Şimdi Ara

Astra J 1.3 CDTI ile 1.6 Dizel rakipleriyle nasıl başediyor? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
1
Favori
22.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair
    şahsen 1.3 motor bir arabaya o parayı vermem

i30 her halükarda daha mantıklı opelle kıyaslarsak

• Ben araçta çok fazla performans beklemem gözüme-gönlüme hangisi hitap ederse onu alırım. Benim gibi düşünen çok insan olduğu için araç tercih ediliyor. Araç estetik harikası bana göre. Yok yokuşta nefesi kesilirmiş, yok tokatlanırmış, yok baş edilemiyormuş vs. vs.. bunlar beyin mastürbasyonu yapan tipler zaten. Performans arayan zaten honda alır, bilmemne alır. O yüzden 3 günlük dünya seni mutlu eden neyse onu yap. Bu kadar basit.
    Tamamen kişisel görüşüm.

Not: Şuanda aracım yok. Opel aracım hiç olmadı. Fan değilim ona göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Şartlı cümle kurdum dikkat ederseniz. Eğer bu aracı kullananlara enayi deniyorsa, bu onların kendi enayilikleri elbette (:
    1.3 dizel değil Astra'ya, Opel'e yakışmıyor. Şahsen dizel tercih edecek olsam hdi-tdci-mj 1.6 tercih ederdim.

Haklısınız şartlı cümle fakat insan ister istemez cümlenin devamını okuyor ki pek hoş bir bitiriş olmamış ki sizi hiç kast etmemiştim. Bence de yakışmıyor ama babam gibi kullanan biri için yeterli. Şehir içinde olabildiğince az kalıyor işe gidip geliyor otoban yoluyla ve vergi avantajı var. Bu söylediklerim eski kasa için geçerli. Fakat yeni kasaya geçmek istese bile pek gönüllü değil ki o araç daha ağır ve aynı motor diyor ki haklı. Kesinlikle bir şekilde Combo'ya sağladığı 1.6 .Multijet motoru Astra'ya da sağlaması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sah!n

Ben araçta çok fazla performans beklemem gözüme-gönlüme hangisi hitap ederse onu alırım. Benim gibi düşünen çok insan olduğu için araç tercih ediliyor. Araç estetik harikası bana göre. Yok yokuşta nefesi kesilirmiş, yok tokatlanırmış, yok baş edilemiyormuş vs. vs.. bunlar beyin mastürbasyonu yapan tipler zaten. Performans arayan zaten honda alır, bilmemne alır. O yüzden 3 günlük dünya seni mutlu eden neyse onu yap. Bu kadar basit.
    Tamamen kişisel görüşüm.

Not: Şuanda aracım yok. Opel aracım hiç olmadı. Fan değilim ona göre

hocam beni anlatmışsın yanlız performans bekleyen dayanamıyor yine Astrayı alıyor 1.4T

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikoli88 -- 16 Ağustos 2012; 0:29:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

ne oldu abi

• quote:

quote:

quote:

ne oldu abi

Honda ve Hyundai marka araçlara karşı bir yakınlaşma hissediyorum sende Cihancım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ne oldu abi

Honda ve Hyundai marka araçlara karşı bir yakınlaşma hissediyorum sende Cihancım.

honda zaten en başta var abi az kaldı JAZZ geliyor

hyundai ise kendi kaybediyor şahsen 60.000 tl 1.3 cosmo 1.3 astramı 1.6 full dizel otomatik İ30'mu dersen hiç düşünmem İ30 derim

şu İ30 55.000 civarı olsa full olanı peynir ekmek gibi satar abi ama gelde bunu anlat

• Gecen 60 milyar ona verecegime 48 verip (nasil bu kadar ucuz demeyin , borusandaki hatri sayilir tanidiklar sayesinde) 1.16i almistim. Cokta iyi yapmisim :) 35 kurus yakiyor sakin kullanimda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sen gider yine Polo alırsın Cihancım.

Bak buraya yazıyorum.
  • quote:

quote:

Bak buraya yazıyorum.

Polo zaten var abi almam birdaha

Babam her yokus cikista kulaklarimi cinlatiyor

Ben yeni civic alalim diyorum hanimla teste gittik biraz genis arac sikinti olur dedi

Jazz akicaz allah kismet ederse

Bu saatten sonra polo bu haliyle b sinifinda benim alacagim bir arac degil

Azcik uygun olsa hemen jazz alicam ama bakalim bekliyorum ikinci elde bakiyorum surekli

• quote:

quote:

quote:

Bak buraya yazıyorum.

Polo zaten var abi almam birdaha

Babam her yokus cikista kulaklarimi cinlatiyor

Ben yeni civic alalim diyorum hanimla teste gittik biraz genis arac sikinti olur dedi

Jazz akicaz allah kismet ederse

Bu saatten sonra polo bu haliyle b sinifinda benim alacagim bir arac degil

Azcik uygun olsa hemen jazz alicam ama bakalim bekliyorum ikinci elde bakiyorum surekli

Şimdiden hayırlı olsun hocam.

Sen s60 almamışmıydın, baya geriden takip ediyorum bölümü.

• Bu bolume takilan uyelerin %95i hayatlarinda babalarinin arabasindan baska araba kullanmamis, tum arabalarin kagit uzerinde tum teknik verilerini ezberlemekle su arabaya laf atiyorlar yok 95hp neymis yokusta kalkmazmis ivirmis zivirmis. İnsana sorarlar be allahin adami su arabayi kullandin mi diye? Nerdeyse 1 yildan beri bu arabayi kullaniyorum performansi hic rahatsiz etmedi basmak istersen yuksek devirde sehir ici gayet yeterli ama
    Bu forum 3.20 ye bile laf edenlerle dolu performans konusunda...

• H kasasının bir yıldır kullanıcısı olduğum aynı motorlu fakat 6 ileri vites olan Astra 1.3 dizel araçta

- Özellikle kalkışlarda hissedilen turbo boşluğu (ki diğerlerinde de olduğu (Megane, Ford vb.) Auto Show dergisinde ifade ediliyordu.) dışında vites küçültülerek aşılmayan hızlanma sorunum olmadı. (Sollamalarda falan)
    - Şehiriçinde zaten aracın hızlanması trafik akışına uygun kalıyor. (Dolmuş minibüs veya halk otobüsü yada anadol, 131, toros değil sonuçta)
    - Şehirlerarası ve otobanlarda ise aracı 6. viteste 120 km/h ve üzeri süratle kasmadan ve az tüketerek ilerletmek, çoğu bölünmüş yol ve otoban olan şehirlerarası yollarda mümkün oluyor.
    - Ancak J kodlu Astrada 5 vites kullanılmış olması ve H kasadan ağır olması bana daha yavaş kalacağını düşündürüyor. (zaten H kasanın resmi verisi 1 saniye iyi)

Bu eksikler dışında bence yeni kasa Astra emsallerinin en şık olanı...

Ama her şeye rağmen daha iyi çekiş kim istemez ki... Sonuçta aracın yürüyen aksamı ve direksiyonu çok daha fazla gücü kaldıracağını hissettiriyor.

• Tipi fena deil bizim millette arabadan cok cok anlayarak almıyor görünüş güzel mı güzel alalım gitsin. Bayan faktörde önemli kadın görünüşünü sevip etkileye biliyor arac alimini bide satış rakamlarında dizel benzinli diye ayrım yapılmamış yapılsa daha açıklayıcı olur
    Benim şahsi kanaatim opelin bu motorla astrasina binilmezzzzz

• Astradaki 1.3 motor Fiatın 1.3 multijet motoru.

Nasıldır konusuna gelince sağlam problemsiz, birinci vitesi çoğu dizel gibi ölü, ara hızlanmaları iyi, yakıtı düşük, çoğu dizel gibi belirli bir hıza ulaşınca nefesi kesilen bir motor.

Kısaca ekonomi motoru.

Performans motoru değil.

İstanbul gibi trafiği yoğun olan bir yerde yaşayanlar için bire bir.
  • astranın 14 t turbo motoru gitmiyor demek :)

bana göre burda yapılan yorumlar gerçekten komedi sanırsın ki millet porsheden inmiyor.

1.3 dizel 1.6 lar kadar performanslı olmayabilir doğru neymiş astra ağırmış eminim golf bu ağırlıkta olsaydı bakın golf ne kadar sağlam derdiniz burda araba seçecek insanları da bu saçma yorumlarla yanıltmayın.
  • Astra 20 senedir 1.7 dizel üretiyor. Rakipleri 1.9 motor üretirken de böyleydi, şimdi de böyle. Motor hacmine göre vergi sistemi nedeniyle de Fiat motoruna mahkum oldu memlekette.

Kalkış dışında sıkıntı olmaması lazım değerlere bakılınca. Vites değiştirmeyi seviyorsanız mesele yok.
  • astranın öteden beri en büyük avantajı tasarımı.sınıfının en şık 1-2 aracından birisi.artı vergi avantajı var.artı yakıt sarfiyatı iyi..o yüzden rakiplerinden çok satılıyor.astrayı pazara çek anında satarsın.bu da insanları cezbediyor.ee daha ne olsun
  • şimdi herkes bu forumdaki gibi potansiyel f1 pilotu değil gayet normal kullanıyor basmak istersede basıyor yeterince ama bu forumdaki herkes 0-100ü 7-8sn olan araç kullandığı için astraya laf atmak kolay oluyor. astra gibi bir tasarıma sahip kaç araba var o fiyata? ben 19 yaşındayım 51 bine 1.3 cdti sport sunroof+navigasyon astra aldım ve o fiyata alınacak en güzel araba hayran yol tutuşu olsun,kalitesi olsun ama tabi 51bin verdin ya sanki bmw mercedes kalitesinde olcakmış gibi sananlar var bu forumda neyin kafası arkadaş bu?
  • okurken bir de ilanlarda birsürü dizel satılık olduğunu söleyen bir yazı okudum.
    ben bursadayım ve bu aracı gerçekten arıyorum bunu söleyen arkadaşa şunu soruyorum internette biraz aratırmısınız 3 milyon nüfuslu bursada yeni kasa dizel astra kaç tane var satılık 2. el?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.