusal davranıp "tamam herşey yoluna girdi " hissine kapılmış olabilirm. Fakat benden sonra yazılanlara hak vermemek elde değil. Neredeyse hepimizin aklına gelen ilk şeyin (rölantiyi yükseltmek) Opelin çözüm olarak sunması bence biraz ayıp gibi. Arabadan hiç anlamayan eşim bile " ne yani şimdi biz kırmızı ışıkta beklerken daha fazla yakıt tüketeceğiz ve Opel de buna çözüm diye mi yaklaşacak?" diye bir yorum yaptı. Yakıt tüketimindeki artış saatte 0,1 lt kadar ama yine de doğru değil.

Doğrusunu söylemek gerekirse geçici bu çözümden sonra daha yeni bir hareket beklemiyorum. Bu arızayı kabul etmediklerine göre bu çözümü de daimi olarak kabullenmemizi isteyeceklerdir. Benim gibi bu araçtan çok memnun olanlar için bir süreliğine de olsa bir rahatlık sağlayacaktır.

Son olarak, bu güncelleme bazılarımız için bir çözüm bazılarımız için de bir kandırmaca gibi, ben artık daha fazla uğraşmak istemediğim için fazla kurcalamadan aracın keyfini sürmek istiyorum. Fakat her türlü fikre ve desteğe açığım.

Saygılarımla
    Uğur ARAL

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhaneren

quote:

Orijinalden alıntı: uguraral

herkese tekrar merhabalar. Güncellemeyi yaptırali 4 gün oldu. Çok defa denememe rağmen 119103arıza kodunu vermedi. Her çalıştırma ve motor ısınması sonrasında mutlaka motoru durdurup tekrar çalıştırdım. Hiç birinde stop etmedi. Stop etme eğilimi sürüyor fakat rölanti devrini yükselttikleri için kurtarıyor. Şimdilik tamam gibi benim ihtiyacım olanı karşılamışlar gibi görünüyorlar.

Astra 1,3 cdti ikinci el fiyatı ne kadar diye araştırayım dedim. Araştırdığım sitelerde karşılaştığım ilginç bir şeyi paylaşmak istedim. Kontak açık iken fotoğraf çekip yayınlayan birçok araçta arıza kaydı olduğunu belli eden araç üzerinde anahtar işareti yanık durumda. Ya bu arkadaşlar olayın farkında ve araçtan kurtulmak istiyor, ya da bir çok araç sahibi bu olayın farkında değil.

Astra 1,3 cdti aracın verdiği haz ve konfordan çok memnunum. Bu yazdıklarım bu aracı almak isteyen arkadaşları yanıltmasın. Ayni heyecan ve hazzı veya fazlasını alacağınızdan eminim. Fakat 0 diye aldığınız bir araçta böyle bir durumla karşılaşırsanız sakın telaş etmeyin, son güncellemeden sonra çözüm basit gibi.

Saygılarımla.

Uğur ARAL

Yazdıklarınıza dayanarak 119103 hata kodunun çözümlendiği sonucu çıkartıyorum.
    Bu hata kodu nedeniyle bir kaç ay öncesine kadar Astra H'ı yerden yere vuranların ne cavap vereceğini merak ediyorum.

Bu kadar zamandır forumdayım, daha Astra'ya kötü diyen görmedim ben.
    Bence kastedilen Opel idi.
    Keşke Opel, Astra H'ın maliyetini düşürmek için bazı mekanik parçalarını daha ucuzlarıyla değiştirip, iki tane fuzuli sensör takarak insanların gözünü boyamaya çalışmasaydı.
    Şahsen farlarımı kendim açıp sileceklerimi kendim çalıştırırken şiir gibi çalışan ve uyduruk fransız arabaları gibi olmadık yerde stop eden/marş basmayan bi arabam olmasını tercih ederdim.

• Arekadaşlar selamlar hepinize. 04/06/2011 tarihinde easytronic aracıma 10-15 dakika olduğu söylenen işlem yapıldı,,"bir daha aracınız istop etmeyecek" şeklinde de kesin bir ifade kullanıldı servis görevlisi arkadaş tarafından..ben şimdi deneme aşamasındayım..aracı birkaç kez sıcakken çalıştırmama rağmen istop etmedi. Eski hali olsa kesin ederdi bu durumlarda... şunu da belirteyim benim mazot pompası ve enjektörler değiştikten sonra zaten sadece 1 kere istop etmişti 4 hazirana kadar. bu parça değişimlerinden sonra ben depoyu 2-3 kere shell GTL ile doldurdum,,,sonra shell V power a devam ettim,,hala da shell den alıyorum mazotu...Arkadaşlar bu son işlemi yaptırdıktan sonra şu değişikliği hemen farkettim: Kontağı iki kere çevirdiğimizde göstergede bazı ışıklar sönüyor,,,derinden gelen bir VIIIIINNNNNNNNNN sesi siz marş yapıncaya kadar susmuyor..... bu ses bu işlemden önce marş yapmadan önce 7-10 saniye geliyor,,sonra duruyordu...bu konu daha önce de tartışılmıştı eğer eski mesajları okursanız...Bir arkadaş tavsiye etmişti bu VIIIINNNNNN diye gelen ses durduktan sonra çalıştıralım araçları falan diye....Şimdi bu ses hiç susmuyor araç çalışıncaya kadar...Acaba manuel araçları olan arkadaşlara yapılan güncellemeden sonra bu bahsettiğim VIIINNNN sesi olayında bi değişiklik oldu mu???Yorumlarınızı bekliyorum....

• ya benim araç allaha şükür daha stop falan etmedi.. benim tek problem aracı çalıştırana kadar göstergedeki arabayla birlikte anahtar resmi gitmiyor.. sizce önemlimi bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mersinliserdar

Arekadaşlar selamlar hepinize. 04/06/2011 tarihinde easytronic aracıma 10-15 dakika olduğu söylenen işlem yapıldı,,"bir daha aracınız istop etmeyecek" şeklinde de kesin bir ifade kullanıldı servis görevlisi arkadaş tarafından..ben şimdi deneme aşamasındayım..aracı birkaç kez sıcakken çalıştırmama rağmen istop etmedi. Eski hali olsa kesin ederdi bu durumlarda... şunu da belirteyim benim mazot pompası ve enjektörler değiştikten sonra zaten sadece 1 kere istop etmişti 4 hazirana kadar. bu parça değişimlerinden sonra ben depoyu 2-3 kere shell GTL ile doldurdum,,,sonra shell V power a devam ettim,,hala da shell den alıyorum mazotu...Arkadaşlar bu son işlemi yaptırdıktan sonra şu değişikliği hemen farkettim: Kontağı iki kere çevirdiğimizde göstergede bazı ışıklar sönüyor,,,derinden gelen bir VIIIIINNNNNNNNNN sesi siz marş yapıncaya kadar susmuyor..... bu ses bu işlemden önce marş yapmadan önce 7-10 saniye geliyor,,sonra duruyordu...bu konu daha önce de tartışılmıştı eğer eski mesajları okursanız...Bir arkadaş tavsiye etmişti bu VIIIINNNNNN diye gelen ses durduktan sonra çalıştıralım araçları falan diye....Şimdi bu ses hiç susmuyor araç çalışıncaya kadar...Acaba manuel araçları olan arkadaşlara yapılan güncellemeden sonra bu bahsettiğim VIIINNNN sesi olayında bi değişiklik oldu mu???Yorumlarınızı bekliyorum....

Manuel Opel Astra 1,3 cdti aracımda aldığımdan bu yana bahsettiğiniz vınnn sesi marşı basmadan once uzunca bir sure devam ediyordu. Sanırım siz ancak dikkat ettiniz. Bu ses hep vardı bence.
    Saygılarımla.
    Uğur ARAL

• quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

ya benim araç allaha şükür daha stop falan etmedi.. benim tek problem aracı çalıştırana kadar göstergedeki arabayla birlikte anahtar resmi gitmiyor.. sizce önemlimi bu?

Sanirim sizin icin bugune kadar onemli olmamis. Bu konu boyunca bu sonmeyen lamba uzerine konusuluyor. Araciniz bir ariza kaydetmis. Tahminimce yine ayni 119103 arizasi. Arac motor sicakken durdurursaniz, hemen sonrasinda calistirdiginizda stop etmiyorsa ayni problem değil demektir. Servise goturerek ariza kodunun ne olduğunu ogrenin veya araci calistirmadan once gaz ve frene tam basip sonra kontagi sadece acin (calistirmayin) biraz bekleyin. Ariza kodunu km gostergesindeki ekrandan okuyabilirsiniz. Ariza kodunu yine bu forUma yazarsaniz onemli olup olmaadigini soyleyecek arkadaslar mutlaka vardir.

Saygılarimla.
    Ugur ARAL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguraral -- 15 Haziran 2011; 23:33:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uguraral

quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

ya benim araç allaha şükür daha stop falan etmedi.. benim tek problem aracı çalıştırana kadar göstergedeki arabayla birlikte anahtar resmi gitmiyor.. sizce önemlimi bu?

Sanirim sizin icin bugune kadar onemli olmamis. Bu konu boyunca bu sonmeyen lamba uzerine konusuluyor. Araciniz bir ariza kaydetmis. Tahminimce yine ayni 119103 arizasi. Arac motor sicakken durdurursaniz, hemen sonrasinda calistirdiginizda stop etmiyorsa ayni problem değil demektir. Servise goturerek ariza kodunun ne olduğunu ogrenin veya araci calistirmadan once gaz ve frene tam basip sonra kontagi sadece acin (calistirmayin) biraz bekleyin. Ariza kodunu km gostergesindeki ekrandan okuyabilirsiniz. Ariza kodunu yine bu forUma yazarsaniz onemli olup olmaadigini soyleyecek arkadaslar mutlaka vardir.

Saygılarimla.
    Ugur ARAL

cevap için teşekkürler, ama ben zaten önceki sayfalarda da yazmıştım, benim araçta 119103 hata kodunu veriyor.. dediğiniz gaz fren olayını yapmıştım zaten.. yani demek istediğim benim araçta bu hatayı veriyor ve ben genelde aracı motor sıcakken çalıştırırım.. mesela bi yerde 2dk durakladım bakkalda falan, hemen çalıştırdığım çok olmuştur.. ama dediğim gibi bende hiç bi stop etme olayı yada başka bi olay olmadı.. yani şu anki tek canımı sıkan şey hata kodu verip o göstergedeki ışığın arabayı çalıştırmadan sönmemesi bi türlü servise gitme şansımda olmadı.. ağustosta arabayı alalı 1 yıl olacak, o zaman bakıma götürdüğümde hallederler artık, tabi o zamana kadar herhangi bi sorun çıkarmazsa.. yada hemen mi götüreyim ne dersiniz? birde bu işlem için ne kadar ücret alıyorlar?

• simdi goturursen 2 dkda silerler ariza uyarisini
    para vermezsiniz zaten 2 sene garantili
  • anladım hocam sağol.. yani bi parça falan değişimi olmuyor.. sadece hata kodunu siliyorlar.. Peki benim başka sorunum olmadığı için mi sadece silme işlemi yaparlar.. yani benim arabada stop falan etseydi o zaman işlem farklımı olacaktı
  • yok bu VIIINNNN sesi dah önce 7-10 saniye sürüp "TIK" diye duruyordu,,,ancak bu işlemden sonra hiç kesilmiyor,,marş yapıncaya kadar devam ediyor...ben daha önce bu sesin durmasını bekleyip öyle marş yapıyordum..bu yüzden durumun farkındayım,,,artık bu ses marş yapıncaya kadar kesilmiyor...ben test sürecindeyim,,motor sıcakken birçok kez tekrar çalıştırmak zorunda kaldım,,,henüz istop etmedi araba....ben yine yazarım bi değişme olursa...
  • Güncellemeyi 3 haziranda yaptirdim. Bugun 2 Temmuz ve hala hic stop etmedi. Gözlemlerimi yazmaya devam ederim. Paylasmak istedim. Diger arkadaslarda da sanirim bir problem cikmadi ki hic yazan olmadi. Ben buradan bunu anladim. Bir problem yasayan olduysa buraya yazabilirmi?
    Saygilarimla.
    Ugur ARAL
  • benim araba artık istop etmiyor arkadaşlar....şimdiye kadar çok denedim,,,ama istop etmedi...değişiklik olursa yazarım...
  • quote:

benim araba artık istop etmiyor arkadaşlar....şimdiye kadar çok denedim,,,ama istop etmedi...değişiklik olursa yazarım...

hocam lütfen ne yapıldığını yazarmısınız öğrenip net bi şekilde;
    aradığım hiçbir servis ve hatta opel assistance durumdan haberdar değil, beni fıtık ettiler,
    kardeşim şunu yapın benim arabama diyebileyim içim rahat bir şekilde;
    gebzedeyim ve adamlar bihaber
    saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: rozek

quote:

benim araba artık istop etmiyor arkadaşlar....şimdiye kadar çok denedim,,,ama istop etmedi...değişiklik olursa yazarım...

hocam lütfen ne yapıldığını yazarmısınız öğrenip net bi şekilde;
    aradığım hiçbir servis ve hatta opel assistance durumdan haberdar değil, beni fıtık ettiler,
    kardeşim şunu yapın benim arabama diyebileyim içim rahat bir şekilde;
    gebzedeyim ve adamlar bihaber
    saygılar

Merhabalar. Ne yapildigini yazarmisiniz diye sormussunuz. Bizim araçlarda ECN 119103 ariza belirti kodu vardi. Bu ariza kodu motor sicakken eğer stop edilip tekrar calistirilirsa motorun hemen stop etmesinden sonra goruluyordu. Eger aracinizda bu ariza kodu varsa ve bu durumla SIKLIKLA karsilasiyorsaniz, Izmir General Motors musteri hizmetlerini arayip durumu ve ariza kodunun bu oldugunu anlatiyorsunuz. Bunun icin bir yazilim guncellemesi oldugunu bildiginizi de soyleyip sizin araciniza da uygulanmasini talep ederseniz onlar en yakin servisi veya yetkili saticinizi arayip arac sasi no ile talimat veriyorlar. Servis sizi ariyor ve yapilmasi gerekeni dogru anlamislarsa, benim anladigim kadariyla motor rolanti devrini yukseltiyorlar. Ve bir daha bu yuzden stop etmiyor. Izmir General Motors musteri hizmetlerinin numarasi da 0232 853 2330. Hafta ici arayip hangi servise yonlendirmeleri gerektigini soyleyin. Izmirden boyle bir telefon almadiklari surece sizin aractaki problemin ne oldugunu bilmeleri biraz zor. Servislerin durumdan bihaber olmalari tabi ki biraz garip ama!

Yardimci olmadiysa bir kez daha yazin.
    Saygilarimla.
    Ugur aral

• arkadaşım istanbula yakınmışsın opel mar (eyüp) servisini ara,,, tel : 0212 417 29 29,,,,servis bölümünden onur beyle bir görüş,,eğer aynı sorunsa sana detaylı bilgi verecektir kendisi..benim aracıma da bi işlem uyguladılar ama detaylı olarak ne olduğunu bilmiyorum,,bi yazılım güncellemesi dediler... ben artık çok denedim istop falan etmiyor...önceki gibi olsa şimdiye kadar 50 kere istop ederdi...ben bi bakkalda falan durduğumda aracı istop etmiyordum geri çalıştıramam diye...eski mesajlarımı okursanız durumun nasıl vahim olduğunu görürüsünüz...umarım sizinki de aynı sorunsa çözülür...size yazdığım numarayı mutlaka arayın,,bilgi alın en azından...yine mesajlaşırız...
  • Konu neredeyse unutulacak. Anlasilan ECN 119103 problemi herkes icin cozulmus durumda. Herkese gecmis olsun. Keyifli surusler dilerim.
    Saygilarimla.
    Ugur ARAL
  • sayın
    uguraral,
    tam tarif ettiğiniz şekilde yaptım, ve şu anda bir sorun görünmüyor aracımda
    gerçekten çok yardımcı oldunuz, teşekkür ederim,
    bir kaç defa deneme fırsatım oldu ama sorun ortaya çıkmadı, inşallah bir daha çıkmaz;
    aracımın 15000 bakımını yaptırdım, onunla beraber bu işi hallettim, ancak bakımdan sonra yakıt sarfiyatının arttığını düşünüyorum; belki yanılıyorumdur?
    saygılar
  • Merhabalar. Yardimci olabildiysek ne mutlu.
    Yakit tuketimi sadece araç rolantide calisirken artti bende. Ben de bu islemden sonra bir sure yakit tuketiminin arttigini dusunmustum ve hatta baska sorunlara sebep oldugunu dusunmustum ama farkli zamanlarda farkli olcumler yaptim. Arada bazen daha fazla yaktigini dusundugum de oldu bazen de daha az yaktigini dusundugum de oldu. Ortalamaya baktigimiz da ise eskisine gore daha da az oldugunu farkettim. Ornegin Isparta Istanbul arasi ortalama hiz:95 km ve ortalama yakit 4.7 cikti. Oldukca iyi. Siz de zamanla farkli yerlerde olcun. Cok bir sey degismedigini goreceksiniz. Bizim arac su anda herseyiyle cok iyi masallah.

Saygilarimla.
    UgurARAL
  • merhabalar;

Arkadaşlar öncelikle belirteyim ilk defa forumda yazıyorum hatam olursa affola..

Astra h ECN 119103 hata kodu yakıt sistemi alcak basınç arızasıdır,bu arızanın oluş sebebi yakıt tankından pompaya kadar gelen yakıtın yetersiz olmasından kaynaklanır,öncelikle araçlarımızı çalıştırmadan önce yaklaşık 5 sn.dinleyelim aracın altından vııınnn diye bir ses gelir,bu sesin bitmesini bekleyin ve marşa basın bu arızadan kurtulursunuz,boşa servislerde vakit geçirmeyin.2006 astra cdti kullanıcısıyım,98 yılından bu yana sadece opel araçlarım oldu hiç bir firma babamın oğlu değil,paramla istediğm markayı alırım,bu bizim özgür irademiz,ayrıca dip not aracınızı ne kadar sıfırda almış olsanız size gelene kadar belli bir bekleme süresinden geçmiştir,o yüzden mazot filtresini değiştirtin ,cükü mazolt filtreleri belli zaman sonra araç kullanılmasada şişme yapar,buda yakıtın sisteme belli bir basınçla ulaşmasını engeller o kadar.

bu arıza benimde başıma geldi,yaklaşık 30.000 km dir bir sorun yok artık olmicakta.
    hepinize saygılar

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.