arkadaşlar astra h kasa almayı dşünüyorum. benzinli alıp lpg taktırmayı istiyorum. astra h lpg li kullanan arkadaşlar cevaplayabillir mi acaba km de kaç kuruş yakıyorsunuz ve memnun musunuz, sorun çıkartıyor mu, motor lpg ye uyumlu mu. bi de hangi marka lpg kullanıyorsunuz. cevaplarınız için şimdiden tşk. ederim.
bende astra h almak üzereyim.emre'nin sorusuna ek olarak easytronic viteste manuel kullanım tüketimi ne oranda etkiliyor?atikerde sorun yaşarmıyız?
Emrecim lpg nin araca uyumu diye birşey yoktur.Lpg ecu(beyin)ninin hangi verileri alıp otokontrol yaptıklarına bakarak bunu anlayabilirsin.Lpg de dikkate alıcağınız kriterler Enjektörlerin temizlenebilir olması Enjektörlerin yeterli çalışma hızına sahip olması (bu aracın belli bir devirden sonra lpg yada benzinle çalışmasına karar veren kriter) bu kadar. Doğru yerde e hafif te kalite bir markayla tertemiz olur. Easytronic viteste manuel kullanım ile automatice göre farklı bir ekonomi yakalayamazsın.Zaten beş ileri robotize şanzımanın yapılış amacı da hem konfor hem ekonomidir.Easytronic viteste aradığın ne varsa easytronic club başlığı altında arayabilirsin. Atikerin enjektörleri bir zamanlar bir devirden sonra yeterli açılıp kapanma hızında olmadıkları için (buna lpg yetiştiremedikleri için de deniyor) benzine geçiyordu.Şuan revize edilip edilmediğini bilmiyorum.
bende 2007 astra h var marttan beri lpgli araç.. atiker marka çok şükür bir problem yok daha önce montaj yaptırmadığıma pişmanım eğer çok gezerim diyorsanız hiç durmayın..
arkadaşlar peki lpg taktırsak yol bilgisayarında mesela lpgyle kalan yol harcanan tüketim 100 km de ne kadar lpg yaktığı bilgi ekranında gösterir mi
bende 97 model vectra CD 2.0 var lpgli yol bilgisayarinda 100 km deki ort yakit ,kac lt lpg yaktigi ve anlik tuketim lpg ile gayet uyumlu ve dogru sonuc veriyor ( test ederek teyit ettim ) soyle ki ; lpg yi fulleyip km sayacini ve yol bilgisayarinda tuketilen yakiti litre cinsinden gosteren gostergeyi sifirladim. 1 depo lpg yi tuketip tekrar lpg aldigimda aldigim litre miktari ile yol bilglsayarinda tuketilen yakit miktari ( litre cinsinden ) 1 litre farkliydi ( o fark da arac lpg ye gecene kadar yaktigi benzinden kaynaklaniyor ) ayrica 100 km de tuketilen yakit miktari da dogru veri veriyor ,ancak Range (yani depodaki benzinle gidilebilecek km ) dogru vermesi imkansiz cunku lpg deposunda ne kadar litre gaz kaldigini bilemez yol bilgisayari. umarim acik ve anlasilabilir olmustur.