Şimdi Ara

Astra H Arıza Kodu ECN119103 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
0
Favori
61.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blackdanger

quote:

Orijinalden alıntı: kaanturk

quote:

quote:

Bu arada 1.3 dizel 2011 hb sahibi bir arkadasımla knştum bugun. o bu hatayı hiç gormedigini soyledi ve motor stop etme sorunu da hiç yaşamamış bugune kadar. 8500km de aracı ve 6ay oluyor. acaba bu binde bir denk gelen bir şey mi yoksa istisnasız herkeste oluyor mu?
    arkadaslar nolur cvp yazın, bu aracı alıp almamak araında kaldım ne yapacagımı sasırdım

5 ay önce serviste yazlım yüklendi birde enjektörler kontrol edildi o günden beri hiç arıza yapmadı önceden herhafta bunu yapıyordur çok şükür 5 aydır bir sıkıntı yok.

peki dostum, yeni çıkacak araclarda yani bu aralıkta alacagım arabada ecoflex yazılımı yuklu mu geliyor_? gerek olur mu tekrar yukletmeye? senın bu yazılım yuklettiğim dediğin ecoflex heralde dimi

Kesinlikle son versiyonu yüklü olarak geliyor kafanıza takmayın. farkettiğseniz uzun süredir bu arızadan kimse eskisi gibi yazmamış zaten 2010 model serilerinde var galiba bu hata onuda yazılımla düzeltiler.

cok tşk ederim dostum. evet inş. artık almaya karar verdim. beni tek dusunduren iç mekan ve bagajın biraz kucuk gibi gelmesi bir de işte şu gaz yemiyor konuları. gaz yemezse gerekirse bi o bahsettikleri chiplerden taktırırız, iç mekana gelince suan 2 kişiyiz aile olarak. şuanda yeter iç mekan olarak diye dusunuyorum 2 kişiye.
    bir de şuanda lpgli 1.4 clio kullanıyorum, heralde onun ustune de gaz yemiyor gibi gelmez, gerci 1.6 ford focus dizel de kullandım onun nasıl kaçtıgını biliyorum bi anda ama olsun. bu arabayı 4-5 senedir dusunuyordum ben. inş. nasip olur artık

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu arada 1.3 dizel 2011 hb sahibi bir arkadasımla knştum bugun. o bu hatayı hiç gormedigini soyledi ve motor stop etme sorunu da hiç yaşamamış bugune kadar. 8500km de aracı ve 6ay oluyor. acaba bu binde bir denk gelen bir şey mi yoksa istisnasız herkeste oluyor mu?
    arkadaslar nolur cvp yazın, bu aracı alıp almamak araında kaldım ne yapacagımı sasırdım

5 ay önce serviste yazlım yüklendi birde enjektörler kontrol edildi o günden beri hiç arıza yapmadı önceden herhafta bunu yapıyordur çok şükür 5 aydır bir sıkıntı yok.

peki dostum, yeni çıkacak araclarda yani bu aralıkta alacagım arabada ecoflex yazılımı yuklu mu geliyor_? gerek olur mu tekrar yukletmeye? senın bu yazılım yuklettiğim dediğin ecoflex heralde dimi

Kesinlikle son versiyonu yüklü olarak geliyor kafanıza takmayın. farkettiğseniz uzun süredir bu arızadan kimse eskisi gibi yazmamış zaten 2010 model serilerinde var galiba bu hata onuda yazılımla düzeltiler.

cok tşk ederim dostum. evet inş. artık almaya karar verdim. beni tek dusunduren iç mekan ve bagajın biraz kucuk gibi gelmesi bir de işte şu gaz yemiyor konuları. gaz yemezse gerekirse bi o bahsettikleri chiplerden taktırırız, iç mekana gelince suan 2 kişiyiz aile olarak. şuanda yeter iç mekan olarak diye dusunuyorum 2 kişiye.
    bir de şuanda lpgli 1.4 clio kullanıyorum, heralde onun ustune de gaz yemiyor gibi gelmez, gerci 1.6 ford focus dizel de kullandım onun nasıl kaçtıgını biliyorum bi anda ama olsun. bu arabayı 4-5 senedir dusunuyordum ben. inş. nasip olur artık

Hayırlısı olsun sadece 1ve 2. viteste hantal ondan sonra araç çok güzel kaçıyor rben çok memnunum 1.3 olması vergi avantajıda getiriyor (taşıt pulu) ben 3 kişik bir aileyim bana yetiyor sizede yeter diye düşünüyorum. şöyle söyliyeyim o paralara alınacak en iyi dizel araç. saygılar kolay gelsin.

• ECN 119103 arızası kronik. 2011 model aracımda 5000 km de başıma geldi. Yeni yazılım yok. Servisin yaptığı rolanti ayarını 750 ppm den 850 ppm çıkarmak. Bu da çözüm değil. 850 ppm çıkardıktan sonra da aynı arızayı verdi. Araç hantal. kapılarda tek fitil var. bundan dolayı içeri çok fazla ses alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serberk

ECN 119103 arızası kronik. 2011 model aracımda 5000 km de başıma geldi. Yeni yazılım yok. Servisin yaptığı rolanti ayarını 750 ppm den 850 ppm çıkarmak. Bu da çözüm değil. 850 ppm çıkardıktan sonra da aynı arızayı verdi. Araç hantal. kapılarda tek fitil var. bundan dolayı içeri çok fazla ses alıyor.

içeri ses alması doğru malesef kapılarda tek fitil var hantallığı konusunda 1ve 2.viteste hantal onun haricinden araç gayet güzel gidiyor. arıza en son 5 ay önce yaptı yazılım güncellemesi ve enjektör revziyonu yapıldı 5 aydır maşallah problem yok
  • Gaz yememe olayı tamamen sizinle alakalı debriyaj gaz olayını ayarlarsanız araba kükrüyor resmen. Ama debriyajı fazla kaldırırsanız gaz yememe olayı olduğu doğru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isqwild

Gaz yememe olayı tamamen sizinle alakalı debriyaj gaz olayını ayarlarsanız araba kükrüyor resmen. Ama debriyajı fazla kaldırırsanız gaz yememe olayı olduğu doğru.

easytronik araba ise arçta debriyaj yok ise:D ne yapacağız
  • yazılım güncellemesi dedikleri rölanti ayarını 750ppm 'den 850 veya 875 ppm çıkarmak bu da çözüm değil
  • arkadaslar ben astra hb classic 3 1.3 cdti düz vites alalı 3 hafta oldu 600 km de ilk ecn 119103 arızası verdi servise götürdüm yazılım yuklediklerini soylediler şuan 1000 km de 2. defa aynı hatayı verdi yani yeni yüklenen yazılım fos cıktı sorunun çözümü yok gibi gözüküyor aracım 2012 model yine servis yolları gözüktü bundan sonra ne yapsam bilemedim herhafta servise mi gitmem gerek sıfır araba için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phaser123 -- 4 Ocak 2012; 16:37:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: phaser123

arkadaslar ben astra hb classic 3 1.3 cdti düz vites alalı 3 hafta oldu 600 km de ilk ecn 119103 arızası verdi servise götürdüm yazılım yuklediklerini soylediler şuan 1000 km de 2. defa aynı hatayı verdi yani yeni yüklenen yazılım fos cıktı sorunun çözümü yok gibi gözüküyor aracım 2012 model yine servis yolları gözüktü bundan sonra ne yapsam bilemedim herhafta servise mi gitmem gerek sıfır araba için

Gecen yıl bu sorundan cok cektım 5-6defa yazılım guncellemesı yapıldı daha sonra mazot aldıgım yerler farklı oldukca daha cok tekrarladıgını fark ettım sımdı sadece tek yerden alıyorum..ozellıkle gıttıgım bır ıstasyon vardı ne zaman oradan alsam sorun cıkıyordu bır saate kalmadan,degıstırdım sonra..800 devirde calısıyor arac uzun zamandır da bu sorunu yasamadım..sıkıntı oldugu donemde marsa basıp araba calısınca gaz verırdım stop etmesın dıye...

• valla bende yeni aldım aracı servisten yapılan iş enjektörlerin değiştirmişler temizlemişler(söylendiğine göre kirlilik varmış daha 250 liralık mazot kullandım) ayrıca artık başka istasyondan alma işini denedim bakalım ne olacak inşallah tekrarlanmaz bi daha .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phaser123 -- 6 Ocak 2012; 12:33:52 >
  • evet aynı arıza 3.kez oldu araç yine serviste artık araç değişimi için başvuruda bulunmayı düşünüyorum 20 günde 3.kez oldu
  • bu duruma kesin bir çözüm bulmamız gerek arkadaşlar,
    garanti bitene kadar bu şekilde bizi oyalamak istiyorlar gibi; ya sonra ne yapacağız?
  • araç 3 haftada 3. servisten gelişi ve şimdide yakıt pompasını değiştirme kararı almışlar şaka gibi artık haftaya da başka birşeyi değiştirmeye çalışırlar bu gidişle izmiri aradım aracın değişimi için toplantı mı kurul mu birşey dediler o karar vericekmiş pzt belli olacak sıfır araçta parça değişiminden bıktım yasayı biraz araştırdım aynı arızayı 4 defa verirse değişim yapmak ve para iadesi hakkımız varmış ama yinede tamir etme yoluna gideceklerini zannediyorum böyle bi arabayı ben nasıl yıllarca kullanıcam aklım ermiyo
  • phaser 123 sonuç ne oldu. Ben çözüm olarak totalden yakıt alıyorum. 2 aydır stop etmedi
  • valla şamandıranın üstündeki pompayı değiştridişer yakıt tankını temizlediler sonra depoyu fulledik şimdilik birşey yok 2 hafta oldu hergün motor sıcakken deniyorum muntazam bi şekilde .genel merkezden aradılar nasıl oldu felan diye kısa bi konuşma geçti aramızda şuan için bi sıkıntı yok 4.defa olursa nasıl bir yol izlicez diye sorduğumda tamir yoluna gidiceklerini söylediler bende mahkemede görüşürz o zaman diye kısa bi konmuşmamız oldu şimdiye kadar daha olmadı ama bu yakıt konusu bence saçma bu yakıtı sadece bizim araçlar mı kullanıyo böyle bir cevabı kabul etmiyorum ki bunu servisede söyledim istediğim yerden alabilmeliyim güvenilir olduğu sürece .

• Bir de çeyrek deponun altında dene
  • aynen onuda denicem normalde hep çeyrek depo kullanıyordum bidaha arıza vermesini bekliyorum bakalım verecek mi şuan 400 km yaptım hala yarıya düşüremedim gerçi normalde benzinli kullanıyordum şimdiye kadar çoktan yarının altını görmüştü ama dizel olunca bitirmeside zor oluo:)
  • merhabalar. Bende 2011 model astra h cdti classic 3 var , aracı alalı 14 ay oldu ve araç 18000 de ecn 119103 kodunu 2 defa aldım ilkini Ankara Opise götürdüm ve yakıt pompasının alçak basınç bişeyine ayar yaptılar tam bilmiyorum.Daha geçen hafta içi susturduktan kısa bir süre sonra yeniden çalıştırmak istediğimde ilk defa stop etti ve yeniden ecn119103 kodunu verdi.Bu sefer Kayseri İnciroğlu opel servisine götürdüm ve yazılım attıklarını sıkıntı olmadığını söylediler şu ana sıkıntı yok bakalım.Birde bugüne kadar hep Opet ten yakıt alırdım ancak yine yakıtla alakalı mı acaba diyerek Shell den almaya başladım.Bu shell bayisinin dünya birinciliği var ayrıca.(Kayseri Sompet).

yorumlarınızı bekliyorum,

teşekkürler,

saygılar...
  • ben artık arabadan şüphe etmeye başladım gizli ayıplı gözüküyor ama kabul etmiyolar ben ilk 3 haftada 3 defa başıma geldi yoksa herkes kullanıyor dizel yakıtı .
  • yazılım dedikleri rölanti ayarını yükseltmak. rölanti ayarını yükselttikten sonra da stop etti
    .
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.