Bildirim
Astra H Far Ampul Degisimi
TP-Link Tapo T315, Akıllı Sıcaklık ve Nem Monitörü, Ücretsiz Veri Depolama, LCD Ekran, Gerçek Zamanlı Bildirimler, Pil Dahildir, Alexa ve Google Home ile Çalışır, Tapo Hub Gereklidir Ayrıca Satılır : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/dp/B0BNYSVV3J?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
12 sa. önce paylaşıldı
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
astra h ların ampul değişimine zor diyorlar hiç değiştirmedim istersen bi servise git veya otovelektrkçisi varya yakınlarda orayada gidebilirsin -
Benimde sağ far arızalandı Kısalar.
Servis 20 Dk uğraştı değiştirebilmek için 10YTL aldı. bence git bir servise değiştirt fazla tuzlu değil -
herhabgi bir oto elektrikçi de değiştirt benceç zaten aynı ampulu takıyorlar birebir. hatta girmişken ikisinide değiştirt. benim eski corsamda aynı gün ikisi birden patlamıştı.artık farlar ömürlerini sonuna kadar kullanıyorlar elektrik aksamında bir sorun yoksa arabanın. ömürleri dolunca da aynı anda eya yakın zaman aralığında bozuluyorlar -
Değiştirmek gayet dolay.Kısa ampüller için çamurluk altındaki davlumbazdan yapıyorsun. Uzun içinse motor kaputunu açıp oradan yapıyorsun, ancak uzun ampülleri değiştirmek çok zor mümkünse ufak elleri olan biri takmalı. Bende şuan bütün ampülleri uzunlar ve kısalar silverstar -
işkence 10 ytl'yi ver bence, rezillik. Daha zor değiştirmeyi bi ford.fiestada gördüm; ön tamponu sökmek gerekiyordu bir de golf 4 te sağ farı veya sol farın ampülü için bayağı birşeyleri yerinden sökmek lazımdı. -
çok zor değil ya ben değiştirmiştim bikaç kez .Öyle dendiği gibi eziyet fln da değil. -
merhaba arkadaşlar. bu olayı ayrıntısıyla anlatmaya çalışacağım.
geçen gün bu ampülü değiştirmeye kalktım ama başaramadım. akşam üstüydü ve göremiyordum ampülü. az evel toplamda 10 dakkamı alan bi şeymiş bu. çok basitmiş yani. anlatayım.
öncelikle davlumbazın ön tarafında yaklaşık 10 a 10 kare sayılabilecek bir kapak var. bu kapakların tırnakları ön taraftan içeriye doğru giriyor. önce bu kapağı iç taraftaki tırnaklarını açmanız lazım. tabi bundan öncesi farı daha rahat çıkarmak için aracın lastiklerini içeriye doğru çevirmemiz lazım. yani sağ far değişecekse sola kırmak lazım direksiyonu. davlumbazdaki kapağı gördükten sonra anlayacaksınız.
kapağı açtıktan sonra içeride yuvarlak, yumuşak, lasitk bir kapak daha var. bu çok kolay çıkıyor. ama takarken mutlaka düzgün takılması lazım. oraya geleceğim.
yuvarlak yumuşak kapağı da çıkardıktan sonra ampülün teçhizatına ulaşıyoruz.
kablolarla bağlı bu techizatı dikkatli çıkarmak gerekiyor. elinizle hafif çevirdiğinizde tiklerinden kolaylıkla ayrılacaktır.
ampüle ulaştık. burası çok önemli. ampülü teçhizatla birbirine bağlayan iki tarafından tutturulmuş bir olay bu. tek tarafını bağlı olduğu yerden ayırıyorsunuz, diğer tarafı da ayırınca tık diye atıyor zaten...
ampül elimize ufak bir parçayla geliyor.
değiştiriyoruz ve temiz ampülü teçhizata yavaşça iki elimizle oturtuyoruz.
ampülü far düzeneğindeki yerine çıkardığımız gibi hafif çeyrek daireyle oturtuyoruz. tabi çalışıyor mu diye de kontrol etmek lazım.
yumuşak yuvarlak kapağı köşelerinde işaret parmağımızı gezdirerek yerine oturtuyoruz.
davlumbaz kapağını da taktıktan sonra işlem tamam.
not: yazdıklarım kısa far içindir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasantn -- 9 Mart 2013; 21:17:46 >
-
arkadaşlar astra 1.3 cdti için kısa far ampüllerini değiştirmek istiyorum. kaç volt ampül almak gerek, veya hangi marka almak gerek? -
benim de kısa far bozulmuştu sanayide bir yedek parçaçıya gittim arabayı söyleyince veriyor zaten osram halojen aldım 9 lira birşeydi taktırmak için de 10 lira verdim. -
http://www.youtube.com/watch?v=UpdV4YUSOrY
Kapalı olsa da açma yöntemleri var. Buyurun izleyin sizde yapın. -
arkadaşlar uzunlar için h1, kısalar için h7aldım doğru değil mi -
teşekkürler 5 dakikalık bir iş için boşuna para vermeyeceğim -
Dün gittim Osram NB Unlimited ampul sordum 60 lira takmaya ise 40 papel isteyince kalsın dedim ...
(Opel Zafira B H7) -
Arkadaşlar;
İnternetten H7 ve H1 ampül aldım (Philips xtreme vision).
Kısa ampüllerden teki, ampülü değiştirdikten sonra yuvasına oturmadı.
Şuan yeni ampül üzerinde boşta duruyor farın içinde.
Yerine geçen yerde ufak metal tırnaklar var onu yamulluttum sanırım.
1) Aklıma gelen ön tamponu söküp sonra farı komple söküp tırnakları düzeltmek.
2) Ayrıca H1 uzun farlarında değiştiremedim alan çok dar ve ampül yerinden çıkmadı yaylı sistem var sanırım.
Fotoğraf çekme imkanım olmadı gece uğraştığım için.
Önerisi olan arkadaş var mı.
Teşekkürler. -
Sizin aracın orjinal halinde kısalar beyaz uzunlar da sarı ışık mı veriyor ? -
Normalde kısalarda uzunlarda sarı renkti. Şuanda kısalar biraz beyaz oldu fakat görüş açısı gerçekten arttı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende kısalar beyaz uzunlar sarı. Demekki sonradan değiştirilmiş değil mi ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen sizinkini değiştirmişler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X